Ο… ισορροπιστής των ντεμπούτων Χουάν Ραμόν Ρότσα!(photos)

Ο… ισορροπιστής των ντεμπούτων Χουάν Ραμόν Ρότσα!(photos)

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, δεν προκαλεί στον Χουάν Ραμόν Ρότσα η προϊστορία των πρώτων του εμφανίσεων στους πάγκους των ομάδων. Απόλυτη ισορροπία βγάζει το προσωπικό… ταμείο, με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Το Onsports, έχει τις λεπτομέρειες…

Ο 58χρονος τεχνικός μετράει έξι ντεμπούτα (εκ των οποίων τα δύο με τον Παναθηναϊκό) με πέντε διαφορετικές ομάδες, έχοντας όπως προαναφέραμε συνολικό απολογισμό δύο νίκες (μία με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θητεία του στον πάγκο των «πρασίνων» και μία με την Ξάνθη) δύο ισοπαλίες (με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Λευκωσίας) και δύο ήττες (με τον Αρη - άνευ αγώνα και τον Ηλυσιακό).

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο «Ινδιάνος» είναι αυτό που λέμε winner στα εντός έδρας ντεμπούτα, έχοντας το απόλυτο (δύο στα δύο) και χωρίς μάλιστα να΄χει παραβιαστεί η εστία της ομάδας του. Μένει μένει να διαπιστώσουμε, εάν θα καταφέρει να τριτώσει το καλό, στο κυριακάτικο (18/11) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

To Onsports παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα επίσημα ντεμπούτα της προπονητικής καριέρας του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

 

20/03/94

Παναθηναϊκός – Λάρισα 5-0

Ο τότε πρόεδρος του «τριφυλλιού» Γιώργος Βαρδινογιάννης τον επιλέγει ως προσωρινή λύση για τον πάγκο, μετά το «διαζύγιο» με τον Ιβιτσα Όσιμ Ο Παναθηναϊκός μετατρέπει σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ και σκορπάει στους… πέντε ανέμους την θεσσαλική ομάδα με σκόρερ τους Μάρκο(23΄), Χριστοδούλου (46΄), Βαζέχα (68΄) Καπουράνη(75΄) και Νιόπλια(89΄).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Κολιτσιδάκης, Καλλιτζάκης, Ουζουνίδης, Αποστολάκης, Νιόπλιας, Μάρκος, Χριστοδούλου (65΄Μπορέλι), Βαζέχα, Γεωργιάδης Γ.Χ., Σαραβάκος (73΄Καπουράνης).

ΛΑΡΙΣΑ: Γεωργίου, Μουρατίδης, Τζιότζιος, Κολομητρούσης, Ντελόπουλος, Αλεξούλης (52΄Τσιμπίνης), Ντα Σίλβα,, Μίλος, Τσακμακίδης (74΄Νεμπεγλέρας), Προβίδας, Ισά.

 

26/01/97

Αθηναϊκός – Αρης 2-0 (α.α.)

Την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στο γήπεδο του Βύρωνα, γράφτηκε μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του Αρη. Στην αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό, κάποιοι… ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών!

Ο διαιτητής Μπίκας έκλεισε το φύλλο αγώνα χωρίς ποτέ να σφυρίξει την έναρξη του ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μηδενιστεί, το παιχνίδι να κατακυρωθεί στα χαρτιά υπέρ του Αθηναϊκού (2-0 άνευ αγώνος), ενώ αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί από τον Αρη. Αυτό το… ντεμπούτο κι αν θα μείνει αξέχαστο στον Ρότσα.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως στο επόμενο παιχνίδι που ήταν και ουσιαστικά και το πρώτο του στον πάγκο του Αρη, οι «κίτρινοι» ήρθαν ισόπαλοι (0-0) εντός έδρας με την Παναχαϊκή.


07/03/99

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 4-4

Στις 4 Μαρτίου διαδέχεται τον Βασίλη Δανιήλ και αναλαμβάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το κοουτσάρισμα του «τριφυλλιού». Πήρε το βάπτισμα του πυρός μετά από τρεις ημέρες, σε ένα γκραν – γκινιόλ παιχνίδι.

Είτε βρίσκονταν στο «Ολντ Τράφορντ» είτε στη Νίκαια, οι 5.000 χιλιάδες οπαδοί που πήγαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ιωνικός – Παναθηναϊκός μάλλον δεν πρέπει να κατάλαβαν τη διαφορά. Αγγλικό σκορ, απίστευτες εναλλαγές, αποβολές, δυνατό παιχνίδι, πολλές ευκαιρίες και χιτσκοκικό φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 88΄με πρωταγωνιστή την «χρυσή» αλλαγή του Ρότσα, με το λόγο για τον Βραζιλιάνο επιθετικό Μάουρο Περέιρα Ντα Σίλβα Κάρλος.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Φρούσος (5΄- 50΄), Ουντεμπουλουζόρ (72΄-83) και για τους «πράσινους» οι Κλάεβιτς (12΄- αυτογκόλ), Σιμπνιέφσκι (26΄), Βαζέχα (43΄) και Μάουρο (88΄).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος (62΄Κομπαγιάσι), Νταρακλίτσας , Οφρυδόπουλος, Αφάς, Δεληγιάννης, (80΄Βαβίλης), Μπρούστερ, Φρούσος, Μουτσοτρίγκο (69΄Ουντεμπουλουζόρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης (44΄Βάντσικ) Μιλόγεβιτς (84΄Μάουρο), Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας(86΄Καραγκούνης), Μίκλαντ, Μπασινάς, Κιάσσος, Βαζέχα, Σιμπνιέφσκι, Λυμπερόπουλος.


03/01/01

ΞΑΝΘΗ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Ανεβαίνει στην Ξάνθη και κάνει πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην ακριτική πόλη. Αναλαμβάνει την τοπική ομάδα την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην μετά – Γιώργου Φοιρού εποχή. Ντεμπουτάρει ως οικοδεσπότης με αντίπαλο τον Αθηναϊκό και μπαίνει με το… δεξί. Οι Θρακιώτες με γκολ του Ζουμπούλη (59΄) πετούν στο… καναβάτσο τους «Λόρδους».

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Νικολάου, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Πουρσαϊτίδης, Τουρσουνίδης(89΄Αντωνίου), Σφακιανάκης (55΄Ντιόπ), Ζωγραφάκης, Γιανότσκο, Ζουμπούλης.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Εντουσέι, Πουλόπουλος(72΄Μπασαλά), Τσιρώνης, Ζαφειράκης, Καραμάνος, Ζαβαντίας (82΄Βαντελανόιντ), Μίτιτς, Κορομπόκης, Παπανδρέου.


18/12/05

Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 3-1

Για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του αναλαμβάνει ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Στο ντεμπούτο με τον Ηλυσιακό «βυθίζεται» στα νερά του Παγασητικού, χάνοντας εύκολα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Σκόρερ για την θεσσαλική ομάδα οι Μπουντούρης (35΄), Νοβακόφσκι (37΄)και Σάβιτς (54΄)ενώ το μοναδικό γκολ για την αθηναϊκή ομάδα σημείωσε ο Κόγιογλου(51΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μπαλτιμάς, Χατζηζήσης, Φυντανίδης, Πακάλτσης, Συμεωνίδης, Πέτρου, Μπουέλε, Χατζηρίζος, Νοβακόφσκι (71΄Μιλοβάνοβιτς), Σάβιτς(86΄Γκεοργκίεφ), Μπουντούρης(89΄Κιουτσούκοφ).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ιβάνοφ, Κόγιογλου, Ψαρρής, Γκοσποντίνοφ, Νίτης, Παπαδημητρίου, Κοζανίδης (71΄ Δωροβίνης), Ρινκόν, Κάμπας ( 27΄Τσιρογιάννης), Ρέιτζερ, Βελίτσκοφ.


25/11/06

ΕΝΠ Παραλίμνι – Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-1

Όχι ιδανικό, αλλά καλό το ποδαρικό στον πάγκο του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Μετά από αρκετό καιρό, οι φιλοξενούμενοι πήραν θετικό αποτέλεσμα, αφού κατάφεραν να... τσιμπήσουν βαθμό στο Παραλίμνι.. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με εκτέλεση φαουλ του Θεμιστοκλέους στο 61’. Η Ένωση ισοφάρισε 12 λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο και με δράστη τον Ελευθερίου.

ΕΝΠ: Μιλοσέφσκι, , Εντιαφόρ, Κάπιτς, Σπύρου, Κκαράς, Κασέκε (89΄ Μέρτακκας), Γούμενος (68΄ Μίτσι), Ελευθερίου, Κ.Ηλία, Ατόρνο (72΄ Ττόφας), Νασίρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Στυλιανού, Βούζελα (23΄ Χριστοδούλου), Παπαιωάννου, Ν.Νικολάου, Γ.Νικολάου, Θεμιστοκλέους (85΄ Κωνσταντόνου), Τιάγκο (76΄ Γεωργιάδης), Γκότγουιν, Σίμοβιτς, Ν.Νικολάου, Στ.Γεωργίου

 

 

ΤΑ ΝΤΕΜΠΟΥΤΑ ΤΟΥ COACH - ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ – ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

20/03/93

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Λάρισα 5-0

Α΄ Εθνική

26/01/97

Αθηναϊκός – ΑΡΗΣ 2-0 (α.α.)

Α΄Εθνική

07/03/99

Ιωνικός – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-4

Α΄Εθνική

03/01/01

ΞΑΝΘΗ – Αθηναϊκός 1-0

Α΄Εθνική

18/12/05

Ολυμπιακός Βόλου – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 3-1

Β΄Εθνική

25/11/06

ΕΝΠ Παραλίμνι – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1-1

Κυπριακό πρωτάθλημα




ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved