Φερέιρα: «Πίστη, προσπάθεια, ομαδικότητα»

Φερέιρα: «Πίστη, προσπάθεια, ομαδικότητα»

Στήριξη στους Σεμπάστιαν Λέτο και Βερντού Τοτσέ πρόσφερε με δηλώσεις που παραχώρησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και επανέλαβε ότι παρά τα πάσης φύσεως προβλήματα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στον αγχωτικό αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, αλλά και τη μέτρια αγωνιστική του εικόνα το τελευταίο διάστημα, στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Ατρόμητο, αλλά και στις ελπίδες του «τριφυλλιού» να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκτός όλων αυτών, υπερασπίστηκε τους Τοτσέ και Λέτο, τον μεν πρώτο για την αστοχία του, τον δε δεύτερο για την εικόνα του σε κάποια από τα πρόσφατα ματς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερέιρα στη Nova

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια πολύ σημαντική αλλά αγχωτική νίκη απέναντι στη Δόξα Δράμας και είναι γεγονός ότι δεν αποδίδει το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύετε πως η ομάδα περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος και πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίρνει τα αποτελέσματα;

«Όλες οι ομάδες βελτιώνονται όταν προπονούνται και αυτό συνέβη νωρίτερα στη σεζόν και με τον Παναθηναϊκό. Στην δική μας την περίπτωση αυτή την περίοδο η προπόνηση είναι τα ίδια τα παιχνίδια, κάτι που μπορεί να έχει μερικές θετικές πλευρές, αλλά δεν σου δίνει τη δυνατότητα της ανάπτυξης που έχει μια ομάδα μέσω των προπονήσεων. Αυτό λοιπόν δεν μας βοηθάει τόσο πολύ, ενώ παράλληλα και τα επίπεδα κόπωσης και ανασύνταξης των ποδοσφαιριστών δεν είναι για όλους ίδια. Άρα η ανάγκη συχνότερης ανανέωσης ή αν θέλετε ανακύκλωσης των ποδοσφαιριστών, με σκοπό να αυξηθούν αυτοί που συμμετέχουν στην ομάδα, δεν αποτελεί πάντα το καλύτερο για την απόδοση της ομάδας.

Αυτό που συμβαίνει με εμάς σαν επίπτωση ενδεχομένως να είναι η μείωση των τερμάτων που πετυχαίνουμε. Ενώ δηλαδή προηγουμένως είχαμε κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι, τώρα έχουμε πέσει στο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ενδεχομένως αυτό να κάνει όλη τη διαφορά. Και τούτο διότι πλήττεται η ηρεμία της ομάδας, διαφοροποιείται αναγκαστικά ο τρόπος διαχείρισης της κούρασης, αλλά βεβαίως και ο έλεγχος κάθε παιχνιδιού. Θα έλεγα ότι όταν σε έναν αγώνα δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν σκοράρουμε, το αποτέλεσμα είναι να αγχωνόμαστε εμείς και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του αντιπάλου. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς γιατί δεν επιτυγχάνονται κάποια γκολ, ωστόσο είναι γεγονός ότι όσο περισσότερες ευκαιρίες χάνονται, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα ηρεμίας προκαλείται στην ομάδα και έτσι γίνεται ακόμα δυσκολότερος ο αγώνας.

Πρέπει να πω ότι υπολείπονται ακόμη τέσσερις αγώνες συνεχόμενοι και μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου που έχουμε τον αγώνα με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, ουσιαστικά θα συμπληρώσουμε 9 αγώνες μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σ' αυτό το διάστημα έχουμε λιγότερη προπόνηση και περισσότερα διαδοχικά παιχνίδια. Μετά θα μπορέσουμε να μπούμε ξανά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ουσιαστικά αυτό θα μπορεί να γίνει μετά τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας στις 29 Ιανουαρίου. Παρατηρώντας κανείς την κατάσταση από έξω θα μπορούσε να πει ότι όλα αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια φαίνονται εύκολα, όμως δεν είναι. Όντως, πολλές φορές το πρόγραμμα μιας ομάδας είναι τέτοιο που προπονήσεις και αγώνες διαδέχονται οι μεν τους δε με μεγάλη συχνότητα. Όμως, το να παίζουμε τελικά περισσότερο από όσο προπονούμαστε, δημιουργεί στην πράξη μια επιπρόσθετη δυσκολία. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα στο παρελθόν έκανε πολύ καλά παιχνίδια και τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι συνολικά καλά. Όμως, η προπόνηση είναι εκείνη η οποία ξαναδένει την ομάδα, σου προσφέρει ξανά τη σταθερότητα και είναι το πρόκριμα ώστε να μπορεί μια ομάδα να εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο με δυνατό παιχνίδι και διευρυμένες δυνατότητες να το χτυπήσει».

Σας προβληματίζει η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στον Τοτσέ στον αγώνα με τη Δόξα και η έλλειψη ηρεμίας που υπάρχει στο παιχνίδι του Λέτο τελευταία;

«Όχι, δεν προβληματίζομαι και ενδεχομένως για τους φιλάθλους αυτή να είναι μια λογική αντίδραση. Θα έλεγα όμως ότι το να καταφέρεσαι κατά των ποδοσφαιριστών δεν σημαίνει ότι θα καταφέρεις να έχεις θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, θα ήθελα να πω ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν γίνεται καλός ή κακός μέσα σε μία ή σε δύο εβδομάδες. Αντίθετα, με το πέρασμα του χρόνου πιστεύω πως η ομάδα σαν σύνολο θα οργανωθεί εκ νέου και θα βελτιωθεί. Σχετικά με τον Λέτο, επίσης δεν είναι λογικό πριν από λίγο καιρό να θεωρείται αστέρι και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, σήμερα να γίνονται αρνητικά σχόλια και ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να λένε πάλι ότι ο Λέτο είναι το μεγάλο αστέρι.

Αναφορικά με την ηρεμία του Λέτο, πιστεύω ότι όταν θα σταματήσει να γράφεται τη μία ημέρα ότι ενδιαφέρονται όλες οι ομάδες της Αγγλίας, την επόμενη όλες οι ομάδες της Ισπανίας και την τρίτη όλες οι ομάδες της Ιταλίας, τότε θα υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία. Προτιμώ να βλέπω τα πράγματα με όρους συνόλου και όχι μονάδων. Εξήγησα ήδη σε τι οφείλεται αυτή η μείωση της αποδοτικότητας της ομάδας. Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές στους οποίους αναφερθήκατε, το γεγονός ότι μπορεί να χάνονται κάποια γκολ δεν έχει να κάνει με το τι λέει ο κόσμος ή τι γράφεται στον Τύπο, αλλά με τις συνθήκες  που δημιουργούνται πραγματικά εντός αγωνιστικού χώρου από την ομάδα. Επιστρέφω λοιπόν ξανά σ' εκείνο που πάντα λέω, ότι η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει σύσσωμη την προσπάθειά της, να συνεχίσει να προπονείται, οι ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, ώστε να μπορεί ο Παναθηναϊκός να αποδίδει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Θεωρείτε πως είναι το πιο δύσκολο από τα παιχνίδια που ακολουθούν εντός του μήνα και ποια η γνώμη σας για την ομάδα του Ατρομήτου;

«Είναι πράγματι, όπως το είπατε, μια από τις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο Ατρόμητος θα έχει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας συγκριτικά με εμάς, αλλά ελπίζω ότι εμείς θα είμαστε καλύτεροι από ό,τι στους προηγούμενους αγώνες και σίγουρα θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε να νικήσουμε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μην ξεχνάτε ότι αυτός θα είναι ο έκτος συνεχόμενος αγώνας για εμάς, όπως επίσης και το γεγονός ότι έχουμε προβλήματα τραυματισμών, έχουμε παίκτες που βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης και βελτίωσης των δυνατοτήτων τους. Ο Τοτσέ για παράδειγμα είχε μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός, ενώ και ο Λέτο είχε αισθανθεί ενοχλήσεις. Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, Όμως, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι με πίστη και με σιγουριά μπορούμε αναμφισβήτητα να χτυπήσουμε και αυτό το ματς».

Παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες. παρ' όλα τα οικονομικά προβλήματα και τη μη πραγματοποίηση μεταγραφών, πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βλέποντας θετικά σημάδια κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Ασφαλώς και διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Μιλώντας λοιπόν για το πρωτάθλημα και ανεξάρτητα από όλες τις δυσκολίες που προαναφέρατε: την έλλειψη χρημάτων, τη μη πραγματοποίηση μεταγραφών, τους τραυματισμούς που υπάρχουν κλπ., επαναλαμβάνω, παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες βρισκόμαστε εδώ που είμαστε. Άρα, γιατί όχι; Αναμφισβήτητα και μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι για το πρωτάθλημα. Και βέβαια έχουμε σκοπό να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, όμως τελικά και αυτό εξαρτάται από το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
On fire ο Μπουρούσης (vid)
On fire ο Μπουρούσης (vid)
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Ποδηλασία: Δύο χρυσά ο Βολικάκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Παναθηναϊκός: Έτσι θα παίξει στο Αγρίνιο (photo)
Μάλαγα: Επική γκάφα από Μίτσελ! (photo)
Μάλαγα: Επική γκάφα από Μίτσελ! (photo)
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
Με κοινή ώρα έναρξης στις 19:00 διεξάγονται σήμερα όλα τα…
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης