Φερέιρα: «Να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση»

Φερέιρα: «Να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση»

Ανασύνταξη μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αυτοπεποίθηση και  δουλειά είναι τα «κλειδιά», ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και να φθάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», μιλώντας στην κάμερα της «Nova» με αφορμή της κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε μεγάλη τιμωρία τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει και τα αγωνιστικά του πλάνα ενόψει του δύσκολου προγράμματος που έχουν οι «πράσινοι» μπροστά τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στη Nova:

Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας που σίγουρα στοιχίζει στον Παναθηναϊκό ποια είναι η ψυχολογία στην ομάδα και πως σκοπεύετε να την αλλάξετε εν όψει του πολύ δύσκολου αγώνα στα Γιάννενα;

«Με τον Πανιώνιο παίζαμε έναν αγώνα νοκ άουτ για το Κύπελλο, δεν παίζαμε έναν αγώνα πρωταθλήματος που εντάσσεται σε μια σειρά αγώνων. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας η «τιμωρία» για μας είναι υπέρμετρα μεγάλη γιατί δεν έχουμε το περιθώριο να τη διορθώσουμε μέσω άλλων αγώνων, και αποκλειστήκαμε από την επόμενη φάση, στην οποία θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί. Είχαμε όλες τις δυνατότητες στο χέρι μας για να προκριθούμε καθώς είχαμε τις ευκαιρίες, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση. Και στα πέναλτι ακόμα όλα στο χέρι μας ήταν. Χάσαμε από δικά μας λάθη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και έτσι είναι και οι αγώνες Κυπέλλου. Τώρα βρισκόμαστε ξανά στη διαδικασία του πρωταθλήματος και γι' αυτό παλεύουμε. Έχουμε πολλούς συνεχόμενους αγώνες και είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, ένας μήνας δύσκολος με οκτώ αγώνες μέχρι το τέλος του. Χρειάζεται ανασύνταξη, σωστή διαχείριση των παικτών σε κάθε αγώνα, ούτως ώστε όλοι να είναι ετοιμοπόλεμοι με σκοπό τη νίκη. Αυτό που λέω πάντοτε και δεν θα σταματήσω ποτέ να το λέω, είναι ότι πάντοτε παίζουμε για τη νίκη».

Τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως είναι ο αποκλεισμός, για να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του;

«Σ' αυτή την ερώτηση δεν μπορεί να δοθεί μια και μοναδική απάντηση. Και στο παρελθόν περάσαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και τις ξεπεράσαμε. Αυτός είναι λοιπόν ο σκοπός, να ξεπερνάμε αυτού του είδους τις καταστάσεις. Οι δύο άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε είναι αφενός να διοχετευτεί αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές και αφετέρου να προετοιμαστεί κατάλληλα η ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Η αλήθεια είναι πως θαύματα δεν υπάρχουν, συνεπώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι δουλειά και προετοιμασία για τους επόμενους αγώνες με βάση το δίπτυχο που περιέγραψα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μέχρι το τέλος του μήνα να αντιμετωπίζουμε αγώνες Τετάρτη και Κυριακή. Άρα, επαναλαμβάνω, η προετοιμασία μας συνίσταται από τη μία μεριά στη φυσική κατάσταση και από την άλλη στην αυτοπεποίθηση ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον επόμενο αντίπαλο. Τα παιχνίδια που πέρασαν είναι ήδη στο παρελθόν, έχουμε μια δύσκολη συνέχεια μπροστά μας και γι' αυτήν προετοιμαζόμαστε».

Επειδή οι αγώνες όπως είπατε είναι πολλοί, να περιμένουμε κάποιου είδους rotation; Θα υπάρξουν αλλαγές προκειμένου να πάρουν ανάσες κάποιοι ποδοσφαιριστές;

«Ασφαλώς θα συμβεί αυτό. Υπάρχει δεδομένα μια συσσώρευση κούρασης, η οποία θα συνεχίσει λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Γι' αυτό το λόγο τόνισα πριν την ανάγκη έμφασης στη φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Αυτή η δουλειά θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη δεδομένου ότι θα προστίθενται συνεχώς περισσότεροι αγώνες και γι' αυτό το λόγο χρειάζονται και αλλαγές και επανεμφανίσεις παικτών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια, από το σύνολο των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών. Δεν μπορώ να μιλήσω για πολύ μεγάλη συχνότητα αλλαγών, αλλά θα γίνονται οι αλλαγές που χρειάζεται, εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Το βασικό μας μέλημα είναι να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να προχωράμε αντιμετωπίζοντας το μέλλον».

Όπως ο Παναθηναϊκός έτσι και ο ΠΑΣ προέρχεται από αποκλεισμό και είναι αναμενόμενο την Κυριακή να δώσει περισσότερο από 100% δεδομένου ότι αντιμετωπίζει και έναν μεγάλο αντίπαλο. Τι περιμένετε στα Γιάννενα και τι εικόνα έχετε διαμορφώσει για τον προσεχή σας αντίπαλο;

«Κοιτάξτε, τα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και για τις δύο ομάδες πλέον ανήκουν στην ιστορία, είναι παρελθόν. Σ' ό, τι αφορά το πρωτάθλημα, σίγουρα τα Γιάννενα, μετά την ήττα από τον Άρη, αλλά και τον αγώνα του κυπέλλου, έρχονται επιθετικά και με ένα επιπλέον κίνητρο που προστίθεται από το γεγονός ότι παίζουν εναντίον του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς αισθανόμαστε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όπως είναι όλοι οι αγώνες μας, αλλά ιδιαίτερα επειδή είναι εκτός έδρας. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στην επιθετικότητα και στα κίνητρα που έχουν όλοι οι αντίπαλοι ιδιαίτερα όταν παίζουν εναντίον μιας ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός και όχι ιδιαίτερα επειδή έτυχε να αποκλειστούν από μια άλλη διοργάνωση. Άρα λοιπόν, η ομάδα των Ιωαννίνων θα παίξει με σκοπό τη νίκη απέναντί μας».

Ο Καρνέζης προέρχεται από δύο παιχνίδια στα οποία δεν έχει δεχτεί τέρμα. Σκέφτεστε να τον διατηρήσετε στην 11άδα; Επίσης, πότε περιμένετε την επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος έχει λείψει πολύ από την ομάδα;

«Ο Καρνέζης στάθηκε καλά στη θέση του τερματοφύλακα και θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να έχουμε δύο τερματοφύλακες ετοιμοπόλεμους και καλούς. Όσον αφορά στον Κοτσόλη, προέρχεται από έναν τραυματισμό, αλλά κι εκείνος σταδιακά αρχίζει να επανέρχεται και να είναι έτοιμος. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τον Ταμπάκη, ο οποίος είναι ένας τερματοφύλακας που βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο. Στους τερματοφύλακες λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε δυνατοί, με επιλογές και χωρίς δυσκολίες. Τώρα, αν θα παίξει ο Καρνέζης με τα Γιάννενα, είναι κάτι που θα το δούμε όσο πλησιάζει το παιχνίδι. Αναφορικά με το Λάζαρο, συνεχίζει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός, πρέπει να επανενταχτεί και επανεντάσσεται. Θα αποφασίσω πότε θα αισθανόμαστε έτοιμοι, τόσο εκείνος όσο και εγώ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
Με κοινή ώρα έναρξης στις 19:00 διεξάγονται σήμερα όλα τα…
Το πανόραμα της 29ης αγωνιστικής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης