«Μεγάλη διευκόλυνση για τον Άρη η ρύθμιση με το δημόσιο»

«Μεγάλη διευκόλυνση για τον Άρη η ρύθμιση με το δημόσιο»

Ως μεγάλη διευκόλυνση χαρακτήρισε τη ρύθμιση που πέτυχε ο Άρης προς το δημόσιο για οφειλές που έχει, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας.

Πλέον, οι δόσεις των «κίτρινων» αυξήθηκαν στις 27 και 36, από 17 που ήταν αρχικά, κάτι που εξυπηρετεί κατά πολύ τον Άρη, όπως τόνισε ο Ζαμπέτας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ΠΑΕ.

«Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία από πέρυσι τον Αύγουστο για μία ρύθμιση ευνοϊκότερη από τις 17 δόσεις για χρέη στο δημόσιο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε πληρώσει 7 εκατ. ευρώ στην εφορία, όταν σε προηγούμενες χρήσεις 4 ετών είχε δοθεί 1,5 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από την UEFA πήγαν στην εφορία και δυστυχώς για τους παίκτες και το προσωπικό η αναγκαιότητα καταβολής αυτών των χρημάτων ήταν απαραίτητη ώστε να έχει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα. Έτσι ήρθε το πρόβλημα ρευστότητας για την ομάδα, τους παίκτες και το προσωπικό.

Οι επισκέψεις μας στο υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Βενιζέλο ήταν αλλεπάλληλες για 60 ή 120 δόσεις. Δυστυχώς η τρόικα έχει σταματήσει αυτές τις διαδικασίες και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να το κάνουν. Η επιθυμία από το υπουργείο υπάρχει, η δυνατότητα όχι με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται το ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δόσεις 300.000 ή 400.000 ευρώ με τα πενιχρά έσοδα που υπάρχουν. Εκμεταλλευτήκαμε ένα παραθυράκι για να γίνουν ρυθμίσεις στα ποσά που «στραγγάλιζαν» την ΠΑΕ και αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε από το Νοέμβριο και μετά, γι' αυτό δεν είχαμε και φορολογική ενημερότητα. Καταλήξαμε σε μία ρύθμιση 36 δόσεων, που δεν είναι αυτό που επιθυμούμε αλλά είναι μία τρομακτικά μεγάλη διευκόλυνση, ώστε να δώσουμε ένα ποσό από τον ΟΠΑΠ την Παρασκευή στην ΦΑΕ, για να πάρει η ομάδα φορολογική ενημερότητα την οποία θα συμπεριλάβει στο φάκελο της αδειοδότησης.

Δεν υπάρχει καμία φωτογραφική ρύθμιση για τον Άρη. Εκμεταλλευτήκαμε ρυθμίσεις του νόμου για χρέη άνω των 75.000 ευρώ στο δημόσιο. Υπάρχουν δύο ποσά, το ένα ρυθμίστηκε σε 27 δόσεις και το άλλο σε 36. Δεν πήγε ομαδοποιημένο το ποσό στις 36 δόσεις πράγμα που καταδεικνύει την τυπικότητα του νόμου.

Γίνεται μία προσπάθεια από τη Λίγκα να ομαδοποιήσουν τα αιτήματα όλων των ΠΑΕ για να υπάρξει μία συνολική ρύθμιση. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί η τρόικα είναι εμπόδιο. Ας ελπίσουμε συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Άρη που μας ενδιαφέρει να μπει σε κάποια τέτοια ρύθμιση που θα είναι ευνοϊκή, γιατί τα έσοδα έχουν πέσει δραματικά».

Όσον αφορά στην προσφυγή του Τοπούζη, είπε: «Έχει καταντήσει κακόγουστη φάρσα και αστείο η ιστορία των προσφυγών. Οι παίκτες χωρίς να έρθουν να συζητήσουν με τη διοίκηση προχωρούν σε αυτή την κίνηση προφανώς γιατί έχουν κακούς συμβουλάτορες, είτε μάνατζερ, είτε δικηγόρους. Κακό κάνουν στον εαυτό τους και όχι καλό γιατί θα τους συνοδεύει ότι έφυγαν από τον Άρη για 13.000 ευρώ.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να έρθει στην ΠΑΕ, να ζητήσει την ελευθερία του και να την πάρει. Όποιος δεν θέλει να είναι στον Άρη δεν τον θέλουμε κι εμείς. Θέλουμε ανθρώπους που σέβονται την ιστορία της ομάδας και την πονούν. Αντιλαμβάνονται ότι ενοχλήθηκε για μία αλλαγή που έγινε στην Κ20 αλλά αν είναι δυνατόν για μία αλλαγή να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις! Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παίξει αλλά αυτό επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους. Με εσωτερική πειθαρχία, προσπάθεια, δουλειά. Είχε υπερβάλλον ζήλο, δυστυχώς είχε κι έναν τραυματισμό στην Κ20. Πρέπει η υπομονή να είναι συνοδός τους.

Το έχω πει και στα παιδιά επειδή τελευταία είμαι κοντά τους, είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν στην Κ20 και πιστέψτε με τους ζηλεύουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άλλα παιδιά για το ό,τι φορούν τη φανέλα του Άρη. Τους έχω πει να το διαχειριστούν αυτό με τον καλύτερο τρόπο για να μην απολέσουν αυτή την ευκαιρία. Με δεδομένη την οικονομική κρίση που υπάρχει η πόρτα για αυτά τα παιδιά έχει ανοίγει πλέον διάπλατα για την πρώτη ομάδα. Θέλει υπομονή, δεν είναι συνταξιούχοι, είναι 18 χρονών. Αλίμονο αν με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Αναφορικά με τη συμφωνία της Super League με τον ΟΠΑΠ, τόνισε: «Το ποσό που θα πάρει η ΠΑΕ Άρης δεν καλύπτει το συνολικό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Είναι σαν να μην πήραμε καθόλου χρήματα από τον ΟΠΑΠ, αφού θα καλύψουν ουσιαστικά το κενό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα ήθελα να πω επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η φαρσοκωμωδία ότι είμαστε ψεύτες ή ότι δίνουμε ψευδή στοιχεία. Σεβόμαστε τον κόσμο του Άρη, του δίνουμε πραγματικά και αληθινά στοιχεία και η ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας ως τον Νοέμβριο του 2011 δείχνει ότι ο Άρης είναι τυπικός».

Τέλος, για την αδειοδότηση και την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις, σχολίασε: «Είναι και το λογικό και το πιο σώφρων αυτό που κάνουν οι παίκτες, γιατί οι ποδοσφαιριστές όπως επεσήμανε σωστά ο Γιάννης Κόντης οι παίκτες θα κερδίσουν τα χρήματά τους μόνο αν η ομάδα λειτουργεί και υπάρχει. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει ποινή αν δεν βγουν Ευρώπη αλλά υπάρχει πριμ αν βγουν Ευρώπη.

Είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές τους, απομένει να το αποδείξουν στο γήπεδο και θα λειτουργήσει για δικό τους όφελος να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (25/9)
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (25/9)
Ολυμπιακός: «Ξένο σώμα» ο Καπίνο!
Ολυμπιακός: «Ξένο σώμα» ο Καπίνο!
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης