Ο Παναθηναϊκός εκπέμπει S.O.S.

Ο Παναθηναϊκός εκπέμπει S.O.S.

Μοιάζει απίστευτο, μοιάζει με... ανέκδοτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός βαδίζει ολοταχώς προς τη διάλυση, μετά τις σημερινές (23/03) δραματικές εξελίξεις στην ΠΑΕ, την οπισθοχώρηση Βγενόπουλου, Πολέμη, Βασιλάκη και την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης. Ακέφαλος, οδεύει προς νέα γενική συνέλευση στις 18 Απριλίου, στον αέρα η αδειοδότηση από την UEFA...

Η 23η Μαρτίου 2012 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια «μαύρη» μέρα στην ιστορία του συλλόγου, που βιώνει -κυριολεκτικά- πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν μπορεί να τις αποδεχτεί κανένας από τους οπαδούς του.

Η οπισθοχώρηση ως προς τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Αδαμάντιο Πολέμη, φέρνει τους «πράσινους» σε απίστευτο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ παράλληλα παύει να ισχύει το ενδιαφέρον επένδυσης, έστω και με τη μορφή δανειοδότησης από τον Θεόδωρο Βασιλάκη και άλλους υποψηφίους που, βέβαια, μέχρι στιγμής είχαν εμφανιστεί στο προσκήνιο, αλλά μόνο στα λόγια...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεωνίδας Πολέμης, γιος του Αδαμάντιου Πολέμη, ενημέρωσε το Δ.Σ. πως επιθυμία του πατέρα του είναι να μην προχωρήσει στο δάνειο των 750.000 ευρώ, έντονα απογοητευμένος από τα επεισόδια στο ντέρμπι, ενώ φημολογείται πως ζήτησε πίσω και τα 250.000 ευρώ του ποσοστού του στην αύξηση.

Ομως, η είδηση που προκάλεσε και το μεγάλο σοκ, ήρθε από την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Γόντικα και τον ενημέρωσε, σε συνέχεια της επιστολής που του είχε αποστείλει, πως θέλει να μη γίνει χρήση του 1.7 εκ. ευρώ της συμμετοχής του στην αύξηση του Μ.Κ. και τα χρήματα αυτά να του επιστραφούν. Και όπως διευκρινίστηκε μετά το τέλος του Δ.Σ., αυτά τα χρήματα τελικά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από την ΠΑΕ, καθώς οι πληρωμές της περασμένης εβδομάδας προς τους παίκτες έγιναν από άλλα έσοδα της ΠΑΕ. Ο Βγενόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτά τα χρήματα να τα εμφανίσει και πάλι μόλις η ΠΑΕ αποκτήσει νέα διοίκηση.

Βροχή παραιτήσεων...

Από σήμερα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έμεινε και χωρίς διοίκηση, καθώς τα μέλη του Δ.Σ. - με τους εκπροσώπους της πλευράς Βαρδινογιάννη να κάνουν την αρχή - άρχισαν να παραιτούνται μαζικά, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ο Δημήτρης Γόντικας και τη δική του αποχώρηση και να ακολουθήσει ένα γαϊτανάκι παραιτήσεων και η απόφαση για πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης στις 18 Απριλίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν αρχικά οι Τζήμας, Λουμίδης, Χατζηνικολάου (εκπρόσωποι Βαρδινογιάννη), ενώ μετά την παρέμβαση Βγενόπουλου, την παραίτησή της υπέβαλε και η εκπρόσωπός του στο Δ.Σ. κ. Λομβάρδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση Βγενόπουλου και το αίτημά του για επιστροφή των χρημάτων, ήρθε μετά τις παραιτήσεις, κάτι που διαψεύστηκε από την κ. Λομβάρδου. Ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε τηλεφωνικά για τις μαζικές παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. και τον Θανάση Γιαννακόπουλο και με τη σύμφωνη γνώμη του προχώρησε στην ανακοίνωση, μέσω συνέντευξης Τύπου, πως πλέον ο Παναθηναϊκός είναι ακέφαλος διοικητικά.

Η επιστολή Βγενόπουλου

Μετά το τέλος της συνεδρίασης διέρρευσε στη δημοσιότητα και από το περιεχόμενο της επιστολής Βγενόπουλου προς τον Γόντικα, από το οποίο είναι σαφής η «δεσμεύση» των χρημάτων του από την περασμένη Δευτέρα, μη επιτρέποντας στον πρόεδρο της ΠΑΕ να κάνει χρήση, υπό τον κίνδυνο παραίτησης τόσο του προέδρου, όσο και άλλων μελών του Δ.Σ. Ομως, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Γόντικας είχε πληρώσει τους παίκτες, υπολογίζοντας πως στο ταμείο υπάρχουν και είναι διαθέσιμα και αυτά τα χρήματα του Βγενόπουλου: «Οσο υπάρχει εστω και η σκέψη ότι εσείς μπορεί να παραιτηθείτε  και να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αδιέξοδο και έλλειψη δοίκησης σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα που σας αποστείλαμε έναντι συμμετοχής μας στη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση λόγω των σημερινών συνθηκών και της αβεβαιότητας των εξελίξεων σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα αυτά προτού έχετε την έγγραφη συμφωνία μας ότι δεν επιθυμούμε προηγουμένως να εξετάσουμε τους λετπομερείς όρους του ενημερωτικού δελτίου που θα εκδοθεί ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι στη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» τόνιζε στην επιστολή του ο μέτοχος του Παναθηναϊκού.
Ο Δημήτρης Γόντικας, διάβασε ως όφειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου το περιεχόμενο αυτής της επιστολής, εξήγησε πως ο ίδιος είχε προχωρήσει σε πληρωμές των παικτών με χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία, έχοντας όμως κατά νου πως είχε προς διάθεση και τα χρήματα του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Αδαμάντιου Πολέμη. Η συζήτηση πήγε και στο άδειο, πλέον, ταμείο της ΠΑΕ και την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί σε πληρωμές υποχρεώσεων έναντι εφοριών, ταμείων κλπ, που επιφέρει ποινικές ευθύνες για τα μέλη του Δ.Σ.
Αυτή η ανάλυση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φέρεται να προκάλεσε το μεγάλο κύμα παραιτήσεων. Και ουσιαστικά με αυτή τους την κίνηση παραίτησης, τα μέλη του Δ.Σ. επέστρεψαν το μπαλάκι και των ποινικών ευθυνών προς τους μετόχους, που τώρα καλούνται να ορίσουν νέο διοικητικό συμβούλιο ή να οδηγήσουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Πρωτοδικείο.

Γόντικας: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε»

Ο Δημήτρης Γόντικας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και στη διάρκειά της ανακοίνωσε την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης, αλλά και τη δική του, καθώς και την πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 18 Απριλίου με στόχο την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Γόντικας ανακοίνωσε την παραίτηση της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε σήμερα. Κάναμε προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πλέον δεν υπάρχουν εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε, τίθενται ζητήματα πολύπλευρων ευθυνών και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τρέξουν και αφορούν στη λειτουργία του συλλόγου. Θα τα αναλάβουν οι άνθρωποι που τρέχουν την ΠΑΕ. Ευχαριστώ τα μέλη, τον προπονητή και τους παίκτες για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι η τελευταία μας υπηρεσία ήταν αυτή που κάνουμε με την παραίτησή μας. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση κάποιων ανθρώπων. Ολοι είμαστε ταγμένοι στον σύλλογο και εφόσον μας ζητηθεί θα βοηθήσουμε και στο μέλλον».

«Πίεση στους μετόχους η παραίτησή μας»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως με την παραίτησή τους, τα μέλη του Δ.Σ. ουσιαστικά θέτουν τους μετόχους προ των ευθυνών τους για την εξεύρεση λύσης: «Εμείς ολοκληρώνουμε τις υπηρεσίες μας σε μια δύσκολη περίοδο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Στις 18 απριλίου θα γίνει γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Δεν θέλω να αναφερθώ στους άλλους (σ.σ. εννοούσε τους μετόχους), θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Το μόνο μέσο πίεσης στους μετόχους είναι η παραίτησή μας».

Για την αδειοδότηση

Οσο για την υπόθεση της αδειοδότησης από την UEFA που πλέον κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ο Δημήτρης Γόντικας ήταν απαισιόδοξος: «Θα γίνει κανονικά η προσπάθεια για την αδειοδότηση από στελέχη της εταιρίας που παραμένουν εργαζόμενοι σε αυτή. Δεν έχουμε ούτε τα ελάχιστα εφόδια για να συνεχίσουμε. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Με την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη, θα ενημερώσω εγώ τους παίκτες. Οποιος θέλει από τα στελέχη της ΠΑΕ μπορεί να το κάνει μαζί μου. Δεν υπάρχει ηγεσία, ο Παναθηναϊκός δεν έχει 20 μέρες μέχρι τη γενική συνέλευση. Πρέπει όποιος μέτοχος θέλει να βοηθήσει να το κάνει... χθες. Το μέλλον δεν προβλέπεται καλό».

Εξαλλος ο Θανάσης

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλος με όλα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης και κατά την αποχώρησή του (έφυγε νωρίτερα) από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έκρυψε την οργή, αλλά και την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του συλλόγου, δεδομένου ότι όπως δήλωσε η ομάδα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης, ενώ έκανε λόγο για «ποντίκια» που πηδάνε πρώτα απ' το καράβι, όταν αυτό βουλιάζει...

«Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Μέσα άκουσα ανήκουστα πράγματα και δεν μπορώ να φανταστώ σαν Παναθηναϊκός ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Το βλέπω, είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή. Δεν γίνεται, μερικοί που το έπαιζαν Παναθηναϊκάρες, να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι λόγω των επεισοδίων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Να ρωτήσετε γιατί γίνεται αυτό. Ολα αυτά μου θυμίζουν αυτό που λένε ότι όταν βουλιάζει το καράβι, πηδάνε τα ποντίκια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος.

Η επιστολή Χατζηνικολάου

Με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος, Νίκος Χατζηνικολάου υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε αυτή αναφέρει τα εξής: «Προσπαθήσαμε με πολλή ελπίδα και αφοσίωση να συνδράμουμε και να οδηγήσουμε την ομάδα σε αυτή την εξ αρχής δυσχερέστατη συγκυρία. Η διαδρομή μέχρι πρότινος της ομάδας συνιστούσε ανατροπή της φύσης με συμβολή όλων, από τους παίκτες μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Μετά τα τελευταία γεγονότα οι προσπάθειες όλων μας αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο και οι ελπίδες παύουν να υπάρχουν. Έφτασε η οριακή στιγμή όπου κρίνεται το αύριο του Παναθηναϊκού, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραιτούμαι από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ και αποχωρώ του συμβουλίου, προσδοκώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό μας».

Η επιστολή  Τζήμα

Ο Σωτήρης Τζήμας με επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε αυτήν αναφέρει: «Τα γεγονότα της Κυριακής 18/3/2012 στιγμάτισαν την ιστορία του Παναθηναϊκού και έγραψαν μία από τις χειρότερες σελίδες της, αν όχι την χειρότερη. Την κατάληξη και τις παρενέργειες της άρρωστης αυτής κατάστασης που βιώνει ο σύλλογος μας την είχα προβλέψει με την επιστολή μου την 1/9/2011 που είχα καταθέσει στο Δ.Σ και σε αλλεπάλληλες τοποθετήσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων μου.

Ο σύλλογος μας διέρχεται βαθιά κρίση, όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών. Η εικόνα του συλλόγου μας έχει δεχθεί ισχυρές ρηγματώσεις και σίγουρα δεν έχει αυτή με την οποία πολλές γενιές Παναθηναϊκών έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί.

Θεωρώ ότι όλοι μας καταβάλλουμε προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί ο σύλλογος μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Δυστυχώς, όμως, νομίζω ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση, σε πολλά επίπεδα, που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να θίξει. Τα προβλήματα του συλλόγου εκτός από το οικονομικό- το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστεί από εμάς- είναι και γενικότερα πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια προκειμένου να αποκατασταθεί είναι αναγκαία και συνεχής η απόλυτα ισονομία και απονομή δικαιοσύνης από όλα τα θεσμικά όργανα και τους εμπλεκόμενους φορείς στο σύστημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που ζήσαμε την Κυριακή στο γήπεδο, αυτό που έζησαν τα παιδιά μας, καθώς και η μεγάλη μάζα των υγιών φιλάθλων, όπως σωστά τόνισε η ανακοίνωση μας την Κυριακή το βράδυ ήταν τραγικό. Αισθάνομαι ντροπή έναντι των χιλιάδων φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα για όλο το σκηνικό και σαφώς είναι κάτι άλλο από Παναθηναϊκό προφανώς.

Αισθάνομαι ντροπή, για πολλοστή φορά, που η έδρα της ομάδας μας θα τιμωρηθεί. Αισθάνομαι ντροπή που για πολλοστή φορά που οι φίλαθλοι μας δεν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομάδα μας από κοντά. Αισθάνομαι ντροπή που για πολλοστή φορά οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ομάδα μας αν και έχουν προπληρώσει το αντίτιμο του εισιτήριου τους.

Αισθάνονται ντροπή, για πολλοστή φορά, στοχοποιούνται παίκτες της ομάδα μας, καθώς και βετεράνοι ποδοσφαιριστές που υπηρέτησαν και μάτωσαν για την φανέλα της ομάδας.

Αισθάνομαι ντροπή που στοχοποιούνται δημοσιογράφοι και προπηλακίζονται πρώην διοικητικά στελέχη, τα οποία υπερέτησαν σωστά τον σύλλογο. Αισθάνομαι ντροπή που στοχοποιούνται τα μέλη του Δ.Σ, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει το τιμόνι του συλλόγου σε αυτή την δύσκολη στιγμή».

 Το Onsports βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σας μετέδωσε LIVE τις εξελίξεις:

{coveritlive}28f44b0cb7{/coveritlive}

Διαβάστε ακόμα

Θανάσης: «Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της διάλυσης»

Γόντικας: «Μέτρο πίεσης στους μετόχους η παραίτηση του Δ.Σ.»

Χατζηνικολάου: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Η επιστολή Βγενόπουλου στον Γόντικα

Λομβάρδου: «Γι' αυτό παραιτήθηκα»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Χάσι: «Έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς στην Κροατία»
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Στην 14η θέση η Ελλάδα!
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Play off Champions League: Βλέπουν «αστεράκια» Σέλτικ, Νάπολι και Σεβίλλη
Πως θα κάνεις πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό με 50 ευρώ
Πως θα κάνεις πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό με 50 ευρώ
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Νέα στοιχεία σοκ για την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για τα παιδιά τους
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά στη Δάφνη πίσω από το σταθμό του μετρό «Άγιος Ιωάννης»
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)
Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης