Οι υπογραφές και το πριμ…

Οι υπογραφές και το πριμ…

Το αργότερο ως την Τετάρτη (26/10) θα έχουν «πέσει» οι υπογραφές στο MoU μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Σουλτάν Αλ Σαούντ για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον δεύτερο. Έτοιμος να εμφανιστεί στο ματς με την ΑΕΚ ο πρίγκιπας και να δώσει… πριμ για ενδεχόμενη επικράτηση των «πράσινων» στην τριάδα των ντέρμπι που ακολουθεί!

Σημαντικές εξελίξεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (24/10) αναμένεται να υπάρξουν στα διοικητικά του Παναθηναϊκού καθώς οι νομικοί της πλευράς Βαρδινογιάννη θα συναντηθούν εκ νέου το απόγευμα με αυτούς του Σουλτάν Αλ Σαούντ, έτσι ώστε να ρυθμίσουν τους όρους του MoU που πρέπει να υπογράψουν οι δυο άνδρες για να τελειώσει και τυπικά το θέμα της συμφωνίας για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του «τριφυλλιού».

Υπόθεση λίγων ημερών

Μπορεί το έγγραφο που επικυρώνει απόλυτα το γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα να μην έχει φτάσει ακόμα, αφού πρέπει να μεταφραστεί και να επικυρωθεί από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα και από το Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο οι δυο πλευρές συνεχίζουν κανονικά της διεργασίες για την σύνταξη όλων των απαραίτητων εγγράφων έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από την πλευρά του πρίγκιπα, αυτό που πρέπει να διευθετηθεί είναι οι ακριβείς μετατροπή στους τρεις όρους που υπάρχουν στο MoU και να γίνει η οριστική αποτύπωσή τους στο έγγραφο που θα υπογράψουν οι δυο πλευρές. Οι συγκεκριμένοι όροι έχουν να κάνουν κυρίως με τον έλεγχο που θα γίνει στην ΠΑΕ σε οικονομικό και νομικό επίπεδο και στον τρόπο με τον οποίο θα διενεργηθεί ΑΜΚ για να βάλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ ο Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Αρχίζει άμεσα ο έλεγχος

Ο Σαουδάραβας δε θέλει να χάσει λεπτό στην συγκεκριμένη ιστορία που έχει ήδη «τραβήξει» αρκετά και είναι ενδεικτικό ότι ήδη έχει βρεθεί η αρμόδια εταιρία ορκωτών λογιστών που θα διενεργήσει τον οικονομικό και νομικό έλεγχο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έτσι ώστε να μπουν άμεσα τα χρήματα από την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Όπως έχει διευκρινιστεί από την πλευρά του πρίγκιπα, έχει επιλεγεί ο Αναστάσιος Μπερέτας όχι για να διενεργήσει τον έλεγχο, αλλά για να έχει την εποπτεία όλης της διαδικασίας. Ο συγκεκριμένος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports θα έχει ρόλο και στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, πιθανότατα όχι στο ΔΣ της ΠΑΕ αλλά σε κάποια άλλη θέση που θα σχετίζεται με τα οικονομικά της εταιρείας, καθώς αυτό είναι και το κύριο αντικείμενό του.

Έρχεται και φέρνει… πριμ

Όπως έχουμε αναφέρει από την Κυριακή (23/10), ο πρίγκιπας θέλει να έρθει άμεσα στην Ελλάδα μετά τις πρώτες υπογραφές και να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τα όσα είδε μάλιστα στο ματς με τον Εργοτέλη – το οποίο παρακολούθησε δορυφορικά από την Τζέντα όπου βρίσκεται – τον έχουν ενθουσιάσει και οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι δε θα διστάσει να εμφανιστεί στο γήπεδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού που του είχε πάει ως δώρο ο Βλάσης Τσάκας πριν λίγες μέρες.

Όσο για το αν θα δώσει πριμ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, όπως υπονόησε ο άμεσος συνεργάτης του Μοχάμετ Μπάσεμ, πράγματι κάτι τέτοιο είναι μέσα στις προθέσεις του πρίγκιπα. Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» κάνει ένα νικηφόρο σερί στους τρεις κρίσιμους αγώνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν αποκλείεται ο ίδιος ο Σουλτάν Αλ Σαούντ να ανακοινώσει ότι πριμοδοτεί τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της ομάδας με ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, κάτι που σίγουρα θα δώσει… άλλη αίγλη στην παρουσία του στα Παναθηναϊκά δρώμενα…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved