Σάμιος: «Η Δόξα είναι περήφανη!»

Σάμιος: «Η Δόξα είναι περήφανη!»

Για όλα τα «καυτά» ζητήματα της Δόξας, αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της δραμινής ΠΑΕ, Θανάσης Σάμιος.

«Η Δόξα είναι ομάδα πρότυπο με περίσσια περηφάνια σε μια Ελλάδα εντυπώσεων και μετριότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός άνδρας» των «μαυραετών» μιλώντας στον αέρα του «Αθλητικό Metropolis», όπου μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανταπόκριση του κόσμου στον τηλεμαραθώνιο για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, στα θετικά της συμμετοχής στη Super League, στην ελληνική διαιτησία, στην παραμονή του Μάκη Κατσαβάκη, αλλά και στην απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μην υποβιβάζονται οι ομάδες, πριν υπογραμμίσει πως: «το ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα δομών και λειτουργίας και θέλει συθέμελη αλλαγή». Ποια ήταν η πρότασή του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Σάμιου:

Για τον τηλεμαραθώνιο που έκανε η ερασιτεχνική Δόξα Δράμας για να μαζέψει χρήματα για το γήπεδο είπε:  «Και μόνο που έγινε η προσπάθεια και μόνο ότι η προσπάθεια τυγχάνει τη συμπαράσταση απανταχού Δραμινών είναι κάτι πολύ μεγάλο, κάτι πολύ σημαντικό σε μια Ελλάδα που ταλανίζεται από κατάθλιψη και την κρίση.  Και μόνο η προσπάθεια να υποκαταστήσουμε τους φορείς και την πολιτεία που τόσες δεκαετίες δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα γήπεδο είναι συγκλονιστική. Είναι μια προσπάθεια με πολύ συναίσθημα και αγάπη.  Το ποσό σε μια Δράμα που ταλαιπωρείται από ανεργία και κρίση, μπορεί να μην αυτό που θέλουμε για να φτιάξουμε το γήπεδο αλλά δεν τελειώσαμε εκεί. Το γήπεδο είναι κάτι που θα φτιαχτεί . Κάναμε άλλα πράγματα δεν θα μείνουμε εκεί. Το γήπεδο θα προχωρήσει και θα γίνει και η Δόξα θα αποκτήσει το γήπεδο της».

Για την ομάδα: «Κάναμε μια ομάδα που δεν υπήρχε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, δεν χρωστάει πουθενά και είναι ομάδα πρότυπο για την Ελλάδα. Σφαγιάζεται από τη διαιτησία και δεν διαμαρτύρεται. Υπάρχει περίσσια περηφάνια. Στην Ελλάδα των εντυπώσεων και της μετριότητας πρέπει να διατυμπανίζεις ότι θέλεις να μείνεις στην κατηγορία για να γίνεται το αυτονόητο.

Να υπάρχει ισονομία και ίση αντιμετώπιση. Δυστυχώς δεν συμβαίνει όταν το ίδιο το ποδόσφαιρο πάσχει. Όταν εμείς που συμμετέχουμε βλέπουμε αυτές για αθλιότητες και δεν μπορούμε να τις πούμε γιατί θα κληθούμε από την αθλητική δικαιοσύνη να πούμε το αυτονόητο.  Ότι το ποδόσφαιρο πληγώνεται και δεν πάει μπροστά.

Η διαιτησία δεν έχει να κάνει με τους παράγοντες. Οι παράγοντες δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στη διαιτησία. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε για να προστατέψουμε το άθλημα και την ομάδα μας και κάποια στιγμή θα μπουν οι κανόνες».

Τα θετικά που αποκομίζει: «Τα θετικά είναι πάρα πολλά. Αυτή η ομάδα μπήκε εκεί που έπρεπε. Χρίζεται. Έχουμε πολύ νέα παιδιά. Βασικό κορμό. Με την τεχνική ηγεσία υπάρχει πολύ καλή σχέση και θέλω να πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα, αξιόπιστη, νεανική και χωρίς σκοπιμότητες, αβάντες και σφαγές».

Για την παραμονή του Κατσαβάκη: «Μέχρι και το τέλος του Ιουνίου ο Μάκης Κατσαβάκης είναι προπονητής της Δόξας Δράμας. Έχει νέα παιδιά με τα οποία που πρέπει να δουλέψει. Με τον Μάκη έχουμε καλή σχέση και πιστεύω και από την πλευρά και από την πλευρά μου υπάρχει πρόθεση να συνεργαστούμε του χρόνου».

Για την απόφαση της Superleague να μην υποβιβάζονται οι ομάδες: «Αποφασίστηκε και ψηφίστηκε η καταστρατήγηση των όσων είχαμε ψηφίσει πέρυσι για να εξυπηρετηθούν κάποιες ομάδες. Εάν επιμέναμε σε αυτή την απόφαση θα ήταν σαν πυροβολούσαμε το ποδόσφαιρο.

Αισθανόμαστε λίγο ανόητοι και λίγο ηλίθιοι τη στιγμή που εμείς έχουμε πληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Το κάναμε όμως για διευκολύνουμε το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ένα κερματισμένο ποδόσφαιρο που θα απουσιάζουν οι μεγάλοι. Αναιρέσαμε τις προηγούμενες αποφάσεις προκειμένου να έχουμε πρωτάθλημα. Το θέμα του ανταγωνισμού δεν θα έπρεπε να ορίζεται από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιρικά πράξαμε αυτό που η συνείδηση μας επέβαλε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε την έννομη τάξη. Πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους».

Για τον Ηρακλή που πέρυσι υποβιβάστηκε: «Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που πλήρωσε το μάρμαρο. Και έχω ξαναπεί ότι αν είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι ας είναι ο Ηρακλής που θυσιάστηκε. Η πορεία όμως είναι διαφορετική. Εάν γινόμασταν η μοναδική ομάδα που δεν το δεχόμασταν θα ήμασταν για μία ακόμα φορά η μόνη ομάδα που θα διαφοροποιούνταν.

Γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Σε αυτό το θέμα δεν μπορούσαμε να διαφοροποιηθούμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν αρμόδιοι μηχανισμοί και φορείς που μπορούν να επιβάλλουν τους νόμους».

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το ποδόσφαιρο από την ελληνική κοινωνία. Περνάει και αυτό δύσκολες μέρες. Το ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα δομών και λειτουργίας. Το ποδόσφαιρο θέλει συθέμελη αλλαγή. Δεν μπορεί να είναι μια μπίζνα. Πρώτα είναι αθλητισμός. Πρέπει να υπάρχει αγάπη για το ποδόσφαιρο».

Τέλος ο μεγαλομέτοχος τη ΠΑΕ Θανάσης Σάμιος έκανε τη δική του πρόταση, τονίζοντας: «Θα πρέπει τα χρήματα των μεγάλων ομάδα που συμμετέχουν στο Champions League, αντί να παίρνουν 25 εκατομμύρια, ας παίρνουν τα μισά και τα άλλα ας μοιράζονται στις άλλες ομάδες που δεν είναι τόσο εμπορικές».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Κάηκε» το Περιστέρι για τον Ατρόμητο! (vid)
«Κάηκε» το Περιστέρι για τον Ατρόμητο! (vid)
Εάν θέλει τίτλο ό,τι γκρέμισε πρέπει να το ξαναχτίσει
Εάν θέλει τίτλο ό,τι γκρέμισε πρέπει να το ξαναχτίσει
Ελάτε να τσακωθούμε λίγο για τον Πελέ και τους ά(μπα)λλους
Ελάτε να τσακωθούμε λίγο για τον Πελέ και τους ά(μπα)λλους
Απάντησε στον Κούγια ο Παράσχος: «Η ψυχιατρική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια»
Απάντησε στον Κούγια ο Παράσχος: «Η ψυχιατρική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια»
Το «φαινόμενο» Μάκης Δημάκης στην κορυφή της προτίμησης του κόσμου
Το «φαινόμενο» Μάκης Δημάκης στην κορυφή της προτίμησης του κόσμου
Ραγδαίες εξελίξεις - Ο Ραχόι προχωρά σε άρση της αυτονομίας της Καταλονίας
Ραγδαίες εξελίξεις - Ο Ραχόι προχωρά σε άρση της αυτονομίας της Καταλονίας
Δώρα Ζέμπερη: Ο δολοφόνος την έσερνε για 80 μέτρα - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Δώρα Ζέμπερη: Ο δολοφόνος την έσερνε για 80 μέτρα - Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Δολοφονία Β' Νεκροταφείο: Ξέσπασε η αδερφή της 32χρονης - «Όποιος κι αν είναι θα τον σκοτώσω»
Δολοφονία Β' Νεκροταφείο: Ξέσπασε η αδερφή της 32χρονης - «Όποιος κι αν είναι θα τον σκοτώσω»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης