Φερέιρα: «Να κάνουμε το καθήκον μας»

Φερέιρα: «Να κάνουμε το καθήκον μας»

Ως επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο προπονητής του «τριφυλλιού», Ζεσουάλδο Φερέιρα, που αναγνώρισε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. «Θα παίξουμε για τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

{textlink02}

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή (04/12). Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε πως το παιχνίδι δε θα είναι καθόλου εύκολο από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» έχουν ανάγκη για βαθμούς και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τους τρεις βαθμούς αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός

Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος στη βαθμολογία και σίγουρα αυτή η βαθμολογική συγκομιδή θα σας ικανοποιεί. Ακολουθεί αυτό το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη την Κυριακή. Πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια;

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε εύκολους αγώνες και οι επιτυχίες μας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Στη Θεσσαλονίκη μας περιμένει ένας επίσης δύσκολος αγώνας και μια εξίσου δύσκολη ατμόσφαιρα. Ο Άρης, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα, θα κοιτάξει από την πλευρά του να κάνει το παν για να μας κερδίσει. Η δική μας συμπεριφορά σ’ αυτόν τον αγώνα θα είναι η ίδια, όπως και στους προηγούμενους: Θα παίξουμε δηλαδή με σκοπό τη νίκη. Ελπίζω λοιπόν η ομάδα να ανταποκριθεί στο επίπεδο που το έχει κάνει και μέχρι στιγμής. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι υπολείπονται ακόμα τρεις δύσκολοι αγώνες μέχρι και τη διακοπή των εορτών και για εμάς και για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ σημαντικό να τους κερδίσουμε και τους τρεις».

Ο Άρης δεν έχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή ως τώρα, έχει αλλάξει προπονητή, αλλά ασφαλώς και θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δυσκολεύει αυτό το έργο της ομάδας εν όψει αυτού του αγώνα;

«Ακριβώς αυτό είπα και πριν, ότι δηλαδή ο Άρης μέχρι τώρα διένυσε ένα δρόμο δύσκολο με πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο Άρης θα κυνηγήσει τη νίκη και τους βαθμούς. Σίγουρα μετά τις δυσκολίες που πέρασαν υπάρχουν καινούργια και αυξημένα κίνητρα, οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλύτερη όρεξη και στόχο, όλα αυτά όμως δεν αρκούν από μόνα τους για να νικήσει κάποιος. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καθήκον μας και ο Άρης βεβαίως από την πλευρά του θα παίξει με αυτά τα κίνητρα που περιέγραψα για να αποκομίσει τους βαθμούς οι οποίοι θα του είναι σημαντικοί».

Υπάρχουν σημαντικές επιστροφές, και ο Ρούντολφ και ο Τοτσέ πλέον είναι καλά, είναι υγιείς, μπορούν να βοηθήσουν. Εσείς παραμένετε πιστός στο moto «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»;

«Κατ’ αρχάς θα έλεγα πως η άποψη «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» δεν ισχύει. Αναμφισβήτητα γίνονται αλλαγές στο μέτρο του δυνατού και με την προσθήκη μονάδων που θα μπορούν σε μια δεδομένη στιγμή να είναι ετοιμοπόλεμες. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως δεν είναι σωστό να πούμε πως «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Όσον αφορά τώρα συγκεκριμένα τον Ρούντολφ και τον Τοτσέ, είναι γεγονός ότι πλέον συμμετέχουν κανονικά στις προπονήσεις. Αυτό όμως από μόνο του δεν σημαίνει ότι θα αγωνιστούν στο προσεχές παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν πολύ καιρό να παίξουν και ήταν εκτός προπονήσεων λόγω τραυματισμών επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι λοιπόν σαφές ότι χρειάζονται χρόνο δια μέσου των προπονήσεων προκειμένου να είναι κι αυτοί έτοιμοι και στο επίπεδο το οποίο απαιτείται. Βέβαια, ο Τύπος πολλές φορές θεωρεί ότι κάποιος ο οποίος προπονείται είναι δεδομένο ότι θα παίξει κι όλας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και τούτο διότι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ξεκίνησε να προπονείται χρειάζεται χρόνο προκειμένου να μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο το οποίο πρέπει και να προσαρμοστεί ξανά στην ομάδα, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος αποχής του. Από εκεί και πέρα θα δούμε: αν σε κάποια στιγμή του αγώνα μπορούν να βοηθήσουν και η συμμετοχή τους κριθεί ενδεχόμενα αποτελεσματική θα το κάνω. Αν όχι, θα συνεχίσουν αναμφισβήτητα τις προπονήσεις τους ώστε να μπορέσουν να βρεθούν κι αυτοί στο ίδιο καλό αγωνιστικό επίπεδο με τους άλλους και να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή».

Μια τελευταία ερώτηση: Στο τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ είδαμε τρία παιδιά από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού να αγωνίζονται με την πρώτη ομάδα συν τον Ζέκα, μια προσωπική σας επιλογή, έναν ποδοσφαιριστή από την Πορτογαλία που δεν τον ξέραμε. Θεωρείτε ότι αυτά τα νέα παιδιά που βλέπουμε να αγωνίζονται με τον Παναθηναϊκό είναι ένα κερδισμένο στοίχημα για σας;

«Το θέμα που θίγετε είναι μια μεγάλη κουβέντα, η οποία δεν είναι της στιγμής. Αφορά συνολικά τη δουλειά που επιτελούν οι Ακαδημίες σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Αυτό που μπορούμε τώρα να πούμε εν συντομία είναι πως γενικά κερδίζει η ομάδα η οποία έχει ένα συγκεκριμένο ρόστερ, δηλαδή με συγκεκριμένο μέγεθος. Θα έλεγα λοιπόν ότι σε ένα μικρό ρόστερ με ομοιογένεια, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές έχουν μια ισορροπία και δουλεύουν σαν σύνολο, το να μπορούν να προστεθούν και νέοι παίκτες, προερχόμενοι από τις Ακαδημίες είναι κάτι εφικτό και θα προσέθετα ότι είναι και το επιθυμητό προκειμένου αυτά τα νέα παιδιά να μπορούν να δουλεύουν μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες στην ομάδα. Αντίστροφα, σε μια ομάδα που έχει μεγάλο ρόστερ και διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές έμπειρους και εγνωσμένης αξίας και μια πλειάδα εναλλακτικών λύσεων, δεν είναι εφικτό να ενταχθούν ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες. Γενικότερα, τα νέα παιδιά από τις Ακαδημίες προπονούνται, δουλεύουν και όταν μπορούν εντάσσονται στην ομάδα και όταν είναι εφικτό θα συμμετέχουν κι αυτοί και θα παίζουν στην πρώτη ομάδα. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται πολύ προετοιμασία και πολύ δουλειά για να μπορέσει να επιτευχθεί κάτι τέτοιο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Σφραγίδα» συνεργασίας των κορυφαίων (photos)
«Σφραγίδα» συνεργασίας των κορυφαίων (photos)
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η άφιξη Σισέ
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η άφιξη Σισέ
Η μισή… Εθνική μετακομίζει στο Γκελζενκίρχεν
Η μισή… Εθνική μετακομίζει στο Γκελζενκίρχεν
Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Ιντέγε
Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Ιντέγε
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 21/2 έως 24/2
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 21/2 έως 24/2
Σε νοσοκομείο τραγουδίστρια με ρήξη πρωκτικού σφιγκτήρα
Σε νοσοκομείο τραγουδίστρια με ρήξη πρωκτικού σφιγκτήρα
Μανώλης Κυπριανίδης: Νεκρός ο πασίγνωστος επιχειρηματίας - Τον δολοφόνησαν!
Μανώλης Κυπριανίδης: Νεκρός ο πασίγνωστος επιχειρηματίας - Τον δολοφόνησαν!
Η Ψυχίδου τα «έχωσε» στον Στόκα για τα φιλιά με την αγαπημένη του στα μπουζούκια
Η Ψυχίδου τα «έχωσε» στον Στόκα για τα φιλιά με την αγαπημένη του στα μπουζούκια

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα για: Φερέιρα Ζεσουάλντο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης