Πηλαδάκης: «Αρκετά! Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο»

Πηλαδάκης: «Αρκετά! Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο»

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης εξέφρασε την πρόθεση να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και τόνισε ότι οι «βυσσινί» είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν με ποινή αφαίρεσης βαθμών στο πρωτάθλημα.

Ο Πηλαδάκης έδωσε συνέντευξη στη «Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8» και προανήγγειλε ότι η ΑΕΛ στο νέο πρωτάθλημα είναι πιθανό να ξεκινήσει με μείον βαθμούς ελέω των προσφυγών Μακίνουα και Κανόμπιο!

Χαρακτήρισε «πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο» τονίζοντας πως «έπρεπε κάποια στιγμή να επέμβει ένας εισαγγελέας», ενώ τα απέδωσε όλα αυτά σε «αυτή τη λέξη «αυτοδιοίκητο» την έχετε ακούσει;» που όπως είπε χαρακτηριστικά «τη μια χρονιά βολεύει, την άλλη δεν βολεύει...». Μάλιστα απέδωσε την απουσία του από τα ΔΣ της Β’ Εθνικής στο γεγονός πως επρόκειτο για «συμβούλιο που είναι προαποφασισμένα πράγματα».

Όπως τόνισε ο Κώστας Πηλαδάκης όλα τον έχουν φτάσει στο σημείο που «δεν έχω καμία διάθεση να παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου» ένα χώρο μάλιστα το οποίο χαρακτήρισε «σάπιο». Παράλληλα ερωτώμενος αν σκέφτεται να παραδώσει τις μετοχές απάντησε «βεβαίως» ενώ τόνισε πως «δεν πρόκειται να θυσιάσω περισσότερα πράγματα στη ζωή μου. Αρκετά!», καθώς όπως είπε «σε αυτή τη φάση όμως όταν βλέπω ότι συμβαίνουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχω λόγο... τι να κάνω πια; Τον Δον-Κιχώτη τώρα; Τον έκανα εννιά χρόνια τον Δον-Κιχώτη και είδατε πως την πληρώσαμε...».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης:

Ένα σχόλιο για όσα συνέβησαν φέτος με την αναδιάρθωση-αποκατάσταση την οποία ο κ. Πανόπουλος χαρακτήρισε «ολίγον έγγυο»...

«Παρόλο που συμφωνώ σε πολλά πράγματα με τον κ. Πανόπουλο και έχει και μια σταθερή γραμμή όλα αυτά τα χρόνια στις τοποθετήσεις του, ανεξαρτήτως συμφωνιών ή διαφωνιών μαζί του, εγώ θεωρώ ότι καθόλου «ολίγον» δεν ήταν «έγκυος», συνεχίζει και συντελείται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση η οποία ξεκίνησε από την προ προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν με τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, για τις διαιτησίες, που μας λέγανε γραφικούς όλους και εμάς και εσάς, στη συνέχεια βγήκαν οι συνομιλίες στον «αέρα» και αποδείχθηκε πως οι μόνοι που δεν ήταν γραφικοί ήμασταν εμείς, βγήκε αυτή η περιβόητη απόφαση περί υποβιβασμού των ομάδων, η οποία ήταν και σωστή, πράγμα το οποίο συμβαίνει τώρα μετά από δυο σεζόν να παίξουν αυτές οι δυο ομάδες παράτυπα, κατά τη δική μου εκτίμηση, στη Β΄ Εθνική.

Πάλι κλείσανε όλοι τα αυτιά τους και τα μάτια τους... δε συνέβη τίποτα έβγαλαν την τιμωρία των -8 και -10, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες βγήκε πέρυσι αυτή η περιβόητη απόφαση περί αναδιάρθρωσης της κατηγορίας... σύσσωμη η ΕΠΟ και το Νομικό Συμβούλιο πέρυσι γνωμάτευσαν ότι απαγορεύει ο ΚΑΠ την αναδιάρθρωση και φέτος ξαφνικά ξέχασαν τις γνωματεύσεις και αποφάσισαν ότι γίνεται η αναδιάρθρωση... δεν υπάρχει ΚΑΠ φέτος. Όλα αυτά λοιπόν που συντελούνται, κατ’ εμέ σχεδόν εγκλήματα, έπρεπε κάποια στιγμή να επέμβει ένας εισαγγελέας. Είναι πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι πρωτάκουστα... Δευτέρα αποφασίζουμε έτσι, Τετάρτη αποφασίζουμε αλλιώς, την Παρασκευή μένει ο Αστέρας, τη Δευτέρα πέφτει η Λάρισα, αλλάζει η τιμωρία των ομάδων, εφευρίσκονται οι αποφάσεις των -8 και -10 και δε μιλάει κανένας. Η δική μου φωνή προφανώς, την οποία ακούτε συχνά σε αυτό τον τόνο να διαμαρτύρεται για όλα αυτά, δεν είναι αρκετή αλλά δε βλέπω να ιδρώνει κανένας. Δε βλέπω να ιδρώνει κανείς στην πόλη... οι πολιτικοί... όλοι αυτοί που πιθανώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν... Έγινε ολόκληρος ντόρος ότι γίνεται όλη αυτή η ιστορία για να πάρουν με το μέρος τους κατοίκους του Βόλου και της Καβάλας, γιατί στην Λάρισα δε ψηφίζουν;».

Μπορεί η ΑΕΛ για αυτό που συμβαίνει φέτος θα μπορούσε να αντιδράσει περισσότερο; Θα μπορούσε ακόμα να το φτάσει στα άκρα;

«Αυτές είναι κουβέντες που εμένα δεν με εκφράζουν. Υπάρχουν νόμοι που Δευτέρα ισχύουν και Τετάρτη τους αλλάζουν και μετά δεν ισχύουν και δεν υπάρχει ένας να πει κάτι... ένας! Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, γιατί έχει πολλά προβλήματα, το ίδιο όμως ισχύει και για μένα. Εγώ τα τελευταία δυο χρόνια εξαιτίας της ΑΕΛ έχω ξενιτευτεί, το καταλαβαίνετε αυτό που σας λέω; Τις τελευταίες 90 μέρες βρίσκομαι 50 μέρες στο εξωτερικό κι άλλοι παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά και ξεμπερδεύουν χωρίς χρέη. Πού ακούστηκε αυτό;».

Θα μπορούσε η ΑΕΛ να κάνει ένσταση σε κάθε παιχνίδι για αντικανονική συμμετοχή ή κάτι τέτοιο;

«Αυτή τη λέξη «αυτοδιοίκητο» την έχετε ακούσει; Ποιό αυτοδιοίκητο; Τη μια χρονιά βολεύει, την άλλη δεν βολεύει... Το σκάνδαλο με τους ποδοσφαιριστές το ξέρετε; Πού συμμετέχει και ο ΠΣΑΠ και όλοι αυτοί... Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που ενώ έχουμε εναρμονιστεί σε όλα με τη FIFA και την UEFA εκτός από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...»

Να εξηγήσετε λίγο τι εννοείτε...

«Ότι ένας ποδοσφαιριστής όταν φεύγει από μια ομάδα δεν εισπράττει τα δεδουλευμένα του, εισπράττει το σύνολο του συμβολαίου του και σε κάποιες περιπτώσεις επί δυο, πηγαίνει και σε άλλη ομάδα και εισπράττει διπλά λεφτά. Αν καθυστερήσουμε έστω και μια μέρα... προσφεύγει και το διεκδικεί όλο το συμβόλαιο και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επί δυο. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη... Οι ποδοσφαιριστές, ειδικά οι ξένοι, μας «εκβιάζουν» μετά ενώ έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους. Οι ομάδες καταστρέφονται, δεν υπάρχουν λεφτά να ζήσουμε και κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει διπλάσια και τριπλάσια».

Το ζήτημα Μακίνουα και Κανόμπιο είναι τόσο σοβαρό αυτή τη στιγμή που η ΑΕΛ κινδυνεύει να μπει στο πρωτάθλημα με μείον βαθμούς;

«Βεβαίως και είναι σοβαρό. Σοβαρότατο! Δεν υπάρχει καμία μηχανή να «κόβουμε» χρήματα. Πέρυσι και φέτος οι χορηγίες είναι μηδέν! Τα διαρκείας όσος κόσμος μπορεί να βοηθήσει το κάνει αλλά υπάρχει πτώση 90%. Από που θα καλυφθούν αυτές οι υπερβολικές αποφάσεις; Για να μην πω οτιδήποτε άλλο... Γιατί η Ελλάδα δεν έχει εναρμονιστεί στο θέμα των ποδοσφαιριστών και των συμβολαίων; Κάποιος εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται για όσο δουλεύει. Αλλιώς προβλέπει και ο νόμος κάποια λογική αποζημίωση.

Διπλάσιο συμβόλαιο, τριπλάσιο συμβόλαιο μέχρι τη λήξη και να εισπράττει κι από άλλη ομάδα; Το να μείνει άνεργος καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια αποζημίωση. Μα είναι ποτέ δυνατόν να εισπράττει δυο συμβόλαια; Μόνο στην Ελλάδα! Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε μια χώρα που καταστρέφεται ... και έχουμε υποστεί εκβιασμό παικτών που τώρα κάνουν διακοπές στην Ουρουγουάη; Κι όπου βρίσκεται ο άλλος...; Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα επειδή θέλω να καταλάβετε. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που ο ένας αποφάσισε να κάνει τον Ιανουάριο εγχείριση κοιλιακών στην πιο κρίσιμη στιγμή της ομάδας του και έλειψε τις οκτώ πιο σημαντικές αγωνιστικές και διεκδίκησε όχι τα δεδουλευμένα του αλλά συμβόλαιο μέχρι τη λήξη του.

Ο δε Μακίνουα έφευγε και γυρνούσε όποτε ήθελε. Η ομάδα η μοναδική «άμυνα» που έχει σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι το 15% του συμβολαίου, το καταλαβαίνετε; Εγώ έναν ποδοσφαιριστή που φεύγει και έρχεται όποτε γουστάρει έχω δυο επιλογές ή να καταγγείλω το συμβόλαιο του με πιθανότητες να το κερδίσω αυτό ή να του βάλω μάξιμουμ το 15% του συμβολαίου.

Δηλαδή μπορεί να φύγει, όπως έχουμε περιπτώσεις που γνωρίζετε, να γυρίσει μετά από δυο μήνες, εμείς να έχουμε αγοράσει τον ποδοσφαιριστή, να μην μπορούμε να τον καταγγείλουμε, να τον έχουμε πληρώσει τον ποδοσφαιριστή το συμβόλαιο του αλλά να μην μπορείς να τον καταγγείλει και το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να του βάλεις πρόστιμο 15%. Και αν του το βάλεις επειδή τον έχεις ανάγκη ξαναφεύγει 15 μέρες, όπως έγινε στο παρελθόν, από αγώνα που τον χρειαζόμαστε, γυρνάει μετά από 15 μέρες και δεν τον βρίσκεις 15 μέρες στο τηλέφωνο και του έχεις βάλει το πρόστιμο το μάξιμουμ και δεν μπορείς να του βάλεις περισσότερο. Ποια είναι η δικαιοσύνη των νόμων;».

Αυτό αποδεικνύει ότι όλα αυτά τότε που τα έκανε ο Μακίνουα θα έπρεπε να είστε πιο αποφασιστικοί.

«Σε τι πράγμα; 15% έχω δικαίωμα να του βάλω πρόστιμο. Υπάρχουν και κάποιες άλλες τακτικές που κάποιες ομάδες εφαρμόζουν που όπως γνωρίζεται δεν μας εκφράζουν εμάς. Εμείς δεν είμαστε θιασώτες αυτών των τακτικών... δυστυχώς πάμε «με το σταυρό στο χέρι». Η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω είναι κανονισμός της ΕΠΟ και δεν τον αλλάζουνε... γιατί εξυπηρετούν συμφέροντα για αυτό δεν τον αλλάζουνε. Μιλάνε με ποδοσφαιριστές και τους λένε «μην είστε ηλίθιοι κάντε προσφυγή και θα εισπράξετε το συμβόλαιο σας και θα πληρώνεστε κι από αλλού».

Με ακούτε έτσι γιατί δεν έχω καμία διάθεση να παραμείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο μοναδικός λόγος που έχω παραμείνει μέχρι τώρα σε αυτό το σάπιο ποδόσφαιρο... σάπιο... και όταν μιλάμε, μας τιμωρούν κιόλας γιατί μιλήσαμε. Η φωνή όμως δεν ακούγεται... Δεν ακούγεται... Ακούνε άλλες φωνές... των ομάδων που επαναφέρανε, των ομάδων που προφανώς τους ενδιαφέρουν οι ψήφοι λες και οι Λαρισαίοι δε ψηφίζουν, οι Σερραίοι δε ψηφίζουν, στην Παναχαϊκή δε ψηφίζουν».

Δε θα μπορούσατε εσείς ενδεχομένως να ήσασταν παρών στα συμβούλια που γίνανε φέτος έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή σας;

«Μα τι λέτε τώρα...; Σε συμβούλιο που είναι προαποφασισμένα πράγματα; Που είμαστε 5 που διαφωνούμε και 17 που έχουν ήδη «ψηθεί» από πριν για λεφτά; Τι μου λέτε τώρα; Να βρίσκομαι εγώ; Τι είμαι ο κύριος που κάθεται στα καφενεία όλη μέρα; Σας είπα πριν πως 50 από τις 90 τελευταίες μέρες είμαι στο εξωτερικό. Έχω πάει 14 φορές ταξίδι για να μπορεί να επιβιώσει η οικογένεια μου και οι επιχειρήσεις μου. Δε θα πηγαίνω να κάθομαι τέσσερις ώρες σε προαποφασισμένα συμβούλια. Τι μου λέτε; Εγώ αύριο το πρωί, ενδεχομένως να φύγω. Τα λέω να το ακούσει ο κόσμος, η νεολαία που μεγαλώνει στην Λάρισα, γιατί έχει μια ομάδα που υποστηρίζει».

Τι σημαίνει το να φύγετε; Να παραδώσετε τις μετοχές;

«Βεβαίως! Έχω υποσχεθεί εγώ ότι θα πάω στο νοσοκομείο, ότι θα πεθάνω από καρδιακή προσβολή σε κανέναν; Καταστράφηκα; Καταστράφηκα. Ανέλαβα τις ευθύνες μου».

Αυτό τι σημαίνει ότι έχετε κάποιο πλάνο στο μυαλό σας;

«Αυτό σημαίνει αυτό που είπα πριν. Ότι εγώ δεν πρόκειται να θυσιάσω περισσότερα πράγματα στη ζωή μου. Αρκετά!».

Είμαστε 4-5 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μπορεί να κάνει κάτι η ομάδα, προλαβαίνει, έτσι ώστε να μην ξεκινήσει με μείον στο πρωτάθλημα;

«Τι να προλάβει; 250.000 ευρώ ζητάνε αυτοί οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές. Τι να προλάβει να κάνει η ομάδα; Να προλάβει να κάνει τι; «Κόβει» καμία μηχανή χρήματα;».

Υπάρχει πιθανότητα να πάρει κάποια παράταση; Να γίνει κάτι...

«Τι πιθανότητα...; 250.000 από τον Μάιο τους παίρνουμε τηλέφωνο κάθε 15 μέρες για να γίνει διακανονισμός και δεν αλλάζουνε λένε 250 χιλιάδες. Τι μου λέτε τώρα;».

Πιστεύετε δηλαδή ότι με την κουβέντα πέρνανε παράταση για να σας φτάσουν στο σημείο «μηδέν»; Να είναι η ομάδα πριν την έναρξη...

«Αυτό ρωτήστε τους ίδιους. Εγώ δε θεωρώ τίποτα ποια. Στις συμπτώσεις δεν πιστεύω ποια. Έχω πάψει εδώ και καιρό να πιστεύω σε συμπτώσεις στη ζωή μου».

Τι κατάσταση την πιέζουν οι μάνατζερ ή ίδιοι οι ποδοσφαιριστές;

«Οι μάνατζερ εισπράττουν την αμοιβή τους στην αρχή και μετά εξαφανίζονται. Ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι έχουν μαλώσει με τον ποδοσφαιριστή γιατί ξέρουν ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και ξαφνικά κρύβονται πίσω από τη δικαιολογία «εγώ μάλωσα».

Είναι οι νομικοί από πίσω...

«Δε ξέρω αν είναι μόνο οι νομικοί. Εγώ πιστεύω ότι καταρχάς είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Όταν ο άλλος έχει τη δυνατότητα να ζει στην Ουρουγουάη να έχει εισπράξει τα δεδουλευμένα του, και περισσότερα μέχρι σήμερα, και σου λέει θα πάρω άλλα τόσα... και παίζω και οπουδήποτε θέλω ποδόσφαιρο. Τους το επιτρέπει ο νομοθέτης αυτό η ΕΠΟ. Ενώ η ΕΠΟ θυμήθηκε να εναρμονιστεί με τη FIFA σε όλα τα υπόλοιπα σε αυτό το ξεχνάει».

Η επόμενη μέρα για την ΑΕΛ ποια θεωρείτε πως θα είναι είτε με σας, είτε χωρίς εσάς;

«Η επόμενη μέρα για την ΑΕΛ, με αυτά που βλέπω, είναι ότι χρειάζεται ένα πρόεδρο ο οποίος δε θα πληρώνει κανέναν, ο οποίος θα μπορεί πιθανότατα να έχει πλαστά πιστοποιητικά και θα μπορεί η ομάδα του να ξανά σώζεται και να ανεβαίνει χωρίς χρέη, ο οποίος θα μπορεί να εμπλέκεται σε στημένα παιχνίδια και μετά από λίγο η ομάδα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με μια άλλη ομάδα που έχει επενδύσει σε γήπεδα και ούτω καθ’ εξής...

Αυτό τον πρόεδρο χρειάζεται η ομάδα! Αφού το δικό μας μοντέλο, ας το πούμε, αποδείχτηκε ότι είναι σκάρτο. Δεν κάνει, είναι λάθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δε μιλάει και κανένας... δεν έχουμε ακούσει να βγει ένας να κάνει φασαρία. Όλοι συμβιβάζονται με αυτή την ιδέα και προφανώς τους ικανοποιούν αυτά τα μοντέλα. Το δικό μας είναι λάθος».

Γιατί απομακρύνθηκε ο κ. Λιόντος από τη θέση του προέδρου;

«Ο κ. Λιόντος παραιτήθηκε για λόγους, κατά τη δική μου εκτίμηση, σοβαρούς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό το θέμα το χειριστήκαμε με τον τρόπο που πρέπει νομικά και σωστά. Σας διαβεβαιώνω μόνο ότι δεν ήταν το παιχνίδι με τον Ηρακλή».

Θα υπάρχει κάποια συνάντηση με εκπροσώπους της Ερασιτεχνικής;

«Ναι βεβαίως. Θέλω να μιλήσω μαζί τους να τους πω πέντε πράγματα, γιατί διαβάζω ανακοινώσεις... αυτό τους μάρανε... θα τα πούμε όμως στη συνάντηση. Ένας Ερασιτέχνης που αδικείται η ομάδα του σηκώνει το λάβαρο της αδικίας δε διαβάζει τα ψιλά γράμματα στους ισολογισμούς σε μια ομάδα από την οποία χρηματοδοτείται εδώ και χρόνια. Δεν είναι η δουλεία τους να είναι ορκωτοί λογιστές. Σε μια ομάδα επαναλαμβάνω... εκτός αν θέλουν τις μετοχές τις οποίες τους τις παραδίδω σήμερα! Όλοι αυτοί που κάνουν κριτική για τους ισολογισμούς ας έρθουν να παραλάβουν σήμερα τις μετοχές δωρεάν. Τις χαρίζω!».

Εκεί που στέκονται στον ισολογισμό είναι τα 7 εκατομμύρια τα οποία βγήκαν...

«Και η μια εταιρεία και η άλλη είναι δικιά μου. Τις συντηρώ. Όποιος θέλει, μα όποιος θέλει να έρθει να τις παραλάβει εφόσον θεωρούν ότι είναι κερδοφόρες. Όποιος θέλει, κι ο Ερασιτέχνης ακόμα, έρχεται στα όργανα στο ΔΣ, στη ΓΣ όπου δικαιούται να συμμετάσχει κάνει ερωτήματα και παίρνει απαντήσεις. Το ΔΣ της εταιρείας δεν ανακοινώνεται, «κάνω ΔΣ σήμερα...». Να συμμετέχουν να μου δηλώσουν γραπτώς ποιο είναι το μέλος που θα συμμετέχει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχε ο Ερασιτέχνης, κι όταν θα συμμετάσχει θα ενημερωθεί. Όχι να βγάζουν ανακοινώσεις. Δε με ενδιαφέρει το αν στέκονται έτσι στην ομάδα με ανακοινώσεις για τον ισολογισμό όταν έχει γκρεμιστεί ο κόσμος, όταν η ομάδα του παράφορα αδικείται, όταν επαναφέρονται ομάδες από το παράθυρο που έχουν πλαστά πιστοποιητικά... Αυτό ενδιαφέρει τον Ερασιτέχνη... γιατί επενδύσαμε από την μια εταιρεία στην άλλη...».

Θα μας πείτε το τι σκέπτεστε να κάνετε «αύριο»;

«Με ρωτήσατε πριν και σας απάντησα. Εννέα χρόνια σοβαρές αποφάσεις δεν τις ανακοινώνω δια του ραδιοφώνου. Ούτε υπάρχει κανένας νόμος γραμμένος πουθενά που να λέει ότι «ο κ. Πηλαδάκης πρέπει να πάθει καρκίνο, να πάθει την καρδιά του, να πτωχεύσει και μετά θα σκεφτούμε τι να κάνουμε». Εγώ δεν είμαι εγκλωβισμένος. Επειδή αγάπησα την ομάδα κάθισα εκεί πέρα όλο αυτό το διάστημα. Για κανέναν άλλο λόγο... μα για κανέναν άλλο λόγο...».

Θα δώσετε κάποια συνέντευξη Τύπου όσο θα είστε στην Λάρισα;

«Όταν είμαι έτοιμος για κάτι τόσο σοβαρό θα το ανακοινώσω επισήμως».

Όλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όπως καταλαβαίνεται όταν λέτε ότι σκέφτεστε να παραχωρήσετε τις μετοχές ακόμα και δωρεάν.

«Αυτό το έχω ξαναπεί, όπως θυμάστε, αρκεί να υπάρχει κάποιος άνθρωπος να «τρέξει» την ομάδα. Σε αυτή τη φάση όμως όταν βλέπω ότι συμβαίνουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχω λόγο... τι να κάνω ποια; Τον Δον-Κιχώτη τώρα; Τον έκανα εννιά χρόνια τον Δον-Κιχώτη και είδατε πως την πληρώσαμε... Γκρεμίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο το καταλαβαίνεται; Εσείς θα αναλαμβάνατε την ομάδα; Άλλη να στήνουν παιχνίδια, άλλοι να έχουν πλαστά πιστοποιητικά κι εσείς να πληρώνετε κανονικά... τι μου λέτε τώρα;».

Φημολογείται ότι υπάρχει πρόθεση να υπαχθεί η ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα, ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δεν είναι πτωχευτικό κώδικας, είναι προ πτωχευτικός. Μας δίνει το δικαίωμα να εξαγοράσουμε χρόνο εφόσον πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη από κάποιους πιστωτές, που ένας από τους πιστωτές πιθανώς να είμαι κι εγώ που δεν έχω απαίτηση να πάρω τα λεφτά μου πίσω, τα χαρίζω. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως μπορεί ο νόμος να σου δίνει τη δυνατότητα, όπως χιλιάδες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις... ενδεχομένως να ενδιαφέρει κι εμάς αυτό.

Και βγαίνει ο Ερασιτέχνης και λέει δεν συμφωνούμε. Πρώτον νομικά-τυπικά ποιος τους ρώτησε αν συμφωνούν, και επί της ουσίας προφανώς και δε σε ενδιαφέρει η ΑΕΛ. Τι σημαίνει δε συμφωνώ η ομάδα να χρησιμοποιήσει τον ελληνικό νόμο; Είναι και δικηγόροι από ότι ξέρω κάποιοι από αυτούς... Από που κι ως που βγάζεις ανακοίνωση και λες ότι δε συμφωνώ κάποιος να τηρήσει το νόμο;»

Από ότι λένε επειδή τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν επί της προεδρίας σας...

«Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει νόμος... Εγώ που τον ασκώ, ποιος θα μου το απαγορεύσει;».

Κανείς δεν μπορεί να σας το απαγορεύσει...

«Τι συζητάμε τότε;».

Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα προς του παίκτες, προς τον κόσμο;

«Δεν έχω να δώσω ούτε μηνύματα μετά από εννιά χρόνια... το έργο που έχει γίνει θα μείνει στην πόλη. Εγώ θα φύγω κάποια στιγμή σήμερα, αύριο, χθες, μεθαύριο... δεν έχει σημασία, το έργο θα μείνει στην πόλη. Μετά από χρόνια, δυστυχώς, δικαιώνονται κάποιες προσπάθειες και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουνε αρκετοί φίλοι που εκτιμάν πέντε πράγματα. Πιθανώς να μην μιλάνε, υπάρχουν κι άλλοι που διαφωνούνε με τη φιλοσοφία μου. Μπορεί να θέλουνε κάποιον άλλον που να έχει άλλες τακτικές.

Επειδή εγώ δεν είμαι αυτός, το έχω ξαναπεί, πρέπει να βρεθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτοί επιβραβεύονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτοί έχουν επιβραβευθεί μέχρι σήμερα κι αυτό συνεχίζει και γίνεται και δεν μιλάει κανείς...ΚΑΝΕΙΣ».

Η ομάδα έχει στόχο φέτος;

«Μα σας παρακαλώ πολύ τώρα εδώ ο κόσμος καίγεται... Η ομάδα είχε πολλούς στόχους όταν ξεκίνησε το σχεδιασμό της... πάρα πολλούς. Ανανεώθηκε, πήρε νέα παιδιά Έλληνες και υπάρχει ένα σύνολο που βελτιώνεται με τη βοήθεια του κ. Ζιώγα και τον υπόλοιπων τεχνικών. Σε ποιο περιβάλλον κύριοι; Σε ποιο περιβάλλον να κάνουμε προσπάθεια; Σε αυτό το σάπιο περιβάλλον;».

Δυστυχώς όμως σε αυτό το σάπιο περιβάλλον πρέπει να παίξει και η ομάδα...

«Μα τι λέτε τώρα; Εγώ μεγαλώνω παιδιά και πιθανώς κι εσείς, τι θα τους μάθετε αύριο; Στήστε παιχνίδια κι όλα καλά; Φτιάξτε πλαστά πιστοποιητικά και του χρόνου δε θα έχετε χρέη, ενώ οι άλλοι θα έχουν που είναι έντιμοι; Τι εκπαίδευση δίνουνε στα σχολεία οι καθηγητές στα παιδιά στην Λάρισα και σε όλη την Ελλάδα; Με τι παραστάσεις, με τι παραδείγματα μεγαλώνουν τα παιδιά μας; Τη Δευτέρα ο νόμος ισχύει για τον Αστέρα, την Παρασκευή καταστρατηγείται για να πέσει η Λάρισα... Και βγαίνουν φέτος και λένε η αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί... ποια αδικία; Γιατί έπεσαν...; γιατί μας στεναχώρησε κάτι...; Για στημένα παιχνίδια και για πλαστά πιστοποιητικά έπεσαν!».



Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
Η υπόσχεση του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ΟΠΑΠ GAME TIME για το FINAL 4
Τουρκία: «Σεισμός» με την αποχώρηση του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Τι γράφουν τα ΜΜΕ
Τουρκία: «Σεισμός» με την αποχώρηση του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Τι γράφουν τα ΜΜΕ
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved