Κρυστάλλης: «Να είμαι υγιής να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα»

Κρυστάλλης: «Να είμαι υγιής να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα»

Ένα από τα βασικά στελέχη του Αγροτικού Αστέρα στην περσινή πορεία για την άνοδο αλλά και την φετινή, ο Παντελής Κρυστάλλης, μίλησε για την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα αλλά και τον τρόπο να δημιουργεί ευκαιρίες.

Ο επιθετικός των «σταχυοφόρων» που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με 11 τέρματα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, για τον Αγροτικό Αστέρα και τον στόχους που έχει θέσει για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσει στο agrotikosasterasfc.gr:

Παντελή, έχεις αποδείξει ότι είσαι ικανός σκόρερ, αλλά ταυτόχρονα οι συνάδελφοι σου αναγνωρίζουν ότι είσαι και ένας επιθετικός που δουλεύει και δημιουργεί ευκαιρίες και για τους συμπαίκτες του. Τι από τα δύο είναι πιο σημαντικό για σ' ένα;

«Θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να πετυχαίνει η ομάδα το στόχο της, ο οποίος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Βέβαια, η αγωνιστική ταυτότητα του επιθετικού δημιουργείται από τα γκολ που σημειώνει. Αυτά τον αναδεικνύουν, αυτά τον καθιερώνουν και φυσικά τον κάνουν να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι εξίσου σημαντική η δημιουργία ευκαιριών και προϋποθέσεων για γκολ για τους άλλους. Για να πω την αλήθεια, προτιμώ να δημιουργήσω ένα γκολ, από το οποίο θα κερδίσουμε ένα παιχνίδι, παρά να σκοράρω εγώ, αλλά στο τέλος να είμαστε ηττημένοι».

Φέτος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, δοκιμάζονται οι ικανότητες σου σ' ένα πιο δύσκολο επίπεδο από το περσινό. Νιώθεις ότι έχεις πάλι κάτι να αποδείξεις - έστω μόνο στον εαυτό σου - σκοράροντας στα γήπεδα της Football League ΟΠΑΠ;  

«Όπως συμβαίνει για κάθε επαγγελματία σε όλους τους τομείς, καθημερινά κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας. Ίσως, στο ποδόσφαιρο η κριτική να είναι πιο έντονη, ευρύτερη και αυστηρότερη. Όταν είσαι καλός, όλοι σε θυμούνται και ασχολούνται μαζί σου και όταν δεν είσαι στα καλύτερα σου, οι υποστηρικτές σου αυτομάτως μειώνονται.
Το πρωτάθλημα της Football League είναι πολύ απαιτητικό και κατά συνέπεια, όταν πετυχαίνεις κάτι θετικό αισθάνεσαι διπλά χαρούμενος. Πρώτον, γιατί κάνεις χαρούμενους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε σ' ένα - προπονητή, διοίκηση, φιλάθλους - και δεύτερον, επειδή έχεις μία εσωτερική ικανοποίηση, νιώθοντας ότι οι κόποι σου ανταμείβονται».

Ο Αγροτικός Αστέρας δέχτηκε κριτική στις πρώτες αγωνιστικές για τις επιδόσεις του στην επίθεση - τόσο για τη δημιουργία ευκαιριών, όσο και για το σκοράρισμα. Πιστεύεις ότι ήταν δίκαιη ή ήρθε πολύ νωρίς για μία νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία;

«Στις πρώτες αγωνιστικές έπρεπε να ξεπεράσουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας ομάδες που βάσει μεταγραφών και της μέχρι τώρα πορεία τους, δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Όταν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, αναζητούν όλοι να ρίξουν κάπου τις ευθύνες και τότε πολλές φορές γίνονται άδικοι.
Προσωπικά θεωρώ ότι είχαμε ατυχία σε αρκετά από τα παιχνίδια που προηγήθηκαν. Σε καίρια χρονικά σημεία των συγκεκριμένων αναμετρήσεων απωλέσαμε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε και μην ξεχνάμε τα δοκάρια του Πλάτωνα Καρακατσάνη απέναντι στη Λάρισα και στον Πιερικό. Όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, δοκάρι και έξω έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ δοκάρι και μέσα η επίθεση είναι καταπλητική και όλα λειτουργούν άψογα».

Έχεις βάλει ένα προσωπικό στόχο για φέτος; Δηλαδή, υπάρχει στο μυαλό σου ένας αριθμός τερμάτων, τον οποίο θέλεις να φτάσεις;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους στόχους της ομάδας. Θα είμαι ευχαριστημένος, αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μία θέση στη μέση της βαθμολογίας. Για μένα κρατώ μία ευχή, να είμαι υγιής, ώστε να μπορώ να βοηθώ την ομάδα και όσα γκολ έρθουν από μένα στη συνέχεια να φέρουν χαρά και χαμόγελα στο σύλλογο».



Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved