Άραβας ήταν και πάει…

Άραβας ήταν και πάει…

Η 20η Φλεβάρη έφτασε και ο ΠΑΟΚτσής δεν ευτύχησε να δει ούτε το φάντασμα του Οντέι αλ Σαμαρί!

Σήμερα εκπνέει και επίσημα η προθεσμία που είχαν ζητήσει οι υποψήφιοι Άραβες επενδυτές που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΠΑΟΚ.

Οι μετοχές παρέμειναν ως είχαν, η σύσταση του ΔΣ επίσης, η Τούμπα εξακολουθεί να αποτελεί την έδρα του ΠΑΟΚ, χωρίς προοπτική άμεσης διαφοροποίησης των τωρινών δεδομένων και γενικά η ζωή στη Θεσσαλονίκη κυλά όμορφα και αρμονικά. Χαλαρά δηλαδή!

Αν ο κ. Οντέι αλ Σαμαρί και οι συνεργάτες του εκδήλωσαν ειλικρινές ενδιαφέρον ή απλά κατέφυγαν σε δηλώσεις εντυπωσιασμού για λόγους που ποτέ δεν θα μάθουμε, παραμένει άγνωστο. Το σίγουρο είναι, πως προκάλεσαν αναστάτωση, υποχρέωσαν ανθρώπους να ονειρευτούν, συζητήθηκαν και τελικά εξαφανίστηκαν, χωρίς ποτέ να εξηγήσουν προς τί όλη αυτή η ιστορία.

Θυμηθείτε...
19 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της εταιρίας Crystregal που δε φοβήθηκε να μιλήσει για «αλλαγή σελίδας», «ελπιδοφόρο μέλλον» και «σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου».


-Η ανακοίνωση του consortium fund της CRYSTREGAL:
«Δελτίο Τύπου προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα ΜΜΕ Το επενδυτικό consortium fund, αραβικών συμφερόντων με την συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπούμε, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, θα παρουσιαστεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου 2011 το αναλυτικό business plan που έχει εκπονηθεί περίληψη του οποίου θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια και εφόσον όλα συμφωνηθούν και υπογραφεί το σχετικό έγγραφο με την προσωρινή διοίκηση, το consortium fund που εκπροσωπούμε θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα και διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι τόσο το διάστημα που πέρασε, όσο και αυτό που τρέχει, αντιμετωπίζονται διάφορα νομικά, κυρίως, προβλήματα, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Τέλος, ο σκοπός μας και ο στόχος μας από τη μία πλευρά είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, ώστε να είναι περαιτέρω αναγνωρίσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επιτυχίες της και από την άλλη πλευρά να λύσουμε τα διοικητικά θέματα με τέτοιο τρόπο, ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταστεί μία ανταγωνιστική και κερδοφόρα εταιρία, μέσα στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου επαγγελματισμού.

Επιθυμούμε ένα μόνιμο, συμπαγές, και ελπιδοφόρο μέλλον για τον ΠΑΟΚ με σεβασμό στην ιστορία του σωματείου και με την ομάδα να στέκεται αντάξια των φιλάθλων της.

Γι' αυτό το σκοπό επιθυμούμε να έχουμε και τη στήριξη και την κατανόηση όλων των φιλάθλων ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των δραστικών αλλαγών στη διοίκηση και την οργάνωση της ομάδας.

Για το κονσόρτσιουμ της CRYSTREGAL
Oday al Shammarri
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος,
Παρασκευάς Γ. Σπυράτος»

Θυμηθείτε...
17 Ιανουαρίου 2011
Δεύτερη ανακοίνωση 29 ημέρες μετά σύμφωνα με την οποία οι Άραβες ζητούν παράταση της προσθεσμίας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την κατανόησή τους στην αγωνία των φίλων του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι ήδη γνωστό το επενδυτικό consortium-fund, αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή και της Crystregal, το οποίο εκπροσωπώ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, του ελέγχου δηλαδή, διά της καταβολής μετρητών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το ενδιαφέρον αυτό παραμένει και είναι ακόμη πιο ισχυρό κατά τη δημοσίευση της παρούσης.

«Βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχαμε αρχικά εξαγγείλει, είχαμε προγραμματίσει να καλυφθεί η αύξηση το αργότερο μέχρι τις 20-1-2011. Πλην, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό για τον πολύ απλό λόγο ότι εμείς προχωρούμε σε αυτή την επένδυση με γνώμονα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει τα επόμενα χρόνια επίπεδο.

Με βάση το business plan που έχουμε ήδη καταρτίσει και που είναι γνωστό, και στο λεκτικό του οποίου περιμένουμε τις θέσεις της προσωρινής Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και τη στήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια αυτών που αρχικά είχαν προβλεφθεί.

Η τελική επιβεβαίωση ώστε να μπορεί να γίνει και η πρώτη εκταμίευση του ποσού που απαιτείται θεωρούμε ότι θα μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία και το άγχος των οπαδών, φιλάθλων και απλών φίλων του ΠΑΟΚ να έρθει η ομάδα σε ένα υγιές επιχειρηματικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και η δική μας προσπάθεια είναι σοβαρή, δεν μπορούμε δε, να ρισκάρουμε το σύνολο της επένδυσης υπό την πίεση μίας ημερομηνίας.

Άλλωστε, για καθαρά τυπικούς νομικούς λόγους απαιτείται και χρόνος στη σύγκληση του νέου ΔΣ που θα διαχειριστεί την ομάδα.

Αποδείξαμε στη διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων που κανείς δεν γνώριζε, ότι δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή. Σημαντικό ρόλο, άλλωστε, σε αυτή την επαφή έπαιξε η παρουσία του κ. Θόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επίσης, τα εισαγόμενα από τον Αραβικό κόλπο χρήματα που απαιτούνται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή για όποια άλλη επένδυση κάνουμε στην Ελλάδα, δεν έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από το ελληνικό κοινωνικό ή οικονομικό σύστημα. Πρέπει να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και κυρίως το ευρωπαϊκό και αγγλικό Δίκαιο που έχουμε εμείς υπόψη μας.

Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα προκύψει μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τα μέλη αυτού θα είναι εις ολόκληρο υπεύθυνα και με την ατομική παρουσία τους και με ποινική ευθύνη για τα παλιά χρέη της ομάδας προς το Ελληνικό Δημόσιο, και αυτό δεν ίσχυε για τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης. Παρά ταύτα εμείς θα προχωρήσουμε.

Τέλος, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οποιαδήποτε σχέση ή εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη επένδυση της οικογένειάς μου και του ομίλου που εκπροσωπώ στη Βόρεια ή Νότια Ελλάδα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση και δεν επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε από την πλευρά των πληρεξουσίων δικηγόρων μας παρά μόνο μετά την οριστική άφιξη τη δική μου στην Ελλάδα, που καθυστέρησε, πλην των άλλων, για σοβαρούς επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους.

Στο μεσοδιάστημα αναμένουμε από τη Διοίκηση του ΠΑΟΚ αλλά και τους οπαδούς να δείξουν ακόμη λίγη υπομονή και να εκφράσουν τη στήριξή τους στο business plan που έχουμε προτείνει.

Το ενδιαφέρον μας είναι ξεκάθαρο και ο στόχος είναι προς την κατεύθυνση του κοινού συμφέροντος.
Για το consortium-fund με τη συμμετοχή της CRYSTREGAL, consortium Ντόχα-Κατάρ, 17 Ιανουαρίου 2011». Η μέρα έφτασε, οι Άραβες πέρασαν στην ιστορία και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να προχωρά με βασικό συστατικό του αυτόν που δεν τον έχει προδώσει ποτέ τα τελευταία 85 χρόνια. Τον κόσμο του.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Στο Ισραήλ ο Περπέρογλου
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αλέγκρι: «Ημασταν πολύ καλοί»
Αστέρας Τρίπολης: Χωρίς Σελίν και Τόνσο
Αστέρας Τρίπολης: Χωρίς Σελίν και Τόνσο
Η μέρα που ο Διαμαντίδης «σκότωσε» τους Γάλλους! (photos+video)
Η μέρα που ο Διαμαντίδης «σκότωσε» τους Γάλλους! (photos+video)
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης