Ηρακλής: Ουκάρ και Σιατραβάνης για το SALONICA SOCCER CUP

Ηρακλής: Ουκάρ και Σιατραβάνης για το SALONICA SOCCER CUP

Το διεθνές παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου "SALONICA SOCCER CUP", θα διεξαχθεί από τις 28 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαΐου σε συνεργασία με την «Pentagon Sports & Travel» στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, και οι Ουκάρ Κένταλ και Σάββας Σιατραβάνης του Ηρακλή μίλησαν γι’ αυτό.

Οι δύο άσοι του Ηρακλή μίλησαν στην ιστοσελίδα της ομάδας για τη σημασία της ανάπτυξης των ακαδημιών. Ο 32χρονος Γάλλος-τουρκικής καταγωγής- με παραστάσεις από Ευρώπη και ελληνικό ποδόσφαιρο και ο νεότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα σε ηλικία μόλις 16 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών γνωρίζουν καλά την μεγάλη σημασία που έχει για τον Ηρακλή και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής αλλά και η διοργάνωση του εν λόγω τουρνουά, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους νεαρούς παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο γήπεδο.

-Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου SALONICA SOCCER CUP, τι γνωρίζετε για την δουλειά που γίνεται στα “φυτώρια” του Ηρακλή;

Σιατραβάνης: «Ο Ηρακλής διαθέτει σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες με την βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Στόχος τους είναι η αξιοποίηση των ταλέντων, η ανάδειξη τους και η ενσωμάτωση τους στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή».

Ουκάρ: «Στην Ελλάδα συνήθως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία τμημάτων Υποδομών. Τα τελευταία χρόνια μόλις ξεκίνησαν δειλά-δειλά να κάνουν κάποια βήματα προόδου. Ο Ηρακλής ευτυχώς ανήκει στις εξαιρέσεις και στους πρωτοπόρους για τα ελληνικά δεδομένα. Όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών θυμάμαι πως, παρότι βρισκόμουν στις Ακαδημίες, κέρδισα τα πρώτα μου χρήματα. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μπαίνουν στο κλίμα από πολύ νωρίς διότι έτσι γνωρίζουν πως ξεκινάνε από άλλη βάση».

-Πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση;

Σιατραβάνης: «Τέτοιου είδους τουρνουά κρίνονται απαραίτητα για το παραπάνω βήμα στην εξέλιξη των Ακαδημιών».

Ουκάρ: «Φυσικά και είναι σημαντική αυτή η κίνηση. Τα τμήματα Υποδομών αποτελούν τον πιο έξυπνο και οικονομικό τρόπο για να επανδρώσει κανείς μια ομάδα».

-Ο Ηρακλής μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ταλέντα και να ανέβει ψηλά στο μέλλον;

Σιατραβάνης: «Σίγουρα μια ομάδα θα πρέπει να στηρίζεται στις Ακαδημίες της. Όλη η δουλειά πραγματοποιείται εκεί, έτσι ώστε όποιος ανέβει στην ανδρική ομάδα να είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες και απαιτήσεις του Ηρακλή και να κατανοεί πως βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας».

Ουκάρ: «Αν οι άνθρωποι του συλλόγου επενδύσουν με κάθε τρόπο και κόστος στα τμήματα Υποδομών, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει μια κακή συνήθεια,  δεν επενδύουν στους νέους, περιμένουν κατευθείαν αποτελέσματα ξεχνώντας ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας».



Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved