Τζιωρτζόπουλος στο Onsports: «Αφεντικό του ντέρμπι ο Ολυμπιακός»

Τζιωρτζόπουλος στο Onsports: «Αφεντικό του ντέρμπι ο Ολυμπιακός»

Μετά από τρία χρόνια θητείας στον Ολυμπιακό κι άλλα τρία στην ΑΕΚ, ο ισορροπιστής Σταύρος Τζιωρτζόπουλος «σκανάρει» το επερχόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στο… γήπεδο του Onsports.

O 34χρονος αμυντικός και νυν ποδοσφαιριστής του Θρασύβουλου, βίωσε για πρώτη φορά ως παίκτης των «ερυθρολεύκων» την εμπειρία των ντέρμπι (ΑΕΚ – Ολυμπιακός).

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Φεβρουαρίου 2000. Ο τότε τεχνικός της πειραϊκής ομάδας Αλμπέρτο Μπιγκόν του έδωσε φανέλα βασικού στον πρώτο προημιτελικό(1-1) του Κυπέλλου με αντίπαλο την Ενωση στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη πλευρά, στις 7 Νοεμβρίου του 2004 φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ ήρθε για πρώτη φορά αντίπαλος με τον Ολυμπιακό σε ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ που έληξε ισόπαλο(0-0) χωρίς τέρματα.

Εχοντας αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο την… γλυκόξινη μυρωδιά των ντέρμπι, ο έμπειρος αμυντικός σχολιάζει το κυριακάτικο(11/11) ραντεβού των πρωταθλητών με την νεανική ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αναλύει τον συντελεστή δυσκολίας των «κιτρινόμαυρων» στην προσπάθειά τους να κάνουν δύσκολη την ζωή των έμπειρων και ποιοτικών παικτών του Ολυμπιακού.

 

- Ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός μόνο στα χαρτιά ή και στο χορτάρι;

«Μέχρι τώρα έχουμε δει τον Ολυμπιακό να πηγαίνει με πατημένο γκάζι στο πρωτάθλημα και την ΑΕΚ να βολοδέρνει, αν και μετά τον ερχομό του Εβαλντ Λίνεν παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης. Όχι πως έχουν γίνει τρομακτικές αλλαγές, αλλά κάποια πράγματα φαίνεται να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Από άποψης ρόστερ και δυναμικής ο Ολυμπιακός σαφέστατα υπερτερεί και εκ πρώτης όψεως δείχνει να΄ναι το αφεντικό. Το αρνητικό για την ΑΕΚ είναι πως ακόμη και εάν ο Ολυμπιακός βρεθεί σε κακή μέρα, διαθέτει μονάδες με προσωπικότητα, οι οποίοι με μια ενέργειά τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά».


- Πώς μπορεί η ΑΕΚ να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Εάν θέλει να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της και στις τρεις γραμμές, συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες . Μόνο έτσι θα μπορέσει να ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα, διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».


- Η διεξαγωγή του αγώνα στο ΟΑΚΑ αποτελεί πλεονέκτημα για την ΑΕΚ, ή μήπως θεωρείς πως το «μέταλλο» του Ολυμπιακού δεν επηρεάζεται από έδρες;

«Δεν νομίζω πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και η παρουσία μονάχα οπαδών της ΑΕΚ στις εξέδρες θα παίξει κάποιο ρόλο. Σίγουρα θα΄ναι θετικό για τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ η ενίσχυσή και ώθηση του κόσμου, ωστόσο ο Ολυμπιακός διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές με πλούσιες παραστάσεις και εμπειρίες από καυτές έδρες».


«Θέλει χρόνο ο Ζαρντίμ και ο Ολυμπιακός»


- Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Ολυμπιακό στη μετά – Βαλβέρδε εποχή;

«Ο φετινός Ολυμπιακός δεν θυμίζει σε τίποτα την περυσινή ομάδα η οποία διακρίνονταν για το επιθετικό πνεύμα της και το πρέσινγκ ψηλά. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Ηρθε καινούργιος προπονητής ο οποίος προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα, στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται να βρίσκει καλό βηματισμό και να ανεβάζει ταχύτητα.

Πάγια άποψή μου είναι πως όταν μία ομάδα προχωρά σε αλλαγή προπονητή θα πρέπει να της δίνεται πίστωση χρόνου. Δεν μπορεί ο καινούργιος τεχνικός από την μία μέρα στην άλλη να κάνει θαύματα. Μακάρι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ να φτάσει και να ξεπεράσει τα στάνταρ του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο».


- Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη βάλει στη… βιτρίνα του τον τίτλο πρωταθλήματος ή θα υπάρξει απειλή από άλλη ομάδα;

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει τρεις ομάδες(Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) να κοντράρονται για την πρώτη θέση. Προσωπικά, θα μου άρεσε να δω φέτος τον ΠΑΟΚ να μάχεται μέχρι το τέλος με τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τον ερχομό του νέου μεγαλομετόχου και με κάποιες ποιοτικές προσθήκες τον Γενάρη με παίκτες πρώτης γραμμής και αξίας, ίσως ο ΠΑΟΚ καταφέρει να παραμείνει ζωντανός μέχρι το φινάλε στην μάχη του τίτλου. Εχει παρουσιάσει καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».


- Αλήθεια, φανταζόσουν ποτέ ότι η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην τελευταία θέση μετά από την ολοκλήρωση σχεδόν του 1/3 του πρωταθλήματος…

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος οποιασδήποτε απόχρωσης που περίμενε κάτι τέτοιο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν νοείται τόσο μεγάλες ομάδες, να΄χουν πέσει τόσο χαμηλά…».


«Θα σώσει την παρτίδα η ΑΕΚ»


- Διακρίνεις φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ για την ΑΕΚ;     

«Σίγουρα δεν είναι όλα μαύρα και άραχλα. Σε πρώτη φάση θα πρέπει ο Έβαλντ Λίνεν να δουλέψει με τους νεαρούς παίκτες και να βγάλει το καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να σωθεί η παρτίδα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος του υποβιβασμού. Θεωρώ ότι στο τέλος η ΑΕΚ εύκολα ή δύσκολα δεν θα΄χει πρόβλημα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Από κει και πέρα είναι περιττό να αναφέρω πως μεγάλο ρόλο παίζει η παρουσία μιας σταθερής και αξιόπιστης οικονομικά διοίκησης. Όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά σε οποιαδήποτε ομάδα».


- Τι γεύση σου αφήνει το φετινό… μνημονιακό πρωτάθλημα της Super League;

«Σίγουρα η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια το θετικό είναι πως δίνονται ευκαιρίες και μεγάλος χρόνος συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες παίκτες. Και αυτό είναι το καλό της ιστορίας. Ο ερχομός πολλών ξένων ποδοσφαιριστών στις ελληνικές ομάδες ήταν μία πονεμένη ιστορία και η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει το κάθε εμπόδιο σε καλό…».


- Να υποθέσουμε πως όσο χαμηλότερα τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στις ομάδες τους;

«Σαφώς και τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα στις μικρότερες κατηγορίες, συγκριτικά με τις συνθήκες εργασίας στις ομάδες της Super League. Τα έσοδα είναι λιγότερα και δεν υπάρχει οικονομική φερεγγυότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν καταστάσεις που εάν τις αναφέρω, κάποιοι θα πάθουν σοκ. Άποψη μου είναι πως το φετινό πρωτάθλημα της Football League δεν έπρεπε να ξεκινήσει από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες”.


- Κλείνοντας και για να επανέλθουμε στο ντέρμπι(ΑΕΚ – Ολυμπιακός) τι είναι αυτό που έζησες ως παίκτης και των δύο ομάδων και σου έχει μείνει πιο έντονο χαραγμένο στη μνήμη σου από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις;

«Κάθε παιχνίδι είχε την δική του ξεχωριστή σημασία. Τότε ήταν τελείως διαφορετικές οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Ο κόσμος εξέφραζε τα συναισθήματά του και έβαζε τους παίκτες από πολύ νωρίς στο κλίμα των αγώνων. Θυμάμαι πως την εβδομάδα του αγώνα ακόμη και στο περίπτερο μας σταματούσαν και μας έλεγαν θα χάσετε, θα κερδίσετε και διάφορα άλλα σχόλια, κάτι που μάλλον δεν συμβαίνει σήμερα, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό».



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved