Κόντης: «Σύντομα ευχάριστα νέα για τους επενδυτές»

Κόντης: «Σύντομα ευχάριστα νέα για τους επενδυτές»

Άμεσες εξελίξεις στην υπόθεση με τους υποψήφιους επενδυτές της ΠΑΕ Άρης, προανήγγειλε ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων», μιλώντας στον αέρα του Άρης «FM», αναφέρθηκε στο ταξίδι του με τον πρόεδρο του συλλόγου Θανάση Αθανασιάδη στην Ελβετία προκειμένου να προχωρήσει το θέμα με το επενδυτικό ενδιαφέρον, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως θα έχει αίσια έκβαση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποχή των ποδοσφαιριστών, στα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΠ, στα χρέη, αλλά και σε όλα τα «φλέγοντα» (κυρίως οικονομικά) ζητήματα του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης:

«Ήμασταν στο εξωτερικό με άτομα της διοίκησης αλλά δε θέλω να πω που ακριβώς. Νομίζω υπάρχουν πράγματα που αν καταλήξουν όπως τα θέλουμε θα είναι καλά για τον Άρη. Αυτή η ιστορία καμιά φορά παίρνει τα όρια του αστείου. Επειδή βλέπω πως αντιμετωπίζονται από τους δημοσιογράφους. Το προχθεσινό ταξίδι αναβλήθηκε λόγω προβλήματος στη μέση και αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συζητήσαμε με κάποιους ανθρώπους και γρήγορα θα ανακοινωθεί η κατάσταση στην οποία καταλήξαμε και είναι αρκετά ευχάριστη για τον Άρη. Δίνω έναν χρονικό ορίζοντα δέκα ημερών», τόνισε αρχικά ο Κόντης, συμπληρώνοντας:

Σχετικά με την αποχή των παικτών, τόνισε: «Υπάρχουν ορισμένοι που τους ενδιαφέρει να δημιουργείται σύγχυση. Θυμίζω ότι ο Άρης δεν έχει κληθεί από την ΟΥΕΦΑ να απολογηθεί. Παρ’ όλο που έχουμε αποχή ποδοσφαιριστών τα διαστήματα καθυστέρησης των πληρωμών δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλα όσο ακούγονται. Δεν οφείλονται χρήματα σε όλους, απλά συμπαραστέκονται στους υπόλοιπους. Μαζί τους είμαι, όμως δεν είμαι μαζί τους όταν ο τρόπος διεκδίκησης ξεπερνάει τα όρια.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και στο ποδόσφαιρο παραγνωρίζουμε το περιβάλλον που ζούμε, το αφαιρούμε από τη σκέψη μας και νομίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια άλλη κατάσταση. Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχουν κι εκεί προβλήματα. Θυμίζω ότι υπάρχουν 1.100.000 από τον ΟΠΑΠ που δεν τα πήραμε και κάναμε βάσει αυτού τον προγραμματισμό».

Για τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΠ, πρόσθεσε: «Το επόμενο βήμα είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα, το έχουμε συζητήσει στη Λίγκα και το επόμενο βήμα είναι αυτό. Υπάρχουν ομάδες με πρόβλημα και αυτά τα χρήματα είναι μάννα εξ ουρανού. Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να είμαστε πιο άνετοι οικονομικά.

Δυστυχώς ορισμένοι, είναι πάντα συγκεκριμένοι αυτοί, θέλουν να περνάνε ότι η κατάσταση είναι αόριστα κακή, από την άλλη περνάνε ότι ο κόσμος είναι ο μεγαλομέτοχος και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντύπωση και ότι ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει μια κατάσταση σε όποιο μέγεθος και να είναι. Δυστυχώς όσο μεγάλη και να είναι η Λέσχη με τις ανάγκες που έχουν οι ομάδες χρειάζεται σίγουρα εξωτερική βοήθεια. Ο κόσμος δεν μπορεί να ενισχύσει δεδομένων των άσχημων συνθηκών που βιώνουμε.

Ο Άρης θα πάρει και την ενημερότητα, η οποία δεν είναι τόσο σημαντική γιατί δε χρωστάει εκατομμύρια όπως άλλες ομάδες και ο Άρης, θα παίξει και στην Ευρώπη και θα πληρώσει και τους ποδοσφαιριστές του και θα πάρει και την άδεια. Ξέρω πως έχει η κατάσταση και γι’ αυτό το λέω με σιγουριά».

Σχετικά με την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης: «Οικονομική ανάγκη ενίσχυσης υπάρχει, το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι. Καλώ όλους αυτούς που βγάζουν ανακοινώσεις να φέρουν τα εκατομμύριά τους και να τα βάλουν στον Άρη. Μιλάω για τον κάθε ανεύθυνο που δεν είναι κοντά στον Άρη και μιλάει για πράγματα χωρίς να ξέρει, επικαλείται τον Άρη ότι πάει για διάλυση χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει».

Σε άλλο σημείο σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον, ανέφερε: «Ακόμα και αν μία στις χίλιες δεν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι θα γίνει, και πάλι ο Άρης δεν θα έχει πρόβλημα. Θα είναι δύσκολα αλλά και πάλι με συσπείρωση δεν θα είναι τόσο τραγική η κατάσταση όσο σε άλλες ομάδες.

Αν καταλήξουμε εκεί που έχουμε προσανατολιστεί και συμβούν αυτά που πρέπει για να υπάρξει εισροή χρημάτων, τότε προσδιοριζόμαστε για τις επόμενες δέκα μέρες να πούμε πράγματα. Όλοι οι υπόλοιποι που ανησυχούν και δημιουργούν εντυπώσεις δεν βοηθάνε σε τίποτα».

Για το είδος της συνεργασίας, συμπλήρωσε: «Για το είδος της συνεργασίας δεν θα ήθελα να πω κάτι, γιατί δεν είμαι αξιολογημένος να κάνω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να είναι «συμπαίκτης» με προοπτική για το μέλλον, δεν έχει αποσαφηνιστεί το πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει στο τέλος».

Για τις μεταγραφές του χειμώνα που δεν έγιναν, υποστήριξε: «Μεταγραφές δεν κάναμε όχι γιατί δεν είχαμε ενημερότητα. Ο νόμος είναι σαφής δεν το απαγορεύει, απλά χωρίς ενημερότητα δεν μπορείς να βγάλεις το δελτίο του παίκτη. Ο Νάτσο δεν είχε θέμα ενημερότητας, είναι διαδικαστικό από τα έγγραφά του από την ομάδα της Βολιβίας. Δεν έχει εγγραφεί σωστά ΤΜS, όπως είχε γίνει με τον Χαβίτο. Βρισκόμαστε σε φάση που προσπαθεί να λυθεί αυτό το θέμα για να χρησιμοποιηθεί ο παίκτης.

Ο Άρης περίμενε να γίνει η ρύθμιση και αναγκαστικά αν δεν γίνει θα δώσει τα χρήματα. Πολλές ομάδες το περίμεναν αυτό. Ο Κόκε δεν ήταν θέμα ενημερότητας. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, όπως το θέμα της διευθέτησης κάποιας οφειλής».

Για το πόσα χρωστάει ο Άρης και το θέμα της εφορίας, τόνισε: «Ο Άρης χρωστάει στην εφορία 4-5 εκατομμύρια στην Εφορία, μαζί με το 44 και όλα τα άλλα που είναι ρυθμισμένα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι, κατέληξε: «Η ομάδα έπαθε αυτό που έπρεπε να πάθει από την αρχή και παίζει καλά. Μπήκαν οι παίκτες εκεί που έπρεπε να μπουν και τώρα το σύστημα δουλεύει. Παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο. Ή έχεις μάτι και βλέπεις ή δεν έχει μάτι. Πιστεύω ήταν και θέμα θέσεων και θέμα σχέσεων και θέμα γκρουπ. Έπρεπε να υπάρχει μια ομοιογένεια.

Είμαστε κοντά στο να μπουν χρήματα στην ομάδα. Πολύ κοντά. Αν δεν μπουν τότε θα χρειαστεί να στριμωχτούν κόσμος και παράγοντες για να μην έχουμε πρόβλημα στο τέλος. Η κατάσταση δεν είναι δραματική όπως έχουν άλλες ομάδες».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης