Μιχοπούλου: «Θέμα χρόνου να πάρει τον Παναθηναϊκό ο πρίγκιπας»

Μιχοπούλου: «Θέμα χρόνου να πάρει τον Παναθηναϊκό ο πρίγκιπας»

Συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα παραχώρησε η Κασσιανή Μιχοπούλου, με την δικηγόρο του Φέϊζάλ Αλ Σαούντ να μιλάει για το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπα για την αγορά του Παναθηναϊκού και τις κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου...

Η νομική εκπρόσωπος του Φέϊζαλ Αλ Σαούντ παραχώρησε συνέντευξη στην «Realnews», η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι έχουν γίνει λάθη από τους ανθρώπους της «πράσινης» ΠΑΕ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αλλά και ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας εξακολουθεί να θέλει να επενδύσει στο «τριφύλλι»…

Χαρακτηριστικά στην συνέντευξη της αναφέρει:

-Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει στα χέρια του πρίγκιπα Αλ Σαούντ Φεϊζαλ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει και την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού που του επιτρέπει να αγοράσει μετοχές σε ελληνική ομάδα... Ποια είναι τα προβλήματα;
«Καταρχήν, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει αποφασιστεί στη γενική συνέλευση στις 8 Μαρτίου, δεν ισχύει. Πρέπει να προηγηθεί έκδοση ενημερωτικού δελτίου, έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για το χρόνο προτίμησης των παλαιών μετόχων. Δεν έχει αρχίσει καν αυτή η διαδικασία για να μιλάμε για λήξη του δικαιώματος, ώστε να εισέλθουν νέοι μέτοχοι στην ΠΑΕ. Όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται το λιγότερο 40 ημέρες και είναι απορίας άξιον πως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δεν έτρεξε κατά προτεραιότητα το θέμα αυτό με δεδομένο ότι γνώριζαν καλά ότι υπάρχει επενδυτής που ενδιαφέρεται να καταθέσει 15 εκ. ευρώ στην ΑΜΚ. Αν θέλουν να παρακάμψουν αυτή τη διαδικασία μπορούν να κάνουν έκτακτη ΓΣ και να παρθεί απόφαση για νέα ΑΜΚ με πλαφόν 50.000 ευρώ».

-Εκτιμάτε ότι έγινε σκοπίμως αυτό;
«Δεν ξέρω. Γίνονται γελοία πράγματα. Πως περιμένουν να μπουν λεφτά στην ομάδα αν δεν έχουν δρομολογηθεί βασικές αρχές. Είναι προφανές ότι εγώ σαν δικηγόρος δεν μπορώ και μάλιστα, σε μια τέτοια ασταθή πολιτικά και οικονομικά συγκυρία, να συμβουλέψω τον πελάτη μου να καταθέσει σε λογαριασμό του Παναθηναϊκού 15 εκ. ευρώ έναντι και να περιμένει πότε θα κινηθεί η ΠΑΕ και το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο δεν έχουμε τον παραμικρό έλεγχο, ώστε τα χρήματα μας να αντιστοιχούν σε μετοχές. Δεν ξέρω κανέναν σοβαρό δικηγόρο που θα το έκανε αυτό όσο και αν ως Παναθηναϊκός θα το επιθυμούσα για να ανασάνει η ομάδα μου».

-Ο πρίγκιπας Φεϊζάλ είναι αποφασισμένος να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;
«Έχουμε κάνει και θα κάνουμε τα πάντα για να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα γίνει αυτό, είναι θέμα χρόνου. Μπορεί, όμως, κάποιος να θέλει να αγοράσει, αλλά πρέπει και κάποιος να πουλήσει. Οι προθέσεις μας είναι δεδομένες. Δε θα είχε κανένα λόγο ένας πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ή, ένας οποιοσδήποτε ξένος επενδυτής να προσλάβει δικηγόρο, εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων για εκπόνηση του business plan, να υποβάλλει όλα τα προσωπικά και οικονομικά του στοιχεία σε μια ελληνική δημόσια αρχή, αν δεν είχε σοβαρή και έντονη επιθυμία να προβεί στην αγορά της ομάδας. Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού πήρε ομόφωνα (6-0) την απόφαση που του επιτρέπει να επενδύσει σε ελληνική ομάδα. Αυτό λέει πολλά. Για να τελειώνουμε. Ο επενδυτής είναι σοβαρός και είναι διατεθειμένος να βάλει άμεσα 15 εκ. ευρώ και άλλα 55 εκ. ευρώ σε μία διετία. Πρόθεσή του, επίσης, είναι να φτιάξει το νέο γήπεδο και αυτό αποτελεί βασική του προτεραιότητα...».

-Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι επικεφαλής του σωματείου για την σωτηρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με αυτόν θα πρέπει να μιλήσετε για την αγορά της ομάδας, αφού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του...
«Ο δικηγόρος του κ. Βαρδινογιάννη, με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή, μας είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσουμε με την οικογένεια, γιατί έχουν παραχωρηθεί οι μετοχές της με ιδιωτικό συμφωνητικό στο σωματείου του κ. Αλαφούζου. Με ποιον τρόπο, όμως και με ποιους όρους, δεν το ξέρουμε. Δεν πρέπει να μάθουμε τι ισχύει; Δεν γνωρίζω, εξάλλου, λεπτομέρειες για το σωματείο, καθώς ακόμη δεν έχω δει απόφαση ίδρυσης. Έχει κατατεθεί αίτηση; Γιατί δεν δημοσιεύεται; Αδυνατώ επίσης να καταλάβω πως το σωματείο θα μπορέσει να είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, όταν αυτό δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα αθλητικό νόμο. Ίσως θα πρέπει να επιδιώξουμε μια αλλαγή του νόμου, όπως έγινε και στη δική μας περίπτωση, καθυστερώντας μας βέβαια αρκετούς μήνες. Δεν ξέρω και κατά πόσο η φιλόδοξη ιδέα της λαϊκής βάσης μπορεί να έχει εφαρμογή σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία όταν ο κόσμος δυσκολεύεται ακόμη και για τα αναγκαία. Εμείς παρόλα αυτά δεν το βλέπουμε απέναντί μας, αλλά δίπλα μας...».

-Αμφισβητείτε τις ενέργειες του κ. Αλαφούζου;
«Ο κ. Αλαφούζος τήρησε μια απαράδεκτη στάση για τον πρίγκιπα παρότι η πρότασή μας είναι σοβαρή. Δεν το ξεκίνησε καλά. Κοιτάω, βέβαια, τις επίσημες δηλώσεις του και όχι τι λέει στο Facebook ή, στο Twitter, στο οποίο, ωστόσο, η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι ειρωνεύεται τον Φεϊζάλ, μιλώντας για πρίγκιπες, πριγκίπισσες και γαλαζοαίματους. Δεν μπορεί να λέει ότι εγώ είμαι δικηγόρος άλλου... Αν και δεχτήκαμε αρκετή ειρωνεία η πλευρά μας είναι έτοιμη να συναντηθεί και με τον κ. Αλαφούζο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε πάρα ταύτα καλοπροαίρετα και με διάθεση συνεργασίας».

-Έχετε ζητήσει συνάντηση με τον Αλαφούζο για να τεθεί επί τάπητος το θέμα της αγοραπωλησίας;
«Ζητήσαμε συνάντηση μαζί του, αλλά η απάντησή του μέσω δημοσιευμάτων ήταν ότι δεν μιλάει με δικηγόρους, αλλά απευθείας με τους επενδυτές, ενώ πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά θεματοφύλακας της. Ποιος δουλεύει ποιόν; Πλάκα μας κάνουν; Θα επιμείνουμε σε συνάντηση, αφού πρόκειται για μια σοβαρή και ξεκάθαρη πρόταση...».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Η πρώτη του Άρη και το μήνυμα του Γιαννάκη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Επίσημο: Γκιώνας στον Εργοτέλη
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο!
Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Αυτοκίνητο έπεσε σε στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία - Μία γυναίκα νεκρή
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas
Εικόνες - σοκ: Ο μακελάρης της Βαρκελώνης στιγμές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Las Ramblas

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης