Καρούλιας: «Δεν έχει τη ‘φλόγα’ ο Φερέιρα»

Καρούλιας: «Δεν έχει τη ‘φλόγα’ ο Φερέιρα»

Για κούραση του Πορτογάλου προπονητή έκανε λόγο ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως δεν βλέπει την ίδια όρεξη με την περσινή σεζόν.

Ο Νίκος Καρούλιας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» και υποστήριξε πως παρατηρεί μια κούραση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα η οποία τον έχει αποτρέψει από το να δουλέψει με την ίδια όρεξη που το έκανε την περσινή σεζόν και απέδωσε καρπούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Είναι δύσκολο να είσαι προπονητής. Πέρυσι τον στηρίξαμε γιατί επιτέλεσε έργο. Είχε φτιάξει μια καλή ομάδα. Είχε όρεξη και διάθεση γι αυτό που έκανε. Με αυτή τη λογική περιμέναμε και φέτος κάτι ανάλογο. Βέβαια δεν έχει τα ίδια υλικά. Γύρω από τον Λέτο είχε χτιστεί όλη η ομάδα. Αν δεν τραυματιζόταν θα διεκδικούσε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Με προβληματίζει πως δεν έχει την ίδια φλόγα και την ίδια όρεξη. Τον βλέπω λίγο κουρασμένο. Δεν έπαψε να είναι καλός προπονητής και να πούμε να κάνει. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία και το τι έχει στα χέρια του. Με αυτό το υλικό πολύ περισσότερα πράγματα δε μπορεί να κάνει. Να βελτιωθεί ναι, αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό. Ο προπονητής κρίνεται από την καθημερινή του παρουσία μέσα στα αποδυτήρια και τις σχέσεις του με τους παίκτες».

Για τους στόχους της διοίκησης:

«Πρέπει η διοίκηση να κάνει πολιτική. Αν έλεγε πως δεν πάει για το πρωτάθλημα δε θα συσπειρώνονταν γύρω από την ομάδα. Εκτός αν τους έπεισε ο Φερέιρα πως έχει καλή ομάδα. Τότε είναι κατακριτέος. Όταν θέλουμε να χτίσουμε κάτι σωστά πρέπει να λέμε την αλήθεια».

Για τις απαιτήσεις των φιλάθλων:

«Η ομάδα έτσι όπως είναι, θα διεκδικήσει με αίμα και κόπο τη δεύτερη θέση. Και αυτό δύσκολα. Εκτός αν κοιτάξει να βγάλει ο Παναθηναϊκός δικά του παιδιά. Τότε δε θα πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις από τον κόσμο».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού:

«Ας πουν σωθήκαμε από την κατάρρευση και ας είναι καλά ο Αλαφούζος γιατί η ομάδα θα ήταν διαφορετικά στη Δ' Εθνική. Και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Το καλύτερο είναι να βάλει τα νέα παιδιά μέσα στην ομάδα. Πρέπει να στηριχθούμε σε αυτά τα παιδιά και να τους δώσουμε ότι αξίζουν. Και πρέπει να ξέρουμε μέχρι που φτάνουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει μία ομάδα που θα διεκδικήσει θέσεις κάτω από τον πρωταθλητή. Τα νέα παιδιά στην 11άδα είναι πρόοδος».

Για τον αγώνα με τη Λάτσιο και τους νεαρούς παίκτες που θα αγωνιστούν:

«Η Λάτσιο είναι σε καλή κατάσταση και παρά τις αλλαγές θα τα δώσει όλα για να πάρει το παιχνίδι. Φοβάμαι για τους πιτσιρικάδες, γιατί αν δεν είναι καλά «ντοπαρισμένοι» και γίνει καμιά ζημιά αυτά τα παιδιά θα μείνουν πίσω. Αυτό με φοβίζει. Όμως δε νομίζω πως θα γίνει κάτι τέτοιο αν παίξει σοβαρά ο Παναθηναϊκός. Αν πιάσει καλή απόδοση και οι παίκτες της Λάτσιο μείνουν στη μετριότητα μπορεί να πάρει και θετικό αποτέλεσμα».

Για την επιστροφή στη «Λεωφόρο»:

«Έτσι όπως είναι η ομάδα η Λεωφόρος θα ήταν καλή περίπτωση. Δεν είναι πισωγύρισμα. Είναι σωστή σκέψη».

Για την απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ:

«Φοβάται και το δείχνει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάποιους οδηγούς μέσα στην ομάδα. Αν δεν έχεις παίκτες να καθοδηγήσουν την ομάδα οι νέοι παίκτες φοβούνται. Και εκεί είναι που χρειάζεται η ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι παίκτες. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δε διεκδικεί το πρωτάθλημα. Είναι πρωτόγνωρο για τον κόσμο και είναι λογικό να υπάρχει πίεση».



Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Οριστικά χωρίς Μπάλντγουιν η Μακάμπι
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
Κίτρινες οι εξέδρες στη “Χάλα Πιονίρ”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved