Football League, στατιστική και προϊστορία της 3ης αγωνιστικής

Football League, στατιστική και προϊστορία της 3ης αγωνιστικής

Τρίτη... στροφή του φετινού «μαραθωνίου» της Football League και η... αναζήτηση της προϊστορίας των ομάδων έχει να μας πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οπως για παράδειγμα ότι τέσσερις από τους «μονομάχους» της συγκεκριμένης αγωνιστικής δεν τα είχαν... πει ποτέ μεταξύ τους στο παρελθόν, ούτε καν σε αγώνα κυπέλλου. Η αρχή έγινε χθες (6/10) με τον αγώνα της Εύβοιας, ανάμεσα στα Ψαχνά και τον Εργοτέλη που ήταν ο πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων, αφού δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν σε οποιαδήποτε κατηγορία. Επομένως, η νίκη (1-0) των Κρητικών επί του Ηρακλή Ψαχνών θα γραφεί στα στατιστικά ως η πρώτη επίσημη νίκη, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση, μεταξύ των δύο συλλόγων.

Σειρά παίρνει σήμερα (7/10) η αναμέτρηση του Εθνικού Γαζώρου με την Καβάλα που επίσης ουδέποτε συναντήθηκαν μεταξύ τους στο παρελθόν σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Επανωμή - Καλλιθέα και Γιαννιτσά - Λάρισα τα... λένε για δεύτερη σεζόν μεταξύ τους στην Football League, αφού δεν έχουν... συναπαντηθεί στο παρελθόν, ενώ Νίκη Βόλου και Πιερικός συναντώνται για 2η επίσης φορά στην B' Εθνική, έχοντας όμως καταγεγραμμένη πλούσια προϊστορία μεταξύ τους στην Α΄Εθνική.

Για πρώτη φορά θα συναντηθούν στην Β' Εθνική και ο Ηρακλής με το Θρασύβουλο που έχουν βρεθεί ξανά μαζί στην Α' Εθνική, ενώ Ολυμπιακός Βόλου και Φωκικός έχουν αναμετρηθεί  ξανά σε Γ' και Δ' Εθνική και η φετινή είναι η πρώτη τους συνάντηση στη Β'.

Παναιτωλικός και Βύζας έχουν συγκρουστεί μόνο στη Γ' Εθνική, επομένως και γι' αυτούς η σημερινή είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην κατηγορία, ενώ Καλλονή και Παναχαϊκή μετρούν 4 μεταξύ τους συναντήσεις, όλες την περυσινή σεζόν στη Β' Εθνική, με τις δύο να αφορούν τα μπαράζ ανόδου.

Την πιο πιο πλούσια μεταξύ τους προϊστορία έχουν τέλος οι δύο αυριανοί (8/10) μονομάχοι με την αναμέτρηση των οποίων πέφτει και η αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας και τον Πανσεραϊκό που συναντώνται για 4η αφορά στη Β' Εθνική, μετρώντας ήδη 11 κοινές σεζόν συνολικά σε Α' και Β' κατηγορία.

Αναγέννηση Επανωμής - Καλλιθέα: ΚΑΙ νίκη ΚΑΙ... over!

KAL-EPAN copy

Mόλις μία σεζόν συναντηθεί οι δρόμοι της Καλλιθέας και της Αναγέννησης Επανωμής κι αυτή είναι η περυσινή στη Β' Εθνική. Η Καλλιθέα έχει κερδίσει, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας την αντίπαλό της και το ιδιαίτερο χαρακτηρστικό των δύο νικών της είναι τα μεγάλα σκορ.

KALL-

***

Αναγέννηση Γιανιτσών - Λάρισα: Της έχει πάρει τον... αέρα

GIAN-LAR

Μία σεζόν, την περυσινή, έχουν συναντηθεί στη Football League Αναγέννηση Γιαννιτσών και Λάρισα με τους «βυσσινί» να έχουν κερδίσει σε αμφότερες τις αναμετρήσεις.

LAR-GIAN

***

Πιερικός - Νίκη Βόλου: Η απόλυτη μοιρασιά

PIERIKOS

Tέσσερις σεζόν (8 αναμετρήσεις) έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι στην Α' Εθνική, ο Πιερικός και η Νίκη Βόλου και άλλη μία (δύο αναμετρήσεις) στην Β' Εθνική, με κύριο χαρακτηριστικό αυτών των συναντήσεων ότι έχουν μοιράσει τα πάντα! Μετρούν στις συναντήσεις τους στην Α' Εθνική από 4 νίκες, ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Αντίστοιχα, στη Β' Εθνική έχουν από μία νίκη. Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως όλες τις νίκες τους τις έχουν επιτύχει εντός έδρας. Καμία απ' τις δύο ομάδες δεν έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα της αντιπάλου της. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς αν θα διατηρηθεί αυτή η παράδοση. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και 5 φορές για το κύπελλο. Εκεί, βέβαια η υπεροχή της ομάδας της Κατερίνης είναι συντριπτική, καθώς μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

NIK-PIER

***

Ολυμπιακός Βόλου - Φωκικός: Γράφουν ιστορία στη Football League

OLY-VOL

Δύο σεζόν έχουν αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Φωκικός κι αυτές για την Γ' και τη Δ' Εθνική. Η φετινή θα είναι η πρώτη συνάντησή τους για τη Β' Εθνική, οπότε σε κάθε περίπτωση γράφουν ιστορία. Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους στη Δ' Εθνική ήταν μοιρασμένες, καθώς μετρούν από μία νίκη (η κάθε ομάδα στην έδρα της). Στη Γ' Εθνική αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρει μια νίκη μέσα στην Αμφισσα, ενώ έχει παραχωρήσει στο Φωκικό μια ισοπαλία στο Βόλο.

OL-VOL

***

Ηρακλής - Θρασύβουλος: Συνάντηση από τα «μεγάλα σαλόνια»

HRA-8RAS2

Δυο φορές (μία σεζόν) έχουν συναντηθεί ο Ηρακλής με τον Θρασύβουλο κι αυτές στο πλαίσιο της «μεγάλης κατηγορίας» όταν και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στην Α' Εθνική. Δεν υπάρχει νίκη σε μεταξύ τους αγώνα, αφού τόσο το ματς του πρώτου γύρου όσο και αυτό του δεύτερου της σεζόν 2008-2009 είχαν λήξει ισόπαλα...

HRA-8RAS1

***

Παναιτωλικός - Βύζας Μεγάρων: Οι αριθμοί «δείχνουν» Αγρίνιο

PANAIT

Εξι φορές (3 σεζόν) όλες για τη Γ' Εθνική, έχουν συναντηθεί ο Παναιτωλικός με τον Βύζαντα Μεγάρων. Οι Αγρινιώτες μετρούν τρεις νίκες, έναντι δύο των Μεγαριτών, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Παράλληλα, η μία από τις νίκες του Παναιτωλικού έχει επιτευχθεί εκτός έδρας. Η σημερινή θα είναι η πρώτη αναμέτρησή τους για τη Football League.

PANAIVY

***

Καλλονή - Παναχαϊκή: H... κοινή ζωή τους στη Football League

896509

Δύο φορές (πέρυσι) έχουν αναμετρηθεί στην ιστορία τους για το πρωτάθλημα η Καλλονή και η Παναχαϊκή κι αυτές είναι στο πλαίσιο της Football League. Στη συνέχεια, αγωνίστηκαν άλλες δύο φορές για τα play off. Η Παναχαϊκή κέρδισε εκτός έδρας πέρυσι, ενώ εντός παραχώρησε ισοπαλία στην ομάδα της Μυτιλήνης. Στα μπαράζ οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη.

KAL-PAN

***

Εθνικός Γαζώρου - Καβάλα: Η παρθενική αναμέτρηση

772225 copy

Πρώτη επίσημη αναμέτρηση η σημερινή ανάμεσα σε Εθνικό Γαζώρου και Καβάλα που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, γεγονός φυσιολογικό, αφού βρίσκονταν σε διαφορετικές κατηγορίες.

***

Δόξα Δράμας - Πανσερραϊκός: Εχουν πλούσιο... παρελθόν...

SER-DO3

Η πιο πλούσια προϊστορία της αγωνιστικής είναι αυτή ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκό που μετρούν 8 κοινές σεζόν στην Α' Εθνική και άλλες 3 στη Β'. Η Δόξα έχει το... πάνω χέρι στην «μεγάλη» κατηγορία, όπου μετρά 6 νίκες έναντι 4 της ομάδας των Σερρών με 6 ακόμα ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Στις 6 μεταξύ τους αναμετρήσεις στη Β' Εθνική τα πράγματα είναι μοιρασμένα, καθώς έχουν από 2 νίκες, ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

DO-SER



Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved