Football League, στατιστική και προϊστορία της 2ης αγωνιστικής

Football League, στατιστική και προϊστορία της 2ης αγωνιστικής

To φετινό απρόβλεπτο, μακρύ και πιθανότατα συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League παρουσιάζει ενδιαφέρον και από πλευράς προϊστορίας και στατιστικής. Κι αυτό γιατί απαρτίζεται από ομάδες που είτε έχουν πολλά χρόνια να συναντηθούν μεταξύ τους, είτε συναντιούνται σε διαφορετική κατηγορία απ’ ό,τι… συνήθιζαν, είτε δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Το Onsports καταγράφει την προϊστορία των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής της Football League:

Εργοτέλης – Δόξα Δράμας: Mόνο μια χρονιά…

ERGO1

Μόλις μία σεζόν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο κρητικός σύλλογος και οι «Μαυραετοί» κι αυτό συνέβη πέρυσι που έπαιζαν αμφότεροι στην Super League. Τα προηγούμενα χρόνια όταν η ιστορική ομάδα της Δράμας αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική ο Εργοτέλης έπαιζε σε υποδεέστερες κατηγορίες και αντίστροφα όταν εκείνος την τελευταία πενταετία αγωνιζόταν στη μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία, η Δόξα περιπλανιόταν ανάμεσα σε Β’ και Γ’ Εθνική. Η προϊστορία λοιπόν των μόλις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων δίνει το «πάνω χέρι» στον Εργοτέλη. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε 2-1 στο Ηράκλειο, ενώ πήρε το «Χ» (1-1) στο Καυτανζόγλειο, έδρα που χρησιμοποίησε πέρυσι η Δόξα Δράμας.

eeerg copy

Καλλιθέα - Πανσερραϊκός: Δεν χάνει στο «Ελ Πάσο»

SERR

Ολες οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην αθηναϊκή ομάδα και τους Σερραίους αφορούν την Β’ Εθνική, αφού δεν έχουν συναντηθεί σε άλλη κατηγορία. Συνολικά έχουν παίξει 16 φορές μεταξύ τους με την Καλλιθέα να έχει 5 νίκες και 4 ήττες, ενώ 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Ως γηπεδούχος η αθηναϊκή ομάδα μετράει 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (τη σεζόν 2006-2007, 1-2).

ssser-kal

Λάρισα – Αναγέννηση Επανομής: Όπως… πέρυσι

LAR

«Ασυνήθιστη» είναι η ΑΕΛ να αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες, γι’ αυτό και έχει συναντηθεί μόλις μία φορά με την ομάδα της Επανομής, την περυσινή σεζόν. Στο ΑΕL FC Arena συνέτριψε την αντίπαλό της 5-2, ενώ στην Επανομή ηττήθηκε με 1-0. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και μία φορά στο κύπελλο Ελλάδος, στις 24 Ιανουαρίου 1974 και οι Θεσσαλοί είχαν προκριθεί με δυο νίκες (3-0 εντός, 2-0 εκτός).

lllar-epan

Nίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης: Ξανασμίγουν μετά από 7 χρόνια

NIK-APO

Δύο ιστορικές ομάδες που έχουν συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν τόσο σε Α’ όσο και σε Β’ Εθνική. Στη Β’ Εθνική έχουν βρεθεί μαζί δύο σεζόν. Συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 12 Μαρτίου 2005 (ο Απόλλων είχε κερδίσει 1-0), στο πλαίσιο της Β΄ Εθνικής, εκεί που θα τα… ξαναπούν και σήμερα. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 14 φορές σε Α’ (10) και Β’ (4), με την προϊστορία να είναι απόλυτα μοιρασμένη, καθώς έχουν από 5 νίκες, ενώ 4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Ειδικότερα ως γηπεδούχος η Νίκη έχει στην Α’ Εθνική 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ στη Β’ Εθνική έχει 2 νίκες.

nnnik-apo

Φωκικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών: Η απόλυτη ισορροπία

FWKI

Δέκα φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν η ομάδα της Αμφισσας με αυτή των Γιαννιτσών και έχουν μοιράσει τα… πάντα! Συνολικά έχουν συναντηθεί μία σεζόν στην Β’ Εθνική (από μία νίκη) και 4 φορές στη Γ’ Εθνική (από 3 ήττες, ενώ 2 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα). Η περυσινή (2011-2012) ήταν μόλις η πρώτη σεζόν που τέθηκαν αντίπαλοι στην Β’ Εθνική με την κάθε μια να κερδίζει στην έδρα της… αντιπάλου της. Η Αναγέννηση κέρδισε 1-0 στην Αμφισσα (13/11/11) και ο Φωκικός της το… ανταπέδωσε με το ίδιο ακριβώς σκορ στα Γιαννιτσά (18/03/12).

fffff

Θρασύβουλος – Πιερικός: Θρασύβουλος με… θράσος

8RAS

Οκτώ φορές (4 σεζόν) έχουν συναντηθεί η ομάδα της Κατερίνης με αυτή της Φυλής και όλες οι αναμετρήσεις αφορούν την Β΄ Εθνική. Ο Θρασύβουλος συνολικά έχει το «πάνω χέρι», καθώς μετρά 4 νίκες και 2 ήττες, ενώ 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στη Φυλή, ως γηπεδούχος, μετρά 2 νίκες έναντι μίας του Πιερικού με ένα παιχνίδι να έχει λήξει ισόπαλο.

888ras-pier

Βύζας Μεγάρων – Ολυμπιακός Βόλου: Χρόνια και… ζαμάνια

VYZAS

Στο μακρινό παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου 1970 έχει καταγραφεί η τελευταία αναμέτρηση πρωταθλήματος της ομάδας των Μεγάρων με την αντίστοιχη του Βόλου με τον Βύζαντα να έχει πετύχει θριαμβευτική νίκη με 5-1. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική, αφού οι προηγούμενες 4 αναμετρήσεις τους (δύο σεζόν) είχαν γίνει στο πλαίσιο της «μεγάλης» κατηγορίας. Εχουν δε απόλυτη ισορροπία στους αριθμούς με την ισοπαλία να αγνοείται και την κάθε μία να έχει κερδίσει στην έδρα της.

VYZS copy

Καβάλα – Παναιτωλικός: Aπ’ όλα έχει ο… μπαξές

KAV

Και στις τρεις κατηγορίες έχουν συναντηθεί η Καβάλα και ο Παναιτωλικός που μετρούν συνολικά 10 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα. Εχουν συναντηθεί δύο φορές στην Α’ Εθνική, τέσσερις στη Β’ και άλλες τόσες στη Γ’. Συνολικά η ομάδα της Μακεδονίας έχει το «πάνω χέρι» έχοντας το απόλυτο των 4 νικών στη Γ’ Εθνική, μετρώντας 1 νίκη και 1 ισοπαλία στην Α’, ενώ στη Β’ όπου θα συναντηθεί σήμερα με τους Αγρινιώτες για πρώτη φορά μετά από τις 17 Ιανουαρίου 2001 (με γηπεδούχο τότε τον Παναιτωλικό που κέρδισε 2-1) μετράει 2 νίκες και 2 ήττες.

kkkav-panaitl

Eθνικός Γαζώρου – Kαλλονή: Σήμερα γράφουν ιστορία (στη… στατιστική)

KALL

Η 3η Οκτωβρίου 2012 θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη επίσημη σναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα των Σερρών και την ομάδα της Λέσβου. Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί μεταξύ τους ούτε στο… Κύπελλο. Είχαν κοινή πορεία στη Δ’ Εθνική (ο Εθνικός από το 2007-2011 και η Καλλονή από το 2008-2010) αλλά έπαιζαν σε διαφορετικό όμιλο. Τη σεζόν 2011-2012 ο Εθνικός Γαζώρου έπαιζε στη Γ’ Εθνική απ’ όπου κέρδισε το εισιτήριο ανόδου. Από την άλλη, η Καλλονή τη σεζόν 2010-2011 ήταν στη Γ’ Εθνική και τη σεζόν 2011-2012 στη Β’.



Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved