Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ πήρε θέση για το θέμα της Morgan Stanley και κατηγορεί ανοιχτά τους δικηγόρους του Βασίλη Ξενιάδη.

Με επίσημο τρόπο η ΑΕΚ πήρε θέση για τα αρκετά δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα των μετοχών της ομάδας και τη σχέση τους με την Morgan Stanley. Επίσης υπάρχει αναφορά και στις δηλώσεις των δικηγόρων του Βασίλη Ξενιάδη:

Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει τα εξής:

1. Αναφορικά με το θέμα της Morgan Stanley η ΠΑΕ ΑΕΚ παραπέμπει οιονδήποτε επιχειρεί να κάνει δουλειές με τα λεφτά – και τις μετοχές – των άλλων στα παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» του Country Head της Morgan Stanley για Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο κ. Νάσου Θανόπουλου: «Η σχέση μας με την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι άριστη και είμαστε δίπλα της. Δεν θα είμαστε εμπόδιο σε σοβαρό επενδυτή εάν η ΠΑΕ ΑΕΚ μας πεί ότι πρόκειται για σοβαρή ιστορία και ότι αξίζει να ασχοληθούμε. Οι μετοχές εξακολουθούν να υφίστανται. Η τράπεζά μας δεν το παίζει μέτοχος». Όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ επανειλημμένως, το θέμα της Morgan Stanley θα πρέπει να λυθεί πριν ή ταυτόχρονα με την είσοδο του νέου επενδυτή στη μετοχική σύνθεση της ΑΕΚ. Η υποχρέωση της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Morgan Stanley αναγράφεται στον ισολογισμό της και είναι μια υποχρέωση όπως άλλες υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές, Δημόσιο, προμηθευτές και τρίτους. Η πλειοψηφία των μετοχών της ΑΕΚ ανήκει στον κ. Νοτιά και στην Supporters Club ΑΕ, με την Morgan Stanley να διατηρεί ορισμένα δικαιώματα που θα εκλείψουν με την αποπληρωμή της οφειλής.

2. Αναφορικά με σημερινές φερόμενες ως δηλώσεις δικηγόρων εμφανισθέντος ως επενδυτή, είναι πλέον γνωστό, όπως και ό ίδιος ο εντολέας των δικηγόρων δημόσια δήλωσε, ότι η συζήτηση που έγινε την 6η Ιανουαρίου από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως και κάθε άλλη συζήτηση με υποψηφίους επενδυτές, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την απόκτηση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα προκύψουν μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή του ποσού των €10.250.000 στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Από αυτά τα χρήματα οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ.

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν καταβάλει από το 2004 μέχρι σήμερα στο ταμείο της εταιρείας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μόνη έννοια των μετόχων και της επαγγελματικής διοίκησης της ΠΑΕ ήταν και παραμένει, πέρα από την αυτονόητη προσδοκία να παραμείνει η ΑΕΚ σε τροχιά πρωταθλήματος και να το κατακτήσει όσες φορές της αξίζει, η ΑΕΚ να μην πέσει σε χέρια νέων Ψωμιάδηδων. Προϋπόθεση για αυτό είναι η άμεση ενίσχυσή της από φερέγγυους επενδυτές, οι οποίοι θα πληρούν τις προυποθέσεις που τίθενται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα τηρήσουν στο ακέραιο τους όρους που έθεσε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 28ης Δεκεμβρίου. Αυτοί οι όροι της Γενικής Συνέλευσης αφορούν τη δέσμευση κάθε νέου επενδυτή για την εξακολούθηση της διεκδίκησης των υπεξαιρεθέντων από τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη και τους συνεργούς του μέχρι τελευταίου ευρώ και την εξόφληση από αυτά κάθε ληξιπρόθεσμης υποχρέωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί στο ακέραιο για οποιονδήποτε επένδυτη.

Είναι προφανές ότι η φερομένη ως αναφορά των εντολοδόχων του εμφανισθέντος ως υποψηφίου επενδυτή σε συνέντευξή τους στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Goal News «Οι μέτοχοι ζητούν λεφτά», εάν δεν εννοεί ότι «οι μέτοχοι ζητούν λεφτά για την εξασφάλιση της ΠΑΕ ΑΕΚ και ότι τα χρήματα θα μπουν στο ταμείο της», συνιστά τερατώδη αναλήθεια η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί παρα μόνο από σφάλμα του συντάκτη της συνέντευξης. Ως τέτοιο σφάλμα και τερατώδη αναλήθεια μπορεί και μόνο να εξηγηθεί η αναφορά του εκ των νομικών εκπροσώπων του ιδίου προσώπου ότι «ο κ. Οικονομόπουλος είπε πως δεν μπορούμε να πάμε στην Morgan Stanley γιατί έτσι δεν θα μπορούν να λάβουν λεφτά οι μέτοχοι. Δηλαδή θα βάλουμε λεφτά στην ΑΕΚ για να πάρουν οι μέτοχοι».

Στην περίπτωση που οι εντολείς του φερομένου ως υποψηφίου επενδυτή στη ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρούν ότι ο τίτλος της συνέντευξής τους «οι μέτοχοι της ΑΕΚ θέλουν να βγάλουν χρήματα» απέδωσαν ορθά τα από αυτούς λεχθέντα, παρακαλούμε για την άμεση λήψη της ανεπεξέργαστης ηχητικής καταγραφής της συγκεκριμένης συνέντευξης για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου. Οι κ.κ. Δεληκωστόπουλος και Σινανιώτης ενήργησαν την 4η Ιουνίου 2004 ως εντολοδόχοι των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ στους οποίους φέρονται σήμερα να αναφέρονται, παρεμβαίνοντας υπερ αυτών στην υποστήριξη της πρώτης μη επιτυχούς αίτησης υπαγωγής της συμφωνίας ΠΑΕ ΑΕΚ και πιστωτών της στο άρθρο 44 ν.1892/1990.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά την ΠΑΕ ΑΕΚ, σχετικά με προτάσεις, συζητήσεις ή πιθανές δεσμεύσεις, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ενημερώσει, όπως πάντα έχει κάνει έως σήμερα, τον κόσμο της ΑΕΚ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Παναθηναϊκός Superfoods: «Νέα ομάδα, νέα φανέλα»!
Παναθηναϊκός Superfoods: «Νέα ομάδα, νέα φανέλα»!
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης