Σεντεμέντες: «Ο Ρούβας δεν καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου»

Σεντεμέντες: «Ο Ρούβας δεν καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου»

Για την εμπειρία του στον Ρούβα, την πορεία της ομάδας και τα όσα έχει μάθει από τους πιο έμπειρους παίκτες του συλλόγου μίλησε ο Γιάννης Σεντεμέντες σε κρητική ιστοσελίδα.

Ο παίκτης της ομάδας της Γέργερης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα cretesports και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ξάδερφό του Θανάση Σεντεμέντε.

Ερ: Ήρθες στον Ρούβα τον Ιανουάριο, άγνωστος σε ξένη πόλη και σε νέα ομάδα: πώς ήταν το ξεκίνημα;

Απ: Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, γιατί ήμουν άγνωστος σε αυτή την πόλη. Όμως οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι. Έτσι, με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και κάποιων ανθρώπων που γνώριζα προσαρμόστηκα εύκολα.

Ερ: Ο ρόλος σου ποιος ήξερες ότι θα ήταν; Θα ερχόσουν από τον πάγκο ή θα συμπλήρωνες την τριάδα της άμυνας;

Απ: Έπρεπε να δουλέψω για να πάρω τις ευκαιρίες μου και να γίνω αυτός που μπορώ. Με τον Ρουμπάκη, τον Πατέλη, τον Ανυφαντάκη και τον Κορδονούρη -που επίσης έπαιζε κεντρικός αμυντικός- είχα γύρω μου παίκτες πολύ έμπειρους. Ήταν και φόβητρο, αλλά ήταν και δάσκαλοι, αφού με βοηθούσαν μέσα από τις προπονήσεις και μάθαινα από αυτούς. Δεν ήταν εύκολα, αλλά με τη δουλειά μου και τη βοήθεια των πιο έμπειρων συμπαικτών μου -ειδικά του Κορδονούρη που με συμβούλευε και σε κάθε προπόνηση μου δίνει κάτι καινούριο- δούλεψα και πίστευα ότι οι ευκαιρίες θα έρχονταν αργά ή γρήγορα.

Ερ: Ο ξάδερφός σου ο Θανάσης Σεντεμέντες, ήταν κεντρικός αμυντικός στην Καλαμάτα. Πώς είναι να είσαι… δεύτερη γενιά στόπερ;

Απ: Παρακολουθούσα τον ξάδερφό μου, όταν εκείνος έπαιζε στην ομάδα της πόλης μας. Είναι τιμή μου που αγωνίζομαι κι εγώ κεντρικός αμυντικός, ήταν ένας πολύ καλός παίκτης στα μάτια μου και μάλιστα με τις συμβουλές του με έχει βοηθήσει πολύ.

Ερ: Όταν ήρθες στον Ρούβα, ήταν δύσκολα τα πράγματα, η ομάδα είχε μηδέν βαθμούς.

Απ: Η αλήθεια είναι ότι όταν παρακολούθησα τον Ρούβα απέναντι σε μια μέτρια ομάδα, πίστευα ότι δύσκολα θα έμενε στην κατηγορία. Ερχόμενος όμως, διαπίστωσα ότι οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό δίδυμο προσπαθούσαν και πείστηκα ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και φτιάξαμε μέσα από την καλή δουλειά, ένα εξαιρετικό σύνολο.

Ερ: Πώς είναι στην ένταση του αγώνα να σου φωνάζουν ταυτόχρονα και ο Ρουμπάκης στα δεξιά, ο Πατελής δίπλα σου και ο Κορδονούρης από μπροστά σου;

Απ: Ακόμη και εκείνη τη στιγμή ξέρω ότι μου φωνάζουν και μου μιλάνε για το καλό μου για να με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Προσπαθώ και εγώ με τη σειρά μου να τους ακούω. Θέλω να βελτιωθώ. Δεν είμαι έτοιμος, πρέπει κάθε μέρα να βελτιώνομαι στα πάντα. Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσω είναι η τεχνική μου, γιατί λόγω σωματοδομής υστερώ σε αυτό το κομμάτι.

Ερ: Πότε πλέον πείστηκες ότι η ομάδα είναι πλέον καλά και έχει τον έλεγχο;

Απ: Μετά την εκτός έδρας νίκη με τον  Αστέρα Μαγούλας. Τότε όχι μόνο σιγουρεύτηκα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούμε, αλλά πίστεψα ότι μπορούμε να πάμε και ακόμη ψηλότερα.

Ερ: Λίγες μέρες αφού έχουμε επιστρέψει από την ιδιαίτερη πατρίδα σου, τι είναι αυτό που σου έχει μείνει;

Απ: Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα ως αντίπαλος με την ομάδα της Καλαμάτας, της πόλης μου. Ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα και οπωσδήποτε κάποιοι άνθρωποι που δεν με ήξεραν, με είδαν. Είχα να αποδείξω και στους συντοπίτες μου και σε ανθρώπους που είτε με γνωρίζουν είτε όχι, ότι πραγματικά αξίζω.

Ερ: Ο Ρούβας τι σου αφήνει;

Απ: Όταν ήρθα τον Ιανουάριο ήταν ήδη μια οργανωμένη ομάδα ο Ρούβας. Όλοι είναι δίπλα μας, η διοίκηση, οι προπονητές μας ήταν εξ αρχής στο πλάι μας. Έτσι ήρθε και η επιτυχία της παραμονής.

Ερ: Και τώρα;

Απ: Τώρα ολοκληρώνονται και οι υποχρεώσεις μας σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις. Θέλω να ξεκουραστώ λίγο και έπειτα βλέπουμε. Ο Ρούβας είναι και προοπτική και μάλιστα θα έχει τον πρώτο λόγο για εμένα. Είναι η ομάδα που με βοήθησε και μου έδωσε τις ευκαιρίες, προκειμένου να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και να αρχίσω να ανεβαίνω.

Ερ: Αν ξυπνούσες ένα πρωί και μπορούσες να κάνεις κάτι απ’ όλα διαφορετικά, τι θα ήταν αυτό;

Απ: Δεν μπορώ να ξεχάσω το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό και μια δική μου κακή στιγμή που μας κόστισε. Είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου και είμαι ο πρώτος μετά από κάθε προπόνηση που προσπαθώ να εντοπίσω τα λάθη μου. Πριν κοιμηθώ τα βράδια, πάντα κάνω την αυτοκριτική μου. Πάντα θέλω να βελτιώνομαι και να μην κάνω τα ίδια λάθη.

Ερ: Ο τρόπος παιχνιδιού του Ρούβα σε βοήθησε;

Απ: Ναι, είναι ένα στυλ που μπορώ να παίξω. Ο Ρούβας παίζει ποδόσφαιρο κι είναι από τις λίγες ομάδες που δεν προσπαθεί απλά να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά να παίξει ποδόσφαιρο. Και σε αυτό, η δουλειά του προπονητή μας είναι πολύ σημαντική.

Ερ: Ο Γιάννης Ταουσιάνης όμως, μίλησε και για ένα σύνδρομο του μικρού αγνωστικού χώρου.

Απ: Το πρόβλημα που είχαμε στην έδρα μας, αφορούσε το πολύ μικρό γήπεδο. Με αποτέλεσμα οι ομάδες που έρχονταν να αγωνιστούν, να κλείνονται στην άμυνα και να έχουμε πρόβλημα να τις διασπάσουμε και να πετύχουμε γκολ. Δεχόμασταν τέρματα στις αντεπιθέσεις και θεωρώ ότι αν ήταν μεγαλύτερος ο αγωνιστικός χώρος δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε κάποια παιχνίδια.

Ερ: Θεωρείς ότι ο Ρούβας σε βοήθησε να φανείς;

Απ: Σαφέστατα, μέσα από τον Ρούβα ήταν που μπόρεσα να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τις ευκαιρίες, μέσα από τα παιχνίδια να φανώ και να ανέβω.

Ερ: Τι θεωρείς ότι λειτούργησε καλύτερα στον φετινό Ρούβα;

Απ: Η διοίκηση μας βοήθησε πολύ και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο οικονομικό, μέχρι και σήμερα ακόμη. Ήταν δίπλα μας και σε εμένα προσωπικά, όπως και σε όλους μέσα στην ομάδα. Το μόνο για το οποίο έχω να παραπονεθώ, είναι πως ο κόσμος που ερχόταν στο γήπεδο δεν ήταν αρκετός για μια ομάδα τρίτης κατηγορίας. Με την πορεία που κάναμε νομίζω ότι δικαιούμασταν να έχουμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας. Είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα στην εποχή μας και που εκπροσωπεί ολόκληρο τον νομό Ηρακλείου στη FootballLeague 2.

Eρ: Τι μένει τελικά από την εμπειρία σου εδώ, στην πόλη και στην ομάδα του Ρούβα;

Απ: Μέσα στην ομάδα, η διοίκηση οι προπονητές μου, με βοήθησαν πολύ και τους οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Θέλω πέρα από τον πρόεδρο να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή τον κύριο Μουζουράκη, αφού μαζί μιλήσαμε και ήρθα τον Ιανουάριο στην ομάδα, τον προπονητή μου τον κύριο Ταουσιάνη που με βοήθησε να βελτιωθώ σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού και μου έδωσε ευκαιρίες.



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved