Ντουγκλάο: «Ο Ζαρντίμ μπορεί να εξελίξει το έργο του Βαλβέρδε...»

Ντουγκλάο: «Ο Ζαρντίμ μπορεί να εξελίξει το έργο του Βαλβέρδε...»

Για την προπονητική αξία του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και για τις ομοιότητες του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Καβάλας και φέτος βασικό στέλεχος στη Μπράγκα, Ντουγκλάο.

Ένας… παλιός γνώριμος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος τυγχάνει να γνωρίζει από… πρώτο χέρι τι εστί Λεονάρντο Ζαρντίμ, μίλησε για τον 38χρονο Πορτογάλο προπονητή με αφορμή το - εξαιρετικά πιθανό πλέον - ενδεχόμενο να είναι αυτός ο νέος τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Ντουγκλάο, τον Βραζιλιάνο πανύψηλο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Ελλάδα την σεζόν 2010-11 με την φανέλα της Καβάλας, ενώ την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Μπράγκα υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ο Ντουγκλάο μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες στο στυλ και την φιλοσοφία του Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε. Παράλληλα ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήταν βασικό στέλεχος στην ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής έχει όλα τα εχέγγυα, ώστε να συνεχίσει, αλλά και να εξελίξει – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – το επιτυχημένο έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντουγκλάο στο «ΦΩΣ»:

«Ο κύριος Βαλβέρδε έπαιζε πέρσι στον Ολυμπιακό το 4-3- μ’ έναν καθαρόαιμο κόφτη και δύο μπροστά του. Αν θυμάμαι, έβαζε τον Μοντέστο και λίγο πιο μπροστά είχε τους Ιμπαγάσα, Φουστέρ. Φέτος δεν ξέρω πώς έπαιζε στον Ολυμπιακό για να κάνω σύγκριση. Έχω στο μυαλό μου τον περσινό Ολυμπιακό.

Ο κύριος Ζαρντίμ επέλεγε ένα ανάλογο σχήμα. Όχι ακριβώς ίδιο με το σύστημα του περσινού Ολυμπιακού. Φέτος παίζαμε με δύο αμυντικούς χαφ, ο ένας σε κοντινή απόσταση από τον άλλον. Μπροστά τους είχαν τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, δύο στα πλάγια κι έναν πίσω από τον επιθετικό μας που είναι ο Λίμα.

Μοιάζει με τον κύριο Βαλβέρδε στο κομμάτι της πίεσης στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν κάτι που μας τόνιζε στις προπονήσεις. Και επιπλέον μας έλεγε ότι θα πρέπει να κοιτάμε εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας και όχι να κοιτάμε πώς θα παίξει ο αντίπαλος, όσο μεγάλη ομάδα κι αν ήταν.

Είναι λάτρης του γρήγορου ποδοσφαίρου. Όλο το πορτογαλικό πρωτάθλημα αρέσκεται στο να έχει ταχύτατες ομάδες. Ο κύριος Ζαρντίμ δεν θέλει μόνο ταχύτητα στα πόδια, αλλά και στο… μυαλό. Απαιτεί τη γρήγορη σκέψη και να μην έχουμε αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια μας.

Με βοήθησε πολύ εμένα προσωπικά να προσαρμοστώ στη Μπράγκα. Είναι προπονητής που φαίνεται προς τα έξω ότι δεν μιλάει πολύ, ότι είναι κλειστός χαρακτήρας, αλλά όποτε έκρινε σκόπιμο μας έπιανε και μας μιλούσε με τις ώρες…

Τον βοηθάει πολύ και το νεαρό της ηλικίας του. Είναι φιλόδοξος, έχει παρακολουθήσει πολλά προπονητικά σεμινάρια, έχει παρακολουθήσει τη δουλειά κορυφαίων προπονητών και είμαι σίγουρος ότι έχει όλες τις δυνατότητες να συνεχίσει και να εξελίξει το έργο που άφησε ο κύριος Βαλβέρδε στην ελληνική ομάδα».



Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός Aktor: Με τον Χουάντσο οι “πράσινοι”, εκτός ο Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός Aktor: Καζάνι που… βράζει το ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός Aktor: Καζάνι που… βράζει το ΟΑΚΑ
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved