Κούτσης: «Τα πάντα για έναν πιο φρέσκο Ολυμπιακό Βόλου»

Κούτσης: «Τα πάντα για έναν πιο φρέσκο Ολυμπιακό Βόλου»

Τιμητική για τον ίδιο χαρακτηρίζει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Θεσσαλών ο νέος προπονητής της ομάδας

Η παρουσίαση ενός Ολυμπιακού Βόλου πιο φρέσκου και πιο παραγωγικού είναι μια από τις προτεραιότητες του Γιώργου Κούτση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από την διοίκηση της ΠΑΕ, που έλαβε χώρα την Τετάρτη (19/11).

Αρχικά λοιπόν το λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρούτσικος, επισημαίνοντας: «Παρουσιάζουμε σήμερα το νέο προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, τον Γιώργο Κούτση. Έναν καταξιωμένο προπονητή, φιλόδοξο, με πολλά όνειρα. Η φιλοσοφία της διοίκησης ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του νέου μας προπονητή. Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Κούτση στην ομάδα, είναι μεγάλη χαρά που τον έχουμε κοντά μας και πιστεύω πως θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο στόχο που έχουμε θέσει».

Στη συνέχεια ο Γώργος Κούτσης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, με ειδικό βάρος στην κατηγορία και ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί είναι ιδιαίτερη τιμή, το να εργάζεται ένας προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και εύχομαι να δικαιωθούν για τις επιλογές τους. Δεν είμαι άνθρωπος ο οποίος υπόσχεται και λέει μεγάλα λόγια. Το μόνο που θέλω να υποσχεθώ σε όλους είναι ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιάζει ένα πρόσωπο, πιο παραγωγικό, καλύτερο, πιο φρέσκο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε και το αποτέλεσμα. Μέσα από προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Σχετικά με το αν υπάρχει άγχος και πίεση λόγω του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου και αν υπάρχει διαφορά το να είσαι ποδοσφαιριστής, από το να είσαι προπονητής, ανέφερε: μ«Στις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση και γι' αυτό λέγονται μεγάλες. Υπάρχουν απαιτήσεις, υπάρχουν υποχρεώσεις και πρέπει να υπάρξει και αποτέλεσμα. Ασφαλώς και έχει μεγάλη διαφορά το να είσαι ποδοσφαιριστής από το να είσαι προπονητής. Ο ποδοσφαιριστής βασίζεται στα πόδια του, ο προπονητής επιλέγει αυτόν που θα εκφράσει τη φιλοσοφία του, τη σκέψη του, το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ομάδα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Νομίζω το να είσαι προπονητής είναι πιο δύσκολο από το να είσαι ποδοσφαιριστής».

Όσο για τη γνώμη που έχει για την ομάδα και πως την είδε στην πρώτη προπόνηση, υπογράμμισε: «Πριν έρθω στον Ολυμπιακό ασφαλώς και είχα μία εικόνα, ολοκληρωμένη θα έλεγα, μέσα από τα παιχνίδια που παρακολούθησα από τον ΟΤΕ ΤV. Αυτό που έχω να πω, είναι πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό. Θα προσπαθήσουμε να το αξιολογήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να μπορέσουμε να πάρουμε από κάθε ποδοσφαιριστή το 100%. Το πώς θέλω να λειτουργώ εγώ είναι συνυφασμένο με τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα - γενικότερα - και ειδικότερα στον κόσμο. Αφενός θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και αφ' ετέρου θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλαθλοι πως η προσπάθεια θα πρέπει να είναι κοινή. Αν όλοι είμαστε μια γροθιά, διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, τότε θα πετύχουμε τον οποιοδήποτε στόχο κι αν θέσουμε».

Ερωτηθείς αν θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό η αναστολή του πρωταθλήματος, λόγω και το ότι άλλαξε προπονητή απάντησε: «Αν τελικά δεν διεξαχθούν τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου νομίζω πως θα είναι ωφέλιμο για την ομάδα. Με την έννοια ότι θα μου δοθεί περισσότερος χρόνος να δουλέψω με τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, όποτε αυτό διεξαχθεί».



Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved