Παππάς στο Onsports: «Αγωνιστής και παθιασμένος ο Λίνεν».

Παππάς στο Onsports: «Αγωνιστής και παθιασμένος ο Λίνεν».

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του νέου τεχνικού της ΑΕΚ Έβαλντ Λίνεν για το... «κιτρινόμαυρο – Survivor», εξέφρασε μιλώντας στο Onsports ο Χάρης Παππάς, άλλοτε μαθητής του Γερμανού τεχνικού στη Μόναχο 1860.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, διατηρεί ευχάριστες αναμνήσεις από τον 59χρονο προπονητή. Το καλοκαίρι του 2009 έζησε για πρώτη φορά στην καριέρα του την εμπειρία του εξωτερικού με «ηθικό αυτουργό» τον Λίνεν, ο οποίος εισηγήθηκε την μεταγραφή του στη διοίκηση της Μόναχο 1860

Ο «Χάρι Πότερ» έπλεξε το εγκώμιο του πρώην προπονητή του και υποστήριξε πως είναι σε θέση να βγάλει την ΑΕΚ από το αγωνιστικό τέλμα, αναδεικνύοντας τους νεαρούς και άπειρους παίκτες της.     

- Θεωρείς ότι ο Έβαλντ Λίνεν μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να να συμβάλει στην αγωνιστική ανάκαμψη της ΑΕΚ;

«Ο Λίνεν είναι ο κατάλληλος τεχνικός για την ΑΕΚ. Οι παίκτες και κυρίως βέβαια οι νεαροί, θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που θα συνεργαστούν μαζί του. Πρόκειται για έναν προπονητή που αρέσκεται να αναδεικνύει το ταλέντο ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας και να τους καθιερώνει στην ομάδα, όπως θυμάμαι να κάνει στη Μόναχο 1860. Το ίδιο περιμένω να συμβεί και στην ΑΕΚ.

Τα κριτήρια των επιλογών του είναι αμιγώς αξιοκρατικά και εννοείται πως όποιοι παλεύουν περισσότερο στις προπονήσεις και ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητάει, αυτοί παίρνουν φανέλα βασικού στα επίσημα παιχνίδια».

- Πόσο δύσκολη θεωρείς πως είναι η αποστολή που αναλαμβάνει;
         
«Πρώτα απ΄όλα να πω ότι οποιοσδήποτε προπονητής αναλάμβανε την ΑΕΚ, θα είχε εκ των προτέρων μπροστά του φοβερά δύσκολη αποστολή, δεδομένων των συνθηκών και της άσχημης βαθμολογικής θέσης της ομάδας. Πολλοί παίκτες από το φετινό ρόστερ δεν έχουν παραστάσεις από τη Σούπερ Λίγκα και αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα.

Επειδή πάντως έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια της ΑΕΚ, νομίζω ότι πέραν όλων των όποιων δυσλειτουργιών, της έχει γυρίσει την πλάτη η τύχη. Ο Λίνεν είναι ένας προπονητής αγωνιστής, που μπορεί να την βοηθήσει και να την σώσει από μεγάλες περιπέτειες».

- Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προπονητικής φιλοσοφίας του;
 

«Δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καλή φυσική κατάσταση και θέλει η ομάδα του να΄χει επιθετικούς προσανατολισμούς με συνεχή κίνηση, πρέσινγκ και φαντασία στο παιχνίδι της. Ως Γερμανός βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην είναι λάτρης της πειθαρχίας».

- Τι σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στο μυαλό από την μεταξύ σας συνεργασία στη Μόναχο 1860;

«Το απίστευτο πάθος του για αυτό που κάνει. Είναι ένας προπονητής που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά του και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Προσωπικά με βοήθησε να προσθέσω κάποια χρήσιμα στοιχεία στο παιχνίδι μου».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved