«Διοίκησή μας είναι όλος ο Βόλος»

«Διοίκησή μας είναι όλος ο Βόλος»

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου,Παναγιώτης Μποτσιβάλης κάλεσε σε συσπείρωση όλο τον λαό της πόλης ενώ ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης, τόνισε πως η δικαίωση της ομάδας αποτελεί μονόδρομο.

Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, μονοπόλησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του Βόλου δεν θα κάνει πίσω στον αγώνα της δικαίωσης του από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Καταρχήν είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον κύριο πρόεδρο και το ΔΣ που με όρισαν νομικό σύμβουλο. Η υποχρέωση μου είναι ιερή. Συγχαίρω την διοίκηση πρωτοδικείου που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Συγχαίρω τον κύριο Μποτσιβάλη, έναν άνθρωπο με ήθος το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Συγχαίρω τον νέο μεγαλομέτοχο ο οποίος ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού», ήταν η αρχική τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ, Θανάση Χαρμάνη.

«Ξέρετε πως η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε τον αφανισμό του Ολυμπιακού Βόλου. Κάναμε έφεση και προσβάλαμε την απόφαση αυτή και κατά την δικάσιμο της 3η Αυγούστου, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε αμετάκλητα για την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου. Η τιμωρία είναι αφαίρεση 10 βαθμών. Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να ορίσει τα τεκταινόμενα του ποδοσφαίρου. Στην συνέχεια πήραν μπρος τα εργαλεία...», πρόσθεσε ο κύριος Χαρμάνης, αφήνοντας «αιχμές».

«Θεωρήθηκε σωστό να μην χορηγηθεί πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Τύπο διοχετεύτηκε η πληροφορία πως εμείς και η Καβάλα, είμαστε ομάδες της Δ' Εθνικής. Όπως είναι φυσικό το Νομικό τμήμα της ομάδας αποφάσισε να αντιδράσει. Αρχικά ανέβαλλε τους αγώνες του Ολυμπιακού και απαγορεύτηκε στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα», συνέχισε ο νομικός σύμβουλος των Θεσσαλών.

«Μπορεί να φοράμε ερυθρόλευκα χρώματα ωστόσο δεν ανήκουμε σε καμμία παράταξη. Ανήκουμε στον κόσμο μας. Αναμένουμε πια να χρησιμοποιηθεί ο κοινός νους για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις. Αποφασίστηκε η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να εξετασθεί κανονικά ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Έχει γίνει αίτηση ανάκλησης ωστόσο εμείς δεν φοβόμαστε. Ο νόμος λέει πως για να γίνει ανάκληση θα πρέπει να υπάρχει πρόδηλο δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο έχει συμφέρον για να αγωνιστεί ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας στην Σούπερ Λιγκ; Ειλικρινά σας λέω, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πως ο υπουργός πολιτισμού αποφάσισε να σβήσει από τον χάρτη τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Η λογική της ΕΕΑ είναι πως ο κύριος Καρράς είναι παρένθετος συνεργάτης του Αχιλλέα Μπέου, όπως και ο κύριος Τόρρης. Ο Βόλος, είναι βέβαιο πως άλλαξε σελίδα. Δίνουμε το μήνυμα πως ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία ώστε να ικανοποιήσουμε τον φανταστικό κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν συγκατελέγεται στις μικρές ομάδες. Είναι η ιστορία της πόλης. Η ΠΑΕ με λογική αποφάσισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Πήραμε διαβεβαιώσεις πως αν αλλάξει η μετοχική σύνθεση της ομάδας, τότε θα λάβουμε το πιστοποιητικό».

«Ως δικηγόρος μπορώ να σας πω, πως τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος του κυρίου Μπέου, δύσκολα θα οδηγήσουν σε καταδίκη. Υπάρχει μια δικογραφία, η οποία δεν έγινε γνωστή, στην οποία υπάρχουν δωροδοκίες με ονοματεπώνυμα και ακριβή ποσά. Ασκήθηκαν διώξεις όπως πληροφορήθηκα από τον κύριο Φάκο. Πρόκειται για 5 ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στην Σούπερ Λιγκ.

Στην συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ δεν μας άφηναν να ψηφίσουμε μερικές ομάδες, ωστόσο με παρέμβαση του κυρίου Μαρινάκη αυτό δεν συνέβη. Είμαστε ομάδα της Σούπερ Λιγκ και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Φοβάμαι πως μετά την Πέμπτη δεν θα υπάρχει ανοχή από την κοινωνία του Βόλου, διότι δεν υπάρχουν παρένθετα πρόσωπα. Η ΕΕΑ είναι υποχρεωμένη να εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου.

Η διοίκηση της ομάδας μας, υλοποιεί τις υποσχέσεις της και κάνει αυτοκάθαρση, αν προτιμάτε. Την Δευτέρα θα καταθέσουμε τον φάκελο μας και η όλη η Ελλάδα περιμένει να χορηγηθεί πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να παραμείνουμε στην Σούπερ Λιγκ. Μια άρνηση θα σηματοδοτήσει αντιδράσεις, οι οποίες δεν ξέρω πως θα καμφθούν. Θεωρώ πως θα πρυτανεύσει η λογική και οι νόμοι.

Θέλω η ΕΠΟ να εφαρμόσει τον νόμο και να πει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει και να επιτρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου να συμμετάσχει στην Σούπερ Λιγκ. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ έχει τα κότσια να το πράξει αυτό. Η προσπάθεια συνεχίζεται και να είστε απόλυτα βέβαιοι, ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε έντιμα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε!», κατέληξε ο κύριος Χαρμάνης.

Από την πλευρά του ο κύριος Μποτσίβαλης πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιστορική ομάδα και έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μια κρίσιμη καμπή για την ομάδα μας, γυρνάμε σελίδα. Το νέο ΔΣ αποτελείται από ανθρώπους της πόλης μας. Η επιθυμία μας είναι να πραγματοποιηθεί ένα καθαρό πρωτάθλημα. Απαιτούμε από την Πολιτεία να δικαιώσει την προσπάθεια μας. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο ή μια ομάδα έχει δίκιο, πιστεύω πως το δίκιο θα αποδοθεί. Απαιτούμε να ανατραπεί το σκεπτικό της ΕΕΑ».

Για το αν ήταν ρίσκο η αγορά του Ολυμπιακού Βόλου, ο κύριος Μποτσίβαλης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είνια μια ιστορική ομάδα και έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μια κρίσιμη καμπή για την ομάδα μας, γυρνάμε σελίδα. Το νέο ΔΣ αποτελείται από ανθρώπους της πόλης μας. Η επιθυμία μας είναι να πραγματοποιηθεί ένα καθαρό πρωτάθλημα. Απαιτούμε από την Πολιτεία να δικαιώσει την προσπάθεια μας. Όταν ένα φυσικό πρόσωπο ή μια ομάδα έχει δίκιο, πιστεύω πως το δίκιο θα αποδοθεί. Απαιτούμε να ανατραπεί το σκεπτικό της ΕΕΑ».

Σχετικά με το αν η ΠΑΕ θα κινηθεί για οικονομικές αποζημιώσεις, ο κύριςο Χαρμάνης: « Η ΠΑΕ υπέστη τεράστια ηθική ζημιά αλλά και οικονομική. Υποστήκαμε οικονομική ζημιά. Σε συννενόηση με το ΔΣ θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την UEFA. Ήδη έχουμε κάνει αίτηση αναψηλάφισης της ομάδας μας».

Για τα όσα ακούγονται για προσφυγές ποδοσφαιριστών: «Γνωρίζω θέμα μόνο με τον Σανκαρέ. Όχι για Ούμπιντες ή Μόνχε. Όσα γράφονται για μεταγραφές παικτών μας δεν ισχύουν».

«Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα πάρουμε πιστοποιητικό. Ο φάκελος μας είναι καθαρός. Αν η ΕΕΑ αρνηθεί να μας χορηγήσει πιστοποιητικό, τότε η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να παραπέμψει την απόφαση στην Πειθαρχική Επιτροπή και αν η Πειθαρχική δεχτεί πως ορθά δεν πήραμε πιστοποιητικό, τότε εμείς θα πρέπει να καταφύγουμε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν δεν μας χοηργηθεί τελεσίδικα το πιστοποιητικό θα πρέπει η ΕΠΟ να καταργήσει το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο και η FIFA δεν παίζει με αυτά.... Οι παίκτες μας δεν είναι ελευθεροι. Είναι άνθρωποι ωστόσο οι οποίοι ανησυχούν. Αν μας δώσουν το στίγμα πως θέλουν να μας καθυστερήσουν περαιτέρω θα γίνει κατανοητό πως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της ομάδας μας», τοποθετήθηκε ο κύριος Χαρμάνης.

Τέλος, ο κύριος Μποτσίβαλης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Εκείνο που έχω να πως εγώ, είναι πως ο κύριος Μπέος έφτιαξε μια ομάδα η οποία ήταν η καλύτερη της επαρχίας. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε. Μπήκαμε σε διενέξεις με την Πολιτεία, κακώς βέβαια. Έχω πει σε όλο το ΔΣ πως δεν κοιτάμε πίσω. Από δω και πέρα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά θέματα. Είμαστε ανοικτοί στο να ακούμε τον κάθε άνθρωπο και παράγοντα. Θέλουμε κοντά μας τον λαό του Βόλου. Θέλουμε γεμάτο γήπεδο. Όποιος δεν έχει χρήματα, θα τον βάζουμε μέσα. Διοίκηση είναι η κοινωνία του Βόλου. Θέλω να έχω μαζί μου όλο τον Βόλο»

Θυμηθείτε την συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Μποτσίβαλη

{coveritlive}87e78bb2b6{/coveritlive}

«Διοίκησή μας είναι όλος ο Βόλος»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης