Μάντζιος: «Κέρκυρα ελληνική για παραμονή»!

Μάντζιος: «Κέρκυρα ελληνική για παραμονή»!

Την εξασφάλιση της παραμονής με… μετάγγιση όχι μόνο ελληνικού, αλλά αίματος και από τις ακαδημίες έθεσε ως στόχο της Κέρκυρας για τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Άκης Μάντζιος.

«Το να δουλέψεις με νέα παιδιά, χωρίς εμπειρίες, απαιτεί και χρόνο και, πιθανόν, κόστος γιατί η απειρία πληρώνεται. Γι' αυτό χρειάζεται να δείξουμε υπομονή όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασής του ο νέος τεχνικός των Φαιάκων, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του, αλλά και να αναφερθεί σε «καυτά» ζητήματα του συλλόγου, όπως τη στελέχωση του ρόστερ και την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη προς στο πρόσωπό μου. Ήρθα σε μια ομάδα, που πίστευα και πιστεύω ότι είναι υγιής, σου δίνει τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψεις και κάνει βήματα προόδου. Έγιναν βοηθητικά και προσπαθεί να καθιερωθεί στη Super League. Μια ομάδα, που έχει ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται γι' αυτήν και θέλουν να δουλέψουν με νέα παιδιά.

Έχουμε αλλάξει το σχεδιασμό αρκετές φορές λόγω του θέματος της αδειοδότησης. Αύριο ξεκινάμε επίσημα προετοιμασία με αρκετά προβλήματα, τα οποία καλούμαστε και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ίσως η πιο δύσκολη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλό μας.

Το να δουλέψεις με νέα παιδιά, χωρίς εμπειρίες, απαιτεί και χρόνο και, πιθανόν, κόστος γιατί η απειρία πληρώνεται. Γι' αυτό χρειάζεται να δείξουμε υπομονή όλοι, κι εμείς και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Προτεραιότητά μας είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και τα παιδιά των ομάδων U20 και U17 του ΑΟ Κέρκυρα.

Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με τους προπονητές κι ευελπιστώ να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες κοντά μας. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να τους βγάλουμε το πάθος και την όποια προσωπικότητα έχει ο καθένας.

Η έμφαση στο ελληνικό στοιχείο ήταν ο στόχος και πριν απ' την αδειοδότηση. Όπως και το να ενσωματώσουμε παιδιά απ' το νησί, καθώς είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν παίκτες απ' την Κέρκυρα στην πρώτη ομάδα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βγάλουμε παιδιά απ' το νησί», ήταν τα πρώτα λόγια του Μάντζιου για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, συμπληρώνοντας:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το ρόστερ: «Το συντομότερο δυνατό. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα, μετά τη έναρξη της συνεργασίας με την ομάδα και την αδειοδότηση, διαφοροποίησαν τα πλάνα. Στο κομμάτι των τριών μεταγραφών, έχει ήδη κλείσει ο Κοντοδήμος, είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Ιωάννου και, για τον τρίτο παίκτη, στόχο μας έχουμε την απόκτηση ενός επιτελικού χαφ. Το αργότερο μέχρι Πέμπτη ή Παρασκευή, το θέμα θα έχει τελειώσει».

Για τα χαρακτηριστικά του προσεχούς πρωταθλήματος: «Θα είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει τέτοια ανισορροπία ανάμεσα στις ομάδες. Ως ποδοσφαιρική ποιότητα, εκτιμώ ότι θα είναι χειρότερα από πέρσι. Μέσα απ' τα προβλήματα, ωστόσο, ίσως βγει κάτι καλό. Ιδίως για τους Έλληνες παίκτες.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει, όπως και η κοινωνία μας. Και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα, δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Στόχος μας είναι η παραμονή, μην κρυβόμαστε. Αν κι εφόσον το πετύχουμε με τα νέα παιδιά, η ομάδα θα είναι διπλά ωφελημένη. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι και με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρσι, μπορούμε να καταφέρουμε τον ίδιο στόχο».

Για τους παίκτες του περσινού ρόστερ που θα μείνουν: «Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με παιδιά που έχουν καταθέσει προσφυγή. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους, ώστε να παραμείνουν στην ομάδα, εάν, όμως, το θέλουν. Γιατί, παρακαλώντας δεν θα πάρουμε κανέναν. Θα πορευτούμε μόνο με παίκτες, που επιθυμούν πραγματικά θα είναι στον ΑΟ Κέρκυρα και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Με ονόματα, τώρα... Θα έχουμε τους δύο τερματοφύλακες, τον Αναστασόπουλο και τον Χάμπερ. Ακόμη, τον Μπουκουβάλα, τον Κοντοδήμο, τον Βενέτη, τον Ζιάμπαρη και, θεωρώ, και τον Μαϊστόροβιτς. Επιπλέον, μαζί μας θα είναι και ο Χαμπλ με τον Ηλιάδη και ο Καραλής. Υπάρχει η εκκρεμότητα με τους Μπάρκογλου και Αγρίτη, ενώ βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Ιωάννου, προκειμένου και το δικό του θέμα να τελειώσει θετικά.

Οι Όσμαν και Λαμπρόπουλος δεν ανήκουν στην ομάδα. Του Λαμπρόπουλου έληξε το συμβόλαιο τον Ιούνιο (σ.σ. υπήρξε αναπροσαρμογή της αρχικής τριετούς συμφωνίας) και πρώτη του προτεραιότητα είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό. Καλώς να πάει το παιδί.

Απ' τη στιγμή, πάντως, που είναι μέσα στο όριο των 24 ετών, αν δεν βρει ομάδα, είναι ευπρόσδεκτος να έρθει και να μας βοηθήσει. Επίσης, υπάρχουν και κάποια πιο μικρά παιδιά (σ.σ. Πατηνιώτης, Βιόπουλος) με συμβόλαιο, που πέρσι δεν έπαιξαν, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με τον Γιάντση, για να είναι κι αυτός μαζί μας».

Για τις μεταγραφές ελεύθερων και δανεικών: «Υπάρχουν παιδιά, που αξίζει να τα προσεγγίσουμε. Άλλα απ' αυτά είναι έτοιμα να παίξουν κι άλλα θέλουν χρόνο προσαρμογής. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, γενικά, είναι πιθανόν, κάποιοι ποδοσφαιριστές κάτω απ' τα 24 να πάρουν μεγαλύτερη αξία απ' όση θα έπρεπε, καθώς ο νόμος τους κάνει... περιζήτητους! Γι' αυτό είπα ότι δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε ανακοινώσει πέντε, έξι, επτά μεταγραφές παικτών έως 24, για λόγους εντυπωσιασμού. Είμαστε, όμως, συγκεκριμένοι σ' αυτό που θέλουμε. Υπάρχει σαφές πλάνο από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Όσον αφορά στους δανεικούς, για όποια καλή περίπτωση υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει, είμαστε, βεβαίως, θετικοί. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ορισμένους παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Για το μέγεθος του ρόστερ: «Θα έχει, το πολύ, 24 παίκτες συν τους τρεις τερματοφύλακες. Και εκτιμώ ότι , το πολύ, σε μία εβδομάδα το ρόστερ θα είναι γεμάτο».

Για τον τρόπο δουλειάς με τους Νέους: «Θα γίνουν εξειδικευμένες προπονήσεις – δύο την εβδομάδα- και σιγά σιγά, ο καθένας, ανάλογα με τη βελτίωση που θα έχει, θα βρίσκεται πιο κοντά στην α' ομάδα. Ζήτησα ήδη από σήμερα να κάνουμε κάποιες δοκιμές, για να δούμε κάποια παιδιά για τρεις-τέσσερις ημέρες.

Έχω δει DVD, αλλά είναι καλύτερα τους παίκτες να τους ζεις για κάποιο διάστημα και να μιλάς μαζί τους. Για αριθμό παικτών από την U20, δεν μπορώ να πω. Αν υπάρξει η δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις θέσεις από εκεί, θα είναι μεγάλη χαρά για όλους! Θέλουμε, όμως, σίγουρα καλούς χαρακτήρες και αποδυτήρια, με παιδιά που θα δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Υπάρχει εξαιρετική διάθεση και συνεργασία με τους προπονητές κι ένας κοινός στόχος».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης