Νέα επίθεση Τζίγκερ σε Βγενόπουλο

Νέα επίθεση Τζίγκερ σε Βγενόπουλο

Νέα επίθεση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με την οποία ουσιαστικά τον κατηγορεί ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα οργισμένος ο τόνος γραφής του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Τζίγκερ να κάνει λόγο για κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας που έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται άνθρωποι που θα ήθελαν να αναλάβουν το τιμόνι της ομάδας. Ο Τζίγκερ με τη δήλωσή του αυτή, αποκαλύπτει το περιεχόμενο των θέσεων που ανέπτυξε ενώπιων των παλαιμάχων, στους οποίους χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για την αποχώρησή της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ και πως σε κανέναν από εκείνους τους κανόνες της συμφωνίας δεν υπήρξε όρος για τη ΓΗΠΕΛ.

Ο Τζίγκερ κάνει λόγο για προσχηματική αποχώρηση και μονομερή λήξη της συμφωνίας από την πλευρά του Βγενόπουλου, αφού στα επεισοδία με τον Ολυμπιακό Βόλου, έδειξε περισσή ευαισθησία και προκαλεί αίσθηση η αναφορά του στα πρόσφατα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τα οποία λέει πως έμεινε ασυγκίνητος ο Βγενόπουλος: «Ισως γιατί τα είχε προβλέψει...». 

Στο κομμάτι της ΓΗΠΕΛ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μιλάει για... ανακάλυψη του Βγενόπουλου της... τοξικότητάς της, ως εμπόδιο για τη νιοστή επανείσοδό του στον Παναθηναϊκό, πως κάθε φορά που συμφωνούσε σε ένα όρο ο συνομιλητής του έθεσε έναν επόμενο που ήταν πιο παράλογος και εξωπραγματικός. Και μιλάει ευθέως για... προφανή στόχο αυτής της διαδικασίας τη δημιουργία αδιεξόδου και τη στοχοποίησή του ως αποκλειστικού υπεύθυνου για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Συνεχίζοντας ο Τζίγκερ καλεί ευθέως, αφού επαναλαμβάνει την οριστική απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να φύγει απ' τον Παναθηναϊκό, να τοποθετηθούν ανάλογα όσοι δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν τη διοίκηση ή να βάλουν χρήματα, ώστε να βρεθεί χώρος για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες μακριά από τη νοσηρή, όπως τη χαρακτηρίζει, σημερινή κατάσταση. Διαβεβαιώνει πως δεν είναι αυτός που επιδιώκει τον «πόλεμο», δεν συντηρεί το κλίμα και δεν διοργανώνει συλλαλητήρια και για πρώτη φορά μιλά δημόσια για κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας που αποτρέπει Παναθηναϊκούς να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν την ομάδα.

Και δεν παρέλειψε, να κάνει αυτοκριτική και για την αποτυχία της πολυμετοχικότητας, λέγοντας πως δεν κατόρθωσε να αποχαρακτηριστεί από ονοματεπώνυμα, για να καταλήξει με το μήνυμα αισιοδοξίας προς τους παλαιμάχους, για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει, την οποία θεωρεί όντως ενωτική και ζητά να διαφυλαχτεί, αλλά και να υποστηριχθεί έμπρακτα από όλους τους Παναθηναϊκούς.

Οι θέσεις του Τζίγκερ για τη ΓΗΠΕΛ

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλυσε τις θέσεις του για τη ΓΗΠΕΛ στους εξής άξονες:
 

1    Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων – ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει καταγγελθεί από την ΠΑΕ τον Οκτώβριο του 2010 προκειμένου να κατοχυρώσει τα νόμιμα δικαιώματά της, δεδομένου ότι η διακοπή του έργου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της.

 
2.      Από το 2008 έως το 2011 όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες στις διάφορες φάσεις του έργου ήταν σε πλήρη γνώση όλων των μετόχων και είχαν εγκριθεί και αποφασιστεί ομόφωνα από τα ΔΣ ΓΗΠΕΛ και  ΠΑΕ, χωρίς να έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για οποιοδήποτε θέμα από τα μέλη της μειοψηφίας ή από τους μετόχους.  Είναι παράλογο και άνανδρο να ζητάει να αναλάβω πιθανές ευθύνες για οτιδήποτε προκύψει από μελλοντικούς χειρισμούς τρίτων για ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί με την έγκριση όλων.

3.     Με ομόφωνη απόφαση των θεσμικών οργάνων της ΠΑΕ (ΔΣ ΠΑΕ / ΓΗΠΕΛ / ΜΕΤΟΧΟΙ) τον Ιούλιο του 2008 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του Νέου Γηπέδου.  Τον Οκτώβριο του 2008 αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη του έργου και για τον σκοπό αυτό δόθηκε η προκαταβολή στην κατασκευάστρια εταιρεία.  Για το έργο έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες κατασκευής και έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος των εκσκαφών στο εργοτάξιο.

Τόνισε, μάλιστα, πως ο ίδιος δέχτηκε να αναλάβει  εξ’ ολοκλήρου την ΓΗΠΕΛ, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά και ότι, νέος νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2011 και είναι σε ισχύ. Κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ότι εφόσον η ΠΑΕ έρθει σε συννενόηση  με τον Ερασιτέχνη και τον Δήμο Αθηναίων μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα την υλοποίηση του έργου του Νέου Γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαρδινογιάννη

«Συναντήθηκα σήμερα με την αντιπροσωπεία του σωματείου παλαιμάχων, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημά τους να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού:
 
Τα βασικά σημεία για τα οποία τοποθετήθηκα ήταν τα εξής:
 
Τον Σεπτέμβριο του 2010 η οικογένεια μου και εγώ, μετά από ένα θερμό καλοκαίρι, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τότε, μέσα από την ιστορική συμφωνία που συνάψαμε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αποχωρήσαμε καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΜΚ.  

Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας, που τελικά δεν υπογράφτηκε, χωρίς δική μας ευθύνη. Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ότι θα  συμμετείχαμε στις επόμενες ΑΜΚ με το ποσοστό του 30%. Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας και τότε, δεν υπήρξε καμία προϋπόθεση για τη ΓΗΠΕΛ.    

Η συμφωνία αυτή έληξε αιφνιδιαστικά και μονομερώς με την προσχηματική αποχώρηση του εν λόγω μετόχου και χωρίς να έχει αθετηθεί κάτι από την πλευρά μας.  Τονίζω το «προσχηματική» γιατί ο συγκεκριμένος μέτοχος έδειξε περίσσια ευθιξία στα επεισόδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα επικαλέστηκε για την αποχώρησή του. Αντίθετα στα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι έμεινε ασυγκίνητος.  Ισως γιατί τα είχε προβλέψει...
 
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακάλυψε την «τοξική» ΓΗΠΕΛ, ως εμπόδιο για την νιοστή επανείσοδο του στον Παναθηναϊκό.  Η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα, καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα, ετίθετο και ένας καινούργιος. Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γινόνταν ο επόμενος. Η τακτική αυτή προφανώς έχει στόχο τη δημιουργία αδιεξόδου και την στοχοποίησή μου ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τις εξελίξεις στον Παναθηναικό
 
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο.  Εμείς έχουμε δηλώσει ότι έχουμε φύγει, παραχωρώντας τις μετοχές μας.  Εφόσον, υπάρχουν και άλλοι που τελικά δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν την διοίκηση ή να βάλουν χρήματα, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ανάλογα.  Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί χώρος για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες, μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης.  

Δεν είμαι εγώ αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον συνεχή «πόλεμο», δεν συντηρώ το κλίμα αυτό και ούτε οργανώνω συλλαλητήρια για να φύγω. Έχω την πεποίθηση ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε γιατί δεν καταφέραμε ο Παναθηναϊκός να αποχαρακτηριστεί από ονοματεπώνυμα.  Η προσπάθεια των παλαιμάχων είναι όντως ενωτική και θα πρέπει να διαφυλαχτεί και να υποστηριχτεί έμπρακτα από όλους τους Παναθηναϊκούς».

Διαβάστε τι απάντησε ο Βγενόπουλος μέσω των κύκλων του

Διαβάστε ακόμα:

Τζίγκερ: «Ξεχάστε με...»

Θανάσης: «Γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Ο εφιάλτης της Γ' Εθνικής και το χρέος Βαρδινογιάννη, Πατέρα απέναντι στον Αλαφούζο και τον κόσμο
Ο εφιάλτης της Γ' Εθνικής και το χρέος Βαρδινογιάννη, Πατέρα απέναντι στον Αλαφούζο και τον κόσμο
Αν κανείς επιχειρήσει να προσεγγίσει σε επίπεδο αριθμητικό το μέγεθος…
Ο εφιάλτης της Γ' Εθνικής και το χρέος Βαρδινογιάννη, Πατέρα απέναντι στον Αλαφούζο και τον κόσμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης