Εκπέμπει SOS o Γόντικας

Εκπέμπει SOS o Γόντικας

Την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας που τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπάρξει τότε ο σύλλογος επαφίεται στην καλή διάθεση προπονητή και παικτών - Προσεκτικός ο πρόεδρος της ΠΑΕ για το θέμα των Αράβων επενδυτών αλλά και για το αν θα ενισχύσουν οι μέτοχοι την ομάδα οικονομικά: «Είναι θετικοί, αλλά αν δεν υλοιποιηθεί κάτι δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο» είπε.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ έπλεξε το εγκώμιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ απέκλεισε για την παρούσα μεταγραφική περίοδο την περίπτωση παραχώρησης του Σεμπάστιαν Λέτο, κάτι που όμως θα δει ο σύλλογος το Μάιο, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τότε.

Δεν αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό, αρνήθηκε ότι ευνοείται ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, δεν δήλωσε αρνητικός για την αντικαστάσταση Βασάρα, ενώ για τον Δούρο είπε ότι θα περιμένει πριν κρίνει το έργο του.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Γόντικας δήλωσε στον Sentra FM:

Για το αν είναι φαβορί οι «ανύπαρκτοι» για το πρωτάθλημα:

«Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τις δηλώσεις και τους χαρακτηρισμούς άλλων. Κατά την άποψή μου φαβορί δεν υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν 12 εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια. Το καθένα αντιμετωπίζεται με διαφορετική προσέγγιση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή κατάσταση σε καλή θέση. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είχαμε +5 και το Νοέμβριο. Η διαφορά ξαναέκλεισε. Μπορεί να ξαναγίνει αυτό. Οι ομάδες που έχουν ψηλούς στόχους πρέπει να παίρνουν αποτελέσματα κι όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν παραγνωρίζουμε ότι μέσα στον Γενάρη παίζαμε Κυριακή - Τετάρτη και είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν αυτό του Ιανουαρίου. Εχουμε Καντέ, Μπουμσόνγκ απόντες, λείπουν Λάζαρος και Νίνης. Αν τα συνθέσετε αυτά πιθανώς να μην είχαμε τις ανησυχίες που είχαμε στις αρχές του μήνα. Απόντες υπάρχουν πάντα, αλλά με τις επιστροφές των παικτών αν όλα πάνε καλά θα είμαστε καλύτερα από εδώ και πέρα».

Για τους Αραβες και το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν τον Παναθηναϊκό:

Η εικόνα που έχω εγώ, χωρίς να έχω το σύνολο της πληροφόρησης, δείχνει ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με δύο πλευρές. Δενξέρω τη σύνθεση του γκρουπ που εμφανίστηκε τώρα. Μέσα στη μία είναι μέσα ο Αλ Σαούντ. Κατά τη γνώμη μου το καταλυτικό σημείο για τις συζητήσεις είναι η τοποθέτηση χρημάτων σε ελληνική τράπεζα. Μπορούμε να τα ελέγξουμε μόνο αν τοποθετηθούν σε λογαριασμό της ΠΑΕ. Σε λογαριασμό τρίτων δεν μπορούμε. Η ψήφιση του νόμου είναι θετικό στοιχείο. Όπως γνωρίζετε όμως αν δεν δεις σ’ αυτά τα πράγματα, αν δεν δεις υπογεγραμμένα συμφωνητικά δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Ο κ. Βαρδινογιάννης μου είπε ότι από τη στιγμή που θα έχουμε κάτι θετικό θα ειδοποιηθούμε άμεσα. Το μόνο ασφαλές είναι κανείς να κρίνει εκ των γεγονότων. Αν υπάρχει κάποιο γεγονός που θα δείξει πραγματική πρόοδο είναι η τοποθέτηση των χρημάτων. Νομίζω ότι το κρίσιμο γεγονός αν συμβεί και αν πιστοποιηθεί, είναι αυτό».

Για το πώς εξελίσσεται το ενδιαφέρον των Αράβων:

«Δεν υπάρχει βαθμός ενδιαφέροντος. Είναι απλό. Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση; Είναι υπαρκτό και δεδομένο. Δεν ολοκληρώνεται; Δεν υπάρχει, είναι στον αέρα».

 Για τον Τσάκα και αν έχει λειτουργήσει αρνητικά η παρουσία του στην ψυχολογία του κόσμου, που εξαιτίας του πιστεύει ότι δεν υπάρχουν καν Αραβες.

«Το αν έχει λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία του κόσμου μπορεί να το πει μόνο ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για τον κ. Τσάκα. Όταν γίνονται συγκεκριμένες τοποθετήσεις τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Όταν δεν γίνονται είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Για το πώς θα αντιδράσει αν έρθουν οι Αραβες μαζί με τον Τσάκα.

«Κατά το μάλλον ή ήττον δεν θα ήταν αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη. Αλλα όλα εξαρτώνται από το με ποιους συνεργάζεται με ποιον τρόπο συνεργάζεσαι και με ποιον τελικό σκοπό. Αν αυτοί θέλουν άλλα και εμείς άλλα, τότε υπαρχει πρόβλημα. Αρνητικός δεν είμαι, αλλά εξαρτάται από τους παράγοντες που ανέφερα».

Για τις συνομιλίες του με τους μετόχους και αν έχουν δείξει διάθεση να προσφέρουν οικονομικά:

«Με τον κ. Βγενόπουλο μίλησα, με τον κ. Πατέρα επίσης, τηλεφωνικά, με τον κ. Γιαννακόπουλο συνομίλησα στο γήπεδο.

Δεν γνωρίζω αν ο κ. Βγενόπουλος θα βάλει χρήματα. Δεν έχω αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Βγενόπουλου, θα το κάνω αν μου το πει ο ίδιος. Με τον κ. Πολέμη συνομίλησα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για το τι θα κάνει ο ίδιος. Δεν μπορώ να μιλήσω και να δημοσιοποιήσω τις προθέσεις των μετόχων. Αν θέλουν θα το κάνουν εκείνοι. Με τις συνομιλίες που έκανα είδα ότι υπάρχει διάθεση να βάλουν χρήματα. Να ξέρετε όμως ότι αυτά τα πράγματα υπάρχουν από την στιγμή που υλοποιούνται».

Για το αν υπάρχουν χρήματα μόνο μέχρι τον Φεβρουάριο, ποιο είναι το έλλειμμα και πόσο τη «βγάζει» χρονικά ο Παναθηναϊκός:

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη από την στιγμή που δ εν έχουν παρουσιαστεί σε επίσημα όργανα της εταιρίας και δεν έχουν εγκριθεί. Αν δεν υπάρξει ενίσχυση, θα εξαρτώμεθα απολύτως από την καλή διάθεση των παικτών και του προπονητικού τιμ. Αυτή τη στιγμή όλα έχουν πέσει στις πλάτες των παικτών. Τους τελευταίους πεντέμιση μήνες είναι αυτοί που έχουν βάλει πλάτη. Χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα ήμασταν αυτοί που είμαστε, είναι σαφές. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως αυτό έχει και έναν ορίζοντα ολοκλήρωσης. Αν είχαμε τον αθλητή τάδε και ερχόταν κάποιους μήνες αργότερα και πρέπει να κάνετε κάτι γιατί μέχρι εδώ είναι η υπομονή μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Για το αν μπορεί να κάνει μεταγραφές ο Παναθηναϊκός, αφού με βάση το έγγραφο της ΦΙΦΑ πρέπει κάθε ομάδα να δηλώνει ότι έχουν εξοφληθεί οι παίκτες:

«Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο στην ΕΠΟ. Υπάρχει η υποχρέωση ανά τρίμηνο να δηλώνουμε αν έχουμε πληρώσει. Η διαδικασία περιγράφεται ακριβώς στην ΕΠΟ, μπορείτε να δείτε εκεί το έγγραφο. Το επόμενο στάδιο αναφοράς στην ΟΥΕΦΑ είναι στις 31 Μαρτίου. Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις μεταγραφές».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να «ποντάρει» στα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Μην ξεχνάτε πότε παίρνει κανείς τα έσοδα από εκεί. Η απάντηση είναι όχι. Και ταμειακά να το δούμε η όποια ενίσχυση από εκεί έρχεται από Οκτώβρη και μετά. Θα έπρεπε να κάνουμε άλλες κινήσεις και εννοώ πωλήσεις παικτών»

Για το αν παραχωρείται ο Λέτο:

«Μίλησα με τον μάνατζέρ του και του είπα ότι δεν έχουμε κάποια πρόταση. Είναι σαφές ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια πρόθεση. Από εκεί και πέρα είναι επίσης σαφές ότι εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από το προφίλ του σαν παίκτη φέτος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από την χθεσινή του εμφάνιση από τον τρόπο που αγωνίστηκε, δηλαδή. Αρνούμαι ότι στο προηγούμενο παιχνίδι έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του. Είχα μια συζήτηση μαζί του, είναι σαφές ότι δεν έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω σε βασικά πράγματα».

Για το αν το καλοκαίρι ο πρώτος που θα μπει στη «βιτρίνα» για να πωληθεί είναι ο Λέτο:

«Αυτό θα το δούμε το Μάιο. Αλλά αυτό που λέτε είναι αυταπόδεικτο. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, τότε ναι αυτό θα συμβεί. Ακόμα και αν ενισχυθούμε είναι σαφές πως αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος κάθε ομάδας».

Για την περίπτωση του Νίνη:

«Οι κουβέντες με τον Νίνη ξεκίνησαν από τα τέλη του Αυγούστου. Η πλευρά του παίκτη είχε σταθερή θέση για να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Είχαμε άλλα προβλήματα πέρυσι. Χρονικά προηγούταν το συμβόλαιο του Βύντρα. Θα ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό, εκεί είμαστε τώρα. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Δεν πήραμε αυτά που έπρεπε από τον παίκτη.

Απειλές δεν υπήρξαν. Χρησιμοποιήσαμε μια δικονομικά σωστή διαδικασία. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι είχαμε κάνει πρόταση. Είχαμε πληροφορηθεί ότι υπήρχε διαπραγμάτευση πριν τον Ιανουάριο, θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι πιθανό να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα. Υπάρχουν καλές προθέσεις από τις δύο πλευρές, υπάρχουν διαφορές. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποκλίνει από μια πολιτική που έχει για τις ανανεώσεις των συμβολαίων».

Για το αν θα κάνει προσπάθεια να πείσει τον Φερέιρα να μείνει:

«Ρωτάτε εμένα που αυτή την άποψη και τακτική είχα το καλοκαίρι. Δεν κρίνονται τα πάντα από μια ισχυρή οικονομική κατάσταση αν και αυτή συμβάλλει σημαντικά. Δεν είμαι της «ελληνικής» νοοτροπίας που θέλει να αλλάζει συνέχεια ο προπονητής. Ο τρόπος που ο κ. Φερέιρα και οι συνεργάτες του λειτουργούν και ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την παρουσία στη πρώτη ομάδα του Μαυρία και του Καπίνο (κυρίως του Καπίνο) μου δείχνει ότι δημιουργεί τους δικούς του ποδοσφαιριστές και τροφοδοτεί και την αγορά με παίκτες. Η παραγωγική του διαδικασία σε συνδυασμό με την συνεργασία του με τον Γιάννη τον Σαμαρά θα είναι κομβικό σημείο. Ένα μεγάλο κλαμπ οφείλει να έχει δική του φιλοσοφία, αγωνιστική και λειτουργική. Ο ίδιος θα πρέπει να μιλήσει. Του έχουμε πει τις ιδέες μας και τις προθέσεις μας. Δεν θέλω να πω για τον κ. Φερέιρα. Είμαι σε εξαιρετική συνεργασία μαζί του. Οι επιλογές του ήταν θετικές και αυτό μας βοηθάει να έχουμε καλή άποψη για αυτόν. Τον Κάστρο είχαμε τη δυνατότητα να τον πάρουμε. Αρνηθήκαμε να δώσουμε τα ποσά που ήθελε η ομάδα του».

Για τη δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα ότι άλλες ομάδες δίνουν φιλικά:

«Τι να σχολιάσουμε. Είδατε τι συνθήκες στα Γιάννινα; Είδα και άλλους αγώνες που δεν υπήρχε ίδια ένταση και πάθος. Λογοδοτώ μόνο στο ΔΣ και στον κόσμο της ομάδας. Πουθενά αλλού. Έτσι τοποθετούμε και τώρα. Δεν υπάρχει το ίδιο πάθος και η ένταση στα παιχνίδια που παίζουμε εμείς. Είμαι εδώ να μιλήσω για τον Παναθηναϊκό».

Για την αντικατάσταση του Βασάρα από τον Δούρο:

«Είχαν συγκεντρωθεί πολλά παράπονα από ομάδες. Κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν κρίνουμε από την απόφαση της ΕΠΟ, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα στην αντικατάστασή του. Δεν ήταν αρνητικός. Να περιμένουμε να δούμε το έργο του Δούρου και θα κρίνουμε»

Για το ότι ευνοείται ο Παναθηναϊκός και αδικείται ο Ολυμπιακός:

«Δεν είναι πραγματικό. Μπορώ να πω 4 περιπτώσεις. Το πέναλτι του Ζέκα στον Πανιώνιο, η αντιμετώπιση με τις κίτρινες κάρτες. Η διαιτησία έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Υπήρχαν και πολλές επιλογές που ήταν συζητήσιμες».

Για φήμες περί επανόδου του Βασίλη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ:

«Πρέπει να μιλήσει ο ίδιος αν τον ενδιαφέρει. Θα δούμε αν βρεθούμε μπροστά σε ένα πραγματικό γεγονός».

Για το αν βελτιώθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα:

«Υπάρχει βελτίωση. Τη συνολική αποτίμηση θα την κάνουμε τον Μάιο. Τότε θα μπορούμε να πούμε. Υπάρχει ένα γενικότερο συμμάζεμα. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζει το ευρύτερο κοινό».

Για το αν υπάρχει τακτική του Ολυμπιακού να πιέζει καταστάσεις όταν βλέπει τα σκούρα:

«Δεν κάνω σχόλιο για τακτικές άλλης ομάδας. Σε ορισμένες περιπτώσεις και όπου υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, απαντάμε. Η ΠΑΕ έχει διοίκηση και αυτή οφείλει να τοποθετείται. Αν τη στηρίζουν ή όχι οι μέτοχοι, αυτό δεν παίζει ρόλο στη λειτουργία της ομάδας».

Για το αν θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, όσο πλησιάζει προς το τέλος το πρωτάθλημα:

«Εύχομαι να μην γίνει, αλλά οφείλουμε να επαγρυπνούμε».

Για το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου:

«Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Έχω εμπιστοσύνη στον Καζάζη. Δεν ξέρω αν αρκεί μόνο αυτό. Είναι δύσκολη δοκιμασία για το τμήμα, ελπίζω να βγούμε χωρίς άλλες συνέπειες».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Παναθηναϊκός Superfoods: «Νέα ομάδα, νέα φανέλα»!
Παναθηναϊκός Superfoods: «Νέα ομάδα, νέα φανέλα»!
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης