Οι ελεύθεροι, «hot» και ωραίοι της Super League! (photos)

Οι ελεύθεροι, «hot» και ωραίοι της Super League! (photos)

To…shopping ελεύθερων παικτών κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο μεταγραφικό παζάρι. Φανταστείτε τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι, με τα οικονομικά ζόρια και τα πάσης φύσεως ανεξόφλητα... γραμμάτια να βασανίζουν τη ζωή των ομάδων. To Οnsports παρουσιάζει την «αφρόκρεμα» (και όχι μόνο) των ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν με την ταμπέλα...«ελεύθεροι και ωραίοι»!

Χωρίσαμε σε τρεις κατηγορίες την «πάστα» των παικτών οι οποίοι το προσεχές καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια με τις ομάδες τους και συνεπώς δύναται να υπογράψουν και να αλλάξουν δαχτυλίδια με όποιο σύλλογο τραβάει η κλαρδιά τους!

Η top κατηγορία ονομάζεται... «hot» φανέλες στην οποία συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι βάση επιδόσεων, βιογραφικών και γενικότερα προσωπικού «brand name» θεωρούνται πιο περιζήτητοι στην αγορά. Ακολουθούν η κατηγορία με τους ποδοσφαιριστές από «τα πάνω… ράφια» οι οποίοι συνδυάζουν αγωνιστικές αρετές με συγκρατημένο κόστος αγοράς και τέλος η κατηγορία «ποιότητα και οικονομία». Παίκτες με μικρότερο ειδικό βάρος, ικανοί ωστόσο να κάνουν την διαφορά με ακόμη πιο οικονομικά συμβόλαια. Συνεπώς, βάλτε τώρα που γυρίζει!

Α και για να μην το ξεχάσουμε. Δικαίωμα στις μεταγραφές έχουν όσες ΠΑΕ περάσουν με επιτυχία τον «σκόπελο» της αδειοδότησης. Οι μετεξεταστέοι τρώνε άκυρο και θα «ξεχαρμανιάσουν» με μεταγραφές κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και γηγενών επίσης κάτω των 22 ετών.

ΟΙ «HOT» ΦΑΝΕΛΕΣ

Ολοφ Μέλμπεργκ (36 συμμετοχές – 3 γκολ)

«Βράχος» της άμυνας των πρωταθλητών τα τρία τελευταία χρόνια. Ο 35χρονος αμυντικός θα συνεχίσει - κατά τα φαινόμενα - και την νέα σεζόν να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα, από την στιγμή που συμφωνήσει με το «κούρεμα» των ετήσιων απολαβών του. Ακόμη πάντως και εάν σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι του Πειραιά, το κασέ του κρίνεται μάλλον απλησίαστο (με τα τωρινά δεδομένα) για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Φάτε μάτια ψάρια!

Αριελ Ιμπαγάσα (25 συμμετοχές)

Αν και διανύει τα ποδοσφαιρικά… γεράματα (τον προσεχή Οκτώβριο κλείνει τα 36), ο Αργεντινός «μαέστρος» βάζει κάτω πολλούς νεώτερους σε ηλικία παίκτες, όσο βαστάνε τα πόδια του του στο χορτάρι και δεν βρίσκεται στα… πιτς, που ώρες – ώρες μοιάζουν με δεύτερο… σπίτι του! Τα παιδιά του Πειραιά εκτός απροόπτου δεν θα κινηθούν - κυρίως λόγω ηλικίας- για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Μάρκο Πάντελιτς (18 συμμετοχές – 16 γκολ)

Η «ερωτική σχέση» του με τα δίχτυα, φτάνει και περισσεύει για να τον συμπεριλάβει στην κατηγορία των «hot» προσεχώς ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ο διάδοχος του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο συνωστισμός που ενδεχομένως θα υπάρξει στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, θα παίξουν μεγάλο ρόλο για την συνέχιση ή όχι της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές. Ακόμη και στα 34 του, ο Σέρβος στράικερ αποτελεί μία πρώτης τάξεως λύση για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Κώστας Μανωλάς (33 συμμετοχές – 2 γκολ)

«Παρέλαση» ευρωπαίων σκάουτ καταγράφεται εδώ και καιρό στα παιχνίδια της ΑΕΚ για τα στραβά πόδια του 21χρονου αμυντικού. Οι «μνηστήρες» της μεταγραφής του αναθάρρησαν μετά το άδοξο τέλος των επαφών με την Ντνιεπρ τον περασμένο Φλεβάρη. Ο διεθνής αμυντικός τσεκάρεται από κόσμο και κοσμάκη εκτός συνόρων, ωστόσο μην παίρνετε και όρκο πως δεν θα συνεχίσει να «οργώνει» τα ελληνικά γήπεδα. Κι όχι απαραίτητα, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ (28 συμμετοχές – 1 γκολ)

Εφόσον δεν μας «παραμυθιάζει», ο Μοζαμβικανός μέσος, κάνει πρόβες στον καθρέφτη του σπιτιού του με την φανέλα της επόμενης ομάδας του (εκτός συνόρων) και μας κρατάει για έκπληξη την ταυτότητά της. Από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος, μοιάζει περιττό να θυμίσουμε πως παίζει με... κλειστά μάτια σε όλους τους συλλόγους της ημεδαπής, εάν και εφόσον το μαραμύθι δεν έχει... δράκο!

Μιχάλης Σηφάκης (4 συμμετοχές)

Να φύγει και να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά σαν την φετινή για τον 28χρονο πορτιέρο. Λόγω τραυματισμού παρέμεινε στην εξέδρα το μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν, έχοντας μόλις 4 συμμετοχές. Με τον Αρη και ιδιαίτερα το κομμάτι των οργανωμένων έχει σπάσει το γυαλί και εάν δεν προκύψει κάποια αξιόλογη πρόταση από το εξωτερικό, έχουμε την αίσθηση πως όλο και σε κάποια ημεδαπής θα προσφερθεί να του παρέχει επαγγελματική στέγη.

Στάθης Ταυλαρίδης (29 συμμετοχές - 1 γκολ)

«Ζαχαρώνεται» από την μισή Super League, προτού καλά – καλά τελειώσει με τον ΟΦΗ τις υποχρεώσεις του στο Ηράκλειοι. Με τις πλούσιες παραστάσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές του, ο 32χρονος στόπερ αποτελεί μία πρώτης τάξεως λύση για το κέντρο της άμυνας. Ακόμη και για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, εάν και εφόσον ωριμάσει στο μυαλό των «ερυθρολεύκων»(όπωςε ακούγεται τελευταία) η προοπτική της απόκτησής του.

ΤΑ… ΠΑΝΩ ΡΑΦΙΑ

Νίκος Σπυρόπουλος (29 συμμετοχές)

Το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν σφύζει από αριστερούς πλάγιους μπακ της δικής του ποιότητας και κλάσης. Εστω και εάν έμεινε σε… ρηχά νερά στην πλειοψηφία των αγώνων του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν. Προτεραιότητα φαίνεται να αποτελεί το εξωτερικό για την μετά – Παιανία εποχή, εφόσον δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν συνεχίσει τελικά στο «τριφύλλι».

Σίλβα Κλέιτον (28 συμμετοχές – 5 γκολ)

Δεν φημίζεται για την σταθερότητα και την διάρκεια των μεστών εμφανίσεων του, παρουσιάζοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ακόμη και έτσι όμως, ο Βραζιλιάνος μέσος ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Οταν έχει κέφια προσδίδει ξεχωριστή δυναμική στην ομάδα του, «ταΐζει» με τις πάσες τους συμπαίκτες του και άμα λάχει, σκοράρει κιόλας!

Γιόσου Σαριέγκι (21 συμμετοχές – 2 γκολ)

Πέντε χρόνια στην Παιανία, αποτέλεσε τον στυλοβάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Μπορεί ο χρόνος να πέρασε και ο Ισπανός στόπερ να… πατάει τα 33 , ωστόσο η...μπογιά του δεν έπαψε να περνάει στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία. Εάν τελικά δεν συνεχίσει στους «πρασίνους», ας μην το θεωρήσουμε δεδομένο πως θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του. Ολο και κάποια εγχώρια πρόταση θα φτάσει μέχρι το...κατώφλι του.

Φαμπιάν Βάργκας (24 συμμετοχές – 1 γκολ)

Βάση ειδικού όρου στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΑΕΚ, η συνεργασία τους ανανεώνεται αυτόματα, εφόσον ο Κολομβιανός μέσος συμπληρώσει 26 συμμετοχές. Ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, οι οικονομικές δυσλειτουργίες της Ενωσης καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την παραμονή του στους «κιτρινόμαυρους». Στην πιάτσα λέγεται πως ουκ ολίγες δικές μας ομάδες καραδοκούν περιμένοντας να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Νίκος Λαζαρίδης (26 συμμετοχές – 3 γκολ)

O κατά την άποψη πολλών MVP του φετινού Αρη, ανέβασε κατακόρυφα το προσωπικό… brand name με τις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις με την φανέλα των «κιτρίνων». Παρότι ο ίδιος φαίνεται να βάζει σε προτεραιότητα την παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, το όνομά του φέρεται να βρίσκεται στην ατζέντα του Ατρομήτου, ενδεχομένως και άλλων ελληνικών ομάδων οι οποίες θα αποκαλυφθούν στην πορεία.

Βαγγέλης Μάντζιος (26 συμμετοχές – 8 γκολ)

Μετά το καταστραφικό πέρασμα από την Πορτογαλία και την Μαρίτιμο, εμφανίστηκε αναγεννημένος στο Ηράκλειο. Θυμήθηκε την «τέχνη» του σκοραρίσματος στον ΟΦΗ και επειδή το γκολ εις τους αιώνες των αιώνων θα «φτιάχνει» όσους το διαθέτουν στο ποδοσφαιρικό… DNA (και το δείχνουν βεβαίως) ο 29χρονος επιθετικός ετοιμάζεται να σαλπάρει με προορισμό μεγαλύτερα λιμάνια!

Φώτης Παπουλής (28 συμμετοχές – 7 γκολ)

Το όνομά του κοσμεί και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα το «κάδρο» των αποκαλύψεων του φετινού πρωταθλήματος. Ο 27χρονος επιθετικός έκανε πράματα και θάματα με την φανέλα του ΟΦΗ, «έφτιαξε» το όνομά του και εάν δεν έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ατρόμητο (όπως ψιθυρίζεται στην πιάτσα) το κινητό του τηλέφωνο ήδη θα΄χει πάρει… «φωτιά» από τους υποψήφιους «μνηστήρες»!

Λεάντρο Μπεσέρα (26 συμμετοχές – 7 γκολ)

Αποτέλεσε το πρωτοπαλίκαρο του Αγγελου Αναστασιάδη στην μάχη της παραμονής. Η θεαματική βελτίωση της εικόνας του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ανέβασαν την μετοχή του και έκανε αρκετές ομάδες να στρέψουν πάνω του τις κεραίες τους. Ο Χριστοβασίλης πέταξε στη λίμνη των Ιωαννίνων την ευκαιρία να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιό του (εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων) και τώρα μόνο… μοναξιά δεν θα αισθάνεται στο κυνήγι της απόκτησης των δικαιωμάτων του Αργεντινού μέσου.

Σέρχιο Λεάλ (23 συμμετοχές – 4 γκολ)

Κουνάει το μαντήλι στον Εργοτέλη μετά τον υποβιβασμό της κρητικής ομάδας στην Football League. Παίκτης υψηλής τεχνικής, όταν δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, μπορεί να κάνει «παπάδες» κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Στο παρελθόν υπήρξε μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού( σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του) ενώ το όνομά του «παρέλασε» και από το ρεπορτάζ του Ατρομήτου. Στο μυαλό του υπάρχει κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα η σκέψη της επιστροφής στην Λατινική Αμερική, αλλά μην βάζετε και το χέρι σας στην...φωτιά!

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλβες Λίνο (38 συμμετοχές – 6 γκολ)

Εάν ο Βραζιλιάνος ήταν μικρότερος δύο – τρία χρονάκια και όχι 35άρης, εύκολα θα τον ανεβάζαμε στον γκρουπ των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα… πάνω ράφια. Παίκτης υψηλής τεχνικής κατάρτισης με περισσότερες δημιουργικές, παρά ανασταλτικές ικανότητες. Στην καλή του μέρα μπορεί να πλαγιοκοπήσει και να ζαλίσει την αντίπαλη άμυνα. Το συναισθηματικό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο λόγο στον «Δικέφαλο του Βορρά» εν όψει της νέας σεζόν.

Λουίς Μπρίτο (28 συμμετοχές – 6 γκολ)

Ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της καλοκουρδισμένης μηχανής του Ατρομήτου. Παρότι δεν στερείται ηγετικών ικανοτήτων, βάζει πάντα το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Διαθέτει την ικανότητα να δημιουργεί και να εκτελεί, όποτε οι συνθήκες απαιτούν να ξεδιπλώσει τα «γονίδια» του σκόρερ. Στην δυτική όχθη του ποταμού, έχουν δείξει την προδιάθεση να συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν.

Χοσέ Κάρλος (31 συμμετοχές – 3 γκολ)

Οι έξτρα ημέρες άδειας προκειμένου να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Ελλάδας(!) «τσαλάκωσαν» το προφίλ και το βιογραφικό του. Εστω και έτσι όμως, ο Ισπανός μέσος δεν παύει να αποτελεί έναν δημιουργικό μέσο με αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Στοιχεία που ενδεχομένως σε ένα άλλο περισσότερο υγιές περιβάλλον, φανούν καλύτερα και κυρίως με μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ότι στην Ενωση.

Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (22 συμμετοχές – 2 γκολ)

Στην εποχή του ΔΝΤ και του μνημονίου, παίκτες σαν τον 30χρονο Αργεντινό στόπερ δεν περνούν απαρατήρητοι στην αγορά. Όχι μόνο λόγω των αγωνιστικών προσόντων που τον διακρίνουν, αλλά εξαιτίας και του προσιτού κασέ που τον καθιστούν μία πολύ καλή λύση για την μετάγγιση νέου αίματος στο κέντρο της άμυνας.

Νόε Ακόστα (19 συμμετοχές – 3 γκολ)

Συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό αγωνιζόμενος με τον Ολυμπιακό Βόλου και ακολούθησε ο Αρης. Από την στιγμή που βρήκε τα πατήματά του στην Θεσσαλονίκη, έβγαλε στο χορτάρι τα ποιοτικά στοιχεία που τον διακρίνουν και θα τον βοηθήσουν στην αναζήτηση της επόμενης ομάδας, εφόσον σχολάσει το… πανηγύρι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι και το πιθανότερο.

Αντρέ Σκέμπρι (24 συμμετοχές – 5 γκολ)

Ο Μαλτέζος επιθετικός κεφαλαιοποίησε την μεταγραφή του στον Πανιώνιο, ωστόσο ουσιαστικά αποτελεί ήδη παρελθόν για τους «κυανέρυθρους», από την στιγμή που διαπιστώθηκε σημαντική απόκλιση στους οικονομικό για την ανανέωση του συμβολαίου. Τα λεφτά που δεν βρίσκει στην «πλατεία», μπορεί εύκολα να τα βρει σε άλλη… γειτονιά της Super League. Μπουκαδόρος, εκρηκτικός, δ, αν «κόψει» και τα νεύρα που ενίοτε βγάζει προς τα έξω, μπορεί κάλλιστα να παραμείνει κοντά μας και γιατί όχι, ν΄ ανέβει σκαλοπάτια. 



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved