Όγιος: «Τα οικονομικά προβλήματα μας επηρεάζουν όλους»

Όγιος: «Τα οικονομικά προβλήματα μας επηρεάζουν όλους»

Στους παίκτες του αποδίδει την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ηρακλή ο Αργεντινός τεχνικός

Παρά το γεγονός πως ανέλαβε τον Ηρακλή εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, που όπως τόνισε και ο ίδιος τους επηρεάζουν όλους, κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Ωστόσο ο Γκιγιέρμο Όγιος θέλησε να πιστώσει την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας στους παίκτες, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία. Επίσης, ο Αργεντινός τεχνικός με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Metrosport» μίλησε και για ενδιαφέροντά του, για την πίστη του στον Θεό, αλλά και για τα ελαττώματα και προτερήματά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερχόμενος στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή, φοβηθήκατε για την αποστολή σας, να ανεβάσετε την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα; «Όχι. Δεν με φόβισε ποτέ, γιατί πιστεύω στο Θεό και την Παναγία και πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Πάντα θέλω να σκέφτομαι θετικά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μου αρέσει να ζω».

Μας μιλάτε συνεχώς για το Θεό και την Παναγία. Συνδέετε τα πάντα με τα Θεία; «Αυτός είναι ο σωστός δρόμος, όταν είσαι θρησκευόμενος. Ευγνωμονώ το Θεό και την Παναγία για ότι μου δίνουν και τα θεωρώ ευλογία».

Τι προβλήματα συναντήσατε, όταν ήρθατε στην ομάδα; «Προσωπικά, γνώριζα ότι θα συναντούσα προβλήματα όταν θα ερχόμουν στην ομάδα, αλλά δεν πίστευα πως είναι τόσο σημαντικά, παρά μόνο τα οικονομικά. Αγωνιστικά, ο μεγάλος αριθμός παικτών ήταν πιο σοβαρό πρόβλημα για μένα, επειδή δε μπορούσα να δουλέψω σωστά».

Θεωρείτε, πως τα οικονομικά προβλήματα του Ηρακλή επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση των παικτών σας; «Ναι, σίγουρα επηρεάζουν και μάλιστα όλους. Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα και συσσωρεύονται χρέη. Εμείς όμως, πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με επιμονή και επαγγελματισμό, προκειμένου να τα ξεπεράσουμε».

Γενικά, είστε ένας άνθρωπος κοσμογυρισμένος. Ποια χώρα και τρόπος ζωής σας αρέσει περισσότερο; «Σε όλα τα μέρη υπάρχουν όμορφα πράγματα, εάν θέλεις να ανοίξεις τα μάτια σου και να τα δεις. Όμως, εάν θέλεις να βλέπεις τα αρνητικά, όπου και να είσαι θα βρεις κι εκεί αρνητικά. Επομένως, έχει να κάνει με την οπτική γωνία που βλέπεις τη ζωή. Δε μπορώ να κρύψω ότι ευγνωμονώ την Ελλάδα, και τους Έλληνες. Πάντα μου έδειχναν την αγάπη και το σεβασμό τους και για μένα αυτό είναι ανεκτίμητο».

Με τον ερχομό σας στον Γηραιό, αρχικά αμφισβητηθήκατε για την προσφορά σας. Η ομάδα άλλαζε πρόσωπο όμως, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και φτάνοντας στην τρίτη θέση. «Δεν είναι κάτι που κατάφερα εγώ, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου. Αυτό οφείλεται σε αυτούς. Επιμένω ότι με τη βοήθεια αυτών των παιδιών, μπορώ να κάνω τη δουλειά μου εγώ και να πορεύομαι για τον στόχο μου. Πάντα τους ευχαριστώ, γιατί με τον τρόπο που δουλεύουν με αφήνουν και μένα, να εργάζομαι διασκεδάζοντας».

Τί σας οδήγησε να έρθετε στον Ηρακλή, με τις δεδομένες δύσκολες συνθήκες; Είχατε άλλες προτάσεις εκείνη την περίοδο; «Είναι περίπλοκο, γιατί όταν μιλάς για πράγματα τα οποία κρύβουν ένα βάθος, πολλές φορές δε μπορείς να τα καταλάβεις. Μερικές φορές, πίστεψαν ότι είμαι τρελός. Εγώ δεν πιστεύω πως είμαι. Ο Θεός και η Παναγία, για να μου έφεραν στο δρόμο μου αυτή τη δοκιμασία, ήταν επειδή αυτήν έπρεπε να επιλέξω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω όλο και καλύτερα γιατί είμαι εδώ. Το ποδόσφαιρο κινείται συνεχώς. Μάλιστα, είχα πρόταση από Χιλή, αλλά δεν είναι η στιγμή να την μελετήσω. Ποτέ δεν έχεις κάτι χειροπιαστό, κάτι σίγουρο. Πολλά πράγματα μένουν στα λόγια και δεν υλοποιούνται στην πράξη».

Θα ήθελα να μας σκιαγραφήσετε το προφίλ σας με μερικές λέξεις. Τι θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος για την προσωπικότητά σας; «Είναι δύσκολο να μιλάω για μένα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως είμαι ένας άνθρωπος τίμιος, δίκαιος, ειλικρινής, απλός και ταπεινός. Μου αρέσει η εργατικότητα, η φιλία και το να έχω δίπλα μου άτομα που να εμπιστεύομαι. Επίσης, μου αρέσει να λέω σε κάποιον, πόσο πολύ τον αγαπάω».

Ποια θεωρείτε ελαττώματα του χαρακτήρα σας; «Ο ενθουσιασμός και τα συναισθήματά μου, είναι ελαττώματα. Για παράδειγμα, όταν βρέχει εγώ συναισθηματικά δε νιώθω καλά, γιατί σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι είναι στο δρόμο και βρέχονται. Επίσης, σκέφτομαι τα αδέσποτα σκυλιά. Κινούμαι πολύ με το συναίσθημα και καμιά φορά αυτό είναι αδυναμία, γιατί ο οργανισμός υποφέρει και κάποιοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Ακόμη, δένομαι πολύ με τους παίκτες μου».

Με τι είδους ανθρώπους δεν μπορείτε να συνεργαστείτε; «Με ψεύτες, υποκριτές, άτιμους, τεμπέληδες. Με όσους έχουν χαράξει ένα δρόμο, που εγώ δεν τον πιστεύω. Δε μπορώ να πορεύομαι, με όσους δε νιώθω τα ίδια πράγματα. Γι' αυτό σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος για τα αποδυτήρια στα οποία εργάζομαι, οι παίκτες μου έχουν πάθος και είναι τίμιοι»

Πώς περνάτε την ώρα σας, όταν δεν είστε στη δουλειά; «Τις ελεύθερές μου ώρες προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι για την δική μου εξέλιξη. Γενικώς, είμαι σπιτόγατος. Μου αρέσει να είμαι στο σπίτι και να περνάω ώρες με τα σκυλιά. Για δέκα χρόνια είχα τρία σκυλιά. Πέρυσι, έχασα ένα και πριν λίγες μέρες άλλο ένα. Είχαν πάει παντού μαζί μου, ήταν μέλη της οικογένειας και το χτύπημα δυνατό, που τα έχασα. Ακόμα, δεν το έχω ξεπεράσει. Δεν υπάρχει μέρα που να μην τα σκεφτώ και να μην συγκινηθώ. Πλέον, έχω υιοθετήσει εδώ τρία αδέσποτα σκυλιά. Όταν ήμουν στις Σέρρες είχα επτά».

Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερό σας ταλέντο; «Μου βάζεις δύσκολα... Οι αντοχές μου στο να ζω σε σκληρές καταστάσεις, επειδή πέρασα πολύ άσχημα παιδικά χρόνια και σκεφτόμουν τότε, γιατί να ζω όλα αυτά; Προέρχομαι από μία πολύ ταπεινή οικογένεια, η οποία είχε πολλά προβλήματα. Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω για ποιο λόγο πέρασα όλα αυτά, όταν ήμουν μικρός. Γιατί πλέον μπορώ να νιώθω περήφανος για τα παιδικά μου χρόνια. Έζησα στο δρόμο για αρκετό καιρό και αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρή ηλικία. Έχασα τον πατέρα μου πολύ νέο και υποφέραμε σαν οικογένεια. Παρ' όλα αυτά, οι δρόμοι που χαράξαμε μετά, με γέμισαν ευτυχία. Γι' αυτό, πάντα λέω πως όταν περνάς τέτοιες καταστάσεις και αναρωτιέσαι «Γιατί σε μένα;», είναι επειδή κάποιος θέλει να σου δείξει πόσο σε αγαπάει και θέλει το καλό σου. Στη ζωή πρέπει να μάχεσαι».

Τί αντιπαθείτε περισσότερο σε μία γυναίκα; «Εμείς πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι προερχόμαστε από μία γυναίκα και ότι είναι κάτι ιερό. Αν λοιπόν, μιλούσαμε για ένα πρότυπο γυναίκας, θα έλεγα πως η ομορφιά παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι αυτό που σου γεμίζει αρχικά το μάτι. Το θέμα είναι όμως, να μπορεί να καλύψει και την εσωτερική ομορφιά. Η γυναίκα παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή και μας κάνει να έχουμε ευχάριστες σκέψεις».

Ποιες είναι οι φοβίες σας; «Έχω πολλούς φόβους. Ένας, είναι το να μη μπορώ να ζήσω με τον τρόπο τον οποίο θα ήθελα να ζήσω. Όμως, για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να μάχεσαι καθημερινά. Επίσης, πρέπει να παλέψεις για να δείξεις ότι υπηρετείς πάντα αυτό που νιώθεις. Θα άλλαζα τον τρόπο που νιώθω τη ζωή, για ένα καλό αποτέλεσμα; Εάν φτάσει αυτή η στιγμή και αναγκαστώ για ένα αποτέλεσμα να προδώσω, αυτά που πιστεύω, αυτός είναι ο φόβος μου. Φοβάμαι και τη μοναξιά εσωτερικά».

Ο μεγαλύτερος πειρασμός για εσάς; «Κάτι το οποίο νιώθω σαν πειρασμό, είναι η βοήθειά μου προς τους άλλους. Θα μου άρεσε να κερδίσω πολλά χρήματα, για να μπορέσω όμως να βοηθήσω με τον τρόπο που θέλω».

Υπάρχει κάτι που περιμένετε πώς και πώς στο κοντινό μέλλον; «Περιμένω να εκπληρώσω τους στόχους της ομάδας. Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες φίλοι του συλλόγου το περιμένουν με τόσο μεγάλο πάθος. Θέλω να τους δώσω αυτή τη χαρά, που για μένα θα είναι μεγαλύτερη».

Πώς καταφέρατε, να δέσετε 30 διαφορετικούς ανθρώπους στα αποδυτήρια και παράλληλα, να κερδίσετε και την αγάπη του κόσμου του Ηρακλή; «Έχει να κάνει με το συναίσθημα. Εγώ έλεγα αυτά που νιώθω, χωρίς να σκεφτώ κάποια αλλαγή ή να δω ανταπόκριση. Κανείς από εμάς όμως, δεν είναι πάνω απ’ την ομάδα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στέλνουν δύο φιλάθλους στο Final 4 του Βερολίνου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved