Παπαδημητρίου: «Φωκικός για άνοδο»

Παπαδημητρίου: «Φωκικός για άνοδο»

Ο πρόεδρος της ομάδας της Άμφισσας υποστήριξε πως στόχος για την επόμενη σεζόν είναι η άνοδος στη Super League.

Ο Σίμος Παπαδημητρία μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Amfissapress Radio κι αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο Φωκικός στο οικονομικό σκέλος αλλά και στο όνειρο που έχει για την άνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η χτεσινή (σ.σ. προχθεσινή επί του Εργοτέλη) νίκη του Φωκικού, ήταν μία ιστορική επιτυχία που τη χαρήκαμε όλοι μας. Ήταν οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας μας, ήταν και λίγο η τύχη που την θέλουμε σε ορισμένα παιχνίδια και δεν την έχουμε και όλα πήγαν καλά. Θεωρώ ότι ακόμα βαθμολογικά η ομάδα δεν έχει εξασφαλιστεί. Πρέπει να πάρουμε κάποιους βαθμούς ακόμα. Αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρό μας. Κίνητρό μας είναι να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία, και νομίζω θα το κατορθώσουμε... Πριν τον αγώνα και για πρώτη φορά φέτος μπήκα στα αποδυτήρια και τόνωσα το ηθικό των ποδοσφαιριστών μου. Τους είπα: "Αυτή η ομάδα μας έχει δυσφημήσει σε όλη την Ελλάδα λέγοντας πως πέφτουμε κάτω". Υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα με ωραία παιχνίδια μέσα στην Άμφισσα. Εγώ καλώ για μία ακόμη φορά, τον κόσμο να κατέβει στο γήπεδο να χαρεί αυτό που πρέπει να χαρούμε φέτος. Να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και αυτών των παιδιών που αξίζουν όλοι τους την συμπαράσταση όλης της Άμφισσας. Έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια φέτος και όλοι θέλουν να ανταμειφθούν, ερχόμενος ο κόσμος στο γήπεδο. Πιστεύω ότι στα υπόλοιπα πέντε εντός έδρας παιχνίδια με Απόλλων Αθηνών, Καβάλα, Ηρακλή, Λάρισα και Πανσερραϊκό θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση, διότι δεν είναι δυνατόν όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες να έχεις τη μισή κερκίδα άδεια. Ζητάω από τον κόσμο, συμπαράσταση, βοήθεια και να είναι κοντά στην ομάδα να την στηρίζει», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Φωκικού.

Όσο για το κλίμα στην ομάδα μετά τον αγώνα με τη Νικη Βόλου, απάντησε: «Η τελευταία βδομάδα μετά την ήττα από την Νίκη Βόλου, ήταν δύσκολη για όλους μας. Ειπώθηκαν και ακούστηκαν ορισμένα πράγματα, αναληθή κατ' εμέ στα οποία όλοι δώσαμε μία απάντηση. Υπήρχαν δύο επιλογές. Εγώ επέλεξα να ρίξουμε τους τόνους να συμφιλιωθούμε όλοι μας και αγαπημένοι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Μίλησα με τους παίκτες αυτή τη βδομάδα, αυτό προσπάθησα να τους περάσω, ότι εμείς σαν διοίκηση σας στηρίζουμε, εμείς σας έχουμε εμπιστοσύνη και θέλουμε όλοι μαζί να τα δώσουμε όλα στα τελευταία παιχνίδια, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Αν μας δοθεί και η ευκαιρία θα χρησιμοποιήσουμε και κάποια παιδιά από την ομάδα Νέων. Έχουμε μία θαυμάσια ομάδα νέων που αν όλα πάνε καλά θα τερματίσει στην πρώτη πεντάδα και ίσως, αν είχαμε προσέξει το καλοκαίρι λίγο περισσότερο, ίσως να τερματίζαμε και πρώτοι. Και θα ήταν μεγάλο επίτευγμα. Μην απελπιζόμαστε λοιπόν, τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται τον κόσμο η ομάδα».

Για τα οικονομικά του Φωκικού, σχολίασε: «Οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες. Εμείς δεν διαφέρουμε από τις άλλες ομάδες που λένε ότι έχουν πρόβλημα. Και μόλις ακούγεται ένα μικρό πρόβλημα για το Φωκικό, όλοι βγαίνουν και λένε... Είμαστε σαν όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας που κάθε μέρα ακούμε και ένα πρόβλημα. Τουλάχιστον εμείς τα προβλήματα τα δικά μας τα πνίγουμε μέσα μας. Προσπαθούμε να μη δείχνουμε κακή εικόνα προς τα έξω. Εμείς φέτος σαν συμβούλιο δεν έχουμε καθόλου ενοχλήσει οικονομικά τον κόσμο, παρά μόνο με το εισιτήριο κάθε αγώνα και τα εισιτήρια διαρκείας. Μάλιστα αν στα ματς δεν έχουμε φιλοξενούμενους φιλάθλους, η ομάδα "μπαίνει μέσα" περίπου χίλια ευρώ, πράγμα το οποίο έγινε και χτες με τον Εργοτέλη. Αν είναι δυνατόν η ομάδα να παίζει με τον Εργοτέλη, και να μην υπάρχει προσέλευση έτσι ώστε να πληρωθούν τα έξοδα της διαιτησίας....Σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι. Όλα αυτά θέλω να τα πω για να τα καταλάβει ο κόσμος και να μην λένε μερικοί κουβέντες που δεν στέκουν».

Ενώ για τους χορηγούς είπε: «Εδώ θα σας στεναχωρήσω. Από το σχεδιασμό που κάναμε το καλοκαίρι δυστυχώς εκτός από την S & B Βιομηχανικά Ορυκτά δεν υπάρχει κανένας άλλος χορηγός. Ακόμα και οι πινακίδες που υπάρχουν στο γήπεδο αυτή τη στιγμή, και δεν θέλω να τις βγάλω για να μην προσβάλλω κάποιους ανθρώπους, είναι από πέρσι και δεν έχουμε εισπράξει τίποτα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δυστυχώς η οικονομική συγκυρία μας πήγε πολύ πίσω και δεν υπάρχει καμία ενίσχυση. Τα μοναδικά έσοδα, είναι από τα εισιτήρια και τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, δυστυχώς».

Για τις τιμές των εισιτηρίων, ανέφερε: «Βεβαίως έτσι είναι. Ρίξαμε το εισιτήριο από τα 15 στα 12 ευρώ. Φέτος είχαμε και φθηνά διαρκείας. Τώρα δεν θέλω να πω ότι ορισμένα από αυτά είναι και απλήρωτα... Να μην προσβάλλω τον κόσμο που μας αγαπά και τον αγαπάμε. Πάντως υπάρχει μία προεδρική εντολή, στην πόρτα: Κανείς που έρχεται στο γήπεδο δεν μένει απέξω. Είτε έχει τα 12 ευρώ, είτε έχει 10, είτε έχει 5, είτε πει στα παιδιά στην πόρτα "δεν έχω σήμερα" θα μπει μέσα στο γήπεδο. Θα τον δει τον αγώνα. Αρκεί αυτό να μη γίνει σύνηθες φαινόμενο».

Σε ερώτηση για το ρόστερ της ομάδας, απάντησε: «Κάναμε πολύ καλές επιλογές. Μην ξεχνάτε ότι φέραμε στην Ελλάδα, τον καλύτερο παίκτη της κατηγορίας τον Τετέ, που τώρα είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Πλατανία, ομάδα της Α’ Εθνικής. Στεναχωριέμαι και εγώ που τον δώσαμε αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Από 01/01 θα μπορούσε να διαπραγματευτεί συμβόλαιο από μόνος του και θα τον χάναμε... Όπως δώσαμε και άλλα παιδιά, τον Καλέργη κλπ. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και τον Γενάρη κάναμε καλές επιλογές επίσης. Στον ενάμισι μήνα που απομένει, θα δείξει ο καθένας αν αξίζει να μείνει στην ομάδα. Αλλά κυρίως αν έχει το ήθος που αρμόζει στην Άμφισσα και στο Φωκικό, να αγαπήσει την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη και σε δεύτερη μοίρα να κοιτάξει το οικονομικό...».

Για τη φιλοξενία του Φωκικού επεσήμανε: «Πραγματικά η φιλοξενία του Φωκικού είναι άριστη. Εκτός από μεμονωμένα περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν. Είναι φοβερό το γεγονός ότι πολλές ομάδες μας έχουν στείλει ευχαριστήρια. Όπως για παράδειγμα τα Ψαχνά και ο Εργοτέλης. Είμαστε φιλόξενοι εδώ στην Άμφισσα, και αυτό θα συνεχιστεί. Αλλά στον αγωνιστικό χώρο, θα ισχύει πάντα το "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά", και ο Φωκικός θα προσπαθεί πάντα να κερδίζει».

Όσο για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο, τόνισε: «Ακόμα και χτες στο γήπεδο, που παρευρισκόταν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Φουσέκης, πάνω στις χαρές μας και στους πανηγυρισμούς για τη νίκη της ομάδας μας, του είπα: "Κύριε Δήμαρχε το γήπεδο το βλέπετε, είναι ένα γήπεδο είκοσι ετών και θέλει ανακατασκευή". Μου έχει πει, το έχει στο μυαλό του και θα κοιτάξει το θέμα πάρα πολύ ζεστά. Είμαι έτοιμος να του κάνω και γραπτώς τις προτάσεις μου γιατί προφορικά τις έχω ήδη κάνει. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πρέπει μετά το τέλος του πρωταθλήματος: να γίνει αποκατάσταση ζημιών στα αποδυτήρια και βασικότερο από όλα τα άλλα είναι να αλλάξει ο χλοοτάπητας. Είναι ένας τάπητας 18 ετών, αρκετά κράτησε. Συγχαρητήρια σε όσους τον συντήρησαν όλα αυτά τα χρόνια και τον κράτησαν σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι η τελευταία χρονιά που μας "βγάζει" αυτό το χόρτο. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, και περισσότερο οι αρμόδιοι δηλαδή η δημοτική μας αρχή ότι ο χλοοτάπητας χρειάζεται αλλαγή. Η δεύτερη πρόταση, βέβαια εξαρτάται από το Δήμο και τα κονδύλια, είναι να ανακατασκευαστεί όλο το γήπεδο από άκρη σε άκρη. Να γίνει ο στίβος με ταρτάν, που θα παρέχει μία καθαριότητα. Να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του γηπέδου και γενική ανακατασκευή (γκρέμισμα και από την αρχή) των αποδυτηρίων. Να γίνει μία κερκίδα στον απέναντι από την υφιστάμενη χώρο, λυόμενη ή και σταθερή, με τουαλέτες, καντίνα και όλες τις παροχές για τους φιλάθλους».

Μιλώντας για τους παλαίμαχους αλλά και τον Τάσο Μαντζώρο, υπογράμμισε: «Έχω την τιμή να είμαι παλαίμαχος της ομάδας του Φωκικού και εγώ. Γνωρίζω τι έχουν προσφέρει οι παλαίμαχοι στην ομάδα και τους θέλω δίπλα μου. Γνωρίζω ότι αρκετοί από αυτούς περνάνε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ποτέ δεν τους ζήτησα οικονομική ενίσχυση ή να πληρώσουν εισιτήριο στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι χαρά μου να τους έχω δίπλα μου στην κερκίδα, όπως για παράδειγμα είχα προχτές τον Μάκη Βακλαιδή και να μοιραζόμαστε αυτές τις ιστορικές στιγμές της ομάδας. Άλλωστε οι παλαίμαχοι γνωρίζουν καλύτερα από πολλούς, πράγματα για την ομάδα και τη λειτουργία της και μπορούν να τα μεταφέρουν και στον κόσμο του Φωκικού. Ο Τάσος δεν είναι μόνο παλαίμαχος, είναι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας. Είναι άριστη η δουλειά που κάνει. Φτάνει να σας πω ότι έχει κάνει "όνομα" στο πανελλήνιο, αφού πολλοί είναι οι πρόεδροι που με ρωτούν για αυτόν και την δουλειά του, μιας και είναι γνωστό ότι η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια έχει ελάχιστους τραυματισμούς. Κάνει τρομερή δουλειά και με τον εξοπλισμό που διαθέτει παρέχει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές, και θα συνεχίσει να το κάνει».

Αναφορικά με την πορεία της ομάδας και τη σύγκριση με την παρουσία της στη Γ’ Εθνική, τόνισε: «Νομίζω ότι πέρσι η ομάδα έκανε μεγαλύτερο άθλο από φέτος, με το να κρατηθεί στην κατηγορία. Ξέραμε πόσο δύσκολα μας πήγαν τα αποτελέσματα, και πόσο δύσκολο ήταν να κρατηθούμε λόγω του ότι εμείς δεν πήραμε τα αποτελέσματα με το Διαγόρα Ρόδου και με τον Εθνικό Αστέρα, που πήραν οι άλλες ομάδες. Ευτυχώς που το κατορθώσαμε. Φέτος κάνουμε μία καλύτερη πορεία από πέρσι, όπως ακριβώς έγινε στη Γ' Εθνική τη δεύτερη χρονιά που σταθήκαμε άνετα και έχουμε μαζέψει αρκετούς βαθμούς, που μπορούμε να έχουμε την ελπίδα αυτή. Το κρυφό μου όνειρο, είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή. Δεν βλέπω άλλες ομάδες να είναι πιο δυνατές από εμάς. Πρέπει όμως να αλλάξουν πολλά πράγματα. Το ένα είναι να υπάρξει ένας ισχυρός πυρήνας φιλάθλων που θα ακολουθεί την ομάδα και εκτός έδρας. Δεύτερο είναι το θέμα της διαιτησίας. Πιστεύω ότι οι διαιτητές δεν έχουνε πρόθεση, οι διαιτητές δεν αδικούν το Φωκικό, αλλά όμως έχουν στο μυαλό τους κάτι: βλέπουν την "μεγάλη" και τη "μικρή" ομάδα. Εκεί δυστυχώς εμείς είμαστε η μικρή ομάδα. Αν δεν γίνουμε μεγάλη ομάδα, να πάρουμε και εμείς τα σφυρίγματα... Μην ξεχνάτε είμαστε στην 31η αγωνιστική και έχουμε φωνάξει πολλές φορές για πέναλτι αλλά δεν το έχουμε πάρει... Δεν ξέρω αν είναι και ρεκόρ ίσως και παγκόσμιο, να τελειώσει το πρωτάθλημα και να μην έχουμε πάρει ένα πέναλτι, με τόσες φορές που το έχουμε ζητήσει. Όλες αυτές τις φορές είχαμε άδικο και είχαν δίκιο οι διαιτητές; Δεν θα σταθώ άλλο σε αυτό το κομμάτι. Για να κάνεις λοιπόν πρωταθλητισμό, για να μπορέσει αυτή η μικρή πόλη της Άμφισσας να ακούγεται πρέπει και στις δύσκολες στιγμές να είμαστε όλοι στο πλευρό της ομάδας. Νομίζω όμως ότι του χρόνου, σε αυτή τη Β' Εθνική που ακόμα δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται, με μια πολύ σωστή οργάνωση να μπορούμε αν υπάρχουν play off να μπορούμε να μπούμε και να διεκδικήσουμε, γιατί όχι, μία θέση για τη μεγάλη κατηγορία. Θα πρέπει όμως να αλλάξουν πολλά πράγματα».

Μιλώντας για τους οργανωμένους φίλους του συλλόγου, τους Κουδουνάδες, ανέφερε: «Οι Κουδουνάδες είναι στο πλάι μου όλο αυτό τον καιρό. Μας έχουν στηρίξει ακόμα και σε οικονομικά θέματα. Αυτά τα παιδιά είναι όλοι τους στο πλάι μου. Οι Κουδουνάδες είναι ένα "μέλος" του διοικητικού συμβουλίου. Πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου, ανταλλάσσουμε απόψεις και επειδή είναι νέα παιδιά με οράματα, μου κάνουν πάντα σωστές τοποθετήσεις και προτάσεις που αποδέχομαι και τους αφήνω "εν λευκώ" να τις διαχειριστούν. Τα παιδιά αυτά το ξέρουν πολύ καλά αυτό».

Κλείνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τα διοικητικά, τόνισε: «Αν με το καλό είμαι και πάλι στο τιμόνι της ομάδας του χρόνου, πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Χρειάζεται να μπει νέο αίμα στην ομάδα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έχω κουραστεί και με χρειάζεται η οικογένειά μου. Μου το λένε καθημερινά τα παιδιά μου. Ακόμα και τώρα ή και σε ενάμισι μήνα που τελειώνει το πρωτάθλημα, αν βρισκόταν κάποιος που θα μπορούσε να αναλάβει, είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση, Αρκεί να εξασφαλίζεται το μέλλον της ομάδα και η ορθή διαδοχή».



Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved