Ίβιτς: «Πιθανότατα καταθέτω προσφυγή»

Ίβιτς: «Πιθανότατα καταθέτω προσφυγή»

Ο Βλάνταν Ίβιτς αναφέρθηκε στις οφειλές του ΠΑΟΚ, τον Βρύζα, τον Μπόλονι, τον Ζαγοράκη και το ενδεχόμενο προσφυγής του.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» φιλοξενήθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς και σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει προσφυγή σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου μέσου:

Για τη συνάντηση με τον Βρύζα: «Μίλησα με τον κ. Βρύζα πριν δύο μήνες όταν ήρθε ο ίδιος και μου είπε ότι θέλει να συνεχίσουμε. Του είπα εντάξει, να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Όταν έχεις πλέι οφ μπροστά και έχεις στόχο την πρώτη θέση το πιο σημαντικό ήταν τα παιχνίδια. Τελείωσαν τα πλέι οφ, έκανα διακοπές, μίλησα με τον κ. Βρύζα, πριν λίγες μέρες και με ενημέρωσε ότι δεν ήμουν στα πλάνα του νέου προπονητή. Είναι σεβαστό αυτό.

Από εκεί και πέρα, τελείωσε η συζήτηση για να παραμείνω στον ΠΑΟΚ. Σας λέω τι μου είπε ο πρόεδρος. Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και αυτά που λέω ξέρετε ότι είναι έτσι. Ο κάθε προπονητής, έχει επιλογές και αυτό είναι σεβαστό. Ήμουν στον ΠΑΟΚ τέσσερα χρόνια, είμαι πολύ ευχαριστημένος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και προσπαθούσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα για το καλύτερο της ομάδας και του λαού του ΠΑΟΚ. Ξέρω ποιος είμαι. Είναι λογικό να μη με συμπαθούν όλοι. Συμβαίνουν παντού αυτά».

Για το θέμα των οφειλών: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα. Θα μιλήσουμε για το χρέος της ομάδας προς εμένα. Ο ΠΑΟΚ μου χρωστάει παραπάνω από 85% από το συμβόλαιο της προηγούμενης σεζόν. Υπάρχουν κάποιες οφειλές και από το προπέρσινο συμβόλαιο, που αφορούν τα πριμ. Μίλησα με τον κ. Βρύζα και μου πρότεινε έναν διακανονισμό. Ήμουν τέσσερα χρόνια στην ομάδα και 3,5 χρόνια κάνω διακανονισμό. Έχει τύχει να μου ζητούν πρόεδροι, να μην πληρώνουν εμένα, για να πληρωθούν άλλοι. Και όχι μόνο σε μένα, αλλά και με άλλους παίκτες έχει γίνει αυτό. Λογικά με ήξεραν καλά και ήξεραν ότι δε θα δημιουργήσω προβλήματα. Τα λέω τώρα, γιατί δε θέλω να φανώ περίεργος.

Όταν λέω κάτι, το λέω όπως είναι και θέλω να καταλαβαίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γιατί στον ΠΑΟΚ είμαι τέσσερα χρόνια. Δε θέλω να κοροϊδεύω κανέναν. Σέβομαι την ομάδα και το λαό της. Δε θα ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα. Το έκανα γιατί δεν ήθελα να δημιουργώ πρόβλημα στην ομάδα και να λένε ότι ο Ιβιτς, δε δέχεται διακανονισμούς και δεν κάνει υπομονή. Στα τέσσερα χρόνια, μόνο στους πρώτους έξι μήνες η ομάδα πλήρωνε όπως έπρεπε να πληρώνει και από εκεί και πέρα, υπήρχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις».

Για το αν γνώριζε ποιοι πληρώνονταν: «Εγώ δεν ήξεραν ποιον πληρώνουν και ποιον όχι. Ήξερα για μένα και κάποια άλλα παιδιά. Να μην πληρωθούμε εμείς για να πληρωθούν κάποιο άλλοι. Εμείς μεταξύ μας, δε μπορώ να πω ότι είχαμε προβλήματα. Κάναμε ότι είναι δυνατό για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Όποιος και να παραμείνει και όποιος έρθει θα κάνει το ίδιο. Είμαστε επαγγελματίες και προσπαθούμε για το καλύτερο για τον κόσμο και την ομάδα».

Για το νέο διακανονισμό που του προτάθηκε: «Μετά τη συζήτηση ο πρόεδρος μου ζήτησε ένα νέο διακανονισμό. Μπορεί να είναι και ο 10ος διακανονισμός αυτός... Και τον ρώτησα για τον διακανονισμό για τις ημερομηνίες και μου είπε ότι μπορεί να μη με πληρώνει και πάλι. Μου ζητάς να κάνουμε καινούργιο διακανονισμό και εσύ δε θα με πληρώνεις στις ημερομηνίες που έχουμε συμφωνήσει; Όταν το λέει ο ίδιος ο πρόεδρος, εγώ τι να πω;

Το χειρότερο για μένα θα είναι να κάνω προσφυγή, δεν το έχω κάνει ποτέ. Όπως πάει η διαδικασία, το βλέπω να καταλήγει εκεί. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, περιμένω να ξανασυζητήσουμε, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι είμαι επαγγελματίας και ζω από αυτό. Έχω κάνει διακανονισμό 10 φορές, αλλά δε βλέπω φως στο τούνελ και κατά 90% βλέπω να καταλήγουμε σε προσφυγή. Έχω αποφασίσει να βγω δημόσια και να μιλήσω, γιατί δε θέλω ποτέ να νομίζει κάποιος ότι έκανα κάτι κακό για την ομάδα. Θέλω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Τέσσερα χρόνια ήμουν σε μία μεγάλη ομάδα και δε θα τα ξεχάσω ποτέ. Πρέπει όμως να καταλάβουν και εμένα. Και όπως εγώ μπορεί και άλλοι να καταλήξουν έτσι»

Για την αδειοδότηση από την UEFA: «Εγώ τι μπορώ να κάνω; Πως να απαντήσω; Ο ίδιος ο πρόεδρος δεν ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ; Δεν έχει πάρει τα δικά του λεφτά; Ο ίδιος είναι πρόεδρος και πληρώνεται και τώρα και δε λέω ότι δεν πρέπει να πληρώνεται. Εγώ θα πρέπει να έχω υπομονή, ένα χρόνο, να χαρίσω τα λεφτά μου; Σας είπα πως έχει πάει η συζήτηση με τον κ. Βρύζα. Έφυγα χαλαρά, χαιρετίσαμε ο ένας τον άλλο, χωρίς καμία παρεξήγηση. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Δεν έχω αποφασίσει 100%. Περιμένω, αλλά λογικά θα προχωρήσω σε προσφυγή. Θα περιμένω λίγο ακόμα, όπως και άλλα παιδιά, αλλά με τον τρόπο που μου απάντησε, ο πρόεδρος τι να σας πω... Αυτός αποφασίζει».

Για τον πρόεδρο Βρύζα: «Δε μπορώ να πω κάτι. Είναι στην ομάδα τόσα χρόνια, κάνει δουλειά, προσπαθεί. Εμένα με έφεραν στην ομάδα ο Σάντος και ο Ζαγοράκης. Και ξέρω ότι ήμουν επιλογή του Σάντος. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Μακάρι να πετύχει και η ομάδα να μπει στο σωστό δρόμο, οικονομικά, γιατί αγωνιστικά, τα τρία προηγούμενα χρόνια είναι πολύ επιτυχημένα».

Για τον πρόεδρο Ζαγοράκη: «Πρώτα ήταν μεγάλος παίκτης. Πήρε μία ομάδα σε ένα κακό επίπεδο και σε μία πολύ κακή περίοδο. Έκανε τη μεγαλύτερη μαγκιά που έφερε τον Φερνάντο Σάντος. Τον άφηνε και τον πίστεψε. Με αυτόν τον άνθρωπο πέτυχε πολλά. Τα προηγούμενα δύο χρόνια που ο Σάντος έφυγε, η ομάδα έπαιζε με το δικό του σύστημα και τον δικό του τρόπο».

Για τον Μπόλονι: «Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε πολύ καλές χώρες, σε κάποιες είχε επιτυχίες σε κάποιες άλλες όχι. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν με την Τότεναμ, αλλά εκείνο ήταν μεγάλη μαγκιά από τους παίκτες. Είχαν συνηθίσει να παίζουν δυνατά παιχνίδια και ήταν μεγάλη μαγκιά κυρίως από τους παίκτες παρά από τον ίδιο. Αν θυμάστε και με τον κ. Χάβο, παραλίγο να φτάναμε στους 16. Ήταν νέος και Έλληνας προπονητής και άφησε και αυτός ένα έργο στον ΠΑΟΚ.
Είχαμε επαγγελματική σχέση με τον Μπόλονι.

Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο της ομάδας. Δε με υπολόγιζε σε πολλά παιχνίδια και εγώ έπρεπε να το δεχτώ. Και η ομάδα όμως δεν πήγε τόσο καλά, όπως στα προηγούμενα χρόνια. Βγήκαμε τελευταίοι στα πλέι οφ. Του εύχομαι ότι καλύτερο, γιατί με όποιον έχω δουλέψει, γιατί το πρώτο είναι η επαγγελματική σχέση και ο καθένας δουλεύει όπως νομίζει».

Για τους φετινούς τραυματισμούς: «Οφείλονταν, κατά τη γνώμη μου, στο γεγονός ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου, όλες οι προπονήσεις στη Μεσήμβρια, έγιναν χωρίς ζέσταμα, λόγω των συνθηκών εκεί. Ξέρετε πως όταν κάνει κρύο, στη Μεσήμβρια κάνει πολύ κρύο και όταν κάνει ζέστη, στη Μεσήμβρια κάνει πολλή ζέστη. Κάναμε κατοχή, τρεξίματα, παιχνίδια, χωρίς ζέσταμα και αυτό ήταν πρόβλημα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαμε προπονητές, που έκαναν στην αρχή ζέσταμα. Πέρσι, κάναμε κάποια πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά για μένα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που είχαμε πολλούς τραυματισμούς».

Για το αν έκαναν κάτι οι παίκτες για να το αλλάξουν αυτό: «Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, είπα κάποια πράγματα, που ήταν αλήθεια. Γύρισα στη Θεσσαλονίκη και με έλεγαν κομπλεξικό. Εγώ μετά σήκωσα τα χέρια και είπα κάντε ότι νομίζετε σωστό. Από εκεί και πέρα σταμάτησα να προσπαθώ να αλλάξω κάτι από μόνος μου...»

Για το τι κρατάει από τα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ: «Θα κρατούσα στο ξεκίνημα, που όλοι μαζί προσπαθούσαμε και καταλάβαμε από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι το 2008, ότι είχαμε γεμάτο γήπεδο. Είχαμε δεθεί όλοι μεταξύ μας και προσπαθούσαμε για ότι καλύτερο για τους ανθρώπους που πλήρωναν για να μας στηρίζουν. Αυτό είναι αξέχαστο για μένα. Ήμασταν ευχαριστημένοι και εγώ από την ομάδα και η ομάδα από μένα. Έμεινα τέσσερα χρόνια. Υπάρχει και αυτή η σχέση ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορώ να τα εξηγήσω. Είναι κάτι πολύ δυνατό».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Περιμένω. Δε βιάζομαι καθόλου. Για να πω την αλήθεια, έχω μιλήσει με κάποιους μάνατζερ, περιμένω κάποιες απαντήσεις. Όλα είναι ανοικτά. Μπορεί να παραμείνω στην Ελλάδα, μπορεί και να φύγω. Τώρα κοιτάω τον επαγγελματισμό μου και την οικογένεια. Πιστεύω ότι αντέχω άλλο ένα χρόνο σίγουρα. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Έχω παίξει σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, που έχουν πίεση και θέλω να συνεχίσω σε κάτι τέτοιο.

Για τη δική του καλύτερη στιγμή: «Ήταν στη σεζόν 2009-2010. Μία από τις καλύτερες ήταν με τον Άγιαξ, και προερχόμουν από τραυματισμό, πέτυχα το γκολ εκεί, αλλά μετά έχασα το πέναλτι εδώ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».

Για το δικό του μήνυμα στον κόσμο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο. Να καταφέρουν με την ομάδα να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουν κάνει πολλή υπομονή και τους εύχομαι να έρθει ένας πρόεδρος με λεφτά και να έρχονται στο γήπεδο, χωρίς να σκέφτονται να πρέπει να πληρωθεί ένας παίκτης για να πάρει την άδεια...».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τα καλύτερα του Λεμπρόν Τζέιμς
Τα καλύτερα του Λεμπρόν Τζέιμς
Ο μύθος του Μέσι με αριθμούς
Ο μύθος του Μέσι με αριθμούς
«Αραούχο εδώ θα μείνεις»
«Αραούχο εδώ θα μείνεις»
Θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τη δικαίωση!
Θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τη δικαίωση!
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Τζαβέλας: Με επιβεβαίωσε ο Ίβιτς
Τζαβέλας: Με επιβεβαίωσε ο Ίβιτς
«Βολές» κατά του Βλάνταν Ίβιτς εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο…
Τζαβέλας: Με επιβεβαίωσε ο Ίβιτς
Ίβιτς: «Μόνο νίκη»
Ίβιτς: «Μόνο νίκη»
Το… σύνθημα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ…
Ίβιτς: «Μόνο νίκη»
Παναθηναϊκός: Γι' αυτό ετοιμάζει ένσταση για τη διακοπή του ντέρμπι
Παναθηναϊκός: Γι' αυτό ετοιμάζει ένσταση για τη διακοπή του ντέρμπι
Στις ιατρικές γνωματεύσεις και το φύλλο αγώνα θα στηριχθεί ο…
Παναθηναϊκός: Γι' αυτό ετοιμάζει ένσταση για τη διακοπή του ντέρμπι
Παναθηναϊκός: Εντοπίζει τον ανεγκέφαλο
Παναθηναϊκός: Εντοπίζει τον ανεγκέφαλο
Θέμα χρόνου είναι να εντοπιστεί από τον Παναθηναϊκό ο εγκληματίας…
Παναθηναϊκός: Εντοπίζει τον ανεγκέφαλο
ΠΑΟΚ: Βόμβες Τεβεκέλη για συμπόρευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
ΠΑΟΚ: Βόμβες Τεβεκέλη για συμπόρευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Την άποψή του πως η θέση του Κώστα Καραπαπά εναντίον…
ΠΑΟΚ: Βόμβες Τεβεκέλη για συμπόρευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Ολυμπιακός: Επίθεση Καραπαπά σε Ίβιτς!
Ολυμπιακός: Επίθεση Καραπαπά σε Ίβιτς!
Θέση για τα γεγονότα στη Λεωφόρο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού…
Ολυμπιακός: Επίθεση Καραπαπά σε Ίβιτς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης