«Να υιοθετήσουμε την ενότητα»

«Να υιοθετήσουμε την ενότητα»

Τους λόγους που ψήφισε «λευκό» στην πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέλυσε ο Γιώργος Σπανός.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Ατρόμητου, σε δηλώσεις του στον «Sentra FM», αναφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παρασκευής και τα όσα έγιναν στο «Sofitel». Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Περιστερίου, μίλησε για:

Το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας: «Σήμερα οι τόνοι χαμήλωσαν κατά κάποιο τρόπο».

Το γεγονός ότι το ΔΣ θύμισε «κρυφό σχολειό»: «Πολλοί συνάδελφοι μεταξύ των οποίων κι εγώ αισθανθήκαμε πάρα πολύ άσχημα. Ήταν δυσάρεστο να αλλάξουμε τον τόπο της συνεδρίασης υπό τον φόβο επεισοδίων κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο».

Το «λευκό» στην πρόταση μομφής: «Το «λευκό» είναι μία θέση που δεν παίρνει κάποιος ευθύνη για τα πράγματα. Ουσιαστικά δεν τοποθετείται. Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις, αλλά έχουμε Δημοκρατία και ο καθένας ψηφίζει ότι ακριβώς θέλει. Δεν μπορείς να επιβάλεις ή να χαράξεις την πολιτική μίας ομάδας. Υπήρχαν αρκετές απόψεις και τάσεις, ενώ κάποιοι συνάδελφοι δεν ήθελαν να τοποθετηθούν ούτε να πάρουν θέση, καθώς θεωρούσαν ότι η κόντρα ήταν προσωπική, μεταξύ δύο σωματίων, όπως τόνισε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Εκτός πάντως αυτού του θέματος, υπήρξαν κι άλλες θεσμικές προτάσεις που θα συζητηθούν στο τέλος της χρονιάς ενόψει της Γενικής Συνέλευσης. Εμείς είχαμε την εξής θέση: να πέσουν οι τόνοι, να τελειώσει το πρωτάθλημα, διότι είμαστε σε κρίσιμη καμπή, να φτάσουμε στο καλοκαίρι και να πάμε σε έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής, τεχνοκράτη, ώστε να μην υπάρχουν κόντρες μεταξύ μας. Ένας άνθρωπος που θα εξουσιοδοτηθεί από τις ΠΑΕ και δεν θα κινείται αυτόνομα. Πάντως όλα θα αποφασιστούν στην πορεία και το καλοκαίρι θα δούμε τι αλλαγές θα γίνουν στο καταστατικό και από κει και πέρα να δούμε πως θα προχωρήσουμε τον Συνεταιρισμό».

Την ψήφο του Ατρόμητου: «Η πρόταση του Ατρόμητου είχε ως σκοπό να υιοθετήσει την ενότητα και να μην πάμε σε μία λογική διάσπασης, διότι όπως καταλαβαίνετε η πρόταση μομφής είναι πρόταση που φέρνει ολική διάσπαση. Η δική μας πρόταση ήταν υπέρ του ποδοσφαίρου, υπέρ του θεσμού του προέδρου της Λίγκας κι όχι υπέρ του προσώπου, του κ. Μαρινάκη. Ήταν θέση που στη συγκεκριμένη φάση εξυπηρετεί την ενότητα του ποδοσφαίρου. Άλλωστε η μομφή είναι μία πρόταση που φέρνει μόνο διάσπαση. Συμφωνούμε όλοι ότι για πολλά από τα δεινά φταίνε οι μεγάλες ομάδες, διότι έχουν την εξουσία και τις δυνάμεις να χαράσσουν την πολιτική.

Είδα, όμως τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητά συγγνώμη για συμπεριφορά του, λέγοντας πως ήταν ένα οπαδικό ξέσπασμα, αναγνωρίζοντας το λάθος του ενόψει όλων των συμβούλων. Η θέση του Ατρόμητου ήταν υπέρ θεσμού και υπέρ ενότητας του ποδοσφαίρου. Η πρόταση μομφής είναι μία πολύ σκληρή πρόταση για κάθε πρόεδρο και σίγουρα δεν θωρακίζει την ενότητα. Είναι μία διασπαστική πρόταση στην παρούσα φάση».

Την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τις πιθανότητες διάσπασης: «Ευχόμαστε ο Παναθηναϊκός να ξαναγυρίσει στις συνεδριάσεις της Λίγκας, καθώς είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος πόλος τον οποίο έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο και πρέπει να είναι παρών στις εξελίξεις. Σίγουρα θα είναι πρόβλημα αν δεν γυρίσει, όμως κι αυτός κάνει κινήσεις ώστε από την πλευρά του να θωρακίσει την ομάδα του. Η μομφή είναι μία κίνηση που ίσως κατά τον Παναθηναϊκό να προστατεύει τα συμφέροντα του».

Τι πρέπει να γίνει για να θωρακιστούν τα συμφέρονται του ποδοσφαίρου: «Πρέπει να γίνει μία σειρά από αλλαγές. Όλοι, παράγοντες, θεσμικοί φορείς, Πολιτεία, ΕΠΟ, παίκτες, δημοσιογράφοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι πρέπει να κάνουν έναν συγκερασμό προτάσεων, να κοιταχτούμε στα μάτια και να κάνουμε κάτι για το ποδόσφαιρο, διότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η κοινή γνώμη έχει στραφεί κατά των παραγόντων και η μπάλα μας παίρνει όλους, ανεξαρτήτως ποιοι φταίνε. Όπως λέει και ο λαός μας, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Πρέπει να ορίσουμε ένα πρωτόκολλο τιμής και το τηρήσουμε».

Το αν πρέπει να πεισθούν οι «μεγάλοι» και να το ακολουθήσουν: «Σίγουρα αυτοί πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και μετά να ακολουθήσουν όλοι. Αυτοί διαθέτουν τη δύναμη, τα ΜΜΕ για να περνούν τη φιλοσοφία τους. Όμως δε γίνεται να κάνουμε πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είναι καλό όλοι από την πλευρά μας να βρούμε το σωστό βηματισμό για να κάνουμε ότι μπορούμε και να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, διότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, ειδικά όταν βλέπουμε να κινδυνεύουν ποδοσφαιριστές, να υπάρχουν «επισκέψεις» στα σπίτια των παικτών, επιθέσεις σε διαιτητές. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε ένα σημείο που δεν είναι σαφώς ευχάριστο».

Τι πρέπει να γίνει: «Σίγουρα το «να κάνουμε» δεν ακούγεται ωραία στον κόσμο. Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να βρούμε το θεσμικό πλαίσιο και να το τηρούμε όλοι».

Τον τερματισμό των επιχορηγήσεων από τον ΟΠΑΠ: «Θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να τηρούνται όμως, διότι βλέπω πολλούς νόμους, αλλά ακόμα περισσότερα «παράθυρα». Επιβάλλεται να θεσπιστεί ένα πειθαρχικό δίκαιο, πιο αυστηρό, το οποίο θα εφαρμοστεί».

Αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο απαξιώνουμε με πράξεις το ποδόσφαιρο απαξιώνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα επεισόδια κι όλα αυτά είναι σαν να πυροβολούμε τις ίδιες μας τις εταιρείες, το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται κάποιοι μπροστά στην εφήμερη χαρά, να μην καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν εικόνες που μας προσβάλουν διεθνώς, μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι. Απλά μας δυσφημούν».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Νοκ άουτ ο Ανδρούτσος, αγωνία για Φορτούνη
Ολυμπιακός: Νοκ άουτ ο Ανδρούτσος, αγωνία για Φορτούνη
Απίστευτο τρολάρισμα στο facebook της ΠΑΕ ΑΕΛ
Απίστευτο τρολάρισμα στο facebook της ΠΑΕ ΑΕΛ
«Μισός» ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη
«Μισός» ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη
H Θεσσαλονίκη τρέχει για καλό σκοπό στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό
H Θεσσαλονίκη τρέχει για καλό σκοπό στο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης