Γκουτσίδης στο Onsports: «Θα πιάσει στον Παναθηναϊκό ο Ντίνας»

Γκουτσίδης στο Onsports: «Θα πιάσει στον Παναθηναϊκό ο Ντίνας»

Ο άνθρωπος από τον οποίο ο Θανάσης Ντίνας έμαθε τα πρώτα μυστικά της μπάλας σε ηλικία 7 ετών, μίλησε στο Onsports και δήλωσε βέβαιος ότι ο 23χρονος πια μεσοεπιθετικός θα πιάσει στον Παναθηναϊκό και θα δικαιώσει όσους τον πίστεψαν.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, για ένα διάστημα υπηρεσιακός προπονητής της Ξάνθης μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου και νυν βοηθός του στον Λεβαδειακό, διατηρεί στην Κομοτηνή Ακαδημίες. Από τις οποίες μάλιστα έχουν... αποφοιτήσει πολλά παιδιά που σήμερα κάνουν καριέρα στη Σούπερ Λίγκα. Πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, εμφανίστηκε στην Ακαδημία ένα 7χρονο παιδάκι. Γεννημένος στον Ημερο, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κομοτηνής, ο Θανάσης Ντίνας είχε από πιτσιρικάς καψούρα με τη μπάλα.

«Από την πρώτη ημέρα έλεγε ότι μεγαλώνοντας θα γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που από πιτσιρικάς το είχε πάρει πολύ σοβαρά και δούλευε με τις ώρες για να βελτιωθεί», λέει στο Onsports o Παναγιώτης Γκουτσίδης και θυμάται...

«Ο Ντίνας ήταν ένα από τα αρκετά ταλαντούχα παιδιά μιας ομάδας που ακολούθησαν επαγγελματική καριέρα. Η φουρνιά του είχε πολύ ταλέντο. Ενδεικτικά σάς λέω ότι στην ομάδα του αγωνίζονταν οι Μπαξεβανίδης και Μάνταλος, οι οποίοι τώρα παίζουν στην Ξάνθη και ο Χασομέρης που επίσης έπαιξε στην Ξάνθη και τώρα φορά τη φανέλα της ΑΕΛ. Η συγκεκριμένη ομάδα με αυτά τα παιδιά να πρωτοστατούν, ανέβηκε αήττητη από το β' τοπικό στο α'. Ο Ντίνας ξεχώριζε καθώς διέθετε ικανότητες που μόνο τυφλός δεν θα τις έβλεπε. Σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για την Ξάνθη έπειτα από εισήγησή μας στη Skoda. Και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους».

Και συνεχίζει ο Γκουτσίδης μιλώντας για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου αποκτήματος του «τριφυλλιού».

«Στο 4-4-2 αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος χαφ, αλλά μπορεί με ευκολία να παίξει και στην αριστερή πτέρυγα με ανάποδο πόδι. Έχει πολύ καλή τεχνική, είναι πιο πολύ δημιουργός παρά σκόρερ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τελειώνει τις φάσεις και το μεγάλο του προσόν είναι η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Είναι γρήγορος και δεν φοβάται να επιχειρήσει την ντρίμπλα όποιος και αν είναι ο προσωπικός του αντίπαλος. Έχει με απλά λόγια αυτό που λέμε 'ποδοσφαιρικό θράσος'. Σημαντικό επίσης είναι ότι ξέρει πως διαθέτει αυτό το πλεονέκτημα, αλλά ξέρει και ποιες είναι οι αδυναμίες του. Αν και δεν είναι το ίδιο να παίζεις με τη φανέλα της Παναχαϊκής και με αυτή του Παναθηναϊκού, μπορώ με σιγουριά να δηλώσω ότι ο Ντίνας θα πιάσει στη νέα του ομάδα. Εγώ τον πιστεύω πολύ»

Διατηρείτε ακόμα επαφή μαζί του;

«Βεβαίως όπως και με όλα σχεδόν τα παιδιά που πέρασαν από τις Ακαδημίες. Παρακολουθήσαμε μάλιστα παρέα προ ημερών και το ματς Κυπέλλου ανάμεσα σε Ξάνθη και Γάζωρο. Ο Θανάσης είναι πολύ συνεσταλμένο παιδί και από μικρός είχε τα μυαλά στο κεφάλι του. Ηθελε πάντα να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δούλεψε πολύ για να τα καταφέρει,. Το σημαντικό είναι ότι εξακολουθεί να δουλεύει πολύ. Εχει πολλή αυτοπεποίθηση και θέλει να πετύχει. Και βέβαια είναι πολύ χαρούμενος που μια τόσο μεγάλη ομάδα πίστεψε στις ικανότητές του».  

Οσο για τη συμβουλή του Γκουτσίδη προς τον προσεχώς... «τριφυλλοφόρο»;

«Να παραμείνει προσγειωμένος και να συνεχίσει να δουλεύει όπως δούλευε μέχρι σήμερα. Εχει όλα τα προσόντα να πετύχει!»



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved