Έτοιμος για το αντίο, εκτός αν…

Έτοιμος για το αντίο, εκτός αν…

Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί μόνος του να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο απόλυτος σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, κατάφερε να γίνει η σημασία, ο ηγέτης, ο αρχηγός και φυσικά ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι. Ο Γάλλος άσος μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε δηλώσει ότι θα τον χαιρόμαστε για λίγο καιρό ακόμη, καθώς το καλοκαίρι θα ανοίξει τα φτερά του για άλλη χώρα… Η απογοήτευση μεγάλη για τον κόσμο του «τριφυλλιού». Δεν είναι μόνο τα όσα κάνει στο γήπεδο ο 29χρονος, αλλά και γενικά όσα πρεσβεύει. Την δύναμη, το πάθος, την κλάση και την θέληση για νίκη. Ένα… πακέτο, που σαφώς κανείς δεν θα ήθελε να χάσει. Υπάρχει άραγε τρόπος για πειστεί ο Σισέ να παραμείνει στον Παναθηναϊκό;

Θα τον ακούσουν…

Δεν είναι και λίγοι, αυτοί που θεωρούν πως το γεγονός ότι ο Σισέ έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Κοινώς, αν δεν βρεθεί ομάδα να πληρώσει την ρήτρα του (14 εκατ. ευρώ) τότε δεν θα πουληθεί. Η αλήθεια όμως διαφέρει πολύ. Ο Γάλλος έχει τον σεβασμό όλων στον Παναθηναϊκό. Με τα οικονομικά δεδομένα παγκοσμίως, αποκλείεται να βρεθεί κάποιος σύλλογος να πληρώσει την ρήτρα του παίκτη. Όμως, αν ο ίδιος πάει στην διοίκηση και ζητήσει να τον αφήσουν να φύγει, τότε κανείς δεν θα πει όχι. Αυτόματα, όποια ομάδα κάνει την καλύτερη προσφορά, θα έχει την τύχη να τον κάνει δικό της. Με ένα ποσό που θα φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ (όσα ξόδεψαν οι «πράσινοι» για να τον αποκτήσουν) ή ακόμη μικρότερο, ο Σισέ θα πουληθεί. Αρκεί, επαναλαμβάνουμε, να το ζητήσει ο ίδιος.

Τον ωθούν στην έξοδο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι εξωθούν τον Τζιμπρίλ Σισέ προς το… αεροδρόμιο. Ένας από τους βασικούς φυσικά, είναι όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκης». Εκεί όπου δέχτηκε επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ συγχρόνως είδε και την ομάδα του να χάνει εξ αιτίας των διαιτητικών αποφάσεων. Επίσης, τον ενόχλησε ιδιαιτέρως η έλλειψη σεβασμού. Τόσο από τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, όσο και από μερίδα του Τύπου, που ασχολήθηκε για μέρες με τις ενδυματολογικές επιλογές του Γάλλου.

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε κι έναν ακόμη πολύ σημαντικό παράγοντα. Την οικογένεια του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Τον τελευταίο καιρό, τον πιέζουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, λόγω των όσων συνέβησαν στο Φάληρο. Και τα οποία ασφαλώς θορύβησαν κυρίως την σύζυγο του Σισέ.
Παράλληλα, μην ξεχνάμε και τα όσα γίνονται στην ίδια την ομάδα. Ο Γάλλος είναι φιλόδοξος, ξέρει ότι έχει πολλά να δώσει και κυρίως, θέλει να κερδίζει πάντα. Βλέποντας λοιπόν ότι τα οικονομικά του «τριφυλλιού» δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μαθαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποδυναμωθεί η ομάδα, κατανοεί ότι αυτόματα χαμηλώνει ο πήχης. Γεγονός που ο ίδιος δεν μπορεί να δεχτεί…

Πώς γυρίζει το κλίμα

Όλα όσα σας αναφέραμε είναι τα… άσχημα. Και δείχνουν το γιατί ο Σισέ είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, με δική του πρωτοβουλία. Όμως, η αλήθεια είναι πως το κλίμα μπορεί να γυρίσει. Δύσκολο, αλλά μπορεί. Βασικός λόγος είναι η αγάπη του κόσμου και το δέσιμο που έχει μαζί του αλλά και με την ίδια την ομάδα ο Σισέ. Ως άνθρωπος είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός τύπος. Αν του δείξεις ότι τον στηρίζεις και τον εμπιστευτείς, τότε αυτόματα τον έχεις κερδίσει. Και όλα αυτά του τα έχουν δείξει οι «πράσινοι» (οπαδοί και σύλλογος) και με το παραπάνω. Οι εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του, μόνο απαρατήρητες δεν περνούν λοιπόν.

Επιπρόσθετα, το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα, του αρέσει πολύ. Περνάει καλά στην χώρα μας και δεν είναι η πιο εύκολη απόφαση της ζωής του να αποχωρήσει από εδώ.

Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ειλικρίνεια. Κοινώς, ο Γάλλος περιμένει να τον φωνάξουν από την διοίκηση του «τριφυλλιού» και να τον ενημερώσουν για το τι ακριβώς θα γίνει. Κατά πόσο θα αποδυναμωθεί η ομάδα, κατά πόσο θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο το «τριφύλλι» κλπ. Η ανάλυση του πλάνου δηλαδή, το οποίο όπως και να έχει, πρέπει να περιλαμβάνει ρόλο ηγέτη στον Γάλλο…

Με λίγα λόγια λοιπόν, αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες παραμονής του Σισέ στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν ξεπερνούν το 20%. Όμως, λόγω ιδιοσυγκρασίας ανθρώπου, λόγω «δεσίματος» με τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, το κλίμα μπορεί να γυρίσει. Πολλά θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα παρθούν στο Δ.Σ. για το μέλλον της ομάδας. Αν εκεί βρεθεί κάποια λύση, τότε αυτόματα θα αυξηθούν και οι πιθανότητες για να συνεχίσει ο κόσμος του «τριφυλλιού» να φωνάζει στην εξέδρα το «οε, οε, οε, Τζιμπρίλ Σισέ»!



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved