Super 3: «Άρχισε η νέα εποχή για τον Άρη»

Super 3: «Άρχισε η νέα εποχή για τον Άρη»

Για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στον Άρη κάνει λόγο ο σύνδεσμος «Super 3», μετά από τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (22/02).

Η θέση του «Super 3» αναφέρει:

«Χαρακτηρίστηκε ως η πιο κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Λέσχης και αποδείχθηκε ότι τέτοια, τελικά, ήταν. Με χρονική διάρκεια που ξεπέρασε τις 6 ώρες και με συζήτηση επί θεμάτων που αφορούσαν το μέλλον του φορέα, της Π.Α.Ε. και της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, η λήξη της άφησε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής που διανοίγεται μπροστά μας.

Αρχής γενομένης από την αναγκαστική αλλαγή στον διακριτικό τίτλο του φορέα και καταλήγοντας στην προοπτική εισροής κεφαλαίων στην Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, διαμορφώνεται ένα τοπίο που μας οδηγεί στο επόμενο βήμα.

Η ίδια η εποχή που ζούμε, ως ελληνική κοινωνία, μας προδιαθέτει για ριζικές αλλαγές και μετάβαση σε μια νέα περίοδο όπου γίνονται αναθεωρήσεις απόψεων και δεδομένων που μέχρι λίγα χρόνια πριν, έμοιαζαν μακρινά και μας άγγιζαν ελάχιστα, αν όχι καθόλου.

Βασικό ζητούμενο της σύγχρονης εποχής είναι η βιωσιμότητα και η αντοχή στην οικονομική λαίλαπα που έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα της ελληνικής κοινωνίας, όπου καθημερινά τα «λουκέτα» και η κατάρρευση επιχειρήσεων και εταιρειών που, μέχρι πρότινος, έμοιαζαν ισχυρές και απρόσβλητες «κοσμούν» τα ρεπορτάζ των ειδησεογραφικών δικτύων και δεν προκαλούν, πια, καμιά ιδιαίτερη αίσθηση, γιατί δεν είναι η εξαίρεση αλλά τείνουν να εξελιχθούν σε κανόνα.

Σ’ αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον, καλείται ο ΑΡΗΣ να επιβιώσει και όχι μόνο. Να φροντίσει, πριν πεινάσει. Κι αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της «Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ», όπως μετονομάστηκε η «Λέσχη Φίλων ΑΡΗ», που ήταν ο τίτλος του φορέα από την ίδρυση του και για μία εξαετία.

Η προοπτική χρηματοδότησης της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας αδειοδότησης της (31 Μαρτίου), όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα, ήταν ένα βασικό ζητούμενο της Συνέλευσης. Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ παρουσίασε το προσχέδιο συμφωνίας με την εταιρεία που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την ομάδα, θέτοντας ως όρο για να συμβεί αυτό, την παράταση της θητείας, της παρούσας διοίκησης, για ένα επιπλέον χρόνο (Μάιος 2014) και αναλύοντας τη διαδικασία μέσα από την οποία, το αρχικό ποσό επένδυσης (ύψους 2.500.000 ευρώ) θα διατεθεί στα ταμεία της εταιρείας.

Η εταιρεία προτίθεται να ζητήσει το management της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ για χρονικό διάστημα 3 ετών, με την καταβολή των απαιτούμενων, για την οικονομική βιωσιμότητα και εξέλιξη της, χρημάτων, να πραγματοποιείται, αρχικά, διαμέσου φυσικών προσώπων τα οποία αναλαμβάνουν προσωπικά τις δεσμεύσεις και εγγυώνται για την ομαλή ροή της συμφωνίας των δυο μερών.

Ο ΑΡΗΣ δεν διακινδυνεύει, ούτε υποθηκεύει περιουσιακά του στοιχεία και η ανάληψη κινδύνου, όσον αφορά το αποτέλεσμα της επένδυσης των χρημάτων της εταιρείας, βαραίνει τα φυσικά πρόσωπα που δεσμεύονται απέναντι της.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την σχεδόν ομόφωνη έγκριση για την παράταση της θητείας της παρούσας διοίκησης για ένα επιπλέον χρόνο, όπως ήταν το προαπαιτούμενο από πλευράς των χρηματοδοτών και αναμένουμε την οριστικοποίηση των εξελίξεων, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής θέσης της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ αναλύθηκαν στη Συνέλευση και όλοι μας διαπιστώσαμε τις δυσκολίες που υπάρχουν ενόψει της αδειοδότησης. Η μείωση (προϋπολογιζομένων και μη) εσόδων που αγγίζει το 50% δεν είναι μικρό πράγμα κι αποτελεί ικανή συνθήκη για να οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο οποιαδήποτε ποδοσφαιρική εταιρεία και τα παραδείγματα ομάδων είναι ιδιαίτερα προβεβλημένα στον Τύπο και με τις προβλέψεις να μιλούν για χειρότερες καταστάσεις και αδιέξοδα.

Οι καταστάσεις είναι πιεστικές, ο χρόνος κυλά αμείλικτα και μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που δρα και λειτουργεί ο ΑΡΗΣ μας, λάβαμε τη συμφερότερη απόφαση που θα ομαλοποιήσει την κατάσταση και θα οδηγήσει το σύλλογο σε ασφαλέστερες οδούς.

Είναι, ομολογουμένως, επιτυχία του ΑΡΗ και των ανθρώπων της ομάδας, το γεγονός ότι σε μια χώρα που ΄χει δυσφημιστεί και λοιδορηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα, όσο ελάχιστες, προσεγγίζει ξένους χρηματοδότες που ενδιαφέρονται να τη βοηθήσουν, οικονομικά, δημιουργώντας ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον της.

Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο, στην περίοδο της κρίσης, να διαθέτει ισχυρούς «συμπαίκτες» και συμμάχους που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν κεφάλαια προκειμένου να διατηρήσει η ομάδα την σταθερή και αταλάντευτη πορεία της.

Όλη αυτή η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, από ομάδα και λαό, φαίνεται ότι «κεφαλαιοποιείται» προσελκύοντας ενδιαφερόμενους γι’ αυτήν. Σε μια δύσκολη συγκυρία, ο ΑΡΗΣ μοιάζει να ‘χει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει με ασφάλεια το μέλλον του και να παραμείνει ανταγωνιστικός και σε υψηλό επίπεδο.

Η νέα εποχή, για το Σύλλογο, μόλις άρχισε».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης