Οι υποψήφιοι προπονητές για τον Ολυμπιακό (photos+videos)

Οι υποψήφιοι προπονητές για τον Ολυμπιακό (photos+videos)

Περισσότερα από 20 ονόματα έχουν «ακουστεί» για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το Onsports άνοιξε το «φάκελο» των προπονητών που έχουν απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» και σας παρουσιάζει, αναλυτικά, όλες τις υποθέσεις.

Το «κεφάλαιο» Ερνέστο Βαλβέρδε θα «κλείσει» και τυπικά σε μερικές μέρες για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά την επιστροφή της αποστολής των Πειραιωτών από την Αυστραλία, το πρωί της Δευτέρας (21/5) ο Ισπανός προπονητής θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως είχε ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/5) βρίσκονται στην αναζήτηση του προπονητή που θα διαδεχθεί τον «τσινγκούρι» στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το έργο των ανθρώπων του Ολυμπιακού μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μια και στόχος είναι η συνέχιση του πλάνου που έχει μπει μετά την ανάληψη της πειραϊκής ΠΑΕ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου για το «αντίο» του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ είχε τονίσει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευτούν στον ίδιο άξονα με τα προηγούμενα χρόνια, στηριζόμενοι στο ισπανικό… μοντέλο, το οποίο, όπως φάνηκε την φετινή σεζόν, ταιριάζει… γάντι στο «συγκρότημα» του μεγάλου Λιμανιού.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν… οργώσει την ιβηρική «αγορά» με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να έχει αναλάβει να βρει τον κατάλληλο για να διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του «τσινγκούρι». Ποια είναι αυτά; Νεαρός προπονητής που ενδιαφέρεται να αφήσει έργο στην ομάδα, «οπαδός» του επιθετικού ποδοσφαίρου, να αντέχει τον πρωταθλητισμό και πάνω απ’ όλα «άρρωστο» με τη δουλειά του.

Υπόθεση Ουνάι Έμερι

Ο πρώτος στόχος των «ερυθρόλευκων» δεν θα μπορούσε να μην προέρχεται από την Ισπανία. Ο λόγος γίνεται για τον Ουνάι Έμερι, τον τεχνικό της Βαλένθια, ο οποίος ανακοίνωσε, με λίγες μέρες καθυστέρηση από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, παρά το γεγονός πως οι «νυχτερίδες» είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Champions League της επόμενης περιόδου και όντας στα ημιτελικά του Europa League κόντρα στην μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο γεννηθείς στις 3 Νοεμβρίου του 1971 προπονητής ήταν προσωπική επιλογή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και είχε σε μεγάλο βαθμό τα… κριτήρια που είχαν θέσει οι Πειραιώτες. Παράλληλα, εκπρόσωπος του 40χρονου τεχνικού είναι ο Ινάγκι Ιμπάνιεθ, μάνατζερ και του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το κλίμα στις επαφές των δύο πλευρών ήταν εξαιρετικό από την αρχή.

Όμως, όλα τα δεδομένα άλλαξαν μόλις «μπήκε» στο… παιχνίδι η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία έκανε μυθική προσφορά στον Ισπανό προπονητή που δύσκολα μπορούσε να αρνηθεί. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο Ουνάι Έμερι θα είναι κάτοικος της ρωσικής πρωτεύουσας την επόμενη σεζόν.

Υπόθεση Ντομίνγκος Πασιένσια

Ο επόμενος που απασχόλησε έντονα τη διοίκηση του Ολυμπιακού ήταν ο Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος αν δεν πρόβαλε κάποιες έξτρα απαιτήσεις την τελευταία στιγμή, ίσως να έκανε τα πλάνα του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ως τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε όλα τα στοιχεία που ήθελαν οι άνθρωποι του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας, έχοντας αφήσει τα διαπιστευτήριά του στην Μπράγκα, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League τον Μάιο του 2011 κόντρα στην πανίσχυρη και κάτοχο του τροπαίου Πόρτο. Μάλιστα, ο 43χρονος προπονητής είναι «γέννημα – θρέμμα» των «Δράκων» της Πορτογαλίας, άρα και «ψημένος» στον πρωταθλητισμό.

Όμως, παρά την προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, την τελευταία στιγμή, ο Ίβηρας προπονητής αξίωσε περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερο αριθμό συνεργατών, με αποτέλεσμα να «χαλάσει» η συμφωνία. Σύμφωνα με μερικές φήμες, το ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Πόρτο… φρέναρε τον Ντομίνγκος Πασιένσια να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα.

Υπόθεση Χουάν Ιγκάνσιο Μαρτίνεθ

Αμέσως μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Πορτογάλο προπονητή, οι «ερυθρόλευκοι» στράφηκαν και πάλι στην ισπανική «αγορά». Το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς είναι αυτό του Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ της Λεβάντε. Το «συγκρότημα» της Βαλένθια πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, κατακτώντας ένα «εισιτήριο» για το Europa League της ερχόμενης αγωνιστικής περίοδο.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ουδείς γνωρίζει το μέλλον του Ισπανού προπονητή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Ιβηρική χερσόνησο, στο συμβόλαιο του τεχνικού με την ομάδα του Λεβάντε υπάρχει ρήτρα ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που διέψευσε μιλώντας στο Onsports ο Έλληνας εκπρόσωπος του προπονητή, Ηλίας Ματθαίος.

Υπόθεση Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Θα ήταν… ανώφελο να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το έργο του Αργεντίνου προπονητή. Ο 56χρονος τεχνικός με θητεία στην Μαγιόρκα, την Βαλένθια και την Ίντερ, πριν συνεχίσει στην Ελλάδα και τον Άρη, έχει δείξει πως γνωρίζει άριστα τα… μυστικά του πρωταθλητισμού, καθώς επί των ημερών του, οι «νυχτερίδες» έφτασαν δύο συνεχόμενες χρονιές στον τελικό του Champions League, ωστόσο… έπεσαν πάνω στις υπερδυνάμεις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, κόντρα στους Γερμανούς ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης χάθηκε στα πέναλτι.

Τα τελευταία χρόνια, η πορεία του στους πάγκους δεν είναι ανάλογη με το όνομά του. Τελευταίος του… σταθμός είναι η Ορντούσπορ, έχοντας υπό τις οδηγίες του έναν «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιριστή, τον Φρανθίσκο Χαβίτο. Στα θετικά για τον Αργεντίνο τεχνικό είναι η εκτίμηση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το πρόσωπό του.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του γεννημένου στη Σάντα Φε της Αργεντινής είναι ο Αλεχάντρο Καμάνιο, μάνατζερ του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος αναμένεται στην χώρα μας μέσα στις επόμενες μέρες, προκειμένου να έχει επαφή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για το μέλλον του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθρόλευκων», παρά τις δηλώσεις των ανθρώπων του τουρκικού συλλόγου για το αντίθετο και την παραμονή του στην ασιατική χώρα. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αργεντίνος τεχνικός βρέθηκε μία… ανάσα από τον Πειραιά, όμως, η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε του… χάλασε τα σχέδια.

Υπόθεση Μίτσελ

Ένα ακόμα όνομα που «ακούστηκε» για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είναι αυτό του Χοσέ Μίγκελ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο ή… απλά «Μίτσελ». Ο τεχνικός ηγέτης της Σεβίλλης δέχθηκε κρούση από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, η ψήφος εμπιστοσύνης του συμβουλίου της ισπανικής ομάδας μάλλον τον… κρατάει στο «Σάντσεζ Πιθκουάν» και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Υπόθεση Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Ο τεχνικός ηγέτης της Γουίγκαν είναι ο έτερος… Μαρτίνεθ στην λίστα του Ολυμπακού. Ο Ισπανός προπονητής έχει δείξει δείγματα από την δουλειά του στην αγγλική ομάδα, ωστόσο, επιθυμία του είναι να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στο Νησί. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την «Γηραιά Αλβιόνα» το όνομά του βρίσκεται στην λίστα των ανθρώπων της Λίβερπουλ μετά το «διαζύγιο» με τον Κένι Νταλγκλίς.

Υπόθεση Χοσέ Λουίς Όλτρα

Από την Ισπανία… έρχεται ένας ακόμα προπονητής που απασχόλησε τον Ολυμπιακό. Ο λόγος γίνεται για τον Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος διεκδικεί την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο γεννηθείς στις 24 Μαρτίου του 1969 τεχνικός είχε απασχολήσει και την περσινή χρονιά την ελληνική… πραγματικότητα, όταν είχε συζητήσεις σε προχωρημένο βαθμό με τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο «Ριαθόρ». Στα θετικά για τον νεαρό Ισπανό προπονητή είναι το γεγονός πως μάνατζέρ του είναι ο Ινάγκι Ιμπάνιεθ.

Βέβαια, από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της «Ντέπορ» σε συνδυασμό με την επιθυμία του Ολυμπιακού να ολοκληρώσει άμεσα την υπόθεση του προπονητή, φαίνεται να απομακρύνουν τον 43άχρονο τεχνικό από την Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους».

Υπόθεση Κλοντ Πιέλ

Ο Γάλλος τεχνικός μπορεί να μην προέρχεται από την Ισπανία, ωστόσο προτάθηκε στον Ολυμπιακό και εξετάστηκε. Ο 50χρονος προπονητής δύσκολα θα απασχολήσει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», καθώς η αποτυχία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Λιόν για τρία χρόνια έχει… μετρήσει αρνητικά στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Υπόθεση Τροντ Σόλιντ

Το όνομα του Νορβηγού προπονητή είναι το τελευταίο που προστέθηκε στη… λίστα των τεχνικών που ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες. Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Γάνδης και όπως υποστήριξε στα Μέσα του Βελγίου δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, εκτός κι αν έρθει μια καλή πρόταση που δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί.

Το προηγούμενο πέρασμά του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς παρά τον εγχώριο τίτλο που κατέκτησε, η κακή πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League, είναι ικανή για να σταματήσει το ενδιαφέρον των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι υπόλοιποι… Ίβηρες

Ανάμεσα στα ονόματα που απασχολούν τους «ερυθρόλευκους» από την Ιβηρική χερσόνησο είναι αυτά των Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ, του τεχνικού της Οσασούνα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα, Λουίς Γκαρσία Πλάζα της Χετάφε, Μίγκελ Άνχελ Πορτουγκάλ, που απολύθηκε τον Φεβρουάριο από την Ράσινγκ Σανταντέρ και Μίροσλαβ Ντζούκιτς της Βαγιαδολίδ, ο οποίος έχει… ισπανική παιδεία.

Παράλληλα, υπάρχουν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Βίτορ Περέιρα της Πόρτο. Ο νεαρός προπονητής, όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από το Οπόρτο για το εξωτερικό και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» για την τεχνική ηγεσία. Ακόμα, στο «στόχαστρο» είναι και το όνομα του Ρικάρντο Σα Πίντο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τα… γαλλικά «κλειδιά» και ο Κροάτης

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει… απλώσει τα «δίχτυα» του στην Ισπανία και την Πορτογαλία για την εύρεση του κατάλληλου προπονητή που θα διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν εξετάζουν τις περιπτώσεις των προπονητών από άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία. Πέραν της περίπτωσης του Κλοντ Πιέλ που αναλύσαμε πιο πάνω, στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα του Λουίς Φερναντέζ, διακαή πόθο των «ερυθρόλευκων» τα προηγούμενα χρόνια, του Αλέν Περέν της Αλ Κορ του Κατάρ, του Ρούντι Γκαρσία της Λιλ και του Αντουάν Κομπουαρέ, ο οποίος αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2011 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Βέβαια, δημοσιεύματα από την Κροατία έκαναν λόγο για ενδιαφέρον για τον Σλάβεν Μπίλιτς, του ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας, όμως, οι υποχρεώσεις του με την Εθνική στο Euro ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες. Ακόμα, αναφορές για τον Ολυμπιακό υπήρξαν και στην Χιλή για τον Χόρχε Σαμπαόλι, προπονητή της Ουνιβερσιντάντ.

Η… έκπληξη!

Για τελευταίο αφήσαμε το… σενάριο της έκπληξης. Η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πραγματοποιήσει πολλές επαφές με προπονητές. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι επαφές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Πειραιώτες να έχουν κινηθεί με άκρα μυστικότητα και να είναι σε συζητήσεις με τεχνικό που δεν έχει «γραφτεί» ή «ακουστεί».

Πάντως, πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού και κυρίως του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Ιουνίου, ούτως ώστε να γίνει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις ο σχεδιασμός για την επόμενη… μέρα στην ομάδα του Πειραιά.

Οι υποψήφιοι προπονητές για τον Ολυμπιακό (photos+videos)



Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved