«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό» (phs+vid)

«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό» (phs+vid)

Το πολυαναμενόμενο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. της Παρασκευής (9/09) με τον Δημήτρης Γόντικας να εκφράζει κατά την έξοδό του απ' αυτό την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά στο μέλλον των «πράσινων».

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διήρκησε λιγότερο από μία ώρα και αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, διάστημα στο οποίο μέτοχοι και μη, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην ΠΑΕ.

Πρώτος από το ΔΣ αποχώρησε ο Μίμης Δομάζος και στην συνέχεια… ακολούθησαν οι Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Μαίρη Λομβάρδου, εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Έπειτα, από τα γραφεία της ΠΑΕ, εξήλθε ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο πραγματοποιήθηκε με νόμιμη απαιτούμενη απαρτία. Η συνεδρίαση έγινε για να συγκληθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο προβλεπόμενο διάστημα, το οποίο είναι ως τις 4 Οκτωβρίου. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει για διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι, είτε είναι μέτοχοι, είτε όχι για να συμμετάσχουν στην ΠΑΕ. Σήμερα έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως το ΔΣ θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Θα πρέπει να έχουμε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς κάποιες αποφάσεις που θα κληθούμε να λάβουμε απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία».

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποια νέα παραίτηση μέλους του ΔΣ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέφερε: «Δεν υπήρχε κάποια νέα παραίτηση. Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι του κ. Βαρδινογιάννη και ο κ. Δάβαρης, δηλαδή 7 από τα 20 μέλη του ΔΣ».

Για το αν έχει λάβει κάποιο μήνυμα από μέτοχο του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα. Έχουμε άλλα ζητήματα αυτή την στιγμή, όπως την αγωνιστική παρουσία της ομάδας και κάποιες ενέργειες από εμάς για τη σωστή διοίκηση της ομάδας».

Όσον αφορά στο έλλειμμα, τόνισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε οικονομικές τοποθετήσεις τώρα. Είναι σαφή τα οικονομικά μεγέθη και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα. Θα γίνουν συζητήσεις σε σύντομο διάστημα. Στη διοίκηση είναι γνωστά τα προβλήματα».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γόντικας μίλησε και για το αν υπάρχει πρόβλημα μη απαρτίας στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση: «Νομίζω πως όχι γιατί από το καταστατικό μας, η Γενική Συνέλευση μπορεί να συνεδριάζει νόμιμα, αν εκπροσωπηθεί το 20% του πλειρωμένου μετοχικού κεφαλαίου».

Αναφορικά με το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη... μέρα, τόνισε: «Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, γιατί δεν ξέρω το τι μέλλει γενέσθαι. Εμείς είμαστε τώρα εδώ για τη διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ».

Τέλος, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Υπάρχουν άξιοι και ικανοί άνθρωποι και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι».

Κωνσταντίνου: «Ο Παναθηναϊκός πάνω από το εγώ»

Ενωτικός, για μία ακόμα φορά, εμφανίστηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ, τονίζοντας πως η ομάδα έχει τους πόρους για να καταφέρει να βγάλει χωρίς κανένα πρόβλημα την χρονιά.

«Και σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο που κάναμε αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την Γενική Συνέλευση για να δούμε τι προτίθενται να κάνουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού. Όπως είπε και ο κ. Γόντικας, ορίσαμε ημερομηνία και έχει οριστεί ημερομηνία και για δεύτερη Γενική Συνέλευση. Και αν δεν προκύψει και από εκεί νέο ΔΣ θα παραμείνει το υπάρχον, όπου εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους που να ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό», ανέφερε αρχικά για το γεγονός πως εμφανίζεται αισιόδοξος για την επόμενη… μέρα των «πράσινων».

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν για την ομάδα και να τη βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη φάση. Τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Παναθηναϊκός έχει αποθέματα και από εκεί και πέρα, θα βρούμε τον τρόπο να βγει η χρονιά. Ευελπιστώ και πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι μέτοχοι που είναι αδρανείς δεν το έχουν συνειδητοποιήσει και κανένας δεν το έχει κάνει. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πια ο μεγαλομέτοχος που θα βάλει λεφτά και θα κάνει τις κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει τις χορηγίες του και έχει κάποια χρήματα από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ και θα βγει η χρονιά. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πτωχεύσει, δεν θα πάει στο Πρωτοδικείο και θα περιμένουμε να μπει ο επόμενος επενδυτής».

Σε ερώτηση αν έχει ενημέρωση για τις προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, τόνισε: «Ο κ. Βγενόπουλος, σαν δεύτερος κατά σειρά μέτοχος που είναι, τον ενδιαφέρει το μέλλον του Παναθηναϊκού και περιμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα πει, όχι μόνο ο κ. Βγενόπουλος, αλλά ο κ. Πατέρας και οι άλλοι μέτοχοι. Όποιος βγει θα τον στηρίξουμε. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι διοίκηση ή ο μεγαλομέτοχος. Όλοι πρέπει να βάλουν τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ τους. Αυτό θέλουμε εμείς, η τωρινή διοίκηση».

Για το γεγονός πως ανέφερε τον κ. Πατέρα, ο οποίος δεν έχει ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, ανέφερε: «Μπορεί να μην είναι ενεργό μέλος, αλλά θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Από αυτή την πλευρά το συζητάω. Δεν ξέρω ποιοι θα είναι στο μέλλον».

Τέλος, αν πιστεύει πως είναι οριστική η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, απάντησε: «Άλλο να δηλώνεις και άλλο να πραγματοποιείς κάποια πράγματα. Ακόμα και να παραχωρήσουν τις μετοχές τους, πιστεύω ότι στο μέλλον, το οποίο θα είναι μακρινό, θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό αν χρειαστεί».

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ΔΣ όπως σας την παρουσίασε το Onsports:

{coveritlive}372b76fe5e{/coveritlive}

8 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Τα εισιτήρια για ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός: Τα εισιτήρια για ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός: Έφτασε Τορίνο (photo)
Ολυμπιακός: Έφτασε Τορίνο (photo)
«Βόμβα» στην Λευκωσία
«Βόμβα» στην Λευκωσία
ΠΑΟΚ: Διεθνής και πάλι ο Μακ
ΠΑΟΚ: Διεθνής και πάλι ο Μακ
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό» (phs+vid)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης