Αθανασόπουλος για ΟΦΙ: «Να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στη SL2»

Αθανασόπουλος για ΟΦΙ: «Να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στη SL2»

Συνέντευξη σε εφημερίδα της Αχαΐας παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΟΦ Ιεράπετρας, Χρήστος Αθανασόπουλος.

 

Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους τερματοφύλακες του Ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει καταγράψει 150 συμμετοχές στην Β΄ Εθνική, αγωνιζόμενος σε Πατραϊκό, Παναχαϊκή, Λάρισα, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Πανηλειακό, Καλλιθέα, Αναγέννηση Άρτας, Ηρακλή Ψαχνών και Λουφτετάρι (Αλβανία), ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την παρουσία του στον Παναιγιάλειο. 

Οι συστάσεις για τον Χρήστο Αθανασόπουλο περιττεύουν καθώς πρόκειται για ένα υπόδειγμα επαγγελματία εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, ο οποίος ακόμα και αν σπάνια μιλάει στον Τύπο, έδωσε στη «Match» μια συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί για το νέο μεγάλο «κεφάλαιο» της καριέρας του.

Ο 38χρονος κίπερ θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στην Ιεράπετρα με τα «χρώματα» του τοπικού Ο.Φ.Ι, ο οποίος θα βρεθεί και στο δρόμο της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Το… ιστορικό της μετακίνησής του

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο έμπειρος τερματοφύλακας δέχθηκε τηλεφώνημα από τους ανθρώπους του ΟΦΙ, οι οποίοι του εκδήλωσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους προς το πρόσωπο του, ώστε άμεσα να γίνει παίκτης της ομάδας. Ο Αθανασόπουλος απάντησε πως πρέπει πρώτα να μιλήσει με τη διοίκηση του Παναιγιαλείου και θα επικοινωνούσε ξανά με τους Κρητικούς ως το βράδυ εκείνης της ημέρας.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου του Αιγίου είχαν μια εγκάρδια επικοινωνία μαζί του, του τόνισαν πως είναι ελεύθερος να αποφασίσει ό,τι θέλει -δεδομένης και της αβέβαιης κατάστασης στη Γ’Εθνική- και έτσι αποφασίστηκε σε εξαιρετικό κλίμα η κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση του στην Κρήτη. Έτσι, λοιπόν, ο παίκτης από τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το βράδυ βρέθηκε στην Ιεράπετρα και ξεκίνησε προπονήσεις με τη νέα του ομάδα…

Αναλυτικά η συνέντευξη στη «matchnews»:

-Χρήστο είσαι πλέον παίκτης της Ιεράπετρας. Πως διαχειρίστηκες εκείνα τα δύσκολα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή σου;

«Η αλήθεια είναι πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Είναι τιμή που μια ομάδα της Superleague 2 με ζήτησε να ενταχθώ στο ρόστερ της, ωστόσο έπρεπε πρωτίστως να μιλήσω με τον Παναιγιάλειο για τον οποίο τρέφω τεράστιο σεβασμό. Από την στιγμή που οι άνθρωποι της ομάδας δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, έτσι και εγώ αποφάσισα να πάρω αυτή τη σημαντική απόφαση για την καριέρα μου, καθώς με όλα όσα συμβαίνουν δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος αν θα μου παρουσιαζόταν ξανά τέτοια ευκαιρία και ήθελα να απολαύσω τα τελευταία μου χρόνια στο ποδόσφαιρο σε ένα υψηλότερο επίπεδο».

-Πως πιστεύεις ότι προέκυψε αυτή η πρόταση από την Ιεράπετρα, σε παρακολουθούσαν καιρό;

«Πιστεύω πως ναι, ωστόσο έπαιξε ρόλο και το όνομα που με πολύ κόπο έχω προσπαθήσει να χτίσω αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι. Όταν αφήνεις θετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις σου κάθε χρόνο τότε αυτό θα σε οδηγήσει και κάπου. Σίγουρα ξέρω πως οι άνθρωποι της Ιεράπετρας ψάχτηκαν αρκετά για εμένα, ρώτησαν πολλούς, έκαναν την έρευνα τους και προχώρησαν».

–Σκέφτηκες πως ήταν η κατάλληλη περίοδος για αυτή τη μετακίνηση ή και με το να έμενες στον Παναιγιάλειο θα ήσουν εντάξει;

«Επειδή έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ομάδα του Παναιγιαλείου δεν μου ήταν 100% εύκολο, αλλά δεν είχα και την πολυτέλεια του χρόνου. Μπορεί ο “Αθανασόπουλος” να βρήκε ένα καλό συμβόλαιο, αλλά για σκέψου τους άλλους 4.000 ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στη Γ’ Εθνική μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Εγώ ποτέ δεν ξεχνάω από που προέρχομαι επειδή πήρα μια μεταγραφή. Ζύγισα όλα τα δεδομένα και πιστεύω πήρα τη σωστή απόφαση. Για εμένα ποτέ δεν έπαιξε ρόλο μόνο το οικονομικό, αλλά σε όσες ομάδες αγωνίστηκα ως τώρα έψαχνα πάντα το κίνητρο, έτσι έχω μάθει από μικρό παιδί, αυτή είναι η νοοτροπία μου. Έτσι λειτούργησα όταν πήγα στον Παναιγιάλειο, έτσι και τώρα».

-Τι κλίμα εισέπραξες όταν έφτασες στον ΟΦΙ και σε τι στοχεύει φέτος η ομάδα;

«Μια ήσυχη πόλη και ένα άκρως οικογενειακό κλίμα, με υποδέχθηκαν άπαντες με τον ομορφότερο τρόπο. Άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα τους, τρέχουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να οργανώσουν τα πάντα στο σύλλογο με μεράκι, έχουν εξαιρετικές υποδομές και γήπεδο και στοχεύουν σε ακόμα καλύτερα πράγματα. Ο κόσμος έχω μάθει πως βοηθάει πολύ με την παρουσία του και τους περιμένουμε πίσω με ανυπομονησία.

Όσο για τους στόχους μας, θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και να παραμείνουμε στην Superleague 2 και μακάρι και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ, να αποδείξω πως ακόμα και στα 38 μπορείς να πετάξεις».

-Αυτό το διάστημα ποιο είναι το πρόγραμμα των προπονήσεων;

«Καταρχάς κάναμε rapid τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Όσο για τις προπονήσεις πάμε συντηρητικά ως τώρα, με δουλειά στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο αερόβιο σε ένα βαθμό. Και βεβαίως ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε, κάτι ακούγεται για τις 10 Γενάρη αλλά με κάθε επιφύλαξη».

-Με την Παναχαϊκή θα γίνει καλό… ματσάρισμα πιστεύεις;

«Θεωρώ πως αν μπουν εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρόγραμμα, όλα τα ματς θα είναι… «φωτιά» και οι ομάδες θα πρέπει να «ματώνουν». Βεβαίως περιμένω δυνατά ματς και με την Παναχαϊκή».

-Θέλω και την άποψη σου για όσα βιώνει ο αθλητισμός εν μέσω πανδημίας.

«Πρέπει να καταλάβει η πολιτεία πως μπορούμε να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και πως δεν είναι ο αθλητισμός το πρόβλημα και η μεγαλύτερη εστία μετάδοσης.

Να κοιτάξουν άπαντες τους αθλητές και τις ομάδες, όπου τα νέα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο απ’ όσο νομίζουν ορισμένοι. Δεν γίνεται σε όλη την Ευρώπη να έχουμε πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και στην Ελλάδα να ζούμε αυτές τις καταστάσεις».

-Τι εντυπώσεις σου άφησε η παρουσία σου στον Παναιγιάλειο;

«Ο Παναιγιάλειος έχει ένα όνομα και μια ιστορία πολύ μεγαλύτερο από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Μια ομάδα που για 6 σερί χρόνια ήταν στη Β’ Εθνική και τώρα έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό ρόστερ με οικογενειακό κλίμα, με φιλόδοξα και ταλαντούχα παιδιά, πλαισιωμένα από έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Και που πάντα μπαίνει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα με τη νοοτροπία πως πρέπει να κοιτάζει ψηλά».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved