Football League, στατιστική και προϊστορία της 6ης αγωνιστικής

Football League, στατιστική και προϊστορία της 6ης αγωνιστικής

Εκτη στροφή αισίως για το πρωτάθλημα της Football League με δύο μεγάλα παιχνίδια σε Ριζούπολη και Σέρρες. Το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Δόξα Δράμας μοιάζει με... reunion με τις δύο ομάδες να συναντιώνται ξανά μετά από 17 χρόνια αλλά για πρώτη φορά στη Β' Εθνική.

Αντίθετα, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου είναι... παλιοί γνώριμοι από την Β' Εθνική.

Λάρισα και Εθνικός Γαζώρου τα λένε για... πρώτη φορά γενικά, ενώ Νίκη Βόλου και Καβάλα τα λένε για πρώτη φορά στη Β' Εθνική.

Τέλος, Ηρακλής Ψαχνών - Πιερικός και Φωκικός - Παναχαϊκή τα... λένε για δεύτερη σερί φορά στη Football League.

***

Απόλλων Σμύρνης - Δόξα Δράμας: Ξανασμίγουν μετά από 17 χρόνια!

APOLLVN

Μια αναμέτρηση με άρωμα από το παρελθόν θα είναι αυτή της Ριζούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Δόξα Δράμας. Οι δύο ομάδες έχουν μακρά πορεία μεταξύ τους αναμετρήσεων και πάντα σε επίπεδο Α' Εθνικής με τη διαφορά ότι η τελευταία συνάντησή τους χρονολογείται 17 ολόκληρα χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου 1995, όταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε... φιλοδωρήσει τους «Μαυραετούς» με 5-0 γκολ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση απαντάται 52 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου 1960. Η σημερινή θα είναι η πρώτη συνάντησή τους σε επίπεδο Football League, καθώς μετρούν μέχρι τώρα 20 κοινές σεζόν (40 αναμετρήσεις) στην Α' Εθνική με τη μεταξύ τους προϊστορία να είναι αξιοπρόσεκτα ισορροπημένη. Σε 40 αναμετρήσεις ο Απόλλων μετρά 15 νίκες έναντι 13 της Δόξας Δράμας με 12 ακόμα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

APO

APO1

APO2

***

Αναγέννηση Επανωμής - Αναγέννηση Γιαννιτσών: Συνονόματες και συμπορεύομενες

925882

Κοινή πορεία σε τρεις κατηγορίες έχουν οι συνονόματες, Αναγέννηση Επανωμής και Αναγέννηση Γιαννιτσών. Οι δύο ομάδες μετρούν 6 κοινές σεζόν συνολικά σε Β' (μία), Γ' (δύο) και Δ' (τρεις) Εθνική κατηγορία. Η φετινή, λοιπόν, θα είναι η δεύτερη κοινή τους σεζόν στη Football League με τις δύο ομάδες να μετρούν στην προηγούμενη (που ήταν η περυσινή) από μία εντός έδρας νίκη. Σε επίπεδο Γ' Εθνικής το «πάνω χέρι» έχει η Επανωμή με 2 νίκες έναντι μίας των Γιαννιτσών και μίας μεταξύ τους ισοπαλίας. Αντίθετα, σε επίπεδο Δ' Εθνικής η υπεροχή των Γιαννιτσών είναι συντριπτική, καθώς σε 3 κοινές σεζόν μετρούν μόνο νίκες (έξι).

anag-3ana

***

Ηρακλής Ψαχνών - Πιερικός: Φέτος σαν πέρυσι;

927258

Μία μόλις κοινή σεζόν, την περυσινή στη Football League, έχουν ο Ηρακλής Ψαχνών και ο Πιερικός με την κάθε ομάδα να έχει επιτύχει από μία εντός έδρας νίκη.

 PSAXNA

***

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου: Συχνά και ισορροπημένα

761727

Πλούσια προϊστορία σε τρεις κατηγορίες έχουν ο Πανσερραϊκός και ο Ολυμπιακός Βόλου που έχουν συναντηθεί επτά σεζόν (14 αναμετρήσεις) στην Α' Εθνική, έξι σεζόν (12 αναμετρήσεις) στη Β' Εθνική και 1 (2 αναμετρήσεις) στη Γ' Εθνική κατηγορία. Στην Α' Εθνική ο Πανσερραϊκός μετράει έξι νίκες έναντι 4 του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Αντίθετα, απόλυτα ισορροπημένη είναι η προϊστορία τους σε Β' Εθνιική όπου έχουν από 6 νίκες (και καμία ισοπαλία) και σε Γ΄ Εθνική όπου έχουν από μία νίκη.

VOL-PAN

VOL-PAN1

Αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο ομάδες έχουν πλούσια προϊστορία και το χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός Βόλου είχε συγχωνευτεί με την Κασσάνδρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου ως ΑΣΚ μετρά 10 αναμετρήσεις (5 σεζόν) με τον Πανσερραϊκό στη Β' Εθνική πάντα, με τα «Λιοντάρια» να έχουν 4 νίκες έναντι δύο της ομάδας της Μαγνησίας με 4 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

ASK-SERRES

***

Καλλιθέα - Παναιτωλικός: Θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα

771931

Η φετινή είναι η έκτη σεζόν που Παναιτωλικός και Καλλιθέα αναμετρώνται σε επίπεδο Β' Εθνικής κατηγορίας. Στις πέντε προηγούμενες (10 αναμετρήσεις) η Καλλιθέα έχει το προβάδισμα με 4 νίκες έναντι 2 της ομάδας του Αγρινίου με 4 ακόμα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Αντίθετα, στις 3 κοινές σεζόν τους (6 αναμετρήσεις) στη Γ' Εθνική είναι ο Παναιτωλικός που έχει το προβάδισμα με 2 νίκες έναντι καμίας της Καλλιθέας, ενώ 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

AGRI-KALL

***

Λάρισα - Εθνικός Γαζώρου: Πρώτη τους φορά...

927604

Πρώτη φορά θα συναντηθούν σήμερα στο AEL FC Arena η Λάρισα και ο Εθνικός Γαζώρου που δεν έχει τύχει να αναμετρηθούν μεταξύ τους ούτε καν στο κύπελλο.

***

Νίκη Βόλου - Καβάλα: Kαβάλα στ' άλογο

925674

Μοιάζει εξαιρετικά περίεργο κι όμως Καβάλα και Νίκη Βόλου αν και θα περίμενε κανείς να έχουν πλούσια προϊστορία, έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές μεταξύ τους τη σεζόν 2007-2008 σε επίπεδο Γ' Εθνικής, με την Καβάλα να παίρνει και τα δύο ματς, μέσα - έξω.

NIKI-KAV

***

Φωκικός - Παναχαϊκή: Θέλει την πρώτη νίκη

880924

Μόλις πέρυσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Φωκικός με την Παναχαϊκή και πάλι στο πλαίσιο της Football League, με τους Αχαιούς να κερδίζουν και τα δύο παιχνίδια, τόσο στην Αμφισσα, όσο και στην Πάτρα.

FWK-PANAX

***

Θρασύβουλος - Βύζας Μεγάρων: Ο Θρασύβουλος το «πάνω χέρι»

850613

Τέσσερις κοινές σεζόν, τρεις στη Γ' και μία στη Β' Εθνική μετρούν η ομάδα της Φυλής και η ομάδα των Μεγάρων με το Θρασύβουλο να έχει συντριπτική υπεροχή. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Φυλής σε 6 αναμετρήσεις στη Γ' Εθνική έχει 5 νίκες έναντι καμίας του Βύζαντα και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο, ενώ στη Β' Εθνική, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι ο Θρασύβουλος έχει μια εντός έδρας νίκη και μία εκτός έδρας ισοπαλία.

VYZ-8RAS

***

Θυμηθείτε επίσης την προϊστορία του αγώνα Εργοτέλη - Ηρακλή που έπαιξαν χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την νίκη του «Γηραιού» στο Παγκρήτιο διατηρήθηκε για μία ακόμα σεζόν η παράδοση που θέλει την ισοπαλία να... αγνοείται μεταξύ των δύο ομάδων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Ηράκλειο.

***



Κώστας Σλούκας: «Το μεγάλο όνειρο μπροστά μας»
Κώστας Σλούκας: «Το μεγάλο όνειρο μπροστά μας»
Ξεκάθαρος ο Πογιέτ, δεν έδωσε καμία πιθανότητα παραμονής στην Εθνική ομάδα
Ξεκάθαρος ο Πογιέτ, δεν έδωσε καμία πιθανότητα παραμονής στην Εθνική ομάδα
Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved