Οι διάλογοι της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού

Οι διάλογοι της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού

Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους που έγιναν στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού και τις στιχομυθίες που υπήρξαν όλα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στους μετόχους του «τριφυλλιού».

Γόντικας: «Η πρόταση του Δ.Σ. είναι 0,33 ανά μετοχή για την ΑΜΚ».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Είμαι ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επιθυμώ να δηλώσω ότι θα ψηφίσουμε τα άρθρα που έχουν σχέση με την μείωση και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Επίσης, θα ψηφίσουμε κάθε πρόταση που θα επιταχύνει τη διαδικασία».

Βγενόπουλος: «Αν δεν ψηφίσετε το άρθρο 5, θα υπάρξει πρόβλημα με την ΑΜΚ».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Στο άρθρο 5 θα ψηφίσουμε ναι σε ότι αφορά την ΑΜΚ, δεν θα ψηφίσουμε οτιδήποτε αφορά το γήπεδο».

Βγενόπουλος: «Είστε εξουσιοδοτημένος να συζητήσετε ή απλά να ψηφίσετε;».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Ήρθα απλά για να ψηφίσω την ΑΜΚ και δεν συμμετέχω σε άλλη διαδικασία. Αν έχετε κάποια απορία για την ΑΜΚ, να μιλήσουμε».

Γιαννακόπουλος: «Θέλω να αναφερθώ στο άρθρο 3 στην απομείωση του κεφαλαίου. Η αξία της μετοχής ξεκίνησε στα 3 ευρώ, την πήγαμε στο 1, τώρα στα 0,33. Έρχεται η Γενική Συνέλευση σήμερα και απομειώνει την περιουσία κάθε μετόχου. Δεν το έχω μελετήσει για να ξέρω γιατί γίνεται. Αν γίνεται για το καλό του Παναθηναϊκού, εντάξει. Δεν είναι δυνατόν μέτοχοι να βάζουν τα λεφτά τους και να έρχεται η Γ.Σ. να μειώνει την περιουσία τους. Στις 12 η ώρα με έχει καλέσει σε απολογία ο αθλητικός εισαγγελέας. Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση το λέω. Παρακάλεσα τον κύριο Γόντικα να επικοινωνήσει με τον αθλητικό εισαγγελέα, να μου δώσε ένα περιθώριο για να παραστώ σε όλη τη Γ.Σ.».

Βγενόπουλος: «Σήμερα κάνουμε μια από τις πιο σημαντικές Γ.Σ. στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Θλίβομαι από την απουσία των μετόχων και κυρίως του Γιάννη. Είναι γνωστό ότι έχει αποχωρήσει και αυτό είναι δεκτό. Όμως η αποχώρηση πρέπει να γίνει με τρόπο δεκτό. Διαφορετικά πιστεύω ότι εξακολουθεί να έχει ηθικές και νομικές ευθύνες. Ηθικές, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή εταιρία, αλλά έχει εκατομμύρια οπαδούς και 100 χρόνια ιστορία. Νομικές γιατί είναι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, από την οποία η ΠΑΕ κινδυνεύει να βρεθεί με τεράστιες ευθύνες.

Όμως και ο Ερασιτέχνης κινδυνεύει να γίνει χρήστης και όχι ιδιοκτήτης και να τον διώξουν μία μέρα από τη Λεωφόρο και να πάει στο Βοτανικό. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος του. Όταν αποφασίστηκε να πάει στο Βοτανικό, θα το έκανε δίπλα σε γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, όχι σε ένα απλό εμπορικό κέντρο. Τώρα αν φύγει έτσι ξέρα από τη Λεωφόρο, αυτό θα τελειώσει.

Ο κύριος Γιάννης είπε πρόσφατα ότι καθιστά ανενεργές τις μετοχές του. Αυτή είναι μία διαδικασία πρωτοφανής στα χρονικά του ΔΣ. Θέλω να βάλω τη νομική διάσταση του ζητήματος. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2009 είχε υπογραφεί μία συμφωνία ανάμεσα στις μετόχους οι οποίοι βάλαμε ένα σημαντικό ποσό και στη σελίδα 3, άρθρο 1, 10 μέλη θα προτείνονται από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στη σελίδα 5, τα συμβαλλόμενα μέλη υποχρεούνται να ψηφίζουν στις ΓΣ της εταιρίας, ώστε να εξασφαλίζουν την εύρυθμη διοικητική λειτουργία της εταιρίας. Επομένως, είναι παράνομη η ενέργεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Η δήλωση του αντίκειται στη σύμβαση των μετόχων που έχουμε υπογράψει και φυσικά στην κοινή λογική. Υπάρχουν ορισμένες προβλέψεις που μπορεί να φτάσει η εταιρία σε εκκαθάριση.

Επειδή έχει ακουστεί ότι το ΔΣ μπορεί να παραιτηθεί και να πάει στο Πρωτοδικείο, αυτό δεν γίνεται. Εμείς οι μέτοχοι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μέλη. Ο κύριος Γιάννης στην επιθυμία του να αποχωρήσει θα βρει κατανόησε από όλους μας, αρκεί να μην καταστρατηγεί το νόμο.

Η υπόθεση των Αράβων έχει κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης όταν είχε αποχωρήσει, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να έχει σοβαρότητα. Ότι δεν θα μιλήσει με τυχάρπαστους και δεν θα τον αφήσει να φτιάξει το όνομα του. Το Σεπτέμβριο άρχισε ένας πραγματικός ή απίθανος εκπρόσωπος επενδυτών. Είχα πει εγκαίρως ότι η ιστορία Τσάκα δεν αρμόζει να στη σοβαρότητα του Παναθηναϊκού. Έχουμε φτάσει στα μέσα του Μάρτη και έχουν χαθεί 6 μήνες. Εάν δεν υπήρχε αυτή η ιστορία και ο αποπροσανατολισμός του κόσμου, δεν θα είχαμε χάσει 6 μήνες.

Στις 2 Νοεμβρίου ο κύριος Βαρδινογιάννης υπέγραψε συμφωνητικό με τους Άραβες. Μάλιστα μας εστάλη μήπως και θελήσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα προτίμησης. Αυτό έλεγε ότι ο Πρίγκιπας με το μεγάλο όνομα του, θα διαθέσει 220 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό. Όταν αρχίζεις μία επαφή για να πουλήσεις την επιχείρηση σου, έχεις μία προσωπική επαφή. Διαφορετικά, τότε ζητάς από τον εκπρόσωπο του μία τραπεζική σύσταση. Αυτό μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Όμως ο Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή στον Γόντικα να ανοίξει τα βιβλία της ΠΑΕ.

Ποτέ δεν έγινε αγοραπωλησία με τον τρόπο αυτό, όπως λέει η μακρά πείρα μου. Αυτή η διαδικασία ήταν αδόκιμη. Ο αγοραστής δεν είχε καμία υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε αιτία. Συνήθως υπάρχουν προκαταβολές, ρήτρες. Από τη συμφωνία προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία. Και φυσικά δεν μπήκε καμία ρήτρα εμπιστευτικότητας. Να κάνουμε τη συμφωνία αλλά αν ο εκπρόσωπος σου μιλήσει, τότε η συμφωνία χαλάει. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο.

Εγώ ξέρω ότι οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν έχουν καμία ευθύνη, αυτή την εντολή πήραν. Ακόμα και σήμερα, πόσο εύκολο ήταν να βγάλει μία ανακοίνωση και να προστατεύσει το όνομα του συλλόγου. Αυτή η κίνηση έχει βλάψει το σύλλογο, το όνομα του, τους μετόχους και έχει αποτρέψει πολλούς να βάλουν χρήματα. Το θέμα φτάνει μέχρι την ποινική ευθύνη και όταν βγούμε από τη δύσκολη θέση, πρέπει να ψάξουμε εάν υπάρχει βαρειά αμέλεια ή ενδεχόμενος δόλος.

Και μία αναφορά επειδή μερίδα του Τύπου, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, έλεγε ότι υπήρξε ξανά αύξηση με τιμή μετοχής 0,33. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε το 0,33. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει τέτοια αύξηση. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε άλλη τιμή. Σήμερα υπάρχει μία κρίση και δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να βάλουν χρήματα στον Παναθηναϊκό. Η αύξηση πρέπει να είναι ανοιχτή και σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός να περάσει στον κόσμου του. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες. Λίγοι μεγαλομέτοχοι με ένα ποσοστό 10-12% και να έχει μετοχές ο κόσμος. Να περάσουμε στη νέα εποχή, στην επόμενη δεκαετία.

Έστω και αν το θέμα της ΓΗΠΕΛ παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, εγώ δηλώνω ότι επειδή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρήματα, θα καλύψω το ποσοστό μου. Δεν με φοβίζουν οι Άραβες προσωπικά, αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που τους φοβούνται. Θέλω να διαψεύσω δημοσιεύματα που με θέλουν να συζητώ για την οριστική επίλυση του οικονομικού προβλήματος της ομάδας. Καλώ όποιον παναθηναϊκό μπορεί να συμβάλλει στη λύση του οικονομικού προβλήματος, να το κάνει.

Ηγετική πρωτοβουλία θα αναλάβω μόνο εάν λυθεί το ζήτημα της ΓΗΠΕΛ. Η μετάβαση της ιδιοκτησίας θα ήταν ομαλή εάν ο Βαρδινογιάννης έφευγε από την μπροστινή πόρτα. Όμως όσο φεύγει από την πίσω, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Δύο σοβαροί Παναθηναϊκοί πρόσφατα του ζήτησαν να αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ. Εγώ θέλω να τον καλέσω να το κάνει».

Γιαννακόπουλος: «Άκουσα τον Ανδρέα να λέει ορισμένα πράγματα. Πολύ ωραία τα είπε ο Ανδρέας αλλά δεν άκουσα τι μέλει γενέσθαι. Μας άνοιξε τα μάτια σε ορισμένα πράγματα, γιατί αν δεν μάθεις από το παρελθόν, δεν προχωράς στο μέλλον. Δεν άκουσα κάτι. Εγώ μία παρανομία αισθάνομαι για το παρελθόν είναι ότι ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά χωρίς να φτάσουμε σε ένα σωστό αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να έχει ξοδέψει τόσα χρήματα χωρίς προγραμματισμό. Δεν είναι δυνατόν να χρωστάει. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο ΔΣ και να μην γνωρίζουμε τίποτα. Δεν θέλω να κολακέψω τον Ανδρέα, είναι φίλος μου και είναι ένας θεματοφύλακας των αξιών και των αρχών του συλλόγου. Εγώ όμως κοιτάω το μέλλον. Αν υπάρχουν παρανομίες, καθένας από εμάς μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όμως για το μέλλον, πρέπει όλοι να σταθούμε μία γροθιά. Να βοηθήσουμε όλοι τον Παναθηναϊκό να σταθεί στα πόδια του και να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν. Αυτός ο σύλλογος δεν μπορεί να είναι έρμαιο του οποιουδήποτε. Πήρα το λόγο για να μην φανεί ότι είμαι ρίψασπις».

Βγενόπουλος: «Λυπάμαι που μερικοί έριξαν τις ασπίδες του και δεν είναι εδώ να γίνει διάλογος. Ένας διάλογος γίνεται στη ΓΣ, είτε δημόσια. Εγώ δεν έχω φιλικά μέσα».

Πολέμης: «Συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν. Αυτό που θέλω να πω από την πλευρά μου είναι ότι θα πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια. Να τη βάλουμε σε ένα καλούπι. Θέλει τη βοήθεια εντός της Μαρτίου άσχετα ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Ακόμα και σε μεγαλύτερο ποσοστό της συμμετοχής του καθενός. Και μετά να μας δοθεί ο χρόνος να λύσουμε το πρόβλημα μια και καλή με ένα σωστό και μακροχρόνιο τρόπο, ώστε να μην χρειαστεί ξανά αυτή η θυσία. Θερμοπαρακαλώ όλους τους μετόχους με το ποσοστό τους ή και περισσότερο να βάλουν χρήματα την άλλη εβδομάδα, ώστε να φύγει αυτό το σύννεφο και στους επόμενους μήνες να λύσουμε το πρόβλημα. Τους τελευταίους μήνες περιμέναμε κάτι άλλο, αλλά πρέπει τώρα να υπερβούμε εαυτόν και να βοηθήσουμε άμεσα τον Παναθηναϊκό».

Βγενόπουλος: «Κύριε Πολέμη, συμφωνώ. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα. Υπάρχουν άλλα δύο άτομα τουλάχιστον που θα βοηθήσουν οικονομικά. Να έχουμε μία τηλεφωνική επικοινωνία, να δούμε τι ποσό θα συγκεντρωθεί και τη Δευτέρα να δώσουμε τα χρήματα. Διότι τα δικά μας δεν ακολουθούν περίεργες διαδρομές μέσω Ουκρανίας ή Μπαχρέιν. Έχω ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται ο χειρισμός των οικονομικών. Θεωρώ αδιανόητο να εξοφλείται στην ώρα της η Παιανία και όχι οι ποδοσφαιριστές. Να μιλήσω με τον Γόντικα, να τον ενημερώσω τι ποσό συγκεντρώθηκε και να τα κατευθύνουμε στους ποδοσφαιριστές. Να του δώσουμε ότι υπάρχει άμεσα».

Μαυροκουκουλάκης: «Το θέμα της καλής διάθεσης για την καταβολή χρημάτων με ενδιαφέρει και με ευχαριστεί. Εάν δεν προχωρήσει ο σύλλογος, δεν λύνεται το θέμα. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο προγραμματισμός σας, διότι έχω κάνει πρόταση στον κύριο Βαρδινογιάννη, για να αναλάβω την τετραετή ανάληψη του μάνατζμεντ. Αυτή είναι σε καλό σημείο, όμως πάντα φεύγω εάν εμφανιστεί κάποιος επενδυτής, καλύπτοντας τη ζημιά που έκανα».

Βγενόπουλος: «Μπορείτε να διευκρινίσετε πόσα χρήματα θα βάλετε εσείς και οι φίλοι σας;».

Μαυροκουκουλάκης: «Θα το μάθετε. Κύριε Ρακιντζή, είπατε ότι θα απαντήσετε σε ορισμένα ζητήματα και σε ορισμένα άλλα όχι. Ο Βγενόπουλος είπε ορισμένα ζητήματα που άρεσαν στον Θανάση και στον Πολέμη. Είπε όμως και άλλα. Γνωρίζω τον Λεωνίδα Γεωργόπουλο τον δικηγόρο. Ο Βγενόπουλος είπε ότι είναι σίγουρος ότι εσείς δεν κάνετε λάθη. Εγώ ζήτησα να προεδρεύσω γιατί ξέρω πώς να διεκπεραιώσω. Ο κύριος Βγενόπουλος έθιξε πολλά περί προσωπικού και εσείς δεν απαντήσατε».

Βγενόπουλος: «Θέλω να σας καλέσω στην τάξη και θέλω να τοποθετηθείτε, πόσα χρήματα θα βάλετε εσείς και οι μέτοχοι σας. Μακάρι να το κάνετε. Είστε ένας έμπειρος και επιτυχημένος παράγοντας. Θέλω να μάθω πόσα χρήματα θα βάλετε, γιατί αυτό ίσως αποδειχθεί καλό για τον Παναθηναϊκό και ίσως αλλάξει το ρου της γενικής συνέλευσης».

Μαυροκουκουλάκης: «Αν είχε την προεδρία διότι δεν θα επέτρεπα τις λέξεις παρανομία και πίσω πόρτα. 4 εκατομμύρια ευρώ έχω συγκεντρώσει».

Βγενόπουλος: «Να επικοινωνήσετε με τον κύριο Γόντικα και αν μπορέσετε να βοηθήσετε να το κάνετε. Τώρα είναι η στιγμή που η ομάδα έχει πρόβλημα και όσοι μπορούν, ας τη βοηθήσουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ράντος (μικρομέτοχος): «Είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Δεν έχω οικονομική δυνατότητα όπως πολλοί από εσάς. Που δώσανε τα λεφτά και τον χρόνο τους. Το ίδιο κάναμε και εμείς, όσο μπορούμε. Σήμερα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Εγώ δεν θα επιτεθώ σε κανένα. Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε το καλό της ομάδας. Ο κύριος Βγενόπουλος μίλησε για ηθικό πρόβλημα εκ μέρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Για εμάς που έως τώρα ερχόμασταν στις ΓΣ με τον τρόπο που γινόταν, δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Για εμάς που ερχόμασταν, υπάρχει ηθικό πρόβλημα με άλλους».

Γιαννακόπουλος: «Ζήτησα να είναι ανοιχτή η Συνέλευση. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η παναθηναϊκή συνείδηση μας. Εγώ μπορώ και δίνω τα χρήματα μου. Όμως και ο οπαδός που τρώει τη βροχή και τα κρύα, έχει μεγαλύτερη αξία. Ο Ερασιτέχνης θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το καλό της ΠΑΕ. Αποφασίστε εάν θέλετε να σώσετε την ομάδα ή να την διαλύσετε».

Καλιάνης (μικρομέτοχος): «Να πάμε στη λύση και όχι στα προβλήματα. Να αποφασίσουμε ότι πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πείσουμε όποιον μπορεί, να το κάνει. Σήμερα να το λύσουμε και να προσπαθήσουμε να φέρουμε και άλλον κόσμο».

Μαριέρος (μικρομέτοχος): «Συμφωνώ να βοηθήσουμε. Θέλουμε όμως από εσάς τους μεγαλομετόχους να ορίσετε ένα μέλος των μικρομετόχων στο ΔΣ. Να ακούτε τις απόψεις μας. Τις ακούνε οι εκπρόσωποι σας και δεν σας τη μεταφέρουν».

Μικροευάγγελος (μικρομέτοχος): «Έχω ένα παράπονο. Εσείς κύριε Βγενόπουλε βάλατε 20 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό και μετά απείχατε. Δεν είναι δυνατόν. Ρώτησα τον Παύλο Γιαννακόπουλο σαν απλός φίλαθλος, γιατί η ΠΑΕ δεν ακολουθεί την ΚΑΕ. Ο κύριος Μαυροκουκουλάκης με γνωρίζει. Παλιά ήταν αντιπρόεδρος μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Τώρα γιατί έχει αλλάξει στάση; Τι παιχνίδια παίζονται;».

Παναγιωτίδης (μικρομέτοχος): «11.111 Παναθηναϊκούς, οι οποίοι το χρόνο θα συνεισφέρουν 12 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η πρόταση μου και θα την καταθέσω στη γραμματεία. Θα υπάρχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις, αλλά όλοι θα έχουμε το ίδιο δικαίωμα ψήφου».
Βγενόπουλος: «Ο Γόντικας μπορεί να το συζητήσει μαζί σας. Είναι ωραίο να λέμε ότι πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν. Εάν όμως θέλετε να το κάνουμε, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη ΓΗΠΕΛ και το Βοτανικό. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός με ανοιχτό ένα τόσο σημαντικό νομικό πρόβλημα. Διαφορετικά, τώρα θα βάλουμε απλά χρήματα για να μείνει η επιχείρηση ζωντανή».

Παπαδόπουλος (μικρομέτοχος): «Εάν για παράδειγμα συγκεντρωθεί ένα ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ, αρκεί για να καλυφθεί το άνοιγμα της εταιρίας; Μπορεί η διοίκηση να μας ενημερώσει για το άνοιγμα;».

Γόντικας: «Έχουμε ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μαζί με τους φόρους έως τις 31 Μαρτίου 6,821 εκατομμύρια ευρώ και 2,131 εκατομμύρια φόρους. Σύνολο ακριβώς 8,955 ευρώ. Από εκεί και πέρα, οι συναλλασσόμενες πλευρές μπορούν να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο διακανονισμού. Αδιαπραγμάτευτο είναι ένα ποσό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι οι υποχρεώσεις μας είναι 30/9/2011».

Βγενόπουλος: «Δεν ξέρω καλά το ζήτημα, αλλά μου αφήνει ερωτηματικά ότι μας μεταχειρίστηκαν όπως τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Προτείνω ως μίνιμουμ συμμετοχή από τις αδιάθετες τις 300 μετοχές».

Γόντικας: «Ο Δήμος μας κάλεσε να συζητήσουμε για το Master Plan της Διπλής Ανάπλασης. Με κάλεσε τηλεφωνικώς η αντιδήμαρχος και κατόπιν έστειλε επιστολή ο Γιώργος Καμίνης. Εγώ απάντησα ότι δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση από την ΠΑΕ προτού εκφραστούν οι μέτοχοι».

Βγενόπουλος: «Εσείς ως ΠΑΕ, γνωρίζετε το ζήτημα της ΓΗΠΕΛ και αν έχει υπάρξει αγωγή που να ακολούθησε την καταγγελία της ΓΗΠΕΛ για τη Διπλή Ανάπλαση;».

Γόντικας: «Όχι, δεν έγινε κάτι τέτοιο εξ’ όσων γνωρίζω. Η ΠΑΕ δεν είχε τέτοια παρουσία».

Βγενόπουλος: «Ποιος αντικατέστησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Βαγγέλη Σαμαρά στη ΓΗΠΕΛ; Στις 7/7/2011 όρισε ο Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης όρισε νέο συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ. Γνωρίζετε κύριε Γόντικα ότι ο Παπαδοσπυριδάκης πήρε τέτοια απόφαση; Με ποια ιδιότητα;  Τώρα προχωράμε στην κουβέντα για τη ΓΗΠΕΛ. Δυστυχώς ο κύριος Βαρδινογιάννης και ο κύριος Σαμαράς δεν είναι εδώ να μας ενημερώσουν. Και με την απουσία του, δεν έχουμε απαρτία, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Εγώ θα προτείνω στην ΠΑΕ και στους άλλους μετόχους να προσληφθεί δικηγόρος για να εξετάσει τη νομική διάσταση της υπόθεσης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη ΓΗΠΕΛ είναι ο Σωτήρης Λουμίδης. Που είναι αυτός σήμερα;».

Παπαδόπουλος (μικρομέτοχος): «Μπορεί η παρούσα ΓΣ να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση του κυρίου Παπαδοσπυριδάκη;».

Βγενόπουλος: «Μπορεί να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά μετά την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν υφίσταται απαρτία. Αυτή η συνέλευση δεν μπορεί. Είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι η σύμβαση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού έγινε το 2008. Θα ήθελα ο κύριος Σαμαράς να μας πει με ποια διαγωνιστική διαδικασία επιλέχτηκε ο ΑΚΤΩΡ.
Να μας ενημερώσει, διότι χειρίστηκε λεφτά όλων των μετόχων. Δέχομαι καμία φορά ότι μπορείς να επιλέξεις κάποιον που θα του πληρώσεις περισσότερα, αλλά θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό θέλω να δω και εγώ. Να δεχτώ απαντήσεις και αν είναι ικανοποιητικές, να λήξει το ζήτημα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, έχω πολλές ενστάσεις. Ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία χρηματοδότησης του έργου, αλλά προχωρημένες συζητήσεις. Να μας πουν αν είχε λογική να ξοδευτεί ένα ποσό, που παραμένει απροσδιόριστο, για ένα έργο που δεν ήξερε αν είχε τη δυνατότητα να το ολοκληρώσει. Ποιος αρχίζει να βάζει λεφτά για ένα έργο που δεν ξέρει αν θα αρχίσει. Ακόμα και όταν διακόπηκε, συνέχισαν να βάζουν χρήματα.

Ακούω ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Βωβό. Εγώ φοβάμαι και λέω τι μπορεί να προκύψει. Εγώ βλέπω τον Φεβρουάριο του 2008, συμφωνία του Παναθηναϊκού με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός τεχνική». Διαβάζω αλλού, συμφωνίες με την εταιρία «Μπάμπης Βωβός». Σε πολλά σημεία. Υπάρχει ακόμα αμφιβολία ότι υπάρχει σύνδεση με την εταιρία του Βωβού. Εγώ ζητήσει πολλές φορές κάποιον να μας το εξηγήσει.

Σε ένα δελτίο Τύπου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ με 1 ευρώ και όλοι λένε ότι τις ανέλαβε. Εγώ διαβάζω στη σύμβαση της ΓΗΠΕΛ με τον ΑΚΤΩΡ, η ΠΑΕ εμφανίζεται ως εγγυήτρια και ως πρωτοφοιλέτρια. Επομένως, δεν μπορούμε να λέμε εάν υπάρχει σύνδεση. Σε περίπτωση μη κατασκευής του έργου για οποιοδήποτε λόγο, η ΠΑΕ αναλαμβάνει να δώσει αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ. Με ποια λογική συμβαίνει αυτό; Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει; Μακάρι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις μόνο και να μην έχουμε να πληρώσουμε. Υπάρχει κάποιο μέλος του ΔΣ που να γνωρίζει πόσα έχουμε πληρώσει τη ΓΗΠΕΛ;».

Γόντικας: «Το ΔΣ δεν χειρίστηκε ποτέ αυτό το ζήτημα. Κανένας από εμάς δεν έχει γνώση των θεμάτων της».

Βγενόπουλος: «Ποτέ δεν εμφανίστηκε η ΓΗΠΕΛ να λογοδοτήσει για τις πράξεις στο ΔΣ της ΠΑΕ. Η ΓΗΠΕΛ παίρνει χρήματα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της, ενώ η ΠΑΕ είναι συμβαλλόμενη στις συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ».

Πολέμης: «Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μας έλεγε στα συμβούλια ότι όποιος θέλει ενημέρωση για τη ΓΗΠΕΛ, μπορεί να καλέσει τον Βαγγέλη Σαμαρά να οργανωθεί ένα μίτινγκ και να μας ενημερώσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

Βγενόπουλος: «Πόσα χρήματα έπαιρνε ο Βαγγέλης Σαμαράς το χρόνο; Τι έξοδα μισθοδοσίας υπήρχε;».

Μαυροκουκουλάκης: «Ο κύριος Σαμαράς έπαιρνε 45.000 ευρώ, επί προεδρίας του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος είχε εκφράσει σχετικές ενστάσεις».

Βγενόπουλος: «Εγώ θέλω να μάθω που δούλευε ο Σαμαράς; Αν τον απασχολούσαμε με μερικό ωράριο και που αλλού δούλευε και που δουλεύει τώρα. Το ίδιο θέλω να μάθω για άλλους ανθρώπους που απασχολήσαμε στη ΓΗΠΕΛ. Θα ήθελα να ήταν εδώ ο κύριος Βαρδινογιάννης να μας πει τι αναλαμβάνει να πληρώσει. Γιατί δεν έχουμε να δώσουμε στον ΑΚΤΩΡ μόνο δύο εκατομμύρια ευρώ. Εγώ έβαλα 23 εκατομμύρια ευρώ. Ωραία τα λέτε κύριοι μικρομέτοχοι, να ξεχάσουμε το παρελθόν. Αλλά εγώ έβαλα τα λεφτά μου, περίπου το 1/3 όσων μπήκαν στις αυξήσεις. Η ΓΗΠΕΛ κόστισε 9 εκατομμύρια ευρώ και εγώ πλήρωσα περίπου 3. Είναι λεφτά, όχι αστεία».

Μαυροκουκουλάκης: «Ο Πατέρας τι έκανε για αυτό; Οδοστρωτήρας που τον λέγατε, ότι ήταν δυναμικός. Τι μέτρα πήρε;».

Βγενόπουλος: «Εφόσον το θέμα της ΓΗΠΕΛ δεν λυθεί με φιλικό τρόπο, τότε τα ΔΣ της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αυτό θα συμβεί με τον Πατέρα, τον Γόντικα και τον Κωνσταντόπουλο. Υποτίθεται ότι έχουμε καταγγείλει τη σύμβαση με τη ΓΗΠΕΛ και ένα χρόνο αργότερα, ο Δήμος Αθηναίων καλεί την ΠΑΕ να συζητήσει για νέα σύμβαση. Και ο Βαρδινογιάννης, ο Σαμαράς δεν είναι εδώ να μας ενημερώσουν. Και ο εκπρόσωπος του, αποχωρεί μετά την ψήφιση της ΑΜΚ.

Εγώ κάνω εισήγηση και ζητώ από το ΔΣ να μην τολμήσει να απαλλάξει από τις ευθύνες του το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ. Επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση, το θέτω ως εισήγηση. Προτείνω ακόμα, νομικά να μην υπάρξει αλλαγή ευθυνών. Εφόσον οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Σαμαράς δεν μπορούν να μας εξηγήσουν τις ευθύνες και να μας πουν τι εγγυηθούν, τότε να προσληφθεί δικηγόρος, όχι κάποιος από τους υπάρχοντες, γιατί είδαμε τι έγινε με τον Παπαδοσπυριδάκη και να αναζητηθούν νομικές ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ.   

Μπορείτε να με αγνοήσετε, κύριε Γόντικα, αλλά εάν το κάνετε, θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες και από εσάς. Προτείνω να επικοινωνήσετε με το Δήμο, τον ΑΚΤΩΡ και τον Βωβό και να μάθουμε τις θέσεις και τις απαιτήσεις τους. Να πούμε ότι εμείς ζητάμε αυτά, εσάς ποια είναι η θέση σας. Μπορεί ο Μπόμπολας να μας πει ότι δεν έχει καμία απαίτηση και ο Βαρδινογιάννης να έχει δίκιο σε όσα ισχυρίζεται. Θέλω μία εγγυητική από τον Βαρδινογιάννη για τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ και δίνω μία εγγυητική δική μου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς τις βλακείες ότι τα χαλάσαμε στο κείμενο».

Μαυροκουκουλάκης: «Κύριε Βγενόπουλε, είστε πρόεδρος της συνέλευσης, όχι κατήγορος. Εγώ δεν θα το επέτρεπα αυτό».

Γόντικας: «Δεν υπάρχει θέμα δικαιώματος ή παραγραφής των ποινικών ευθυνών. Η ΠΑΕ μπορεί να στραφεί εναντίον τρίτων για το Βοτανικό. Ο λόγος που εγώ δεν το έκανα είναι ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη θέση των μετόχων, του συνόλου, της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας και δεν ήθελα να υποβάλλω το ΔΣ σε αυτή τη διαδικασία. Για αυτό έφερα το θέμα του γηπέδου στη Συνέλευση».

Βγενόπουλος: «Ζητάω από τον Γόντικα να καλέσει τον κύριο Βαρδινογιάννη και τον κύριο Σαμαρά να μας ενημερώσουν για τη ΓΗΠΕΛ. Φιλικά και συναινετικά. Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, να προσληφθεί δικηγόρος για να αναζητηθούν οι νομικές ευθύνες. Η ΑΜΚ τρέχει. Εγώ θα βάλω χρήματα κατ’ αναλογία του ποσοστού μου και θα βάλουν και άλλοι παναθηναϊκοί. Θα συγκεντρωθούν αρκετά ώστε να αντιμετωπιστεί τα τρέχοντα προβλήματα. Όμως για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να αλλάξει το μέλλον της ομάδας, πρέπει να ερευνηθεί το ζήτημα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχω να δώσω πολλά στη γυναίκα που θα γίνει μητέρα των παιδιών μου»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχω να δώσω πολλά στη γυναίκα που θα γίνει μητέρα των παιδιών μου»
Χουλτ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»
Χουλτ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»
Σινσινάτι Όπεν: Στον τελικό ο Κύργιος
Σινσινάτι Όπεν: Στον τελικό ο Κύργιος
Σοκ! Πέθανε πασίγνωστος κωμικός
Σοκ! Πέθανε πασίγνωστος κωμικός
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης