Η αρχή και το... τέλος του Τσιώλη

Η αρχή και το... τέλος του Τσιώλη

Ο Σάκης Τσιώλης εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα αποτελεί παρελθόν από τον Άρη και το Onsports θυμάται την πορεία του Καρδιτσιώτη τεχνικού στον πάγκο των Θεσσαλονικέων.

Μάρτιος 2010: Ο Άρης μετά την παραίτηση Κούπερ, βρίσκεται με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο και η ανάγκη για την εξεύρεση ενός ανθρώπου που θα πάρει στις πλάτες την ομάδα γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το «φλερτ» των ανθρώπων του Άρη με τον Σάκη Τσιώλη έχει ήδη ξεκινήσει από την στιγμή που ο Καρδιτσιώτης έχει δει την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό Βόλου και οι συζητήσεις καταλήγουν σε συμφωνία των δύο πλευρών για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Ο Τσιώλης, έρχεται στον Άρη στις 10 Μαρτίου του 2010 έχοντας ένα αξιόλογο βιογραφικό, καθώς ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε την ομάδα της Μαγνησίας και κατάφερε να την οδηγήσει στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία μέσα σε δύο χρόνια, ενώ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην έξοδο του συλλόγου στην Ευρώπη. Με την έλευσή του γνωρίζει ότι έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, αφού ο Άρης στις τελευταίες αγωνιστικές ήθελε πάση θυσία νίκες ώστε να ελπίζει σε μια θέση στην Ευρώπη.

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των «κίτρινων» είναι κάτι παραπάνω από έκδηλος, με αποκορύφωμα τον πρώτο του αγώνα ως τεχνικός, πλέον, του Άρη στις 13 Μαρτίου με αντίπαλο την Κέρκυρα εκτός έδρας. Ο Άρης κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και επικρατεί των Φαιάκων με 4-3, δείχνοντας ότι ο Έλληνας προπονητής έχει καταφέρει να κερδίσει το πρώτο του στοίχημα.

Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, στο παγωμένο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού ο Άρης κλήθηκε να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών αναγκάζοντας τον Τσιώλη να κάνει το ντεμπούτο του στην έδρα των Θεσσαλονικέων σε άδειο γήπεδο. Ούτε αυτό όμως φάνηκε να τον πτοεί, μιας και ο Άρης έκανε το 2 στα 2 επικρατώνας με 3-1 των Σερραίων.

Επόμενος σταθμός, η Τρίπολη. Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Άρης έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τους δύο προηγούμενους αγώνες, ταξιδεύει στην Αρκαδία και πετυχαίνει ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα του Αστέρα. Κόσμος και διοίκηση τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση, βλέποντας την ομάδα, έστω και στο τέλος της σεζόν, να μάχεται και να τα δίνει όλα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Η έξοδος στην Ευρώπη φαντάζει εφικτό σενάριο για τους «κίτρινους», οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς, αλλά από συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα από τα κρισιμότερα για τον Σάκη Τσιώλη αφού από τη μία ερχόταν αντιμέτωπος με την ομάδα που αποτέλες,ε κατά ένα μεγάλο μέρος, δικό του δημιούργημα και από την άλλη η νίκη ήταν μονόδρομος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης αν ήθελε να διατηρήσεις τις ελπίδες της για ένα εισιτήριο που οδηγούσε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  Ο Άρης βγαίνει και πάλι νικητής, «υποτάσσοντας» τον Βόλο.

Τελευταίο στοίχημα τόσο για τον Άρη όσο και για τον ίδιο τον Σάκη Τσιώλη, το εκτός έδρας ματς που κλείνει την «αυλαία» του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη και κρίνει την πέμπτη θέση. Ο Άρης κάνει το χρέος του και παίρνει και το τελευταίο τρίποντο κάνοντας το 5 στα 5 με τον 53χρονο τεχνικό στον πάγκο. Η έξοδος στην Ευρώπη χάθηκε στις λεπτομέρειες, όμως ο Άρης απέκτησε έναν προπονητή με τον οποίο θα μπορέσει να πορευτεί την επόμενη σεζόν. Ήταν κοινώς αποδεκτό από όλους ήταν ότι ο Άρης με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο είχε αλλάξει. Ο νέος προπονητής είχε δώσει άλλο αέρα στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πάλευαν από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε αναμέτρησης και τελικά έπαιρναν αυτό που ήθελαν.

Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει ο τεχνικός των «κίτρινων» αφού ο Άρης από την έναρξη της σεζόν δεν κατάφερε να συνεχίσει αυτό που άρχισε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Τα ισόπαλα αποτελέσμα σε συνδυασμό με τις δύο ήττες δεν ήταν αντιπροσωπευτικά του υλικού που διαθέτει ο Άρης αλλά και των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν από διοίκηση και κόσμο, οι οποίοι έβλεπαν την ομάδα να παρακμάζει στον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορεί να προσδώσει τα αναμενόμενα, πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων ετών.

Ο Άρης στις έξι πρώτες αγωνιστικές (υπολείπονται τα ματς με ομάδα Α και Β) αγνοεί τη νίκη, ενώ μετρά τέσσερις ισοπαλίες με ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ και δύο ήττες από Ατρόμητο και ΑΕΚ. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη άρχισε να χάνεται με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε «συναινετικό» διαζύγιο προς όφελος της ομάδας, όπως υποστήριξαν τόσο ο πρώην τεχνικός του Άρη όσο και οι διοικούντες.

Οι άνθρωποι του Άρη πίστεψαν πολύ στον 53χρονο προπονητή, ο οποίος αφενός δεν κατάφερε να κάνει την ομάδα να λειτουργήσει κι αφετέρου δεν ανταπεξήλθε στη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, όπως χαρακτήρισε την πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved