Οι ελεύθεροι παίκτες με τα… ένσημα της Super League!

Οι ελεύθεροι παίκτες με τα… ένσημα της Super League!

Non stop… shopping! Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που παραμένουν μετέωροι και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά στο «υστερόγραφο» των μεταγραφών. Το Onsports κατέγραψε 20 παίκτες με προϋπηρεσία και «ένσημα» στην Super League, οι οποίοι θα μπορούσαν να «σκοράρουν» στις… καθυστερήσεις!

Να θυμίσουμε ότι όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ πήρε παράταση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου η μεταγραφική περίοδος ελεύθερων ποδοσφαιριστών, προς τέρψιν αρκετών ομάδων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ τους και ψάχνουν το… κερασάκι στην τούρτα!

Στην 20άδα των ελεύθερων παικτών συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς Καραγκούνης, Σηφάκης, ο άλλοτε και ο μέχρι πρότινος διεθνής Γιάννης Αμανατίδης και Κώστας Χαλκιάς αντίστοιχα, αλλά και γνωστοί μας... ξεκρέμαστοι ξένοι. Από τον Βλάνταν Ιβιτς και τον Γιόσου Σαριέγκι, μέχρι τον Ολιβιέ Μπουμάλ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Το συμβόλαιο του 35άρη «τυπάρα» δεν ανανεώθηκε με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να «τρέχει» μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού (και εσχάτως του φθινοπώρου) προς αναζήτηση νέας ομάδας. Βλέπετε, μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να τον εκτιμάει, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να επιστρέψει ο έμπειρος άσος στην μεγάλη του αγάπη την Εθνική και να διεκδικήσει με την γαλανόλευκη φανέλα την συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το Ανόβερο από την Γερμανία, η πρωταθλήτρια Κύπρου ΑΕ Λεμεσού και ο ΟΦΗ, είναι οι ομάδες που άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο «βλέπουν» σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον μέχρι πρότινος αρχηγό του Παναθηναϊκού.

ΓΙΟΣΟΥ ΣΑΡΙΕΓΚΙ

Ο Βάσκος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αν και ειρήσθω εν παρόδω, προϊόντος του χρόνου, δεν αποκλείεται να μετάνιωσε που απέρριψε το «ψαλίδισμα» των αποδοχών που του προτάθηκε για την παραμονή του στην Παιανία. Το όνομά του «παρέλασε» (περισσότερα παρασκηνιακά) κάποια στιγμή από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αλλά ουδέποτε άνοιξε επίσημο… κανάλι με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Εάν πάντως δεν χαμηλώσει αισθητά το κασέ του συγκριτικά με τις απολαβές του στο «τριφύλλι», θα επιστρέψει στα μέρη μας μονάχα για... weekend και διακοπές! 

ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ

Μετά το «διαζύγιο» με τον ΠΑΟΚ «φλέρταρε» λιγότερο με τον Ατρόμητο και περισσότερο με την Βέροια και τον Παναιτωλικό, εν τούτοις εξακολουθεί να παραμένει στο… ράφι! Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα και εμπειρία του προσμετράται στα υπέρ του, εν αντιθέσει με τα 35 χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του και το υψηλό για τα δεδομένα της εποχής κασέ του, όπως λένε οι οικονομολόγοι της πιάτσας.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΜΑΧΟ

Κέρδισε την «ελευθερία» του από τον Πανιώνιο έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος των «κυανέρυθρων». Ο ένας χρόνος αγωνιστικής απραξίας εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, έριξε κατακόρυφα την... μετοχή του στο χρηματιστήριο. Το φιλολογικό ενδιαφέρον του Παναιτωλικού και του Πλατανιά δεν απέκτησε «σάρκα και οστά», ενώ και η επαγγελματική επιστροφή στην χώρα του μοιάζει πιο δύσκολη απ΄ό,τι θα μπορούσε ίσως να φανταστεί ο Αυστριακός τερματοφύλακας.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Ο 38χρονος πορτιέρο μετά το τέλος του προημιτελικού με την Γερμανία στο Euro, ανακοίνωσε το «game over» από την Εθνική ομάδα. Μήπως ήγγικεν η ώρα να κρεμάσει και τα γάντια του; Δεδομένου πως μέχρι τώρα πέρα από ένα φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ξάνθης στα μέσα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου δεν... κουνιέται φύλλο, η αποχώρησή του από την ενεργό δράση φαντάζει ως η πιθανότερη εξέλιξη. Εκτός κι εάν το τέλος των μεταγραφών κρύβει εκπλήξεις…!

ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ ΣΚΑΡΝΤΟΒΕΛΙ

Η μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Βραζιλιάνο αριστεροπόδαρο αμυντικό στον «Αγιαξ». Η Ξάνθη από την ελληνική και η Ανόρθωση από την κυπριακή αγορά, ήταν δύο από τις ομάδες που έκαναν... focus στο βιογραφικό του, χωρίς ωστόσο να ρίξουν νερό στο μύλο της μεταγραφής του!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ

Ποιος να΄το 'λεγε πως ο διεθνής πορτιέρο μετά τις φετινές εμφανίσεις του στο Euro και έχοντας νωρίτερα κεντρίσει το ενδιαφέρον διάφορων ευρωπαϊκών ομάδων, θα έφτανε στις αρχές Σεπτεμβρίου να κάνει προπονήσεις με τον Πανιώνιο για να μην κινδυνέψει να πιάσει… αράχνες! Το φετινό καλοκαίρι έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τον ΠΑΟΚ χωρίς να βρουν την χρυσή τομή στο οικονομικό, ενώ διερευνητικές επαφές φέρεται να έγιναν με την Σέλτικ, την Κιέβο και άλλες ξένες ομάδες άνευ ουσιαστικού αποτέλέσματος.

ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΙΚΟ

Αδοξο τέλος έλαβε η θητεία του Γκανέζου στόπερ στον Αρη. Ακολούθησε την «δικαστική οδό» και έμεινε ελεύθερος από τους Θεσσαλονικείς, χωρίς - μέχρι σήμερα- να΄χει βρει ομάδα να «κουκουλωθεί». Τον Ιούνιο κυκλοφόρησε πως η νεοφώτιστη στην Μπουντεσλίγκα Μπόχουμ του χτύπησε την πόρτα, ωστόσο η καμπάνα του «γάμου» δεν ήχησε ούτε με την γερμανική, ούτε με κάποια άλλη ομάδα!

ΜΙΧΑΛ ΣΤΑΣΙΑΚ

Ελάχιστοι ίσως θα θυμούνται το πέρασμα του Πολωνού αμυντικού από την Ξάνθη την περασμένη σεζόν. Και όχι άδικα. Ο 31χρονος στόπερ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της ακριτικής ομάδας και αποχώρησε από τα μέρη μας και κατ΄επέκταση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το κασέ του είναι ασορτί με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ωστόσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια ομάδα της ημεδαπής διατεθειμένη να του προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία συμμετοχής στο greek dream.

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αν και βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της Football League και στα αυτιά του έφτασαν... σειρήνες από την Κύπρο (σύμφωνα με την μεταγραφική… μόδα του φετινού καλοκαιριού) παρά ταύτα παραμένει ελεύθερος. Ισως επειδή στα 37 του χρόνια εξακολουθεί να κρατάει ψηλά τον… πήχη και έχει αντοχές να περιμένει κάτι καλό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Συμμετείχε στο καλοκαιρινό «τσουνάμι» αποχωρήσεων από την Κέρκυρα. Η πλούσια προϋπηρεσία στην «κόμισσα», στον Ατρόμητο και την Λάρισα δεν «εξαργυρώθηκε» τουλάχιστον με ένα καινούργιο συμβόλαιο. Ο 30χρονος επιθετικός «παίζει» ως μεταγραφικός στόχος του Πλατανιά, χωρίς στο προσκήνιο να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα.

ΙΒΙΤΣΑ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ

Το θρίλερ των συζητήσεων με την Κέρκυρα για την ανανέωση της συνεργασίας τους δεν είχε «χάπι εντ». Ο Κροάτης αμυντικός δεν τα βρήκε με τους νησιώτες με αποτέλεσμα να βγει στην αγορά εργασίας. Ο Αρης έστριψε κάποια στιγμή το βλέμμα του προς τον 31χρονο στόπερ, χωρίς όμως να προχωρήσει και να του στείλει το εισιτήριο για το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη.

ΜΑΡΙΟ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ

Από τους βασικούς συντελεστές στην παραμονή της Κέρκυρας στη Super League. Από την ώρα που ο 36άρης Κροάτης τερματοφύλακας αποχώρησε από το νησί των Φαιάκων, κέντρισε το ενδιαφέρον της Βέροιας και το τελευταίο διάστημα του Παναιτωλικού.


ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΝΑΚΑΡΑΤΟ ΒΕΡΟΝΕΖΙ

Ο Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος μπακ χώρισε απρόσμενα τους δρόμους του με την Κέρκυρα, έπειτα από τη μη αδειοδότηση της «κόμισσας». Οσο κι εάν αναζητήσαμε πληροφορίες, δεν βρήκαμε κάποια που να αναφέρει πως ο 30χρονος αμυντικός έχει υπογράψει σε άλλον σύλλογο. Συνεπώς, παραμένει… free! 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ

Οι συνθήκες δεν ήταν όσο ώριμες θα έπρεπε για την επιστροφή στον Αρη, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Παναιτωλικό. Η… χρυσόσκονη του έπους με την Εθνική στο Euro του 2004, συνοδεύει τον «Χάρι» ωστόσο σοβαρό ενδιαφέρον από άλλη ομάδα εντός συνόρων δεν υπήρξε. Η ΑΕ Πάφου επιχείρησε στις αρχές του καλοκαιριού να τον δελεάσει και να τον  «κατεβάσει» στην Κύπρο χωρίς ωστόσο επιτυχία.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗΣ

Το όνομά του έχει γραφτεί στην μισή Super League και Football League, ωστόσο καμία μεταγραφή ποτέ στον κόσμο δεν έκλεισε χωρίς υπογραφές στα συμβόλαια. Το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού φαινόταν να είναι και το πιο «ζεστό», ενώ τις τελευταίες ημέρες φέρεται να δέχτηκε «ενοχλήσεις» και από τον Πλατανιά. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Το... τσουχτερό κασέ του προκαλεί ίλιγγο στην Ελλάδα του μνημονίου και του ΔΝΤ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η τελευταία επίσημη συμμετοχή του καταγράφηκε στις 7 Μαΐου 2011 (στην ήττα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης από την Κολωνία) κάτι που μοιραία ρίχνει σε χαμηλά επίπεδα τους δείκτες της αγωνιστικής του κατάστασης και της δημοφιλίας του στις αγορές. Παρότι θεωρητικά έχει δρόμο μέχρι την... σύνταξη από το ποδόσφαιρο και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια (τον επόμενο Δεκέμβριο θα κλείσει τα 31) φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος ο επαναπατρισμός του!

ΟΛΙΒΙΕ ΜΠΟΥΜΑΛ

Η μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης, βρήκε… δοκάρι το φετινό καλοκαίρι. Μετά το επιτυχημένο πέρασμα από τον Παναιτωλικό, ελάχιστοι θα περίμεναν πως θα φτάσει στο σημείο να ψάχνει για ομάδα στην έξτρα μεταγραφική περίοδο του Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους παίκτες. Προσοχή! Ο Καμερουνέζος μέσος είναι κάτω των 24 ετών (γεννήθηκε στις 17/9/1989) κάτι που ενδεχομένως τον καθιστά πιο ελκυστικό για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες. 

ΑΝΤΡΕ ΓΚΕΡΕΪΡΟ ΡΟΤΣΑ

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν συνόδεψε τον Παναιτωλικό στην «μετάθεση» προς το πρωτάθλημα της Football League, κατόπιν κοινής απόφασης και των δύο πλευρών. Οι 56 συμμετοχές και τα 4 γκολ με την φανέλα της αγρινιώτικης ομάδας δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να στείλουν στο κατώφλι του άλλους συλλόγους της ημεδαπής, με αποτέλεσμα να ψάχνεται περισσότερο στο εξωτερικού και κυρίως στην χώρα του για νέα ποδοσφαιρική...αγάπη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ

Την… κάτω βόλτα έχει πάρει η καριέρα του 30χρονου πορτιέρο τα τελευταία χρόνια. Μετά την «άκαπνη» παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης την σεζόν 2009-10 επανήλθε στην δράση με τα γάντια της Λάρισας την αμέσως επόμενη περίοδο. Ωστόσο, η μετέπειτα κόντρα του με την διοίκηση των «βυσσινί» τον έστειλε στην «κατάψυξη» και αργότερα στο τέλος της συνεργασίας με την θεσσαλική ομάδα. Οι επαφές του καλοκαιριού κυρίως με τον Παναιτωλικό δεν κατέληξαν σε συμφωνία και το κυνήγι της μεταγραφής συνεχίζεται.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved