Αθανασιάδης: «Ο Άρης έχει απαρέγκλιτη πορεία»

Αθανασιάδης: «Ο Άρης έχει απαρέγκλιτη πορεία»

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα «καυτά» ζητήματα του Άρη παραχώρησε ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης.

Ο «ισχυρός άντρας» των «κίτρινων», μιλώντας στον αέρα του «ΆΡΗΣ FM», μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα της αδειοδότησης, τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, τον νέο προπονητή της ομάδας, την υπόθεση Σολτάνι, αλλά και τις προσφυγές των παικτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Αθανασιάδης:

Για τη διαιτησία του Κουκουλάκη στον αγώνα με τον Ατρόμητο και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Η ανακοίνωση είναι σαφής. Ένα αίτημα που πρέπει να γίνει αποδεκτό. Υπήρξαν παράπονα για τη συγκεκριμένη διαιτησία υπάρχει και ένα ιστορικό άτυχων εμφανίσεων του συγκεκριμένου διαιτητή για να προασπιστεί είναι εύλογο να έχουμε αυτό το αίτημα. Μέσα στους θεσμούς και πλαίσια τα οποία κινούμαστε θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο να καταλάβει και ο κόσμος ότι και εμείς πρέπει να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι διαιτητές είναι και αυτοί άνθρωποι και θα κάνουν σφάλμα σε αγώνα. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται. Ο ΑΡΗΣ έχει μια πορεία που απαιτεί ισονομία ότι κερδίζει προσπαθεί να το κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μας ταιριάζει να καταφύγουμε σε τρόπου που δεν ξέρω πως το εννοεί ο καθένας».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του και το αν για τον ΑΡΗ θα ήταν εύκολο να ανέβει σε ένα «άρμα», ώστε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία: «Σε ποιο άρμα να μπούμε, γιατί στην Ελλάδα είναι πολλά και πρέπει να δούμε πως τα εννοούμε. Ενδεχομένως. Το θέμα και ο παράγων διαιτησία είναι κάτι γενικό. Δεν είναι με την έννοια που ο καθένας μπορεί να έχει άμεσους επηρεασμούς. Το θέμα διαιτησία αφορά αυτούς που έχουν την ευθύνη».

Όσον αφορά στις δύο προηγούμενες επιλογές προπονητών και τι πήγε στραβά: «Είναι προφανές ότι υπήρξαν αίτια τα οποία οδήγησαν στη λύση συνεργασίας με τους κ.κ. Τσιώλη και Πρόμπιερζ. Τα αίτια αυτά αναφέρθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε. Αφορούν κυρίως την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, και κάποια διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που απαρτίζουν το τμήμα. Έγινε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση για αυτό και απομακρύνθηκαν. Ο κ. Μασάδο  είναι πολύ καλός στην διαχείριση του προσωπικού, στην τεχνική του καθοδήγηση και ευελπιστούμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτόν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου».

Για τις αιτίες που ο ΑΡΗΣ μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που είχαν μπει στην αρχή της χρονιάς: «Τα αίτια έχουν αναφερθεί. Πρώτον, υπήρξε γενικότερη αναταραχή στο χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι  που είχε άμεσες επιπτώσεις στο αγωνιστικό μας προφίλ. Μπορούμε να αναφερθούμε σε μια μακρά περίοδο προετοιμασίας που επίφερε  αρνητικά στοιχεία καθώς δεν οι παίκτες δεν ήταν σε αγωνιστική εγρήγορση. Επίσης ήταν θέμα κάποιων χειρισμών, που όπως αποδείχτηκε  δεν επηρέασαν και με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες ψυχολογικά. Ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό το οποίοι δυστυχώς την παρούσα χρονική περίοδο και με την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία , επέφερε πολλές δυσκολίες».

Όσον αφορά στις προσφυγές των Τσέζαρεκ και Κουλουχέρη: «Οι προσφυγές είχαν να κάνουν όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και με την αντιμετώπιση των παικτών από αγωνιστικής σκοπιάς. Είναι ένα πρόσθετο φορτίο αλλά πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα, να εξορθολογήσουμε κάποια θέματα ώστε να είμαστε εντάξει για την αδειοδότηση, κάτι για το οποίο κάνουμε τιτάνια προσπάθεια. Με κοινή προσπάθεια και συνδρομή από όλο τον κόσμο του ΑΡΗ σε γήπεδο και Λέσχη, θα γίνει πιο εύκολο της αδειοδότησης».

Για τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Σηφάκης στην εφημερίδα Sportday: «Ο Σηφάκης είναι σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, διανύει  τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και τέλος του μήνα περιμένουμε την επάνοδο του στην ομάδα και την ένταξη του στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις απέναντι του και του έχει δοθεί ένα πλάνο αποπληρωμής. Ποτέ, σε καμιά ομάδα δεν γίνεται να είναι ταυτόχρονα ικανοποιημένοι όλοι οι παίκτες. Όσον αφορά τις δηλώσεις του, μπορεί να ερμηνεύτηκαν και να αποτυπώθηκαν ώστε να δώσουν άλλη βαρύτητα στην μάζα του κόσμου που τα διαβάζει. Ο παίκτης μπορεί να δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις κάτι που θα γίνει και με την επάνοδο του», ενώ για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για τη ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχει συζητηθεί,  όχι όμως τις τελευταίες μέρες. Την περίοδο του Αυγούστου δεν είχε τεθεί το ζήτημα αλλά είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί και θα εκτιμηθεί με την επάνοδο του παίκτη ποιες είναι οι προοπτικές».

Για τον Κόκε και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την επιστροφή του Άρη: «Όπως είπαμε και στη Συνέντευξη τύπου, είναι κάποια θέματα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά. Μπορεί να είναι και τυπικά ή ουσίας που έχουν να κάνουν με το  πότε θα γίνει αυτό και με ποιες προϋποθέσεις. Είμαστε σε ένα στάδιο συζητήσεων που δεν είναι εύκολο, όχι για το οικονομικό, αλλά επειδή αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Πιστεύουμε πως αγωνιστικά μπορεί να προσφέρει. έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Υπάρχει η πεποίθηση ότι μπορεί να προσφέρει, αλλά πρώτα πρέπει να ταιριάξουμε κάποιες παραμέτρους».

Για τη ρύθμιση με την εφορία, που θα λύσει το θέμα με την ρευστότητα της ομάδας: «Περιμένουμε να ψηφιστεί και να ισχύσει ως νόμος του κράτους μια ρύθμιση που είχε συζητηθεί είναι στα πλαίσια διευκόλυνσης όχι μόνο της ΠΑΕ αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικά στις  ποδοσφαιρικές Α.Ε που από το παρελθόν έχουν υποχρεώσεις τις οποίες με τα νέα δεδομένα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ποσά δυσβάστακτα για τα δεδομένα τους. Πιστεύουμε ότι είναι σε τελικό στάδιο και περιμένουμε να γίνει πράξη. Κάτι παραπάνω στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορούμε δεν είναι μακρύ το χρονικό διάστημα για να πούμε αν υπάρχει ευτυχής κατάληξη είμαστε σε ένα σημείο κοντά ώστε να έρθουν κάποια πρόσθετα έσοδα τα οποία θα διευκολύνουν τη λειτουργία της ομάδας.. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει μια συσπείρωση από πλευράς κόσμου ώστε σαν σύλλογος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών».

Για αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος και η υπόλοιπη διοίκηση πρέπει να παραιτηθούν: «Από τη διοίκηση έχει λεχθεί και έχει εκφραστεί  ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση. Αρκεί ο καθένας που θα εκδήλωνε ενδιαφέρον να αναλάμβανε το φορτίο και το βάρος ενός Συλλόγου όπως ο ΑΡΗΣ. Από τη στιγμή που αυτό θα γινόταν, κανένας δεν έχει κάποια δέσμευση με την καρέκλα όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Σεβόμενοι αυτή την ανάθεση από τις εκλογές της Λέσχης, έχουμε την τύχη να διαχειριζόμαστε τις τύχες της ομάδας. Δουλεύουμε νυχθημερόν. Δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική που βασίζεται πάνω στην αντικειμενική γνώση και των δεδομένων που οδηγούν σε κάποιες αποφάσεις τη διοίκηση».

Αν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα καταφέρει να πάρει την αδειοδότηση: «Γίνεται προσπάθεια. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι καταβάλλεται μέγιστη προσπάθεια για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Θέματα που άπτονται οικονομικών συναλλαγών με τρίτους είναι σε πολύ καλό δρόμο. Μένει ένα θέμα εξομάλυνσης των οικονομικών απαιτήσεων με τους παίκτες. Πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Πάντως, το ότι σε σχέση με πέρυσι οι οικονομικές συνθήκες ακόμα χειρότερες, γίνονται κατανοητές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Ερωτηθείς για τον αν ο Άρης πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσει σε κάποιο προπονητή και να τον κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σαν διοίκηση εκφράζουμε την επιθυμίας μας και ατομικά και σαν σύνολο, για μια μακροχρόνια σχέση με ένα προπονητή. Αυτή όμως να μην προέρχεται από δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να επιβεβαιώνεται από μια αντικειμενική εκτίμηση κάποιων καταστάσεων. Ήταν επιβεβλημένη μια αλλαγή για να αλλάξουν τα πράγματα στο αγωνιστικό τμήμα. Ελπίζω ο κ. Μασάδο να αντιληφθεί αυτά τα δεδομένα και μακάρι να έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία».

Για τα όσα είχαν γραφτεί περί εξαγοράς Α.Φ.Μ. άλλης ομάδας: «Σε ότι αφορά τα σενάρια περί εξαγορά ή συζητήσεων για το Α.Φ.Μ.  κάποιων άλλων ομάδων αυτά είναι αστεία. Ποτέ δεν ενεπλάκη η ΠΑΕ σε τέτοιες συζητήσεις. Προφανώς έχουν να κάνουν με μια γενικότερη προσπάθεια κάποιων για να μεγεθύνουν μια κατάσταση η οποία δεν είναι ιδεατή. Αυτά βγαίνουν προς τα έξω γιατί είναι μια προσπάθεια κάποιων να πλήξουν μια κατάσταση ή ενδεχομένως στα πλαίσια αποπροσανατολισμού. Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι στη δική μας προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν σκέφτεται να ξαναμιλήσει με τους παίκτες και αν νιώθει προδομένος από ενέργειες του Τσέζαρεκ και τις δηλώσεις του Σηφάκη: «Οι σχέσεις των παικτών με τη διοίκηση ουδέποτε είχαν φτάσει στο βαθμό του ραγίσματος. Υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία, μια κατανόηση του προβλήματος από τους παίκτες. Είναι προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες της σεζόν. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Υπήρχε προσπάθεια να είμαστε κοντά στους παίκτες, κάτι που φαίνεται από την συχνή παρουσία μας στους εκτός έδρας αγώνες.

Για τις προσφυγές, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό, αλλά και με το πώς θεωρούσαν οι παίκτες την αντιμετώπιση τους στην ομάδα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης