Οι διάλογοι της γενικής συνέλευσης

Οι διάλογοι της γενικής συνέλευσης

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξήγησε γιατί δεν δέχθηκε να εκπροσωπήσει το 54,7% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη και να ορίσει νέο Δ.Σ. όπως θα μπορούσε, ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειές του για λύση ολοκληρώνονται στις 8 Μαΐου και τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα να… φύγει τρέχοντας αν είναι για το καλό του Παναθηναϊκού.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μονοπώλησε ένα μεγάλο μέρος της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού καταθέτοντας τις δικές του απόψεις για το πώς έχει η κατάσταση, μπαίνοντας και σε διάλογο με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Το Onsports σας παρουσιάζει τους διαλόγους που έλαβαν χώρα κατά την δίωρη συνεδρίαση:

Θ. Γιαννακόπουλος: «Θέλω να παρακαλέσω αυτή η συνέλευση να βρει λύση και να πάψει ο σύλλογος να είναι ακέφαλος. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μόνο αυτό. Σαν καλοί Παναθηναϊκοί να ξεχάσουμε τι έγινε».

Α. Βγενόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλομέτοχο που είχε 13 έως 16 μέλη του Δ.Σ και έχει την αποκλειστική ευθύνη και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κατάσταση αυτή. Δεν υπάρχουν διαφωνίες. Διαφωνίες υπάρχουν στη χώρα για το πως θα κυβερνηθεί. Εγώ τόσα χρόνια δεν έχω δει πότε σε εταιρία να υπάρχουν λεφτά στη τράπεζα και να μην μπορούμε να τα πάρουμε λόγω ανυπαρξίας διοίκησης».

Αχ. Μακρόπουλος: «Εμείς έχουμε εγκαταλειφθεί από την ΠΑΕ. Εγώ θέλω να έχω την ευκαιρία να βοηθήσω μέσω της ΑΜΚ. Να αποφύγετε κάθε σκέψη να πάει η ομάδα στο πρωτοδικείο. Θα είμαι κοντά σας. Πρέπει να παραμεριστούν οι κόντρες, πάρτε μία απόφαση και δώστε λύση».

Θ. Γιαννακόπουλος: «Η οικογένεια μου για την ΠΑΕ είχε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε τον Παναθηναϊκό αλλά κυνηγηθήκαμε. Κάναμε προσπάθεια το 1979 αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση για να μην πω τίποτα άλλο. Εμείς κάποτε, όταν ήμουν στη προεδρία του Ερασιτέχνη, δεν παίρναμε τα νόμιμα έσοδα που μας αναλογούσαν. Είναι αδιανόητο ένα κομμάτι του Παναθηναϊκού να κυνηγάει ένα άλλο. Εμείς βοηθούσαμε συνέχεια».

Α. Βγενόπουλος: «Ο μεγαλομέτοχος οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε Δ.Σ με 13 μέλη και μετά με 10! Ήμασταν σε μία φάση όπου εγώ, ο Πολέμης και άλλοι Παναθηναϊκοί βάζαμε χρήματα. Την στιγμή εκείνη ήρθε η παραίτηση των μελών του Βαρδινογιάννη και η ομάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Έκανα ένα εξώδικο στον Τζίγγερ και του θύμισα την συμφωνία των μετόχων και τις υποχρεώσεις του μαζί με ένα ιστορικό των παραιτήσεων.

Μου απάντησε πως έχουν αποχωρήσει και ότι αυτό είναι δικαίωμα τους από το Σύνταγμα και την συμφωνία των μετόχων. Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα σε εδάφια, όπως έκανα εγώ. Γενικά και αόριστα! Στη συνέχεια μου ζήτησε να αναλάβω το ποσοστό του αλλά ήταν σαν να λέει ''πάρε τις δικές μου υποχρεώσεις''. Εγώ έχω πει πως ιδιωτική πρωτοβουλία θα πάρω, μόνο αν αναλάβει τις οικονομικές και νομικές ευθύνες του Βοτανικού. Τόσο καιρό είχε την απόλυτη εξουσία. Η εταιρία του, η δική του εταιρία παραμένει αδιοίκητη.

Εγώ δεν θέλω να αναλάβω τις δικές του ευθύνες. Μπήκα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό και ποτέ δεν είχα κάποιο αξίωμα, ούτε διοίκησα. Κάναμε μια συμφωνία αλλά πάλι δεν την τήρησε. Δεν υπάρχει προσωπική διαφορά του Βαρδινογιάννη με εμένα, αλλά του Βαρδινογιάννη με τον Παναθηναϊκό. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου το ποδοσφαιρικό τμήμα κινδυνεύει να γυρίσει στον Ερασιτέχνη με χρέη, χωρίς γήπεδο, χωρίς εγκαταστάσεις. Φοβάμαι πολύ πως ενώ κάνω αγώνα για σωτηρία, ο Βαρδινογιάννης κάνει μια επικοινωνιακή διαχείριση της πτώχευσης.  

Προτείνω να μην ολοκληρώσουμε τη Γ.Σ., αλλά να την αναβάλουμε για τις 8 Μαΐου και να προσθέσουμε ένα δεύτερο θέμα τη λογοδοσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη ΓΗΠΕΛ. Εφόσον έρθει και δώσει απαντήσεις, μπορεί να προκύψει λύση. Είναι η τελευταία μου ελπίδα αυτή!»

Θ. Γιαννακόπουλος: «Εμείς ως εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη βλέπουμε μια διαμάχη που δεν κάνει καλό γενικότερα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός βουλιάζει. Παρότι έχουμε διαφωνίες Ανδρέα ως προς τον τρόπο που βλέπουμε τα θέματα του Παναθηναϊκού, η πρότασή σου είναι θετική. Αφού ζήτησε ο Βαρδινογιάννης λογοδοσία, καλά κάνεις και την ζητάς. Είναι θετικό σημάδι. Να αναβάλουμε τη συνέλευση. Εμένα τόσα χρόνια δεν με ρωτήσαμε ποτέ και για τίποτα στο θέμα του γηπέδου. Δεν έχω ιδέα τι γινόταν εκεί. Θέλω να προτείνω κάτι. Να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι με τον Βαρδινογιάννη. Εγώ, ως Θανάσης αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Έχει ηθική και τυπική υποχρέωση να έρθει εδώ για να βρούμε όλοι μαζί μια λύση και πριν από αυτό να συναντηθούμε μεταξύ μας».

Α. Βγενόπουλος: «Εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Ότι μπορούσα να κάνω το έχω κάνει. Και άλλοι όπως ο Πολέμης και ο Αλαφούζος προσπάθησαν αλλά μάταια. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να συμπράξω με τον οποιονδήποτε. Ακόμη και με κάποιον που έχω νομικά θέματα. Κάλεσε μας σε ένα τραπέζι και θα έρθω! Είμαι μέρος της λύσης όχι του προβλήματος. Επίσης, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει σωτηρία και δεν με θέλει, αν θεωρεί πως είμαι εμπόδιο, φεύγω τρέχοντας. Εγώ μόνο να βοηθήσω θέλω. Σε όποια πρωτοβουλία και αν πάρεις Θανάση σε στηρίζω. Αλλά πιστεύω πως το τελευταίο χαρτί για να βρεθεί λύση είναι η 8η Μαΐου. Αν δεν έρθει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Αχ. Μακρόπουλος: «Συμφωνά να έρθει ο Βαρδινογιάννης στη Γενική Συνέλευση, αλλά και όλοι οι άλλοι μέτοχοι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Να μας πει τι σχέδια έχει. Προς θεού μην πάμε στο πρωτοδικείο».

Α. Βγενόπουλος: «Να σας προτείνω και εσάς κ. Μακρόπουλε, επειδή η Οικογένεια Βαρδινογιάννη πήρε την ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη, να πάει μια αντιπροσωπεία στον Βαρδή, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Γιάννη, για αν τον ρωτήσει για αυτή την κατάσταση».

Μικρομέτοχος: «Αν δεν έρθει όμως ο κ. Βαρδινογιάννης, τότε τι κάνουμε;»

Α. Βγενόπουλος: «Εγώ είμαι έτοιμος να συμπράξω σε μια λύση, αλλά μετά τις 8 Μαΐου δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Αν έχει αποφασίσει ο Βαρδινογιάννης να πτωχεύσει ο σύλλογος θα πτωχεύσει. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης δεν θα βρεθεί λύση. Δεν του ζητάμε να βάλει λεφτά, αλλά δεν μπορεί να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Λοτζέσκι: «Περήφανος που είμαι εδώ»
Λοτζέσκι: «Περήφανος που είμαι εδώ»
Πλησιάζει στον Άρη ο Πετρόπουλος
Πλησιάζει στον Άρη ο Πετρόπουλος
Πασκουάλ: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο» (videos)
Πασκουάλ: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο» (videos)
Έβαλε… μπρος ο Παναθηναϊκός Superfoods (videos+photos)
Έβαλε… μπρος ο Παναθηναϊκός Superfoods (videos+photos)
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης