Η αγωγή του Τζίγκερ στον Βγενόπουλο

Η αγωγή του Τζίγκερ στον Βγενόπουλο

Το φως της δημοσιότητας είδε, πέντε μήνες μετά την κατάθεσή της, η αγωγή του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο, με την οποία ζητά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για «προσβολή της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς του». Διαβάστε όσα αναφέρονται για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Παιανίας και πολλά άλλα… 

Από 61 σελίδες αποτελείται η αγωγή του Γιάννη Βαρδινογιάννη εις βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία κατατέθηκε στις 19/10/2011, περίπου ένα μήνα μετά την συνέντευξη Τύπου (12/9/2011) του «Mr Mig». Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε στο κυριακάτικο φύλλο της 1ης Απριλίου κάποια αποσπάσματα από την αγωγή, στην οποία η πλευρά του Βαρδινογιάννη κάνει λόγο για «βαρύτατες ύβρεις σοβαρότερες ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα».

Στο δικόγραφο ο ενάγων (Γιάννης Βαρδινογιάννης) επιχειρεί να καταδείξει αναλυτικά το μέγεθος «της προσβολής της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς μου από τον εναγόμενο (σ.σ. Ανδρέας Βγενόπουλος)», του οποίου η συνέντευξη Τύπου περιείχε όπως τονίζει: «βαρύτατες ύβρεις, σοβαρότερες ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα προς το πρόσωπό μου».

Τονίζει επίσης ότι «κατά τους ισχυρισμούς του εναγόμενου, είμαι ένας αφελής, επιπόλαιος και ανίκανος διάδοχος που φέρθηκα στην ομάδα μου σαν σε παιχνιδάκι, που την οδήγησα σε «περίεργες κατευθύνσεις» (!), που τελικά δεν της πρόσφερα τίποτα» και συμπληρώνει: «Οι ανωτέρω απόλυτα προσβλητικές, στα όρια της χυδαιότητας, για εμένα εκφράσεις, αποτελούν ακραίο παράδειγμα καταφρονητικής και προσβλητικής συμπεριφοράς, με την οποία ο εναγόμενος ηθελημένα και προσχεδιασμένα θίγει την προσωπικότητα μου, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου».

ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

Στις 6/6/2008 αποφασίστηκε από την Γ.Σ. της ΠΑΕ η αύξηση του Μ.Κ. κατά 31.783,344 ευρώ. «Εάν η ανωτέρα αύξηση καλυπτόταν στο σύνολό της από νέους μετόχους, το ποσοστό συμμετοχής της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα περιοριζόταν στο 50%, οι νέοι μέτοχοι θα αποκτούσαν το 40% και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα κατείχε και πάλι το 10% των μετοχών του νέου μετοχικού σχήματος».

Οι νέοι μέτοχοι δεν κάλυψαν το σύνολο της ανωτέρας αύξησης. «Συνέπεια αυτού και κατόπιν μεταγενέστερης αποφάσεως της Γ.Σ., η αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ περιορίστηκε εν τέλει στο ποσό των 25.578.978 ευρώ. Κατά συνέπεια η οικογένεια μου και εγώ συνεχίσαμε να μετέχουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ με την πλειοψηφία των μετοχών (54,6%)».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στην ιστορική συνάντηση στο «King George», το 2010, να μεταβιβαστεί το ποσοστό του 30% των μετοχών με διαδοχικές αυξήσεις του κεφαλαίου. «Αν ο εναγόμενος ειλικρινώς επιθυμούσε να αναλάβει τον έλεγχο της ΠΑΕ και να προβεί σε αγορές παικτών μεγάλης αξίας, όπως ισχυρίζεται, θα έκανε δεκτή την πρόταση μου μεταβιβάσεως άνευ ανταλλάγματος ποσοστού 24% του Μ.Κ. της ΠΑΕ. Αυτό θα είχε ως συνέπεια να καταστεί μέτοχος και κατά το ποσοστό αυτό και να συμμετέχει στις αυξήσεις του Μ.Κ. κατά το ποσοστό αυτό, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσε στην πραγματικότητα, αφού ο πραγματικός σκοπός του δεν ήταν η οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ, αλλά η ανάληψη της διοικήσεως αυτής από τον ίδιο δια χρημάτων άλλων».

Τέλος, μετά την ανακοίνωση (9/2011) της πλευράς του Γιάννη Βαρδινογιάννη για αποχώρηση της οικογένειας, με την οποία έθεσε τις μετοχές στη διάθεση οποιουδήποτε ήθελε να τις αποκτήσει – με τους ήδη μετόχους να έχουν το αυτονόητο δικαίωμα προτίμησης, ο εναγόμενος για πολλοστή φορά «είχε τη δυνατότητα ν’ αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Αντ’ αυτού προτίμησε την πεπατημένη, να εξαπολύει ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μου, χωρίς να πράττει το παραμικρό προς όφελός της ΠΑΕ».

ΠΑΙΑΝΙΑ

Ένα κομμάτι της αγωγής του Γιάννη Βαρδινογιάννη αναφέρεται στους ισχυρισμούς του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι οι εκτάσεις του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, στην Παιανία, αποκτήθηκαν από τη ΓΓΑ, κάτι το οποίο αντικρούονται με επίσημα στοιχεία και συμβολαιογραφικές πράξεις απόκτησης από τους πρώην ιδιοκτήτες τους. «Ο ισχυρισμός του εναγόμενου είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητικός, σκοπεί δε στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων ως προς την προέλευση της εκτάσεως εμφανίζοντας τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου ως γεννώμενη δια της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου εν συνεχεία να με κατηγορήσει για αν ηθικές, καιροσκοπικές ενεργείς εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και συνεχίζει: «Ο εναγόμενος ισχυρίζεται στην ανωτέρα συνέντευξη Τύπου ότι εγώ προσωπικά (υπό ποία ιδιότητα δεν αναφέρει) εκμισθώνω τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας στην ΠΑΕ, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα το ποσό του ενός εκατ. ευρώ».

ΧΡΗΜΑΤΑ

Σε ότι αφορά στον ισχυρισμό του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι η ΠΑΕ παραδόθηκε στον Νικόλα Πατέρα με έλλειμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ, στηναγαγή αναφέρεται ότι «ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως ψευδής. Το έλλειμμα της ΠΑΕ κατά την μετάβαση στην πολυμετοχικότητα, ισούτο προς το ποσό των 3.748.907 ευρώ και όχι προς το ποσό των 15 εκατ. ευρώ».

Αναφορικά με τα όσα είπε ο «Mr Mig» περί παράδοσης της ΠΑΕ από τον Νικόλα Πατέρα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη με συνολικά διαθέσιμα 8 εκατ. ευρώ και 22 εκατ. ευρώ εισπρακτέα από το Champions League, στην αγωγή αναφέρεται: «Όχι μόνο δεν υπήρχαν 30 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2010, όπως ψευδώς υποστήριξε ο εναγόμενος αλλά, αντιθέτως, υπήρχε συσσωρευμένο ταμειακό έλλειμμα της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, με προοπτική στο τέλος της τριετίας αυτό να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 91 εκατ. ευρώ!»

Στην ίδια συνέντευξη ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη «τα τελευταία 6-7 χρόνια ως γράφουν στα ενημερωτικά δελτία, το συνολικό ποσό το οποίο έβαλε δεν είναι παραπάνω από 7 εκατ. ευρώ». Η αγωγή περιέχει ποσά και ημερομηνίες για τα ποσά που κατατέθηκαν από την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη την τελευταία δεκαετία και τα οποία ανέρχονται σε 51.999.092,40 ευρώ.

ΓΗΠΕΔΟ

Σημαντικό μέρος της αγωγής αναφέρεται στο γήπεδο. «Όπως προκύπτει από τα επίσημα βιβλία της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ, η δήλωση του εναγομένου ότι ξοδεύτηκαν 10,5 εκατ. ευρώ για μακέτες είναι πέρα για πέρα ψευδής. Η αλήθεια είναι ξοδεύτηκε το ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των εργασιών που πράγματι έγιναν».

Αυτά αφορούσαν, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, εγκατάσταση εργοταξίου, εργασίες καθαίρεσης υπαρχόντων κτισμάτων, εργασίες εκσκαφών και εξυγιάνσεων, καθώς και στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και σχεδίων, αλλά και την έκδοση των αδειών και εγκρίσεων εργασιών. «Πέραν αυτών, ουδέ ποτέ υπήρξε μελέτη και προϋπολογισμός του γηπέδου της ΠΑΕ ύψους 140 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς δήλώσε στην ανωτέρα συνέντευξη Τύπου ο εναγόμενος. Το κόστος του γηπέδου δεν ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ».

Τέλος σε ότι αφορά στη σύμβαση ονοματοδοσίας του γηπέδου με την εταιρία ειδικού σκοπού του Δήμου, σύμφωνα με την οποία αυτό θα ονομαζόταν «MARFIN Arena» και τον ισχυρισμό του εναγόμενου ότι έδωσε χορηγία 23 εκατ. ευρώ προς την ΠΑΕ, στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι η παραπάνω δήλωση είναι ψευδής. «Τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν στην ΠΑΕ». 

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Survivor: Απίστευτο τρολάρισμα στο twitter για Μάριο και «Μαχητές» εναντίον Ντάνου
Survivor: Απίστευτο τρολάρισμα στο twitter για Μάριο και «Μαχητές» εναντίον Ντάνου
Κέρκυρα: «Χάλασε» του Παπαδόπουλου
Κέρκυρα: «Χάλασε» του Παπαδόπουλου
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Virtual Sports: Το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού στα πρακτορεία ΟΠΑΠ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Virtual Sports: Το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού στα πρακτορεία ΟΠΑΠ
Αθλέτικ Μπιλμπάο: Αυτός είναι ο αντί-Βαλβέρδε
Αθλέτικ Μπιλμπάο: Αυτός είναι ο αντί-Βαλβέρδε
Τρέξε με το ζευγάρι σου και η Lanes ως Χρυσός Χορηγός θα σε στηρίξει στο RUN TOGETHER
Τρέξε με το ζευγάρι σου και η Lanes ως Χρυσός Χορηγός θα σε στηρίξει στο RUN TOGETHER
Anytime: Ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, από €12,5 το μήνα!
Anytime: Ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, από €12,5 το μήνα!
Μάντσεστερ: Ντοκουμέντα φρίκης: Καρέ - καρέ η στιγμή που ο μακελάρης ετοιμάζει την επίθεση
Μάντσεστερ: Ντοκουμέντα φρίκης: Καρέ - καρέ η στιγμή που ο μακελάρης ετοιμάζει την επίθεση
Αργίες 2017: Ποιες ημέρες δεν θα πάμε στη δουλειά λόγω αργιών
Αργίες 2017: Ποιες ημέρες δεν θα πάμε στη δουλειά λόγω αργιών

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης