ΑΕΚ – Ηρακλής Ψαχνών 5-1 (photos)

ΑΕΚ – Ηρακλής Ψαχνών 5-1 (photos)

Μικρή αντίσταση βρήκε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου επικράτησε 5-1 του Ηρακλή Ψαχνών για να τη βρει το τέλος του 2014 στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου της Football League.

Δεν χρειάζονται να κάνει η ΑΕΚ φέτος για να φτάσει στην άνοδό της. Απλά τα βασικά πρέπει να γίνουν από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και να βρεθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στην πρώτη κατηγορία.

Οι παίκτες του «Κολοσσού» όμως κάνουν και λίγα παραπάνω σε κάθε ματς για να… ζεστάνουν τον κόσμο της Ένωσης ο οποίος πλέον ανυπομονεί να δει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών οι «κιτρινόμαυροι» πρόσθεσαν ακόμα μία καλή εμφάνιση για να φτάσουν στη νίκη με 5-1 και να κρατήσουν την πρώτη θέση σε όλο το 2014.

Εκπλήξεις ξανά από Δέλλα

Την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα είχε ο Τραϊανός Δέλλας στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο «Κολοσσός» συγκεκριμένα παρέταξε την Ένωση με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και αμυντικό δίδυμο τους Λαμπρόπουλο και Σαρρή. Στα άκρα ήταν οι Γροντής και Γεωργέας.

Μπροστά από την τετράδα της άμυνας ήταν οι Ανάκογλου και Τζανετόπουλος ως αμυντικά χαφ. Στην τριάδα μπροστά τους βρέθηκαν οι Ντούνης, Πλατέλλας και Μάνταλος με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης.

Ονειρικό ξεκίνημα

Αν ένας προπονητής ζητάει κάτι από τους ποδοσφαιριστές του σε αναμετρήσεις όπου είναι θεωρητικά εύκολες, είναι να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Στην περίπτωση της ΑΕΚ όμως, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα σημείωσαν δύο για να «καθαρίσουν» ουσιαστικά από το πεντάλεπτο το ματς.

Μόλις στο 3’ ο Μάνταλος βρέθηκε στα πλάγια της αντίπαλης περιοχής και με ωραία παράλληλη σέντρα βρήκε τον Μπρεσεβιτς ο οποίος άνοιξε το σκορ. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο τέρμα, ήρθε και το δεύτερο για την Ένωση. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον Ηρακλή Ψαχνών να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει με τους Κοτίτσα και Γουόρντεν. Από τη στιγμή που δεν ήρθε η μείωση του σκορ, ο «δικέφαλος»  έφτασε και σε τρίτο γκολ πριν από το ημίχρονο.

Στο 40’ ο Μπρέσεβιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά για να βρει τον Ντούνη ο οποίος με ωραία ενέργεια και πλασέ έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας γκολ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

1186059

Αγγαρεία… με πεντάρα

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, η ΑΕΚ έδειξε ένα άκρως αντίθετο πρόσωπο. Η όρεξη και το πάθος έλειπε από τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα οι οποίοι μπήκαν νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δωσουν την ευκαιρία στον Ηρακλή να μειώει το οποίο και έγινε στο 64’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράντι ο Μπακομήτρος με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-1.

Μέχρι το τέλος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την ΑΕΚ όμως, να φτάνει σε ακόμα δύο γκολ. Στο 77’ ο Μάνταλος έκανε το κόρνερ για να πάρει την πρώτη κεφαλιά ο Αραβίδης και ο Μπρέσεβιτς από κοντά να πετυχαίνει το δεύτερό του τέρμα για να γίνει το 4-1.

Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Λαμπρόπουλο στο 83’ όταν μετά από κόρνερ πήδηξε ψηλότερα από όλους και έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους σκόρερ.

Ο κορυφαίος

1186061

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ιβάν Μπρέσεβιτς στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Κροάτης επιθετικός στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα. Από εκεί και πέρα έπαιξε σωστά τη θέση του και στο 3ο γκολ είναι αυτός που δίνει την ασίστ στον Ντούνη. Στο δεύτερο μέρος, πρόσθεσε ακόμα ένα τέρμα και έτσι με δύο γκολ και μία ασίστ παίρνει δίκαια τον τίτλο του κορυφαίου

ΑΕΚ: Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61’ Ρόβας), Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Ντούνης (72’ Αραβίδης), Μπρέσεβιτς (80’ Τσεβάς).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μελίσσας, Παληγεώργος, Τσιμόντζι (80’ Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης (46’ Νάκας), Ράντι, Κοτίτσας (81’ Πολίτης), Σικαλιάς, Γουόρντεν.

ΑΕΚ – Ηρακλής Ψαχνών 5-1 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5496e4f0f30109670923034c?theme=onsports|600|700{/iframe}


Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved