Φωκικός: Προτεραιότητα στις οφειλές ο Παπαδημητρίου

Φωκικός: Προτεραιότητα στις οφειλές ο Παπαδημητρίου

Στα οικονομικά του συλλόγου της Άμφισσας και τη βοήθεια που περιμένει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο Σίμος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις οφειλές του Φωκικού σε ΙΚΑ και Εφορία αλλά και στην οικονομική βοήθεια για την οποία έχει απευθύνει πρόκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Αναλυτικά ανέφερε: ««Θέλω να είμαι συνεπής στις ημερομηνίες που έχω πει στους φιλάθλους ότι θα υπάρχουν εξελίξεις με την ομάδα. Στις 30/3 με την λήξη του πρωταθλήματος είχα καλέσει όποιο νέο σχήμα ενδιαφέρεται να μπει στο νέο Δ.Σ της ομάδας, ή ατομικά άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, κυρίως από πλευράς Άμφισσας και Φωκίδας για ευνόητους λόγους.

Στις 28/4 από το Star Λαμίας έκανα εκ νέου έκκληση και όρισα διορία τις 30/6. Σε όλο αυτό το διάστημα των 3 μηνών κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε καν να ανταλλάξουμε απόψεις για την ομάδα. Από μόνος μου προσπάθησα  να βρω επιχειρηματίες ή απλούς φιλάθλους με οικονομικές δυνατότητες να συμμετάσχουν, αλλά χωρίς να έχω αποτέλεσμα.

Σήμερα, 10/7, επανατοποθετούμαι για να ενημερώσω τους φιλάθλους της ομάδας. Καταρχήν εκτιμά ότι η φετινή θα είναι η πιο κρίσιμη χρονιά ιστορία του συλλόγου καθώς αν η ομάδα μπορέσει σε αυτό το «παράξενο» Πρωτάθλημα των 2 ομίλων με έναν ολόκληρο όμιλο να υποβιβάζεται, τότε πιθανώς  θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτοί που αποφασίζουν και θέλουν να στείλουν μια υγιή ομάδα με έναν υγιή Πρόεδρο, τότε ας το πράξουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παλιές υποχρεώσεις ΙΚΑ, εφορία  και αυτές προς τρίτους. Χωρίς να βελτιώσω αυτή την κατάσταση και να εξοφλήσω τρίτους (γιατί ΙΚΑ και Εφορία μπορεί να γίνει διακανονισμός) δεν μπορώ να προχωρήσω τη νέα χρονιά.

Δεν μπορώ να κάνω μεταγραφές και ότι υπάρχει να το ξεγράψουν. Κάποια στιγμή θα γίνει Γ.Σ ή συγκέντρωση μετόχων και φιλών για να ληφθούν αποφάσεις. Δεν είναι ακόμα ώρα και δεν θα βγει τίποτα αν το κάνω τώρα. Αυτό που προέχει είναι να απευθυνθούμε σε εταιρείες του νομού ώστε να μην πέσει το "βάρος" σε φιλάθλους που υποφέρουν από την κρίση. Πιστεύω ότι υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να βγάλουν από αδιέξοδο την ομάδα. Εγώ μέχρι να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα ακόμα θα περιμένω νέους ανθρώπους να βοηθήσουν. Και αν βρεθεί ικανό διάδοχο σχήμα να αναλάβει, πρέπει μόνο να καλύψει αυτές τις 3 υποχρεώσεις που ανέφερα προηγουμένως. Δεν είναι υψηλά τα ποσά σε σχέση με άλλες ομάδες. Εγώ δεν ζητώ ούτε ένα ευρώ».

Για το θέμα προπονητή είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι πρωταρχικός μας στόχος να βρούμε προπονητή, ειδικά  αν δεν λύσω τα προβλήματα για βιωσιμότητα της ομάδας. Σίγουρα όμως πρέπει μετά από υπόδειξη της ΕΠΟ να είναι ένας από τη λίστα που κυκλοφόρησε και να κατέχει δίπλωμα UEFA PRO. Θέλω να καθησυχάσω τους φιλάθλους πως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσω την ομάδα. Θα παλέψω με "νύχια και με δόντια" να την κατεβάσω στο Πρωτάθλημα. Η δυναμική του Φωκικού φέτος θα είναι ανάλογη με την βοήθεια που θα έχω. Μια μόνο παρένθεση θέλω να βάλω για να το αν θα συνεχίσω και αυτή είναι να μην τα καταφέρω και αυτή είναι αν βρω ανυπέρβλητα προβλήματα. Επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να ασκήσω πιέσεις σε φιλάθλους να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, αλλά θέλω εταιρείες να παρέχουν την βοήθεια στην ομάδας. Ορισμένοι, δεν αναφέρω ονόματα, που τοποθετούνται εναντίων της ομάδας και εμού κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να ζητήσουν συγνώμη από όλους τους φιλάθλους γιατί μας κάνουν κακό και σε περίπτωση που αναγκαστούμε να σταματήσουμε, θα πρέπει να ζητήσουν από όλους συγνώμη για το κακό που θα έχουν κάνει στον Φωκικό».

Για το ενδεχόμενο συνένωσης με τον Αστέρα Ιτέας: «Ξεκαθάρισα πως δεν επιθυμώ να γίνει μια ομάδα ο Φωκικός με τον Αστέρα Ιτέας. Σκέφτομαι όμως και θα πρέπει να αποφασιστεί μετά από συμβούλιο και σε συζήτηση που θα έχουμε με φιλάθλους το πώς θα μπορέσω να ενώσω τον κόσμο Άμφισσας – Ιτέας πρώτα σε κοινωνικό επίπεδο και αυτό να γίνει υπό την "σκέπη" του ποδοσφαίρου. Είμαστε φίλοι, υπάρχει αλληλοσεβασμός και κοινά συμφέρονται και θα μπορέσουν από αυτή την "αδερφοποίηση" να επωφεληθούν και οι δύο ομάδες. Είναι λυπηρό να ακούω ότι ανεβαίνουν 10 φίλαθλοι μόνο του Αστέρα για να πάνε στο γήπεδο του Φωκικού. Θέλω να ανεβαίνουν 100 και αντίστοιχα να κατεβαίνουν 100 από την Άμφισσα στην Ιτέα. Να έχουμε κοινή βοήθεια από τον κόσμο και να απευθυνθούμε ενωμένοι στις εταιρείες. Επιπλέον αν το θέλει και ο Αστέρας μπορούν άνθρωποι από εκεί να μπουν στο Δ.Σ ή το ποδοσφαιρικό τμήμα του Φωκικού. Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά στόχος μου είναι να ενωθούν οι δύο περιοχές πρώτα κοινωνικά πλην ποδοσφαίρου».



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved