Παναθηναϊκός: Με «καινούρια» στόπερ κόντρα στην ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Με «καινούρια» στόπερ κόντρα στην ΑΕΚ

Τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται για το «τριφύλλι» και όλα δείχνουν πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ένα αμυντικό δίδυμο το οποίο δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μαζί τη φετινή σεζόν. Διαβάστε στο Onsports όλα τα «ζευγάρια» που έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος και τι έχουν κάνει οι «πράσινοι» στόπερ.

Όλα τα είχε ο φετινός Παναθηναϊκός, ήρθαν να του προστεθούν και προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Εκεί που «πονάει» περισσότερο το «τριφύλλι», είναι το κέντρο της άμυνας αφού από την αρχή της σεζόν οι τραυματισμοί και οι απουσίες των παικτών που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση, έχουν αναγκάσει τον Πορτογάλο προπονητή να κάνει αρκετές αλλαγές.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο 66χρονος τεχνικός είναι αναγκασμένος να… ανακατέψει και πάλι την τράπουλα, από τη στιγμή που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ αλλά και τον Αντρέ Πίντο, ποδοσφαιριστές που αρχικά θεωρούταν ως πρώτες λύσεις για τα μετόπισθεν, με τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο να είναι ακόμα αμφίβολος και τον Λουκά Βύντρα να επιστρέφει μόλις σήμερα (31/10) στις προπονήσεις μετά από αρκετό καιρό απουσίας.

Έξι διαφορετικά δίδυμα…

Από τις 31 Ιουλίου, όταν και ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν κόντρα στη Μάδεργουελ στη Σκωτία, έξι διαφορετικά «ζευγάρια» κεντρικών αμυντικών έχουν παραταχθεί από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στις 15 αναμετρήσεις που έχει δώσει ως τώρα το «τριφύλλι». Αυτοί που αρχικά έδειξαν να έχουν «κερδίσει» τον Πορτογάλο, ήταν οι Μπουμσόνγκ και Βελάσκες, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα πρώτα τρία ματς της χρονιάς όμως ο τραυματισμός του Γάλλου στον αγώνα με τη Μάλαγα στην Ισπανία, άλλαξε τα δεδομένα.

Αυτόματα, η αμέσως επόμενη λύση ήταν ο Αντρέ Πίντο, ο οποίος έκτοτε έγινε βασικός κι αναντικατάστατος καθώς έχει τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλο κεντρικό αμυντικό της ομάδας, ωστόσο τώρα ο Πορτογάλος δεν είναι διαθέσιμος αφού «βγήκε» η θλάση κόντρα στον ΟΦΗ η οποία θα τον κρατήσει 20 μέρες εκτός μάχης. Ένα από τα δίδυμα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν αυτό του Πίντο με τον Βελάσκες, αλλά όπως αναφέραμε ο πρώτος είναι νοκ-άουτ, με τον δεύτερο να είναι ο αμέσως επόμενος σε συμμετοχές (9 ως βασικός, 1 ως αλλαγή), και πλέον διαφυλάσσεται ως… κόρη οφθαλμού στην Παιανία καθώς είναι ο μόνος «καθαρόαιμος» κεντρικός αμυντικός της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, μαζί στο κέντρο της άμυνας έχουν παίξει οι Πίντο και Βύντρα δύο φορές, οι Μπουμσόνγκ και Πίντο μόλις μία φορά στην οποία ο Γάλλος τραυματίστηκε εκ νέου αλλά και οι Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, με το νεαρό να έχει τρεις συμμετοχές. Τέλος, για περίπου μισή ώρα έπαιξαν μαζί ο Τάσος Λαγός με τον Σέμα Βελάσκες στο Ηράκλειο λόγω του τραυματισμού του Πίντο, ωστόσο δύσκολα θα επιλέξει ένα τέτοιο δίδυμο ο Φερέιρα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τα δεδομένα για την Κυριακή

Το μοναδικό θετικό νέο των τελευταίων ημερών για τον Πορτογάλο προπονητή, ήταν η επιστροφή του Λουκά Βύντρα στις προπονήσεις, την ημέρα μάλιστα που ο Παναθηναϊκός είχε ξεμείνει από κεντρικούς αμυντικούς. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περίμενε από την Τρίτη (30/10) να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ωστόσο, ο νεαρός έκανε ατομικό και στις δυο τελευταίες προπονήσεις και παραμένει ακόμα αμφίβολος για τον αγώνα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, ο Βύντρα δείχνει να ανεβαίνει και αν συνυπολογίσει κανείς τη γερή του κράση φαίνεται πως θα έχει προβάδισμα για να επιστρέψει σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, στον οποίο έχει αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια στην εννεαετή καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό συμβεί, τότε θα έχει παρτενέρ τον Σέμα Βελάσκες, σε ένα δίδυμο στόπερ που θα παίξει για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα των «πρασίνων».

Ακόμα όμως κι αν ο Φερέιρα επιλέξει τον Τριανταφυλλόπουλο, με την προϋπόθεση να είναι 100% έτοιμος ο νεαρός αμυντικός, για να πλαισιώσει τον Βενεζουελανό άσο, ο οποίος είναι ο μόνος σίγουρος για το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού στον αγώνα της Κυριακής (04/11), τότε και πάλι θα έχει ένα «καινούριο» κεντρικό αμυντικό δίδυμο αφού οι δυο τους δεν έχουν αγωνιστεί μαζί σε κανένα φετινό παιχνίδι.

Η μοναδική περίπτωση, όπως αναφέραμε, να παίξουν μαζί αμυντικοί οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στα «πράσινα» μετόπισθεν έστω και για λίγα λεπτά, είναι να αγωνιστεί από την αρχή ο Τάσος Λαγός στο πλευρό του Σέμα Βελάσκες. Κάτι τέτοιο ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού ο Φερέιρα θα εμπιστευθεί λογικά έναν παίκτη που ταιριάζει περισσότερο στη θέση, που την γνωρίζει τακτικά και που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός αγώνα όπως αυτός με την Ένωση, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον του «τριφυλλιού» στη φετινή σεζόν.

Το πιθανότερο είναι, αν ο Βύντρα συνεχίσει να προπονείται κανονικά, όπως έκανε την Τετάρτη (31/10), να πάρει τη θέση δίπλα στον Βελάσκες, παίζοντας ως κεντρικός αμυντικός μετά από αρκετό καιρό. Πέρα από τους δύο στο κέντρο, σίγουρη θεωρείται η θέση του δεξιού μπακ για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ενώ στα αριστερά, ο Φερέιρα θα κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στον ενθουσιασμό και τις καλές εντυπώσεις που άφησε ο Διαμαντής Χουχούμης στο Ηράκλειο, στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα των «πρασίνων», κόντρα στην εμπειρία του Νίκου Σπυρόπουλου.

Τα αμυντικά δίδυμα του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν

Αγώνας

Αποτέλεσμα

Αμυντικό Δίδυμο

Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός

0-2

Μπουμσόνγκ-Βελάσκες

Παναθηναϊκός-Μάδεργουελ

3-0

Μπουμσόνγκ-Βελάσκες

Μάλαγα-Παναθηναϊκός

2-0

Μπουμσόνγκ-Βελάσκες*

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

0-1

Πίντο-Βύντρα

Παναθηναϊκός-Μάλαγα

0-0

Πίντο-Βελάσκες

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

1-1

Πίντο-Βελάσκες

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

1-0

Πίντο-Βύντρα

Μάριμπορ-Παναθηναϊκός

3-0

Μπουμσόνγκ-Βελάσκες

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

1-1

Μπουμσόνγκ-Πίντο**

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

0-0

Πίντο-Τριανταφυλλόπουλος

Παναθηναϊκός-Τότεναμ

1-1

Πίντο-Τριανταφυλλόπουλος

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

1-2

Πίντο-Τριανταφυλλόπουλος

Παναθηναϊκός-Άρης

1-1

Πίντο-Βελάσκες

Παναθηναϊκός-Λάτσιο

1-1

Πίντο-Βελάσκες

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

2-2

Πίντο-Βελάσκες***

* Τραυματίστηκε στο 64’ ο Μπουμσόνγκ και πήρε τη θέση του ο Πίντο

**Τραυματίστηκε στο 65’ ο Μπουμσόνγκ και πήρε τη θέση του ο Βελάσκες

***Τραυματίστηκε στο 67’ ο Πίντο και πήρε τη θέση του ο Λαγός

Οι συμμετοχές τους ως κεντρικοί αμυντικοί

Παίκτης

Συμμετοχές

Βασικός

Αλλαγή

Μπουμσόνγκ

5

5

-

Βελάσκες

10

9

1

Πίντο

12

11

1

Βύντρα

2

2

-

Τριανταφυλλόπουλος

3

3

-

Λαγός

1

-

1



Χανιά: Η φετινή χρονιά οδηγός για τη νέα σεζόν παρά το εχθρικό κλίμα
Χανιά: Η φετινή χρονιά οδηγός για τη νέα σεζόν παρά το εχθρικό κλίμα
Γιαννακόπουλος: «Το να μην είναι ο Σλούκας στην καλύτερη πεντάδα είναι αστείο»
Γιαννακόπουλος: «Το να μην είναι ο Σλούκας στην καλύτερη πεντάδα είναι αστείο»
Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Παραδόθηκε και συνελήφθη ένας ακόμα οπαδός
Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Παραδόθηκε και συνελήφθη ένας ακόμα οπαδός
Κοντός: "Και 20.000 εισιτήρια να είχαμε θα τα είχαμε διαθέσει στον κόσμο μας"
Κοντός: "Και 20.000 εισιτήρια να είχαμε θα τα είχαμε διαθέσει στον κόσμο μας"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved