«Τα κλειδιά του Ολυμπιακού στον Ζαρντίμ» (video+photos)

«Τα κλειδιά του Ολυμπιακού στον Ζαρντίμ» (video+photos)

Άρχισε κι επίσημα πλέον η «εποχή Λεονάρντο Ζαρντίμ» στον Ολυμπιακό, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου του Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τον νέο τεχνικό ηγέτη των «ερυθρόλευκων».

Ο «ισχυρός άνδρας» των νταμπλούχων Ελλάδας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχεται στον Ολυμπιακό το νέο προπονητή της ομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι το μοντέλο στους «ερυθρόλευκους» δεν αλλάζει, με τον προπονητή να είναι αυτός που θα κρατάει στα χέρια του τα «κλειδιά» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όπως είχε γίνει, δηλαδή, και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε ότι θεωρεί δεδομένη την στήριξη των φιλάθλων της ομάδας προκειμένου στο τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός να έχει φτάσει στην κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του και να… ράψει το τέταρτο αστέρι στην φανέλα του.

Όσον αφορά στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο 38χρονος Πορτογάλος προπονητής χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη δίνοντας μάλιστα, και το σύνθημα, το οποίο είναι: «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν θα λείψει τίποτα από τον νέο προπονητή και θα έχει το καλύτερο υλικό. Μείναμε πιστοί στο μοντέλο να έχει τα "κλειδιά" του ποδοσφαιρικού τμήματος ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ δεδομένο ότι οι φίλαθλοι θα στηρίξουν την προσπάθεια να ράψουμε το 4ο αστέρι στη φανέλα με τη στήριξή τους από τα διαρκείας και την παρουσίαση στο γήπεδο. Θέλω τους φιλάθλους μας κοντά μας, ένα γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης" και να απολαμβάνουν ένα όμορφο ποδόσφαιρο»

Στην συνέχεια, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε για πρώτη φορά στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου:

«Είμαι χαρούμενος που έχω υπογράψει με τον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και από τα καλύτερα της Ευρώπης. Οι δυνατότητές μας και ο στόχος μας είναι μεγάλος παρά αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά. Θα ήθελα να πω δύο λέξεις για τους φιλάθλους… Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να έχουμε επιτυχίες στην ομάδα»

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο προς τον πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και προς το νέο τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ερωτηθείς αν είναι ρίσκο η πρόσληψη του Ζαρντίμ, απάντησε:

«Εδώ και δύο μήνες, έχουμε αναλάβει μια δύσκολη αποστολή να βρούμε τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές. Ήρθαμε σε επαφή μαζί τους στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας και είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Η απόφαση που πήραμε μας καλύπτει και δεν πάρθηκε ούτε κάτω από συνθήκες πίεσης. Πιστεύουμε ότι ο Λεονάρντο έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να πετύχει στον Ολυμπιακό και θα έχει την απόλυτη στήριξη. Τα κλειδιά τα έχει ο Λεονάρντο»

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε ερώτηση για τους στόχους την επόμενη σεζόν, τόνισε:

«Εμάς κατ' αρχήν ο στόχος μας για την Ελλάδα είναι να πάρουμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, αλλά και στο Champions League είναι να περάσουμε από τους ομίλους και να συνεχίσουμε»

Για τα στοιχεία που ξεχώρισε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε:

«Είπα πως ο Λεονάρντο είναι νέος άνθρωπος, φιλόδοξος, εργατικός, είχε μια πετυχημένη χρονιά. Με όσους μιλήσαμε είχαν να πουν τα καλύτερα. Στη συνάντηση που είχαμε διαπιστώσαμε ότι έχουμε καλή χημεία και αυτό είναι το μυστικό για να συνεργαστείς με έναν άνθρωπο»

Για το αν είναι κοντά σε φιλοσοφία με το παιχνίδι που έδειξε ο Ολυμπιακός την προηγούμενη σεζόν και αν είχε επαφή με κάποιον Πορτογάλο προπονητή, ο 38χρονος τεχνικός, είπε:

«Έχω δει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και το Champions League. Αυτή την στιγμή, αυτές τις επτά εβδομάδες θέλω να γνωρίσω πολύ καλά την ομάδα, γιατί αυτή την περίοδο θα πάρουμε τις αποφάσεις για το τι σκεφτόμαστε για την ομάδα και ποιο θα είναι το μοντέλο της ομάδας. Όσον αφορά τους συμπατριώτες μου, με τον κ. Σάντος έχουμε έρθει σε επαφή. Περιμένω να τελειώσει τη δουλειά του στο Euro θα συναντηθούμε για να μιλήσουμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το τι θέλει να κρατήσει και τι να αλλάξει στον Ολυμπιακό και πώς θα είναι ο «Ολυμπιακός του Ζαρντίμ», ο Πορτογάλος τεχνικός, ανέφερε:

«Οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα γιατί πρέπει να τα αναλύσουμε διεξοδικά. θέλω να έχω μια ομάδα με καλό ποδόσφαιρο, με σεβασμό στους φιλάθλους που βλέπουν και προτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και να έχει τη φιλοδοξία αυτή που είχε τα τελευταία χρόνια. Να είναι πρωταθλητής και να κερδίζει»

Για το αν έχει κάνει τις προτάσεις του στον Ολυμπιακό για παίκτες από την Πορτογαλία και τον αριθμό παικτών που θέλει να δουλεύει, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δήλωσε:

«Άσχετα με το ότι είμαι Πορτογάλος δεν θέλω η ομάδα να βασίζεται αποκλειστικά σε Πορτογάλους παίκτες. Θέλω να βασίζεται σε καλούς παίκτες. Άσχετα με την εθνικότητα, θέλω να έχω καλούς παίκτες και να ανεβάσουν την ποιότητα του Ολυμπιακού. Θέλω να έχω 24 με 25 παίκτες στο ρόστερ. Θέλω ακόμα και τα παιδιά της Ακαδημίας να έχουν μία ευκαιρία γιατί αποτελούν τη συνέχεια για τη δουλειά που κάνουμε στον Ολυμπιακό»

Ερωτηθείς για τη μεγάλη πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, ο Ίβηρας τεχνικός, είπε:

«Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πάνω απ’ όλα φίλαθλοι και αγαπούν την ομάδα. Είναι μαζί του ακόμα κι όταν χάνει, αλλά και όταν κερδίζει, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο για να έχουμε πολλές νίκες και να μην υπάρχει πρόβλημα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ερώτηση για την επιλογή του Λεονάρντο Ζαρντίμ, τόνισε:

«Τα κριτήρια για την πρόσληψη του προπονητή δεν είναι από ποια χώρα προέρχεται. Όταν κάνεις την ανάλυση, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ερνέστο ήταν Ισπανός και σήμερα πάμε στον Λεονάρντο που είναι Πορτογάλος λίγη σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός μετά τις επιτυχίες που είχε και το ποδόσφαιρο που έδειξε διαθέτει μια καλή βάση και ο Λεονάρντο έχει την ευκαιρία να μας πάει ψηλότερα»

Για το αν αγχώνεται ή είναι πρόκληση για τον ίδιο οι επιτυχίες του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δήλωσε:

«Αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και προσπαθούσα να τις περάσω κάνοντας βήματα κάθε φορά. Να ξεκινήσουμε με νίκες και να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι του κλαμπ και να τους πετύχουμε».

Για την γνώμη του για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Πορτογάλος κόουτς, είπε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν και τον προπονητή που ήταν στον Ολυμπιακό. Το σημαντικό είναι ότι θα προσπαθήσω να είμαι σε επαφή με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να μας πει για την κατάσταση που είναι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός»

Στην τελευταία ερώτηση για τη διαφορά του Ολυμπιακού από την Μπράγκα, ο 38χρονος προπονητής, απάντησε:

«Όσον αφορά τους στόχους είναι διαφορετικοί γιατί τα κλαμπ είναι διαφορετικά. Στην αρχή στην Μπράγκα αυτό που είχαμε ως στόχο ήταν να φτάσουμε στην πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα και βγήκαμε τρίτοι. Ο στόχος μας στον Ολυμπιακό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη να πάμε καλά και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες γιατί είναι διαφορετικές, με διαφορετικούς στόχους. Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά. Στο τεχνικό κομμάτι στόχος μας είναι να κερδίζουμε και αυτό μας κάνει πιο φιλόδοξους και να θέτουμε ψηλά τον πήχη».

Το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου / Παρουσίαση του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδωσαν, εξάλλου, οι αντιπρόεδροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης και Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, όπως και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Την Συνέντευξη συντόνισε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Το Onsports έδωσε το «παρών» στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του «Γ. Καραϊσκάκης» και σας μετέφερε LIVE το κλίμα από την επίσημη παρουσίαση του Πορτογάλου προπονητή.

{coveritlive}6dc3990fbb{/coveritlive}

6 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
LIVE CHAT ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Superfoods Game 4
LIVE CHAT ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Superfoods Game 4
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Superfoods: Μέσα Τζέιμς, έξω ο Φώτσης
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Superfoods: Μέσα Τζέιμς, έξω ο Φώτσης
Παίζει στην πλάτη του Παναθηναϊκού ο υιός Μπαλτάκος!
Παίζει στην πλάτη του Παναθηναϊκού ο υιός Μπαλτάκος!
Γιαλιάς: «Αγκαλιάστε τον Μπαταγιάννη στη νέα προσπάθεια για τον ΑΟ Τρίκαλα»
Γιαλιάς: «Αγκαλιάστε τον Μπαταγιάννη στη νέα προσπάθεια για τον ΑΟ Τρίκαλα»
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο - Δείτε που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα (pics)
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο - Δείτε που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα (pics)
Ξεχάστε όσα ξέρατε! Αλλάζουν όλα σε γυμνάσιο και λύκειο
Ξεχάστε όσα ξέρατε! Αλλάζουν όλα σε γυμνάσιο και λύκειο
Καιρός: Ξαφνικά φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Καιρός: Ξαφνικά φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
«Μπλε Φάλαινα»: Συναγερμός για το φονικό διαδικτυακό παιχνίδι
«Μπλε Φάλαινα»: Συναγερμός για το φονικό διαδικτυακό παιχνίδι

«Τα κλειδιά του Ολυμπιακού στον Ζαρντίμ» (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Ολυμπιακός: Στο εξωτερικό για προπονητή
Ολυμπιακός: Στο εξωτερικό για προπονητή
Εντός των επόμενων ημερών θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το…
Ολυμπιακός: Στο εξωτερικό για προπονητή
Ολυμπιακός: Απόφαση για Ισπανό προπονητή
Ολυμπιακός: Απόφαση για Ισπανό προπονητή
Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση στους «ερυθρόλευκους» για τεχνικό…
Ολυμπιακός: Απόφαση για Ισπανό προπονητή
 Πιέζει ο χρόνος για προπονητή
Πιέζει ο χρόνος για προπονητή
Με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την Αγγλία αναμένονται…
Πιέζει ο χρόνος για προπονητή
Final 4: Μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού στην Πόλη! Άγρια επεισόδια
Final 4: Μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού στην Πόλη! Άγρια επεισόδια
Άσχημα... ξεκίνησε το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, καθώς Τούρκοι οπαδοί…
Final 4: Μαχαιρώθηκε οπαδός του Ολυμπιακού στην Πόλη! Άγρια επεισόδια
Ολυμπιακός: Προτάθηκε και ο Σόουζα
Ολυμπιακός: Προτάθηκε και ο Σόουζα
Ένας γνώριμος προστέθηκε στην λίστα των «ερυθρόλευκων» για την τεχνική…
Ολυμπιακός: Προτάθηκε και ο Σόουζα
 Επίσημο: Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ
Επίσημο: Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και επίσημα το νέο αφεντικό της…
Επίσημο: Στα χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης