Στην αντεπίθεση για τη ΓΗΠΕΛ ο Βγενόπουλος

Στην αντεπίθεση για τη ΓΗΠΕΛ ο Βγενόπουλος

Συνεχίζεται ο... χαρτοπόλεμος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό με νέα ανακοίνωση - απάντηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απευθύνει έξι συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Τζίγκερ για το θέμα των οικονομικών και άλλων υποχρεώσεων της ΓΗΠΕΛ και καλεί την πλευρά Βαρδινογιάννη να καταβάλλει τις εγγυήσεις που απαιτούνται, δεσμευόμενος ο ίδιος ότι από την πλευρά του θα καλύψει με ισόποσο κεφάλαιο την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Σηκώνει το... γάντι που πέταξε χθες στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την ανοικτή πόρτα και τα δεμένα σκυλιά, καλώντας τον να συναντηθούν οι δικηγόροι των δύο πλευρών για να... «τελειώνουμε».

Ο Βγενόπουλος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα του ελέγχου που απαιτεί να διενεργηθεί για τις ενέργειες της ΓΗΠΕΛ και τα χρήματα που αυτή διαχειρίστηκε και πλέον θα πρέπει με ενδιαφέρον να αναμένεται η νέα αντίδραση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η «μάχη» των δύο πλευρών δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Οι επικοινωνιακές στρατηγικές προσπάθησαν με μεγάλη ένταση να μετατρέψουν την υπεκφυγή του κ. Γ. Βαρδινογιάννη σε υπαναχώρηση ή απροθυμία δική μου. Συγχαρητήρια, αλλά ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να πηγαίνει, όπως επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος, στο Πρωτοδικείο και την πτώχευση.

Θα εξηγήσω λοιπόν αναλυτικά τι σημαίνει ο όρος μου να αναλάβει ο κ. Βαρδινογιάννης την οικονομική και νομική ευθύνη της ΓΗΠΕΛ, όσο πιο απλά γίνεται:

1. Πρέπει να γίνει έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές για να διαπιστωθεί το σύνολο των εκταμιεύσεων της ΠΑΕ για το γήπεδο του Βοτανικού. Εκτός από τα χρήματα που έχει δώσει η ΠΑΕ στη ΓΗΠΕΛ (και που μέρος τους επιστράφηκε) η ΠΑΕ έχει καλύψει και σχετικές δαπάνες απευθείας. Ποιο είναι το σύνολο αυτών των ποσών;

2. Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Β. Σαμαράς πρέπει να λογοδοτήσουν για όλες τις δαπάνες μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ισχυρίζονται ότι το έχουν κάνει. Πολύ ωραία, τι τους πειράζει λοιπόν να δώσουν τα στοιχεία αναλυτικά στη δημοσιότητα;

3. Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πρέπει να εξηγήσει γιατί ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα. Υπήρχε ποτέ αξιόπιστη μελέτη που έδειχνε ότι το γήπεδο θα είχε θετική συνεισφορά στον Παναθηναϊκό; Είχε βρεθεί ποτέ χρηματοδότηση; Με τι λεφτά θα γινόταν το γήπεδο; Κι αν στα παραπάνω ερωτήματα δεν υπήρχαν απαντήσεις, γιατί ξοδεύαμε χρήματα και ποιος φταίει γι΄αυτό; Και ποιανού τα χρήματα ξοδευτήκανε, τα δικά του (έχει βάλει περίπου 5 εκ. Ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια) ή τα δικά μου (έχω βάλει 22 εκ. Ευρώ); Κι αν ισχυρίζεται δήθεν ότι ένας προδότης φταίει που δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί αυτή η άρτια οργανωμένη επιχείρηση της κατασκευής του γηπέδου, γιατί δεν βγαίνει να τον κατονομάσει και να μας πει τι ακριβώς του έκανε;

5. Στις ενστάσεις μας γιατί ξοδεύει χρήματα και μάλιστα μέσα σε ένα νομικό κυκεώνα, ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης απαντούσε ότι τελικά θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά μας με αγωγή κατά του Δήμου Αθηνών. Ποιός θα το κάνει αυτό; Ποιος έχει όλους τους φακέλους και έχει κάνει όλους τους χειρισμούς; Ποιος πρέπει να εγγυηθεί στην ΠΑΕ ότι θα της επιστραφούν τουλάχιστον τα χρήματα που έχει ξοδέψει;

6. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όσο ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης είναι στη ΓΗΠΕΛ και στην ΠΑΕ μπορεί να ελέγξει πιθανές αξιώσεις Μπόμπολα, Βωβού, Δήμου κ.λ.π. Εάν φύγει χωρίς να αναλάβει τις ευθύνες του, ποιος θα τις αντιμετωπίσει, με τι στοιχεία και με τι μάρτυρες; Και όταν λέει ότι η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα αγωγής κατά του Δήμου (που δεν το γνώριζα) αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Δήμος μπορεί να ενάγει την ΠΑΕ; Άρα παίρνοντας την ΓΗΠΕΛ δεν εξακολουθεί να έχει ευθύνες η ΠΑΕ; Ποιος θα τα ξεμπλέξει όλα αυτά; Εγώ που όταν κατάλαβα τι ακριβώς συμβαίνει με το γήπεδο του έλεγα να μη ξοδεύει λεφτά ή αυτός που τα έκανε θάλασσα;

Δεν ζήτησα από τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη να βάλει τα λεφτά που χρωστάει από την τελευταία αύξηση όπου έπρεπε, όπως συμφωνήσαμε, να βάλει την αναλογία του όπως κάναμε εγώ και ο κ. Πατέρας. Ξέρετε, είναι αυτά που είπε τελικά ότι θα τα κάνει χορηγία, αλλά δεν τα έβαλε επειδή δεν υπέγραψε ο κ. Πατέρας (!) και μετά έλεγε ότι εγώ δεν τήρησα την περσινή συμφωνία μας.

Ούτε του ζήτησα να πληρώσει για την αποτυχημένη διαχείριση και τα έξοδα των τελευταίων δύο ετών (Γκοβού, Γκαρσία, Πλεσίς, Φερνάντες, απομάκρυνση Σισέ, Ζιλμπέρτο και απώλεια όλης της οικονομικής ωφέλειας από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας κ.λ.π.) Ούτε του ζήτησα ευθύνες που παρέλαβε την ομάδα του νταμπλ με 8 εκ. Ευρώ ταμείο και έσοδα Champions League και την παραδίδει στη σημερινή της κατάσταση μετά από συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς. Όμως δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ ότι αφού διέλυσε την πολυμετοχικότητα και την ομάδα του νταμπλ, αφού τα έκανε όπως τα έκανε τώρα λέει γεια σας και δεν αναλαμβάνει ούτε καν τις οικονομικές και νομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ που ήταν αποκλειστικά δικές του.

Αυτά λοιπόν και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Εγώ εδώ πλέον δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω.

Τέλος, επειδή η προπαγάνδα λέει ότι εγώ δεν δεσμεύομαι τι χρήματα θα βάλω και θέλω να βάλει λεφτά ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης απαντώ: Ο κ. Βαρδινογιάννης καλείται να δώσει εγγυήσεις (αποδεκτές από τους δικηγόρους μου) και εγώ δεσμεύομαι να βάλω σε μετρητά τουλάχιστον το ισόποσο των εγγυήσεών του. Οι δικηγόροι μου περιμένουν τους δικηγόρους του κ. Βαρδινογιάννη και η 3 Οκτωβρίου πλησιάζει. Κάθε άλλη δημόσια αντιπαράθεση δεν έχει νόημα. Στα δεμένα ή λυτά σκυλιά απαντώ: Πηγαίνετε στους δικηγόρους μου να τελειώνουμε».

* Yπενθυμίζεται ότι πριν από την σημερινή (27/09) ανακοίνωση - απάντηση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε εκδώσει και άλλη, χθες το απόγευμα (26/09), στην οποία κατηγορούσε τον Τζίγγερ για αποπροσανατολισμό του κόσμου του Παναθηναϊκού και υπεκφυγές στο θέμα της ΓΗΠΕΛ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»
Χιμένεθ: «Πάω να πιω δυο μπύρες και να σκεφτώ την Αούστρια Βιέννης»
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων της Κυριακής (24/9)
Super League: Γκολ και φάσεις των αγώνων της Κυριακής (24/9)
Χάσι: «Τα χάσαμε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ»
Χάσι: «Τα χάσαμε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ»
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης